Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα το προβλημα δεν ειναι ακριβως στον εκτυπωτη το θεμα εχει ως εξης.

Ηρθε ενας τεχνικος του οτε για να μου περασει γραμμη στο γραφειο μ. Δεν ξερω τι αλλαξε τι κουνησε εχασα το ιντερνετ και μετα εκει που ημουν σε ενα δικτυο 2 ξαφνικα αλλαξα και πηγα στο δικτυο 3 καιδεν μπορω να εκτυπωσωσε ενανεκτυπωτη (χεροχ 700 με fiery) που εκτυπωνα . Οταν μπαινω απο τοcommand workstation του εκτυπωτη και παταω connect μου βγαζει οτι το name server η η ip ειναι λαθος. Παραθετο μια ζωγραφια το πωςμου εεμφανιζει τον χαρτη δικρυου λογικα το ερωτηματικο ειναι το προβλημα. Το πισι και ο εκτυπωτης ειναι συνδεδεμενα σε ενα hubακι το οποιο παει στο ρουτερ και απο εκει δεν ξερω π παει λογικα στον server any ideas?http://postimg.org/image/jno7o63el/

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Δεν είμαι και πολύ ειδικός στα δίκτυα αλλά ίσως με την συζητηση βγεί μια άκρη.

Αρχικά εμένα η φωτό μου φαίνεται μια χαρά. Δηλαδή,κάμποσα PC(>4) καταλήγουν στο router (μέσω κάποιου switch που λογικά δεν το βλέπεις), όπως επίσης και του δικού σου και του εκτυπωτή συνδεδεμένα με ενα hub καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες κοντινές μπρίζες για ethernet.Πιστεύω ότι όλα θα έπρεπε να δουλεύουν μια χαρά.Αυτο το δίκτυο 2 που άλλαξε σε δίκτυο 3 δεν πιστεύω ότι παίζει κανένα ρόλο ίσως να σου δόθηκε κάποια νέα ip αλλά παραμένεις συνδεδεμένος στο τοπικό δίκτυο. Από το command workstation του εκτυπωτή δεν  χρειάζεται να κάνεις καμία ρύθμιση έτσι ωστε να μπορείς να εκτυπώνεις. Υποθέτω επίσης οτι οι συνάδελφοι σου συνεχίζουν να εκτυπώνουν κανονικά.

Δοκίμασες να τον προσθέσεις εσύ απο την αρχή στον Η/Υ σου απο τον πίνακα ελέγχου-συσκευές και εκτυπωτές?

Τον βρίσκει αυτόματα όταν κάνεις αναζήτηση?Αν όχι, δοκίμασες να δημιουργήσεις εσύ μια TCP/IP port βρίσκοντας και βάζοντας την ip του?Βέβαιa θα σου ζητήσει και drivers κατα την εγκατάσταση του στο pc σου. Αν δεν βρείς άκρη πάντως και επείγει να κάνεις δουλειά πάρε τον εύκολο δρόμο. Να στον μοιράζει κάποιος άλλος συνάδελφος. Θα μας βοηθούσε να μας πείς και τι windows έχεις για να περιγράψουμε τα βήματα αν δεν γωρίζεις πως γίνονται όλα τα παραπάνω.

Επαναλαμβάνω, δεν είμαι ειδικός στα δίκτυα, οτι μπορώ κάνω :)

Δημοσ.

Windows 7, δεν τον βλεπει καποιος αλλος εκτος απο εμενα (τωρα γιατι τον εχουν συνδεδεμενο δικτυακα λογικα λογω του fiery) οταν κανω ping απο το pc στον εκτυπωτη(192.168.1.170) δεν περναει . Αμα ο εκτυπωτης ηταν σαν σε subnet και αλλαξε ip το pc μου αυτο θα εξηγουσε το προβλημα?

Δημοσ.

Windows 7, δεν τον βλεπει καποιος αλλος εκτος απο εμενα (τωρα γιατι τον εχουν συνδεδεμενο δικτυακα λογικα λογω του fiery) οταν κανω ping απο το pc στον εκτυπωτη(192.168.1.170) δεν περναει . Αμα ο εκτυπωτης ηταν σαν σε subnet και αλλαξε ip το pc μου αυτο θα εξηγουσε το προβλημα?

Κοίτα καλά θα κάνεις να ρωτήσεις σε πόσα subnet έχουν χωρίσει το δίκτυο. Αν σε άλλαξε όντως subnet ο τεχνικός τοτε ναι, δεν μπορείς να κάνεις ping  στον εκτυπωτή που είναι σε άλλο subnet εκτός και αν ρυθμίσεις το pc σου να έχει την ίδια default gateway με τον με αυτή του εκτυπωτή. Άμα ο εκτυπώτης έχει την 192.168.1.170 (αρα 192.168.1.1 gateway) για κάνε ενα ipconfig να δεις εσύ που βρίσκεσαι.

Δημοσ.

Οκ.... αυτο γινεται .

κατι τετοιο ψιλιαστικα. Δεν ξερουν καν ποιος εστησε το δικτυο και ειναι και λιγο χυμα. Καλωδια μπερδεμενα και εξω δεν παν σε καποιο rack. Vagpan χιλια ευχαριστω για την βοηθεια.θα επανελθω με info

http://postimg.org/image/i431wcmbd/

χθές τον διακόπτη τον έβλεπα με ερωτηματικό σήμερα τον βλέπει κανονικά αλλα καμία διαφορα.

gateway address ο εκτυπωτής έχει 192.0.0.155  και κάνω κανονικά ping απο τον υπολογιστή αλλα στην ip όχι.

δεν μπορώ να κάνω ping ουτε στο netis wireless αλλα στο TL-WA801N κάνω .

και ενα ipconfig

http://postimg.org/image/4t09fioql/

Δημοσ.

Το πρόβλημα τελικά είναι όντος με τα subnet.

Όταν βάζω καρφωτη ip βλέπω των εκτυπωτή αλλά δεν μπορώ να βάλω το σωστό gateway για να έχω πρόσβαση στο internet

πως μπορώ να βρώ πιο πρέπει να βάλω ?

Άλλος υπολογιστής έχει το 192.0.0.155 αλλα δεν δουλεύει σε εμένα.

Με ip τύπου 192.0.0.χχχ είναι ok αλλα εγώ θέλω 192.168.1.χχχ

Δημοσ.

Καλησπέρα, χαιρομαι που βγάζουμε ή παμε να βγάλουμε κάποια άκρη.

Ναι εσυ θα πρέπει να είσαι στο 192.168.1.χχχ αφού αυτό σε "βγάζει" στο ιντερνετ. Ότι αλλαγές πρέπει να γίνουν για τον εκτυπωτή.

Το netis wireless δεν το ειχα προσέξει καθόλου. Το είχατε πριν έρθει ο τεχνικός? Βάσει της εικόνας και της συνδεσμολογίας μήπως αυτο επηρεάζει τα πράγματα? Ποιά είναι η default gateway αυτού?192.0.0.χχχ?

Αν συνδεθείς στην σελίδα του, και του αλλάξεις την default gateway να είναι στο εύρος του υποδικτύου που είσαι? Π.χ. 192.168.1.χχχ  και να απενεργοποιήσεις το DHCP (να δουλεύει καθαρά σαν Access Point)? Λες να αλλάξει τίποτα? Θα επηρεάσει το fiery ? (λίγες γνωσεις εχω γι αυτο αν και googlαρα τον σκοπό του ).

Δεν ξέρω πως μπορώ να σε βοηθήσω  απο δω και πέρα στα σίγουρα :(

Ενημέρωσε πάντως ότι εξελίξεις έχεις..

Δημοσ.

Δικιά μου εκτίμηση είναι ότι έγινε reset στο modem/router και πιθανόν χάθηκε ρύθμιση static route.

Από την στιγμή που υπάρχουν 2 υποδίκτυα λογικό είναι να υπάρχουν 2 router. Το ένα του παρόχου που δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο και το άλλο κάποιο μεταξύ TP-Link και Netis. Μπορεί αυτό να έχει ρυθμιστεί ως router του 2ου υποδικτύου.

Για να επικοινωνήσουν οι δικτυακές συσκευές των 2 υποδικτύων, χρειάζονται κανόνες static route ώστε να δρομολογούνται κατάλληλα τα δεδομένα.

Αν υπάρχει δυνατότητα να έχεις πρόσβαση στο μενού αυτών των συσκευών, μπορείς να ελέγξεις τι ισχύει.

Προσωπικά δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο υπολογιστή σου.

• Like 1
Δημοσ.

@vagpan1986,@jkoukos ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια το πρόβλημα λύθηκε

σωστα έβαζα τις ρυθμίσεις 

ip:192.168.1.xxx

sub:255.255.255.0

gateway:192.168.1.1

λέω ας πάω να ρίξω και μια ματια στο netis το οποίο λειτουργεί ως switch και το ένα το καλώδιο δέν κούμπονε καλά και μάλλον το έβγαλε ο τεχνικός που σκάλιζε εκεί κατα λάθος και αντί να το συνδέσει στην wan το έβαλε σε lan θύρα .

Χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...