Προς το περιεχόμενο

Ερωτησεις για UPS

kjj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχθες αγορασα 45 ευρω, ενα μεταχειρισμενο UPS 2χρονων..Ενα NETSTAR 500VA. Πιστευετε κανει για το συστημα μου;Τροφοδοτικο 350 W.

Θα μου πειτε αυτα τα ρωτανε πριν το αγορασουν...

Τελοσπαντων, εστω και ετσι εγω το θελω το ups ισα ισα για να μην κλεινει το pc βιαια οταν γινεται διακοπη ρευματος.

Ο φιλος μου το ειχε σε τροφοδοτικο με 450 w και δεν ειχε προβληματα(ενα pc πραγματικα φορτωμενο με συσκευες και σκληρους...)

Επιπλεον δοκιμασα να το βγαλω απο μπριζα και δουλευε OK.

α)Απλα, υπαρχει περιπτωση να μην δινει στο pc μου το ρευμα που χρειαζεται(οταν δεν υπαρχει διακοπη εννοω-πχ αυτο να δινει 300 W και το pc να θελει 330..;

β)Και επισης, μπορει να σηκωσει και την οθονη το ups σε περιπτωση διακοπης;

Θυμηθειτε οτι θελω απλα να μην κλεισει αποτομα σε περιπτωση διακοπης.

Σας ευχαριστω για το χρονο σας και ελπιζω να μην σας κουρασα

Δημοσ.

Εξαρτάται και από την οθόνη σου. Μια 19'' τραβάει παραπάνω "ρεύμα" από μια 17''. Φυσιολογικά δεν θα έχεις πρόβλημα αν θέλεις το ups μόνο για να τερματίσεις το PC σου.

Δημοσ.

Ρε παιδια εχω συνδεσει ενα 9-pin καλωδιο (DB9) στο ups για να μπορω να το ελεγχω μεσω windows, αλλα δεν βλεπω να το αναγνωριζει!Γιατι;

Δημοσ.

Φιλε μου δυστυχως εχω το ιδιο UPS αλλα λιγο μεγαλυτερο, 650VA..Θεωρητικα η εταιρια λεει οτι για να δεις ποσα Watts αντεχει, πολλαπλασιαζεις με 0.6, δηλαδη στην περιπτωση σου το 500VA=300Watts, αρα τοσα σηκωνει το UPS σου..Βεβαια μην ξεχνας οτι το οτι εχεις 350Watts τροφοδοτικο δεν σημαινει οτι τα χρησιμοποιει ολα το PC σου, εξαρταται απο ποσες συσκευες εχεις κτλ...

Εμενα παντως αυτα τα UPS μονο προβληματα μου εφεραν, το αλλαξα 3 φορες σε 1 χρονο (που ειχε εγγυηση) και τελικα δεν δουλευει, ποτε δεν καταφερα να δουλεψει στο δικο μου 400αρι τροφοδοτικο και ας λεει οτι στην περιπτωση μου υποστηριζει μεχρι 390Watts, αρα και ανετα το δικο μου PC μιας και σιγα μην τα χρησιμοποιω ολα, ισα ισα... Τελικα το παρατησα και ειμαι χωρις και ας τρωω μερικες πτωσεις τασεις και διακοπες ρευματος, δεν μπορω να δωσω 100 χιλιαρικα για "καλο" UPS...

Μπας και ξερεις εσυ αν μπορω να αλλαξω την μπαταρια του??? Ρωτα τον φιλο σου ωστε να ξερεις και εσυ αν γινεται, μπας και το παω καπου και βαλω καμμια καλη μπαταρια μεσα και δουλεψει καλα...

Οσο για το οτι το συνδεεις και δεν στο βλεπει, το CD με το προγραμμα το εχεις? Αν ναι λογικα δεν θα εχεις προβλημα, αν δεν το εχεις πες μου...

Δημοσ.
Ρε παιδια εχω συνδεσει ενα 9-pin καλωδιο (DB9) στο ups για να μπορω να το ελεγχω μεσω windows, αλλα δεν βλεπω να το αναγνωριζει!Γιατι;

Τι μάρκα UPS έχεις και ποιο μοντέλο συγκεκριμένα;

Φίλε kjj, θα σου πω ενδεικτικά ότι έχω ένα UPS 800VA της MGE με μία 22" οθόνη και τροφοδοτικό 450W μου κρατάει για περίπου 7 λεπτά σε πλήρες φορτίο!

Δημοσ.

μπορεις να αλλαξεις μπαταρια αλλα δεν μπορεις να βαλεις πολυ μεγαλυτερη γιατι δεν θα την φορτιζει.παντως μου φαινετε περιεργο να μην σου παιζει...

Εχω 650VA με 500 τροφοδοτικο και 19" οθονη και μου το κραταει για 9 με 11 λεπτα.(οπως γραφει στα windows)

Δημοσ.
Φιλε μου δυστυχως εχω το ιδιο UPS αλλα λιγο μεγαλυτερο' date=' 650VA..Θεωρητικα η εταιρια λεει οτι για να δεις ποσα Watts αντεχει, πολλαπλασιαζεις με 0.6, δηλαδη στην περιπτωση σου το 500VA=300Watts, αρα τοσα σηκωνει το UPS σου..Βεβαια μην ξεχνας οτι το οτι εχεις 350Watts τροφοδοτικο δεν σημαινει οτι τα χρησιμοποιει ολα το PC σου, εξαρταται απο ποσες συσκευες εχεις κτλ...

Εμενα παντως αυτα τα UPS μονο προβληματα μου εφεραν, το αλλαξα 3 φορες σε 1 χρονο (που ειχε εγγυηση) και τελικα δεν δουλευει, ποτε δεν καταφερα να δουλεψει στο δικο μου 400αρι τροφοδοτικο και ας λεει οτι στην περιπτωση μου υποστηριζει μεχρι 390Watts, αρα και ανετα το δικο μου PC μιας και σιγα μην τα χρησιμοποιω ολα, ισα ισα... Τελικα το παρατησα και ειμαι χωρις και ας τρωω μερικες πτωσεις τασεις και διακοπες ρευματος, δεν μπορω να δωσω 100 χιλιαρικα για "καλο" UPS...

Μπας και ξερεις εσυ αν μπορω να αλλαξω την μπαταρια του??? Ρωτα τον φιλο σου ωστε να ξερεις και εσυ αν γινεται, μπας και το παω καπου και βαλω καμμια καλη μπαταρια μεσα και δουλεψει καλα...

Οσο για το οτι το συνδεεις και δεν στο βλεπει, το CD με το προγραμμα το εχεις? Αν ναι λογικα δεν θα εχεις προβλημα, αν δεν το εχεις πες μου...[/quote']

Ο φιλος μου το ειχε 2+ χρονια και κανενα προβλημα.(το ξερω απο χερι)

Σημερα συνδεσα και την οθονη στο ups και ολα καλα-αντεξε!

Μηπως εχεις καποιο αλλο προβλημα στο pc;Τι εχεις πανω του και θελει τοσο πολυ ρευμα;

Δεν εχω το προγραμμα...Γινεται να μου το στειλεις; :lol: :) :P

Για τον φιλο που ρωτησε μαρκα...NETSTAR Series 500VA.

Kαι μια ακομη ερωτηση:Κανει να το αφησω να δουλευει χωρις ρευμα για να δω ποσο θα κρατησει ανοιχτο;Εννοω, οτι μολις τελειωσει η μπαταρια δεν θα κλεισει αποτομα,αρα επικινδυνο;

Ευχαριστω παιδια!

Δημοσ.

Δεν ρωταω για την μπαταρια τζουλι.Για το pc με νοιαζει πιο πολυ.Στο κατω κατω το ups το πληρωσα μονο 45 ευρω..

Δημοσ.

Θεωρητικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Το μόνο που μπορεί να χρειαστείς είναι να αλλαξείς μπαταρία. Η κατασκευαστές λένε οτι μια μπαταρία έχει όριο ζωής 2-3 χρόνια. Αμά ο προηγούμενος χρήστης δεν έχει αλλάξει μπαταρία όπως καταλαβαινεις η μπαταρία πλέον δεν αποδιδεί σωστα. Οσό για το ερωτημά σου, (υπαρχει περιπτωση να μην δινει στο pc μου το ρευμα που χρειαζεται(οταν δεν υπαρχει διακοπη εννοω-πχ αυτο να δινει 300 W και το pc να θελει 330..;) σε αυτό το μοντέλο του ups όταν έχουμε ρευμα κανονικα άπο το δίκτυο της ΔΕΗ δίνει απευθείας στον η/υ χωρίς καμία παρεμβολή απο το ups

Δημοσ.

Μπαταρια που μπορω να βρω αν χρειαστω;

Υπαρχει ειδικη για καθε ups;

Καβαλιωτη, οταν μπορεσεις στειλε μου pm. για το προγραμμα.. :lol:

Δημοσ.

kjj θα ψαξω να βρω το cdακι γιατι οπως καταλαβαινεις ειναι καπου χωμενο μεσα στα χιλιαδες cds! Αν σε κανα 2 μερες το πολυ δεν σου απαντησω, στειλε μου ενα ΡΜ να μου το θυμισεις!

Παιδια παντως το UPS το κοιταω και δεν βλεπω πουθενα να ανοιγει για να βαλω νεα μπαταρια...Λετε να μην μπορω να βαλω??? Και αν ναι, που μπορω να παω να ρωτησω???? Εχω το NetStar 650VA...

Δημοσ.

ΟΚ! ΘΑ περιμενω!

Και εγω θα ηθελα να ξερω απο που θα παρω μπαταρια..πχ αν παω Γερμανο θα γινει η δουλεια μου;(υπαρχουν standard μπαταριες για ολα τα ups;)

Οσοι ξερετε και μπορειτε να βοηθησετε ενημερωστε μας παιδια.

Παντως ευχαριστω πολυ για τα μηνυματα ολων

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...