Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Silenzio και λοιποί φίλοι.

Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι. Άνθρωποι που σκέφτονται με την καρδιά τους,  και όχι όπως τους έχει προγραμματίσει το σύστημα να σκέφτονται.

Φίλε Silenzio, οι ταμπέλες "αριστερός" "προοδευτικός" "δεξιός"  κτλ είναι ο πιο ύπουλος φασισμός. Μην τον ακολουθήσουμε.

Ταμπέλες και καρτέλες μπαίνουν στα ράφια των σουπερμάρκετ, στα μαντριά, στους ζωολογικούς κήπους και στα νεκροτομεία.

Δεν κατατασσόμαστε, δεν εντασσόμαστε..  Απλά είμαστε !!!

• Like 1
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειτε τα χρηματα πανε πραγματικα σε φιλανθρωπια ειτε πανε παλι στον ιδιο ωστε να γλιτωσει την εφορια λιγο μας ενδιαφερει εμας.Δικα τοθ τα χρηματα τα κανει οτι θελει.Στην τελικη δεν θα τα παρει μαζι του.Τοσα δις δεν πρεπει να εχει κανενας τη στιγμη που 2δις κοσμος ειναι στα ορια της φτωχιας.

• Like 1
Δημοσ.

Ευτυχως που δεν εχω πλουτισει γιατι θα ημουν παρανομος και ανηθικος.Αν και τελευταια τα οικονομικα μου ειναι σε καλυτερη μοιρα απο την πλειοψηφια των συνομηλικων μου οποτε θα φρεναρω λιγο για να μην δημιουργηθουν ανισοτητες.

Δημοσ.

Πρώτον, θέλεις να μας εξηγήσεις πως γίνεται κάποιος φιλάνθρωπος αλλά όχι ξαφνικά για να μην κινήσει υποψίες; Για παράδειγμα, ξεκινάει με δωρεές των 1000 ευρώ για να έχουμε μετά τους δικαστές του καναπέ να λένε "κοίτα τον γελοίο τόσα δισεκατομμύρια έκανε 1000 ευρώ δωρεά"; Ή με 10 εκ ευρώ για να τους έχουμε να λένε "κοίτα ξαφνικά τον έπιασε ο ζήλος;".

Προφανώς ο Zuckerberg και ο κάθε Zuckerberg δεν έγινε "ξαφνικά" φιλάνθρωπος, αυτά δεν είναι πράγματα που σου συμβαίνουν την ώρα που κοιμάσαι. Αλλά πρέπει βέβαια να παραδεχτώ ότι αν θες να τα ξεφτιλίσεις όλα χωρίς να ξέρεις και τίποτα (τι ξέρεις για τη ζωή και τα καμώματα του Z πέρα από αυτά που γράφουν στους τίτλους ειδήσεων; τίποτα) είναι εύκολος τρόπος.

Να σου εξηγήσω, αν και φοβάμαι ότι θα πάει χαμένο.

Δεν ήξερα ότι έχει και ο Ζούκενμπεργκ φανμποιζ.

Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να μη φοροδιαφεύγει. (παράδειγμα για Αγγλία, θα υπάρχουν πολλά ακόμα φαντάζομαι).

Μάλλον πρέπει να σου εξηγήσω ότι οι φόροι είναι εργαλείο αναδιανομής πλούτου και δίνουν τους πόρους σε ένα κράτος για να ασκήσει κοινωνική πολιτική.

Επίσης, έτσι θα είχε αρκετά λιγότερο πλούτο να "δωρίσει" σήμερα.

Θα μπορούσε επίσης να έχει βοηθήσει ένα σωρό ΜΚΟ που υπάρχουν και προσφέρουν έργο ήδη, ή να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες απο μόνος του.

Δεν είχε βέβαια υποχρέωση να τα κάνει αυτά, αλλά έτσι προκύπτει η λέξη "ξαφνικά" που σε πείραξε.

Μπορεί βέβαια να έχει βοηθήσει ανώνυμα, αλλά δεδομένης της επίσημης ανακοίνωσης με το γράμμα-σεντόνι πολύ αμφιβάλλω.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο τρόπος πλουτισμού του Ζουκ και η στάση του γενικότερα διαφέρει από άλλους μεγάλους "φιλανθρώπους" που χρησιμοποίησαν τη φιλανθρωπία προς όφελος τους, πρόβλημα γνωστό παγκοσμίως.

http://www.economist.com/node/21556570

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/9195571/Wealthiest-people-abusing-tax-system-with-donations-to-charities-that-dont-do-charitable-work.html

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/georgeosborne/9195571/Wealthiest-people-abusing-tax-system-with-donations-to-charities-that-dont-do-charitable-work.html

Δεν έχει δώσει δείγματα διαφορετικότητας δλδ.

Δεύτερον, είναι πραγματικά φανταστικό το άρθρο, δείγμα αντικειμενικής ανάλυσης και οξυδέρκειας:

"Η κίνηση του Zuckerberg είναι άκυρη πρώτα απ' όλα επειδή υπάρχει καπιταλισμός".  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Άρα, κατ' επέκταση του bold κειμένου, οποιαδήποτε φιλανθρωπία είναι άκυρη εφόσον στην κοινωνία υπάρχει ανισότητα. Άρα όλοι όσοι έχετε δώσει σε ζητιάνο στο δρόμο ντροπή σας.

Τόσο γελοίο που δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε.

Μιας και βρίσκεις αυτονοήτως γελοία τη μία άποψη από αυτές που υπάρχουν γύρω από ένα θέμα που είναι αντικείμενο συζήτησης μεταξύ ακαδημαικών, λογίων, φιλοσόφων και άλλων καταρτισμένων ατόμων, ίσως θα έπρεπε να μας εξηγήσεις και γιατί θεωρείς ότι θα έπρεπε να πάρουμε την "άποψή" σου στα σοβαρά. Χωρίς αιτιολόγηση μάλιστα.

Μέχρι τότε εγώ γελάω περισσότερο με την ημιμάθεια σου.

https://www.jacobinmag.com/2015/08/peter-singer-charity-effective-altruism/

http://www.ephemerajournal.org/contribution/pro-bono-philanthrocapitalism-ideological-answer-inequality

http://www.theguardian.com/global-development/poverty-matters/2011/apr/22/slavoj-zizek-animated-ideas-about-charity

Επίσης είναι κρίμα που σου διέφυγε η ουσία του άρθρου δλδ αποσπάσματα όπως αυτά

ο Ζούκερμπεργκ θα μεταβιβάσει στη δική του φιλανθρωπική οργάνωση δεκάδες δισεκατομμύρια, χωρίς να πληρώσει φόρους, ενώ κατόπιν θα μπορεί να τις πουλήσει, και πάλι χωρίς να πληρώσει φόρους.

με δούρειο ίππο τις φιλανθρωπικές τους δραστηριότητες, άνθρωποι σαν τον Γκέιτς και τον Ζούκερμπεργκ μπορούν να επηρεάσουν τη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας πολύ πιο εύκολα από τους υπόλοιπους πολίτες.

Μεγάλε, με το "μπορεί να έχει λάκκο η φάβα" είναι δυνατό να αποδείξει κανείς τα πάντα και το τίποτα. Η άσχετη κυρία στο πάρκο που είδε τη μικρή μου να κοιτάει τα μπισκότα και της πρόσφερε ένα "μπορεί να έχει λάκκο η φάβα".

Εξήγησέ μας σε παρακαλώ πώς ακριβώς μπορείς να κάνεις το διαχωρισμό με τόση άνεση δεδομένου ότι δεν ξέρεις την τύφλα σου ούτε για την κυρία στο πάρκο ούτε για τον Zuckerberg.

Μεγάλε, λέξη κλειδί είναι το "μπορεί".

Που υποδεικνύει υποψία, όχι απόδειξη για οτιδήποτε.

Το τι ξέρω και ποιος είναι τυφλός άσε να το κρίνουν άλλοι διαβάζοντας τα ποστ μας.

Αν η άσχετη κυρία στο πάρκο τη στήνει κάθε μέρα εκεί με τα μπισκότα, έχει καταδικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκου και έχει ένα φούσκωμα ανάμεσα στα πόδια, πες με υστερικό αλλά είμαι καχύποπτος.

ΥΓ Τι συμπέρασμα βγάζουμε από το γεγονός ότι βλέπουμε αναφορές σε άρθρα (να τα κάνει ο θεός) τρίτων αλλά κανένας δε δοκιμάζει να κάνει ο ίδιος κριτική πάνω στα λεγόμενα του ίδιου του Z, πράγμα που αν μη τι άλλο θα ήταν μια δίκαιη αντιμετώπιση είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς;

1. Ο Ζουκ είναι πλούσιος

2. Μεταφέρει την περιουσία του σε "φιλανθρωπική" ΕΠΕ

3. Πολλοί πλούσιοι έχουν χρησιμοποιήσει "φιλανθρωπικές" εταιρίες για να φοροδιαφύγουν και να κάνουν lobbying

4. Τα άρθρα λένε ακριβώς αυτά^^^^

5. Δεν είναι υποχρεωτικό να αγαπάς ή να μισείς τον Ζουκ, μπορεί να σου είναι παγερά αδιάφορος

Συμπέρασμα: ή είσαι φανμποι, ή έχεις πρόβλημα στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας

• Like 2
Δημοσ.

Να σου εξηγήσω, αν και φοβάμαι ότι θα πάει χαμένο.

Τι ωραία που τα είπες ρε φίλε, μπράβο.  

• Like 1
Δημοσ.
  . Αυτό που λέω είναι "fucking THINK for a minute πέρα από τις προκαταλήψεις σας".

Σε έχω σε εκτίμηση σαν συνομιλητή αλλά χάνεις το δίκιο σου όταν ονομάζεις "προκατάληψη" την κριτική στον καπιταλισμό σαν οικονομικό σύστημα που εγγενώς αναπαράγει κοινωνική ανισότητα, δηλ.με σοβαρά επιχειρήματα (και όχι με α και ου και συνωμοσιολογίες και ιλλουμινάτι, πιστεύω να κατανοείς τη διαφορά, έτσι;)

Α και πού'σαι, δεν κράζουμε "τον Ζούκερμπεργκ" εξατομικευμένα και μέσα σε ένα κοινωνικό vacuum, και σίγουρα όχι επειδή "έβγαλε περισσότερα από μας".

Προσωπικά για ηθικούς λόγους δεν ενδιαφέρομαι να βγάλω μίλλιονς, είτε το πιστεύεις είτε όχι. Αλλά νομίζω ότι είσαι αρκετά νοήμων και you know what I 'm talking about.

Δημοσ.

Ρε, καταλαβαίνετε για ποιον μιλάτε?

Για τοn Mark,

τον Zuckerberg!

Mark Zuckerberg!

Για τον τύπο που έκλεψε την ιδέα, για την μεγαλύτερη

απάτη, την δήθεν κοινωνική δικτύωση (διαφημίσεις-εμπορευματοποίηση-όλα τα στοιχεία μας στην NSA), στην ιστορία του Internet.

Και τώρα τι? ΈΔΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ????

Άντε ρε, που ασχολείστε με το μπάμια.

ΥΓ.έχω φβ για όσους αναρωτηθούν.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...