Millennium Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Για μένα μπορείς να κοιτάξεις σε 21:9 από οθόνη αν παίζεις 3d person,racing κυρίως και χωράει και με freesync.Μετά μέσα στις επιλογές σου είναι και οι 27'' qhd.Αν παίζεις ελαφριά και mmo κλπ είναι και λογικότερες επιλογές στο budget.Για vegas,ps πήγαινε σε μια 390 τουλάχιστον.Τα parts από το άλλο τι θα τα κάνεις; Πάνε για 2ο; Γιατί θα μπορούσες να κράταγες άνετα κάποια.
Chocobo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Ειδες να πω πουθενα να μην προτεινεις την R9 390???Ελεος δηλαδη.Τοσο δυσκολο σου ειναι να προτεινεις μια Z97 μητρικη να ειναι καλυμμενος στο Sli κομματι???ή δεν φτανουν τα λεφτα?? Επισης οθονη για ποιο λογο να του προτεινω νεα απο την στιγμη που ειναι ικανοποιημενος με αυτη που εχει???Του ανεφερα ποιες ειναι οι πραγματικες αναβαθμισεις με βαση αυτη που εχει τωρα και αν δεν απαντησει πανω στο τι παιχνιδια παιζει περισσοτερο τοτε δουλεια δεν γινεται.Για παραδειγμα αν παιζει κυριως mmo παιχνιδια τοτε ναι το 144hz monitor του ειναι αχρηστο. Οσο για τα αλλα που γραφεις γιαυτο περιμενω να απαντησει ο ts για να ξερουμε που βαδιζουμε και να γινουν και αναλογες προτασεις,και κυριως να υπαρχει ενδιαφερον απο τον ts γιατι και το αλλο θεμα που ειχε ανοιξει το παρατησε οπως ηταν και ουτε μια απαντηση για δικο του θεμα/προβλημα. Οσο για την συγκεκριμενη Asus οθονη κανε ενα κοπο να δεις στο topic που προτεινουν οθονες τι γνωμη υπαρχει για αυτη μιας και την ανεφερες απο τα παιδια που προτεινουν οθονες. Μιας και ρωτας δικια μου προταση θα ηταν με i5 6500 Μητρικη Z170 για το Sli 16gb ram ddr4 στα 2133 για να ειναι καλυμμενος για παν ενδεχομενο τυπου Batman και CoD Οπως αναφερω πιο πανω Κουτι το γνωστο Phanteks ή καποιο απο τα Corsair αν του αρεσουν στα χρηματα αυτα Ψυκτρα μια απλη αεροψυξη στα 30-35ευρω πχ Evo ειναι υπεραρκετη Τροφοδοτικο evga supernova 650 g2(ή 750 λογω μεγαλυτερης εγγυησης). Καρτα γραφικων Gtx 970/R9 390 οποια προτιμαει. Το ειπα και παραπανω και το ξαναλεω οτι αυτο ειναι ο κλασσικος κορμος πανω κατω στο Pc των 1000+ευρω για 1080p ultra και 1440p high settings. Για το 1440p δεν το ανεφερες εχεις δικιο σε αυτο. Απο την στιγμή που έβαλα 390.Γιατί να μας ενδιαφέρει αν έχει sli support.? έχει crossfire support που κάνει γι την 390.Έχεις σκαλώσει στο sli support ενώ το παιδί δεν ενδιαφέρεται αν θα είναι sli ή crossfire.Επίσης Z97 μητρική είναι άλλο socket 1150 και δεν είναι συμβατό με i5 6500 6600 κλπ που είναι socket 1151. To παιδί είπε πως έχει δει 120hz και το προτιμάει...Επίσης απο η μία λες πως καλό gaming build δεν πάει χωρίς καλή οθόνη και απο την άλλη λες πως γιατί να αλλάξει οθόνη αφού είναι ικανοποιημένος..Επίσης αφού δεν προτίνεις κάποια οθόνη γιατί διαγωνείς μαζί μου.? όπως μπορείς να δεις εγώ του είπα απο την αρχή πως αν είναι ικανοποιημένος με το δικό του μόνιτορ ας μην πάρει άλλο.Απο την άλλη τον ρώτησα αν έχει δοκιμάσει και σε κάτι καλύτερο. Για την συκγκεκρημένη ASUS είδα reviews newegg,tomshardwer,cnet και λίγα άτομα ήταν δυσαρεστημένα και στη πλειοψηφία είχαν άλλα θέματα και όχι ποιότητα εικόνας. Το δικό συο build δηλαδή είναι το δικό μου build αλλά με μια Z μητρική αντί για Η,+8 gb. Λεω να παω με την πρωτη προταση. Δεν εχω καμια ιδιαιτερη προτιμηση μεταξυ nvidia/amd. Και η μητρικη για την amd εχει και 4 slots για ram, οποτε μπορω να βαλω στο μελλον αμα δω οτι χρειαζομαι 16gb. Η μονη αλλαγη ειναι οτι θα βαλω τον i7 4790 αντι του i5. Με αυτα, και χωρις οθονη ειμαι στα 1150 ευρω. Απο οθονη, δεν ξερω αν με βολευει η ultra wide καθως δεν εχω παιξει σε τετοια, αλλα σε υψηλοτερα Hz εχω παιξει, και για καποιο λογο μου φανηκε πιο ξεκουραστο. Αν πας με την πρώτη πρόταση ξεχνάς τον i7 4790 καθώς είναι πιο παλιό socket 1150 και δεν κουμπώνει στην μιτρική αυτή η οποία είναι 1151. Επίσης δεν υπάρχει λόγος όπως είπαμε για i7 για gaming.Τον 4790 έχω ο ίδιος και εχω και 4690 i5.Δεν υπάρχει διαφορά στο gaming. Όλες οι μητρικές πλέον έχουν 4 socket ram οπότε μην κολλάς εκεί. Για ultrawide πήγενε σε κάνα πλαίσιο να δεις αν έχουν να πάρεις μια γεύση. Παραπάνω hz είναι όντως πιο ξεκούραστα.Το αν αξίζει όμως την μεγάλη χρηματική διαφορά είναι πάνω σου.Εγώ ο ίδιος παίζω με ένα μετριότατο μονιτορ των 180 ευρώ και δεν εχω παράπονο,άσχετα που μαζεύω για να πάρω ένα καλύτερο κυρίως για δουλειά όμως.
Carebear Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Αν πας με την πρώτη πρόταση ξεχνάς τον i7 4790 καθώς είναι πιο παλιό socket 1150 και δεν κουμπώνει στην μιτρική αυτή η οποία είναι 1151. Επίσης δεν υπάρχει λόγος όπως είπαμε για i7 για gaming.Τον 4790 έχω ο ίδιος και εχω και 4690 i5.Δεν υπάρχει διαφορά στο gaming. Όλες οι μητρικές πλέον έχουν 4 socket ram οπότε μην κολλάς εκεί. Για ultrawide πήγενε σε κάνα πλαίσιο να δεις αν έχουν να πάρεις μια γεύση. Παραπάνω hz είναι όντως πιο ξεκούραστα.Το αν αξίζει όμως την μεγάλη χρηματική διαφορά είναι πάνω σου.Εγώ ο ίδιος παίζω με ένα μετριότατο μονιτορ των 180 ευρώ και δεν εχω παράπονο,άσχετα που μαζεύω για να πάρω ένα καλύτερο κυρίως για δουλειά όμως. Με επεισες για τον i5, οκ. Οσο για οθονη, θα παω να τεσταρω μια ultra wide, και αν μου κανει, να βρω μια με υψηλα Hz. Να ρωτησω και κατι αλλο, βλεπω για την 390, και εχει δυο εκδοσεις η Sapphire. Mια ειναι "Sapphire Radeon R9 390 8GB Nitro" και μια αλλη που ειναι "Sapphire Radeon R9 390v2 8GB Nitro". Η v2 ειναι και ελαφρως πιο ακριβη. Ξερεις ποια η διαφορα τους; γιατι δεν βρηκα κατι στο google.
Chocobo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Με επεισες για τον i5, οκ. Οσο για οθονη, θα παω να τεσταρω μια ultra wide, και αν μου κανει, να βρω μια με υψηλα Hz. Να ρωτησω και κατι αλλο, βλεπω για την 390, και εχει δυο εκδοσεις η Sapphire. Mια ειναι "Sapphire Radeon R9 390 8GB Nitro" και μια αλλη που ειναι "Sapphire Radeon R9 390v2 8GB Nitro". Η v2 ειναι και ελαφρως πιο ακριβη. Ξερεις ποια η διαφορα τους; γιατι δεν βρηκα κατι στο google. Aν δεν βαριέσαι τσέκαρε και benchmarks μεταξύ i7 να δεις και μόνος σου. Στείλε μου ένα λινκ να δω για ποια λες,αν και συνήθως το μόνο που αλλάζει σε αυτές είναι το overclock που λογικά θα είναι κάνα τραγικό εργοστασιακό overcklock 10-20 mhz πάνω.Απο τώρα μπορώ να σου πω πήγενε για την φτηνότερη Sapphire 390 Nitro και μην ασχολείσαι καν με τις άλλες.
Carebear Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Τωρα βλεπω οθονες. και παρατηρησα οτι δεν βρισκω Ultra wide με πανω απο 60Ηz. Διαβασα κατι για overclock στα 75Hz. Αλλα και παλι μπροστα στα 120/144 δεν ειναι τιποτα. Τι φαση;;
Millennium Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Μάλλον δεν έψαξες καλά γιατί υπάρχουν αρκετά μοντέλα με παραπάνω Hz.Με την 390 καλό ζευγάρι κάνει η LG 29UM67-P αλλά σε 16:9 και η ακριβότερη και καλύτερη 27'' qhd Acer XF270HU.
Carebear Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Μάλλον δεν έψαξες καλά γιατί υπάρχουν αρκετά μοντέλα με παραπάνω Hz.Με την 390 καλό ζευγάρι κάνει η LG 29UM67-P αλλά σε 16:9 και η ακριβότερη και καλύτερη 27'' qhd Acer XF270HU. Σοβαρα δεν βρηκα. Ουτε στο google ουτε στα sites των εταιριων, πχ LG/samsung/κλπ. Σε κατι sites που διαβασα, ρωτανε το ιδιο πραγμα, και απαντανε οτι δεν υπαρχει ακομη τετοια οθονη, Ultrawide με 120+ Hz. Μετα εψαξα λιγο ακομη και βρηκα μια οθονη μαρκας BenQ (?) που ειναι στα 144Hz αλλα σε ολα τα υπολοιπα features ειναι γ.τ.π. και ειναι και κυρτη. Σιγουρα υπαρχει; Η LG που λες αν και ultrawide, ειναι 60Hz. Η Acer απο την αλλη ειναι στα 144 αλλα δεν ειναι ultrawide.
Chocobo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Σοβαρα δεν βρηκα. Ουτε στο google ουτε στα sites των εταιριων, πχ LG/samsung/κλπ. Σε κατι sites που διαβασα, ρωτανε το ιδιο πραγμα, και απαντανε οτι δεν υπαρχει ακομη τετοια οθονη, Ultrawide με 120+ Hz. Μετα εψαξα λιγο ακομη και βρηκα μια οθονη μαρκας BenQ (?) που ειναι στα 144Hz αλλα σε ολα τα υπολοιπα features ειναι γ.τ.π. και ειναι και κυρτη. Σιγουρα υπαρχει; Η LG που λες αν και ultrawide, ειναι 60Hz. Η Acer απο την αλλη ειναι στα 144 αλλα δεν ειναι ultrawide. Ultrawide και 144hz βρίσκω μόνο κάτι 35΄΄ πανάκριβα μοντέλα.Πήγενε ή σε καλό ultrawide freesync(δες google τα θετικά και τα αρνητικά του freesync βέβαια) ή σε 16:9 144hz. Για gaming πάντος παίζεις με την τύχη σου για ultrawide.Δεν είναι για όλα τα παιχνίδια.
Carebear Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Ultrawide και 144hz βρίσκω μόνο κάτι 35΄΄ πανάκριβα μοντέλα.Πήγενε ή σε καλό ultrawide freesync(δες google τα θετικά και τα αρνητικά του freesync βέβαια) ή σε 16:9 144hz. Για gaming πάντος παίζεις με την τύχη σου για ultrawide.Δεν είναι για όλα τα παιχνίδια. ναι, δεν εχω τσεκαρει ακομη Ultrawide, απλα αν δεν εχει ultrawide με 120+ hz (ή ειναι απιαστες τιμες), τοτε δεν θα τις κοιταξω καν. γιαυτο λεω. το freesync που διαβασα λιγο ειναι απλα για να μην κανει tearing η εικονα. οκ. καλο αυτο. αλλα δεν ελεγε κατι για βελτιωση των χερτζ.
Chocobo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 ναι, δεν εχω τσεκαρει ακομη Ultrawide, απλα αν δεν εχει ultrawide με 120+ hz (ή ειναι απιαστες τιμες), τοτε δεν θα τις κοιταξω καν. γιαυτο λεω. το freesync που διαβασα λιγο ειναι απλα για να μην κανει tearing η εικονα. οκ. καλο αυτο. αλλα δεν ελεγε κατι για βελτιωση των χερτζ. Μπορείς να πάς και σε 144hz - freesync αλλά νομίζω πως πολύ το συζητάμε για οθόνη και απο τη μία στην άλλη σε πάμε λες και τα ευρώ είναι πορτοκάλια.Πόσα θες να δώσεις για μόνιτορ για να καταλήξουμε κάπου γιατί βλέπω προτάσεις πιο πάνω απο 600+ ευρώ και έχουμε ξεφύγει.Πές μας τα μαξ χρήματα που μπορείς να δώσεις. 1
Fulgore Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2015 ναι, δεν εχω τσεκαρει ακομη Ultrawide, απλα αν δεν εχει ultrawide με 120+ hz (ή ειναι απιαστες τιμες), τοτε δεν θα τις κοιταξω καν. γιαυτο λεω. το freesync που διαβασα λιγο ειναι απλα για να μην κανει tearing η εικονα. οκ. καλο αυτο. αλλα δεν ελεγε κατι για βελτιωση των χερτζ. τι βελτιωση των Hz οταν τα ακριβα free sync monitor ειναι στα 120 και 144hz? Για ξαναδες με ποσα Hz βγαινουν τα αξιολογα Free Sync monitors και πιστεψε με στο gaming ειναι η μεταβαση,πολυ μεγαλυτερη και ουσιωδης απο την ματαβαση πχ απο TN σε Ips panel 60hz. Βεβαια ισχυει οτι τα φραγκα για καλο FreeSync monitor+δυνατο Pc μπορει να σε πανε στα 1700+ευρω οπως λεει παραπανω ο Albilosha.
Millennium Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Σοβαρα δεν βρηκα. Ουτε στο google ουτε στα sites των εταιριων, πχ LG/samsung/κλπ. Σε κατι sites που διαβασα, ρωτανε το ιδιο πραγμα, και απαντανε οτι δεν υπαρχει ακομη τετοια οθονη, Ultrawide με 120+ Hz. Μετα εψαξα λιγο ακομη και βρηκα μια οθονη μαρκας BenQ (?) που ειναι στα 144Hz αλλα σε ολα τα υπολοιπα features ειναι γ.τ.π. και ειναι και κυρτη. Σιγουρα υπαρχει; Η LG που λες αν και ultrawide, ειναι 60Hz. Η Acer απο την αλλη ειναι στα 144 αλλα δεν ειναι ultrawide. Και 75Hz υπάρχουν και 100+ κάποιες.H 29UM67-P είναι 75.Και λίγη είναι για το budget που χεις αναφέρει.
Carebear Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Μπορείς να πάς και σε 144hz - freesync αλλά νομίζω πως πολύ το συζητάμε για οθόνη και απο τη μία στην άλλη σε πάμε λες και τα ευρώ είναι πορτοκάλια.Πόσα θες να δώσεις για μόνιτορ για να καταλήξουμε κάπου γιατί βλέπω προτάσεις πιο πάνω απο 600+ ευρώ και έχουμε ξεφύγει.Πές μας τα μαξ χρήματα που μπορείς να δώσεις. Aς πουμε μαξ 400 ευρω. Aσε την Ultrawide, προτιμω να εχει υψηλα Hz.
Chocobo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Aς πουμε μαξ 400 ευρω. Aσε την Ultrawide, προτιμω να εχει υψηλα Hz. Κάτι ακόμα επειδή στα 400 ευρώ μπορείς να πάρεις και 1440p οθόνη.Τι είναι καλύτερο για σένα τα 144hz ή η μεγαλύτερη ανάλυση.?
Carebear Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Κάτι ακόμα επειδή στα 400 ευρώ μπορείς να πάρεις και 1440p οθόνη.Τι είναι καλύτερο για σένα τα 144hz ή η μεγαλύτερη ανάλυση.? με σειρα προτεραιοτητας θα προτιμουσα: 1. 1440p 120Hz. (αν υπαρχει) 2. 1080p 144Hz. 3. κατω απο 120Hz λεω να μην πεσω γενικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα