el02154 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα, ασχολούμαι ημιεπαγγελματικά με την κατασκευή ιστοσελίδων δλδ το αντικείμενο εργασίας μου είναι άλλο αλλά επειδή μου αρέσει πολύ φτιάχνω σελίδες κυρίως για γνωστούς και φίλους. Παλιά χρησιμοποιούσα το dreamweaver, πλέον και για δυναμικά (Joomla κυρίως) και στατικά χρησιμοποιώ το Notepad++ και κώδικα που είτε γράφω είτε βρίσκω έτοιμο. Να σημειώσω πως δεν παίζω καθόλου με αντικειμενοστραφή προγραμματισμό. Πολλές φορές παρατηρώ πως για απλά πράγματα χάνω πολύ χρόνο ενώ για πράγματα που ίσως υπάρχουν έτοιμα σε κάποιο framework ψάχνω πολύ. Για αυτό τον λόγο αναρωτιόμουν αν υπάρχουν τρόποι να γραφω γρηγορότερο και καλυτερο κώδικα;Ακούω συχνά για bootstrap και άλλα frameworks αλλά δεν έχω ασχοληθεί. Οποιαδήποτε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη! 1
dios231 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Το bootstrap είναι css framework, ή αλήθεια είναι ότι θα σου λύσει αρκετά τα χέρια.
ALLisCHAOS Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δες αρχικά να ασχοληθείς με αντικειμενοστραφή προγραμματισμό στη php και μετά να δοκιμάσεις κάποιο framework(laravel-symphony κλπ)
M2000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Νομίζω ότι το bootstrap είναι εύκολο. Είχα καιρό να φτιάξω σελίδα και πέρυσι έφτιαξα αυτή σε τέσσερις μέρες..αφού ήθελα και διάβασμα. Η σελίδα ακολουθεί το όλα σε ένα..όπου το μενού σε πάει με ωραία ολίσθηση στο σημείο που θέλεις. Αλλά έβαλα μια επιστροφή όπως στα κοντρόλ της τηλεόρασης, ώστε με το ίδιο κουμπάκι να αλλάζεις στα δύο τελευταία σημεία. Ύστερα ήθελα σε ένα popup παράθυρο, modal, να εμανίζεται σειρά φωτογραφιών με λεζάντα, σε κυκλική λίστα αλλά να μην είναι περασμένα στην σελίδα τα ονόματα αρχείων και οι επιγραφές αλλά να διαβάζονται από αρχείο και να μην φορτώνονται στην αρχή αλλά στη ζήτηση. Και όταν ξανά ανοίξω το παράθυρο με τις εικόνες να είναι στην τελευταία που είδα. Όλα αυτά μπορείμε αλλά javascript να τα κάνει και βοηθάει το jquery για να αλλάζεις το περιεχόμενο της σελίδας άμεσα, λες και είναι η φόρμα που γράφεις. Και ιδού η σελίδα..της δουλειάς μου (δηλαδή δουλεύω εκεί και έτσι έφτιαξα και κάτι..). Το έχω πειράξει λίγο το boostrap. Http://Www.zahouschool.com
zynif Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Θες να μάθεις καλύτερο προγραμματισμό σε PHP δηλαδή web applications ή πως να φτιάχνεις καλύτερες ιστοσελίδες;
M2000 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Παίζει ρόλο ο όγκος δεδομένων και η προσπέλαση του χρήστη. Δύο δηλαδή τμήματα, το που θα μπουν τα δεδομένα, και πώς θα τα χειρίζεται ο τελικός χρήστης. Το πιο απλό είναι μια λίστα. Σε κάθε περίπτωση σελίδα(ες) κατασκευάζουμε. Το μέγεθός της, η ολοκλήρωση της εργασίας, δίνει την εφαρμογή Web. Άρα αν λέμε για καλύτερες σελίδες, τότε δε μιλάμε για ομορφιά, αλλά για μεγαλύτερο έργο. Οπότε ο προγραμματισμός επιβάλλεται σε πολλά επίπεδα..(παίζει και το javascript από την μεριά του πελάτη, στο αναγνώστη του χρήστη).
Tewton Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Φίλε επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, αυτό που έχω να σου προτείνω είναι να προσπαθήσεις να δουλέψεις το MVC μοντέλο με αντικειμενοστρέφεια. Ένα framework θα σε βοηθήσει πάνω σε αυτό. Προσωπικά δουλεύω το CodeIgniter, αλλά και αυτά που προαναφέρθηκαν είναι ίσως πιο δημοφιλή (στο Symphony νομίζω έχει στηθεί το Drupal). Μια καλή αντίληψη του mvc θα σε βοηθήσει να φτιάχνεις πιο επαγγελματικά και modular, web sites και web εφαρμογές. Αν χαθείς με το framework, για αρχή μπορείς να προσπαθήσεις να στήσεις μόνος σου μια εφαρμογή με φακέλους: model, view, controller, js, images, libraries κτλ και να δεις πως θα μπορείς να συνδυάσεις σωστά τις κλάσεις σου και σε ποιό επίπεδο του mvc πρέπει να μπει το κάθετι. Εδώ χρειάζεται λίγο πειραματισμό μέχρι να βρεις τι σε βολεύει. Σε γενικές γραμμές στα αρχεία model περιγράφεις τα αντικείμενα του προβληματός σου (εδώ η εμπειρία πάνω σε OOP βοηθάει), στα αρχεία των controllers χρησιμοποιείς και συνδυάζεις τις κλάσεις από το models ώστε να στείλεις δεδομένα στα views. Τα views πρέπει να είναι όσο πιο dumb γίνεται, δηλαδή όσο λιγότερα if, switches, κλήσεις κτλ μπορείς. Ιδανικά ένα view πρέπει να έχει μόνο echos και φυσικά HTML. Σε αυτό το σημείο έρχεται να βοηθήσει ο πολυμορφισμός από OOP. Μπορεί να ακούγεται βαβούρα και πράγματι για κάτι πολύ απλό βολεύει η απλή προσέγγιση της μίξης του κώδικα (που τελικά θα οδηγήσει σε spaghetti), αλλά εδώ μιλάμε για πιο σύνθετες εφαρμογές. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να είναι πιο δύσκολο να στήσεις κάτι (τουλάχιστον μέχρι να το κάνεις μία φορά), αλλά είναι ευκολότερο στη συντήρηση και στο να το πιάσει κάποιος τρίτος και να συνεχίσει το developement. Επίσης διαχωρίζω λίγο το front-end developement γιατί έχει από μόνο του, τις ιδιαιτερότητες του. Προσωπικά ακόμα και με κάποιο css framework, για να κάνω ακριβώς αυτό που θέλω, πολλές φορές τρώω πολύ χρόνο σε css,js ξεψάξιμο. Respect στο Notepad++. Για ένα πιο ολοκληρωμένο IDE, έχω προσπαθήσει το Eclipse αλλά κολλάει και crashάρει συχνά πυκνά. Την εποχή αυτή δοκιμάζω το NetBeans για PHP. Είμαι πάντως γενικά ακόμα στο ψάξιμο για PHP IDE και η αλήθεια είναι ότι για γρήγορα fixes το Ν++ είναι ό,τι πρέπει. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2015 από Tewton 2
ALLisCHAOS Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Respect στο Notepad++. Για ένα πιο ολοκληρωμένο IDE, έχω προσπαθήσει το Eclipse αλλά κολλάει και crashάρει συχνά πυκνά. Την εποχή αυτή δοκιμάζω το NetBeans για PHP. Είμαι πάντως γενικά ακόμα στο ψάξιμο για PHP IDE και η αλήθεια είναι ότι για γρήγορα fixes το Ν++ είναι ό,τι πρέπει. Για php το πιο ολοκληρωμένο περιβάλλον είναι το phpStorm. Για μένα μετά έρχονται τα sublime/atom/brackets σαν text editors και τελευταίος ο notepad++. 2
Tewton Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Ωραία φαίνονται όλα αυτά αλλά είναι proprietary και/ή OS X focused. Από IDE γενικά ψάχνω κάτι για PHP, free (δεν είναι η κύρια πηγή εσόδων μου το development) και αν είναι δυνατόν cross-platform. Τον Notepad++ τον προτιμώ γιατί έχω μάθει τα RegExp του (τα θυμάμαι καλύτερα από των Excel/Calc) καθώς και για κάποια extensions του που τον απογειώνουν. Αλλά ναι σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό IDE.
el02154 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
flienky Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Ξεκίνα πρώτα χωρίς framework να μάθεις πως δουλεύει η γλώσσα και να μπορείς να αντιμετωπίσεις μόνος σου ορισμένες καταστάσεις. Μετά ξεκίνα να χρησιμοποιείς frameworks. Το Komoto είναι πολύ καλό IDE.
Tmark Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Συγγνώμη για το offtopic, αφήνω αυτό εδώ για όποιον έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. http://www.mozaik.com/career-details.php?id=21
exarhis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Για να μπορείς να προγραμματίζεις καλά σε PHP δε χρειάζετε τίποτα από όσα γράφεις. Χρειάζετε Linux με LAMP και το gedit.
sundance_kid Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Για να μπορείς να προγραμματίζεις καλά σε PHP δε χρειάζετε τίποτα από όσα γράφεις. Χρειάζετε Linux με AMP και το gedit/aptana/komodo/bluefish/netbeans/geany/eclipse/emacs/sublime.
Papakaliati Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Για να μπορείς να προγραμματίζεις καλά σε PHP δε χρειάζετε τίποτα από όσα γράφεις. Χρειάζετε Linux με LAMP και το gedit. Οχι. Για να μπορεις να προγραμματιζεις καλα σε PHP χρειαζεται να ξερεις να προγραμματιζεις καλα σε PHP. Το να χρησιμοποιεις gedit δεν σε κανει καλυτερο απο το να χρησιμοποιουσες phpstorm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις