Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα! μου εδωσε η αδερφη μου το λαπτοπ της να το κοιταξω γιατι δεν ανογει,,,,

ειναι ενα acer 5542 οταν το βαζω στο φορτιστη ανοιγει το λαμπακι οτι φορτιζει ομως οταν το παταω να ανοιξει ειναι νεκρο δεν κανει τιποτα...... δεν της εχει πεσει ουτε εχει ριξει νερο .....

καποια ιδεα??

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το κουμπί που πατάς είναι σίγουρα καλό; Μπορεί να έχει φύγει και η καλωδιοταινία που έχει στο πλακετάκι εκεί και κουμπώνει στην μητρική... Μπορείς να το ανοίξεις το λάπτοπ ή μπα;

Το λαμπάκι λες αυτό που είναι κάτω αριστερά στο λάπτοπ ε; Όχι του φορτιστή.

Δημοσ.

Για μια πρώτη δοκιμή, βγάλε μπαταρία, ρεύμα κράτα πατημένο το power button 10'', βάλε το στο ρεύμα και δοκίμασε. Αν δεν παίξει δοκίμασε το ίδιο αλλά βγάλε και τις ram.

Δημοσ.

ναι λεω το λαμπακι που εναι πανω στο λαπτοπ.....

δοκιμασα clear cmos παλι τιποτα.....

το κουμπι ειναι ενταξει! μολις το παταω ανοιγει το λαμπακι του power και και σημαντικο που ξεχασα αναβοσβηνει το κιτρινο λαμπακι που εχει,,,,,, και σαν κατι να ψιλοακουγεται μεσα....

Δημοσ.

A, τότε κάτι κάνει, άλλο το νεκρό :P

Ποια μητρική έχεις; Αυτήν με τον AMD ή με τον Intel?

εκανα παλι clear cmos και τωρα το κιτρινο λαμπακι μενει ανοιχτο..... το ανεμιστηρακι δουλευει ......

με τον amd εχω...

Δημοσ.

Αυτή η μητρική με τον AMD αν θυμάμαι καλά είναι πονεμένη ιστορία... Όπως και να έχει, βγάλε μια μνήμη, δοκίμασε την άλλη και στις 2 θέσεις, μετά αν δεν πάρει δοκίμασε και την άλλη και στις 2 θέσεις και βλέπουμε.

Δίσκο βγάλτον, δεν χρειάζεται για την ώρα.

Πάστες κτλπ έχεις αλλάξει ε; Όχι τίποτα άλλο αλλά αν έχει φύγει η ψήκτρα απο την θέση της και έχει γίνει πέτρα η πάστα θα ψήνεται το τσίπ.

Δημοσ.

Αυτή η μητρική με τον AMD αν θυμάμαι καλά είναι πονεμένη ιστορία... Όπως και να έχει, βγάλε μια μνήμη, δοκίμασε την άλλη και στις 2 θέσεις, μετά αν δεν πάρει δοκίμασε και την άλλη και στις 2 θέσεις και βλέπουμε.

Δίσκο βγάλτον, δεν χρειάζεται για την ώρα.

Πάστες κτλπ έχεις αλλάξει ε; Όχι τίποτα άλλο αλλά αν έχει φύγει η ψήκτρα απο την θέση της και έχει γίνει πέτρα η πάστα θα ψήνεται το τσίπ.

το δισκο ναι θα το βγαλω...

δοκιμαζω με τις μνημες και ξαναστελνω!! ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!!

δυστηχως τιποτα..... παντως και το ανεμιστηρακι δουλευει και θερμοτητα πιανει αρα νεκρο δεν ειναι..... συνδεσα και με hdmi με την τηλεοραση μηπως και.... αλλα τιποτα.....

Δημοσ.

Νομίζω οτι σε αποχαιρέτησε το NB αλλά 100% σίγουρος δεν μπορώ να είμαι :(

Άνοιξε το λάπτοπ, δες στο ανεμιστήρι αν έχει χνούδι και δεν δούλευε (αν είχε μαζέψει και ζεμάταγε η ψύξη κλάφτα Χαράλαμπε...). Μετά πάστες δες να είναι οκ γιατί αμα είναι πέτρα πάλι παίζει να έγινε ζημιά...

Δημοσ.

οπως και να χει το λαπτοπ θελω να το φτιαξω υπαρχει λογος... ανεξαρτητου κοστους....

ελεγα να εβαζα μητρικη και επεξεργαστη intel μπορεις να με βοηθησεις να βρω τα κομματια φθηνα ελλαδα ή εξωτερικο δεν εχω θεμα,,,,,?

Δημοσ.

To κόστος ανεβαίνει πολύ.... Δεν αξίζει... Πάει κοντά στο 100ρικο η μητρική (MBP5601005), μετά κανένα 20ρι η ψύξη, άλλο ένα ο επεξεργαστής και ένα module DDR3 που νομίζω παίρνει η ιντέλ θα φτάσεις κοντά στα 200€.....

Εδώ Ελλάδα (και εδώ στις αγγελίες) έψαξες για κανένα ίδιο να το πάρεις για ανταλλακτικά; Μετά πουλάς και εσύ οτι περισσέψει...

Λογικά μητρική ίδια έχουν τα: 5236 5242 5338 5536 5536G 5542 5542G 5738 5738Z 5738D 5738G 5738P.

Δημοσ.

οχι τωρα θα ψαξω..... δε με νοιαζει το κοστος ειλικρινα υπαρχει λογος που θελω να το φτιαξω....

μηπως καηκε απλα ο επεξεργαστης?

αν ξερει καποιος ας μου πει ακριβως απο ποια αλλα μοντελα ταιριαζει η μητρικη....

Δημοσ.

Εσύ πληρώνεις, εσύ κανονίζεις :P

Να καεί ο επεξεργαστής είναι δύσκολο, συνήθως σε αυτά τα μοντέλα ψοφάει το NB, αν βέβαια μπορείς να βρεις συμβατό επεξεργαστή για δοκιμή κακό δεν κάνει.

Για συμβατά μοντέλα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, κανονικά κάνει μόνο μητρική με το ίδιο νούμερο αλλά αν το ψάξεις λίγο βρίσκεις και παρόμοια λάπτοπ που έχουν ίδιες βάσεις και κάθονται και αυτών οι μητρικές στο σασί σου. Βέβαια πρέπει για κάθε μια απο αυτές να κοιτάξεις τους κονέκτορες και τις εξόδους να είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο γιατί αλλιώς δεν κάνεις κάτι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...