heavyrain Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Αν παρεις 4κ λογω του upscaler θα δεις μια ελαχιστα καλυτερη εικονα στα digea κυριως στο erthd. Εννοειται βεβαια να εχεις και σε καλη κατασταση κεραια,καλωδιο και βισμα κεραιας. Τα 60 ειναι υπερβολικα πιστευω για 2.80 μετρα. Εγω στα 3 και εχω 49αρα και νομιζω ειμαι στο οριο. Απ την αλλη οι ιντσες ποτε δεν ειναι αρκετες οποτε ειναι στο χερι σου. Εγω θα επαιρνα 55αρα παντως γι αυτη τη αποσταση οχι 60αρα. Αν δεν αλλαζεις καθε 1-2χρονια τηλεοραση παρε 4κ... να εισαι ετοιμος για το ultraHD υλικο οταν γινει πιο ευκολα διαθεσιμο στη ελλαδα. Να ξερεις οτι μια 4κ λογω upscaler βελτιωνει την εικονα ειδικα σε bluray. Και κυριως ασε τι λεει ο καθενας περι ιδανικων αποστασεων θεασης... ο καλυτερος κριτης ειναι τα ματια σου. Πηγαινε δες τη στα μαγαζια και κρινε μονος σου αν καλυπτει τις απαιτησεις/προσδοκιες σου.Αν ειναι να καθομαι στα δυο μετρα απο μια 60αρα οθονη και να πρεπει να κουναω το κεφαλι μου δεξια αριστερα επι μια,δυο,τρεις οσες ωρες κατσω για να μπορω να δω ολη την επιφανεια παω στο σινεμα και καθομαι στις πρωτες θεσεις... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Προσωπικα δεν πιστευω οτι αξιζει ακομα η αγορα 4k επειδη δεν θα υποστηριζεται απο τιποτα,για τουλαχιστον τα 2 επομενα χρονια.Στα τελη του 17 πιστευω οτι θα βγουνε bluray και λοιπα που θα υποστηριζουνε,αλλα η τωρινη φουρνια τηλεορασεων 4k θεωρω οτι ειναι απλα για να μας κοψουνε τον πατο,χωρις να δουμε αποτελεσμα διαφορετικο απο μια full HD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Εχεις ασχοληθει με το θεμα armin η απλα κανεις υποθεσεις; Αμα βαλεις netflix, amazon prime κτλ εχεις παρα πολυ υλικο να δεις, μεχρι να κυκλοφορισουν 4κ bluray disks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Υπαρχουνε netflix και amazon prime στην ελλαδα??Δεν ηξερα οτι επιτρεποτανε η συνδρομη σε αυτα αν εισαι Ελλαδα.Αν υπαρχει τετοια επιλογη προφανως,....ψιλοαξιζει... και παλι η αγορα 4k. Και λεω ψιλοαξιζει επειδη παρατηρησα προσφατα ποσες σειρες στο netflix υποστηριζουνε 4k και ειναι ενα ΠΑΡΑ πολυ μικρο ποσοστο σειρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Επισημα οχι αλλα ειναι υποθεση 1 λεπτου να το σετταρεις για να streamαρεις ολα τα συνδρομητικα της αμερικης, έχοντας βεβαια ενεργη, σε αυτα, συνδρομη και vdsl. Υπαρχουν και σειρες και ταινιες στο νετφλιξ συγκεκριμενα ,που ειναι το μονο που χρησιμοποιω και αξιζει, και συνεχως προστιθεντε καινουριες Εγω απλα ειμαι της αποψης επειδη τηλεοραση δεν αλλαζεις καθε χρονο, οταν καποιος ψαχνει καποια μεγαλη για την οποια θα δωσει ενα σεβαστο ποσο ειναι χαζομαρα να παρει FHD και οχι ultra. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2015 από heavyrain 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 KaraRLS, επειδή είσαι ίδια περίπτωση με εμένα, θα ήθελα να σε ρωτήσω πως σου φαίνονται τα κανάλια της Digea. Είναι υποφερτά ή βλέπεις τίποτα πίξελ; sorry τώρα το είδα. κανένα πρόβλημα στα κανάλια της Digea. Μόνο στο ant1 Που γενικά έχει χάλια σήμα. θα σου βγάλω μια φωτογραφία να δεις από το σημείο που κάθομαι Επισημα οχι αλλα ειναι υποθεση 1 λεπτου να το σετταρεις για να streamαρεις ολα τα συνδρομητικα της αμερικης, έχοντας βεβαια ενεργη, σε αυτα, συνδρομη και vdsl. Υπαρχουν και σειρες και ταινιες στο νετφλιξ συγκεκριμενα ,που ειναι το μονο που χρησιμοποιω και αξιζει, και συνεχως προστιθεντε καινουριες Εγω απλα ειμαι της αποψης επειδη τηλεοραση δεν αλλαζεις καθε χρονο, οταν καποιος ψαχνει καποια μεγαλη για την οποια θα δωσει ενα σεβαστο ποσο ειναι χαζομαρα να παρει FHD και οχι ultra. Δηλαδή εσύ στα 3 μέτρα με 49άρα βλέπεις 4κ; με 720p/1080p θα ήσουν μια χαρά.με βάση την μέση ανθρώπινη ευκρίνεια 1080p στις 50 ίντσες ξεχωρίζεις μέχρι τα 2 μέτρα. εγώ στην 60άρα στα 3 μέτρα δεν ξεχωρίζω εύκολα 720p με 1080p. τέλος είναι απείρως καλύτερα να δώσεις λεφτά για μια καλή full hd παρά για μια entry 4κ για να πεις ότι βλέπεις 4κ.... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barbiedoll Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Εσύ έχεις ασχοληθεί με το θέμα ?Αν ναι, θα ήξερες πως το πρότυπο UHD ( Ultra HD aka 4K ) στα blu-ray θα έχει την χρωματική παλέτα Rec.2020 που έχει πολύ μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων από αυτή που υποστηρίζουν οι τωρινές 4k TV ( Rec.709 ) Εχεις ασχοληθει με το θεμα armin η απλα κανεις υποθεσεις; Αμα βαλεις netflix, amazon prime κτλ εχεις παρα πολυ υλικο να δεις, μεχρι να κυκλοφορισουν 4κ bluray disks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Ποιος μιλησε για χρωματικες παλετες; εγω μιλαω για απλα καθημερινα πραματα... και πιο συγκεκριμενα ειπα οτι υπαρχει διαθεσιμο 4κ υλικο αν το ψαξεις λιγο..τιποτα παραπανω. αν εσυ καθεσαι και ξεψιριζεις τις χρωματικες παλετες κτλ και φορτωνεις στο κεφαλι του υποψηφιου αγοραστη ολη αυτη την ορολογια μονο τον μπερδευεις περισσοτερο. Δεν νομιζω την συντριπτικη πλειοψηφια που ψαχνει τηλεοραση εδω μεσα και ζηταει πληροφοριες να τον ενδιαφερουν ολα αυτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barbiedoll Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Το παρών υλικό 4k είναι ελάχιστο και ξαναμασημένη τροφή ( πολλές φορές δεν είναι καν από πηγή 4k αλλά upscaled υλικό... ). Την διαφορά στην χρωματική παλέτα δεν την λες ούτε κατά διάνοια αμελητέα... Ποιος μιλησε για χρωματικες παλετες; εγω μιλαω για απλα καθημερινα πραματα... και πιο συγκεκριμενα ειπα οτι υπαρχει διαθεσιμο 4κ υλικο αν το ψαξεις λιγο..τιποτα παραπανω. αν εσυ καθεσαι και ξεψιριζεις τις χρωματικες παλετες κτλ και φορτωνεις στο κεφαλι του υποψηφιου αγοραστη ολη αυτη την ορολογια μονο τον μπερδευεις περισσοτερο. Δεν νομιζω την συντριπτικη πλειοψηφια που ψαχνει τηλεοραση εδω μεσα και ζηταει πληροφοριες να τον ενδιαφερουν ολα αυτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bermudakias33 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Barbiedoll άσε το fulhd vs 4k. Για τις ίντσες πoια είναι άποψη σου; Αν η απόσταση είναι στα 2,80, τι μέγεθος πρέπει να έχει η οθόνη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barbiedoll Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Έπεσες σε αχόρταγο. Και 65" αν μπορούσες να πάρεις καλά θα ήταν ( για ταινίες, για ελληνική TV δεν αξίζουν τόσες ίντσες με την κακή εικόνα των καναλιών ). Εγω στα 3.8μ βλέπω σε πανί ( βιντεοπροβολέας ) 135" και με παίρνει/σκέπτομαι να το κάνω 150". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Barbiedoll άσε το fulhd vs 4k. Για τις ίντσες πoια είναι άποψη σου; Αν η απόσταση είναι στα 2,80, τι μέγεθος πρέπει να έχει η οθόνη; Οπως ειπα και πιο πριν αν ειναι να κουνας το κεφαλι σου δεξια αριστερα για να μπορεσεις να δεις ολη την επιφανεια της οθονης θα γινει πολυ κουραστικο, ειδικα οταν τα χρωματα και ο φωτισμος ειναι πολυ εντονος,(οι περισσοτεροι εχουν την λειτουργια εικονας σε "δυναμικη") εκει θα σε τυφλωνει σε τοσο κοντινη αποσταση. εγω δεν προτεινω πανω απο 55 για τα 2,8 μετρα. Αντε σε καποιο καταστημα η καποιον φιλο και δες με τα ματια σου, ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις για να δεις αν καλυπτει τις αναγκες σου γιατι ο καθενας εχει διαφορετικες, και αν πας με σκοπο της αναγκες των αλλων το πιο πιθανο ειναι να το μετανιωσεις και να κλαις τα λεφτα σου... Εγω οπως ξαναειπα ειμαι σε αποσταση 1,5-3 μετρα (αναλογα που καθομαι) με την τελευταια αλλαγη που εκανα στους καναπεδες και ειμαι καλυμενος, δεν κρυβω βεβαια οτι με το νεο setup θα ηθελα λιγο παραπανω σε ιντσες (55 απο 49 που χω τωρα). Γι αυτο επιμενω ειναι καθαρα υποκειμενικο, δεν υπαρχει "πρεπει"..Αντικειμενικες ειναι μονο οι μετρησεις και τα charts που βγαινουν βασει μελετων, αυτα βεβαια επειδη ειναι τα optimal/"σωστα" δεν παει να πει οτι αρεσουν/καλυπτουν ολους μας, και πρωτο και καλυτερο εμενα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Αντικειμενικες ειναι μονο οι μετρησεις και τα charts που βγαινουν βασει μελετων, αυτα βεβαια επειδη ειναι τα optimal/"σωστα" δεν παει να πει οτι αρεσουν/καλυπτουν ολους μας, και πρωτο και καλυτερο εμενα... γιαυτό λέμε ότι τα chart για τέτοιες αποστάσεις πχ 3 μέτρα λένε 65άρα full hd. 4κ σε 50 μόνο στο 1.5 μέτρο να έχει αξία που καθεσε. όταν πάς στα 3 μέτρα θα λες τι κάνω εδώ τώρα; σίγουρα είναι και λίγο υποκειμενικό γιατί πχ άλλοι στον σινεμά κάθονται πίσω και άλλοι μπροστά. παρόλα αυτά στα 3 μέτρα θέλεις 60+ ιντσες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Αυτο που λεω ομως φιλε karaLRS ειναι οτι το optimal/ιδανικο/σωστο δεν καλυπτει ολους μας. Εχει διαφορετικες αναγκες και προσδοκιες ο καθενας μας, και ειναι λαθος να παει καποιος ν αγορασει τηλεοραση, ειδικα οταν μιλαμε για τετοιοες ιντσες που θα δωσει αρκετα λεφτα, χωρις να δει απο κοντα με τα ιδια του τα ματια πως ειναι το εκαστοτε μεγεθος για την αποσταση των 2,8 μετρων που θελει, αλλα βασιζομενος μονο στα charts... εκει επιμενω εγω και το τονιζω αυτο το κομματι που ειναι και το καθοριστικο...δεν πα να λενε οτι θελουν τα charts (βεβαιως και θα τα λαβω υποψη ) αλλα αν εμενα δεν μ ευχαριστει στο ματι τι να το κανω.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bermudakias33 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Εννοείται φίλε ότι θα τις δω από κοντά. Το έχω γράψει άλλωστε. Απλά ξέρεις τι γίνεται; Τα 20 λεπτά που θα κάτσεις στο κατάστημα δεν μπορούν να προσομοιώσουν την καθημερινότητα σου. Στο κατάστημα θα πάρεις μόνο μια ιδέα. Δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου τον καναπέ σου, μεζούρα για την απόσταση και να κάτσεις ώρες για να δεις αν σου κουράζει τα μάτια η οθόνη. Για αυτό και οι ερωτήσεις σε χρήστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα