Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσοι γνωρίζουν από χρηματιστηριο ξέρουν πως οι αξία των μετοχών γενικότερα είναι άυλη και καθορίζεται από την ψυχολογία των αγορών. Δεν μπορούν τα ιδρύματα που θα διαθέσει τις μετοχές του ο ζουκι να ρευστοποιησουν μαζικά μετοχές ώστε να τα διαθέσουν σε έρευνα ή φιλανθρωπικό έργο γιατί οι υπόλοιποι μέτοχοι θα πανικοβληθουν και θα αρχίσουν να πουλάνε όλοι. Ας μην ξεχνάμε το ένδοξο ελληνικό χρηματιστηριο του 1999, τότε που τα δυνατά χαρτιά των τραπεζών άξιζαν αρκετές χιλιάδες δραχμές. Μήπως γνωρίζεις κάνεις πόση είναι η αξία αυτών των μετοχών πια... Το μόνο που τον νοιάζει ειναι ξεκάθαρα η υστεροφημία του γιατί όλα τα άλλα προβλήματα τα έχει λυμένα... Είναι ένα καθαρά επικοινωνιακο τρικ

• Like 5
Δημοσ.

το εχουν ριξει ολοι στην φιλανθρωποια και στα ιδρυματα αν εχεται κα κοτσια δωστε τα στον λαο ετσι και αλιως 2 μετρα χωμα θα παρουμε ολοι

Δημοσ.

Δεν τον πιστεύω.

Αυτός δεν είναι που έδιωξε κολλητό του που βοήθησε να δημιουργηθεί το Facebook στην αρχή, για να μη του δώσει μετοχές και μέρος κερδών?

• Like 2
Δημοσ.

Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα για τον Mark με 45δις αξία μετοχών - το 1% - που φαινομενικά θα κρατήσει σαν κληρονομία το παιδί του (αν δωθούν εκεί) είναι 450.000.000$
...δεν είναι και λίγα για να περάσει 20 ζωές ανενόχλητο, οπότε δεν μου φαίνεται περίεργη κίνηση να δώσει το 99% των μετοχων του στο ίδρυμα.

Δημοσ.

Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα για τον Mark με 45δις αξία μετοχών - το 1% - που φαινομενικά θα κρατήσει σαν κληρονομία το παιδί του (αν δωθούν εκεί) είναι 450.000.000$

...δεν είναι και λίγα για να περάσει 20 ζωές ανενόχλητο, οπότε δεν μου φαίνεται περίεργη κίνηση να δώσει το 99% των μετοχων του στο ίδρυμα.

Η αξία των μετοχών δεν είναι ούτε σταθερή ούτε "αντικειμενική", ειδικά σε βάθος 50ετίας.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά καταθέτω την πλήρη απαξίωση μου.

Εντάξει το μάθαμε το ποίημα. Φιλανθρωπία!!!!

1) Ο όρος φιλανθρωπία είναι Εξευτελιστικός για το ανθρώπινο είδος...

Πως λέμε  ΦΙΛΟΖΩΙΑ; Ωραία ακούγεται τώρα;

2) Για τους υπερ-κατέχοντες όπως ο κος Ζουκερ-μάι-ας-μπέργκερ:  

Η Φιλανθρωπία είναι πιο Εξευγενισμένη Μορφή Παλιανθρωπίας..

Με τόσα φράγκα που έχεις ρε Μάρκο, γιατί δεν φτιάχνεις μερικά σπιτάκια για μερικούς χιλιάδες απο τους εκατομμύρια αστέγους στη χώρα σου;  
Γιατί ρε μυριάποδο κεφαλόποδο; Γιατί;

High tech, sophisticated φοροδιαφυγές

+  high caliber image making.

Παίδες ας δείχνουμε ενδιαφέρον μόνο για πραγματικούς Ανθρώπους που μας αγαπούν και το αποδεικνύουν.

Λευτεριά σε Snowden, Assange και λοιπούς πολεμιστές του φωτός. Ενημερωθείτε και Οργανωθείτε!

• Like 16
Δημοσ.

Δεν βρέχει, μας ψεκάζουν.

Υ.Γ. Η φοροαπαλλαγή είναι σχεδόν δεδομένη. Μολαταύτα, είναι εξαιρετική κίνηση. Το CSR εταιρειών κι επιχειρηματιών έχει πραγματικό όφελος για τους πιο αδύναμους. Ακόμα κι αν αυτό γίνεται και για ιδίο όφελος.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν υπήρχαν οι Zuckerberg δεν θα χρειαζόμασταν τους Zuckerberg..

Αυτο απο που προκυπτει ? Επειδη το λες εσυ ? Εχεις καποιο αντιστοιχο παραδειγμα να αναφερεις που αυτο λειτουργησε στην πραξη? Γιατι απο  αερολογιες εχω να σου πω και εγω πολλες .

Επι του θεματος εξαιρετικη κινηση απο ενα αυτοδημιουργητο   που εχει δειξει με την ζωη του πως δεν συναρπαζεται  απο αυτα που μπορει να αποκτησει με τα χρηματα που εκεινος κερδισε γιατι ειναι απειρως εξυπνοτερος απο τον μεσο ορο και μπραβο του .

Οι κλασικοι κομπλεξικοι που τον κραζουν που δωρισε τοσα χρηματα   το που μονο θα εκαναν (φυσικα ουτε κουβεντα για δωρεες ) θα ηταν να την στησουν εξω απο μια αντιπροσωπεια Ferrari και να τους τρεχουν σαλια .

Ουτε κατα διανοια να εκαναν  αντιστοιχη κινηση .

• Like 3
Δημοσ.
Οι κλασικοι κομπλεξικοι που τον κραζουν που δωρισε τοσα χρηματα   το που μονο θα εκαναν (φυσικα ουτε κουβεντα για δωρεες ) θα ηταν να την στησουν εξω απο μια αντιπροσωπεια Ferrari και να τους τρεχουν σαλια .

Ουτε κατα διανοια να εκαναν  αντιστοιχη κινηση .

Θα δωρίσει σε βάθος χρόνου σε LLC όχι ΜΚΟ. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της εταιρείας μπορεί να "spend some of the money on political lobbying and investing in for-profit businesses" και φυσικά "can make donations to tax-exempt nonprofits, and thus reap the tax benefits of charitable giving" όπως κάνανε άλλοι με παρόμοιες "φιλανθρωπικές" εταιρείες.

Επίσης οι φιλανθρωπικές του δωρεές μέχρι τώρα ήταν λίγο fail αλλά τέσπα.

• Like 4
Δημοσ.

...νομίζω χάνουμε το νόημα..θα στείλω στον ίδιο παιδικο τον γιο μου για να τακιμιασει με την κόρη του

Δημοσ.

Φοροαπαλλαγές; Γιατί να του τα παίρνει το κράτος για να πληρώνει τους αργόσχολους του δημοσίου και τα πάρτυ των διευθυντών τους; Καλύτερα να τα παίρνει ο κόσμος που τα έχει ανάγκη

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...