Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια αυτα τα αλατα δεν ειναι τιποτα ειναι απο το εργοστασιο και το εχω δει σε πολλες καρτες,σχεδον σε ολες που περασαν απο τα χερια μου.βασικα δεν ειναι αλατα και δεν καθαριζουν με οινοπνευμα

• Like 2
Δημοσ.

Στην αρχη δεν ηταν ετσι παντως για κανενα λογο , μετα απο χρηση το πολυ 15 ημερων εγινε σε μενα

εγω το εχω παρατηρησει και σε καινουργιες πλακετες, θυμαμαι πλακετες απο xbox 360 το ειχαν εντονα

Δημοσ.

Στην αρχη δεν ηταν ετσι παντως για κανενα λογο , μετα απο χρηση το πολυ 15 ημερων εγινε σε μενα

και σε μενα επισης. περιμενω απαντηση απο sapphire να δω τι θα μου απαντησει και θα επανελθω.

Δημοσ.

το εχω ηδη κανει αλλα ειναι σκατοεφαρμογη ρε γαμωτο, αν δεν ξεκιναει αυτοματα δε κραταει τις ρυθμισεις!

ε βάλε το msi afterburner

• Like 1
Δημοσ.

εχω καμμια ωρα που το'χω βαλει. ξερεις τι ομως? εβαλα δικες μου ρυθμισεις στους ανεμιστηρες και στο benchmark που δοκιμασα δεν ανταποκριθηκε.. οι ανεμιστηρες της r9 380 απο 60% και πανω αρχιζουν και ακουγονται, δεν εγινε ομως με afterburner. 

Δημοσ.

Δεν θα εκανα τιποτα, εαν ομως εχεις λοξα θα αγοραζα ενα λιτρο ισοπροπυλικης αλκοολης, isopropanol και θα το περναγα. Εαν καθαρισει καθαρισε, αλλιως συνεχιζεις την ζωη σου.

Δημοσ.

παιδια εχω  ενα  προβλημα με την r9 380, και ανοιγω καινουργιο θεμα γιατι δε βλεπω κινηση στο αλλο thread: λοιπον, καταρχας με το sapphire trixx η ρυθμιση των ανεμιστηρων ηταν στο αυτοματο και τις πρωτες μερες το αφησα ετσι, μεχρι που προσεξα οτι η καρτα ζεσταινοταν αρκετα(εφτανε στους 75 βαθμους περιπου) και το ρυθμισα στο manual. το προβλημα ομως ηταν οτι επρεπε να ανοιγω καθε φορα μαζι με το η/υ και την εφαρμογη trixx ωστε να δουλευουν σωστα οι ανεμιστηρες, γιατι αλλιως ανεβαζε θερμοκρασιες αρκετα!

με τα πολλα προσεξα αυτο που θα δειτε στις παρακατω φωτο και αρχισα να αγχωνομαι..

σημειωτεον, οτι τα χριστουγεννα σκοπευω να λιωσω με far cry 4 και δεν την εχω δοκιμασει ακομα την καρτα σε απαιτητικα games παρα μονο ac rogue.

τι λετε ρε παιδια? ποια η γνωμη σας για αυτα τα "αλατα" πανω στην πλακετα??

Δεν είναι άλατα. Είναι υπολείματα από FLUX (flux residue).

Είναι κατάλοιπα από τη διαδικασία κόλλησης των εξαρτημάτων επάνω στην πλακέτα. Κανονικά οι πλακέτες καθαρίζονται από αυτά τα υπολείματα, αλλά πλέον λόγω περιορισμού κόστους, όλο και λιγότερες εταιρίες τις καθαρίζουν.

Συνήθως όταν η ηλεκτρονική πλακέτα είναι εκτεθημένη και την βλέπει ο πελάτης, όπως σε motherboards, φροντίζουν να τις καθαρίζουν. Αν η πλακέτα είναι κρυμμένη (κάρτες γραφικών, πληκτρολόγια, ποντίκια κλπ) το πιό πιθανό να έχει τέτοια κατάλοιπα.

Μην δοκιμάσετε να καθαρίσετε την πλακέτα με οινόπνευμα, γιατί μπορεί να κάνετε ζημιά και δεν είναι καν σίγουρο ότι θα βγούν τα κατάλοιπα.

Τα κατάλοιπα flux καθαρίζονται με ειδικό υγρό, αναλόγως του flux που χρησιμοποιήθηκε.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είναι άλατα. Είναι υπολείματα από FLUX (flux residue).

Είναι κατάλοιπα από τη διαδικασία κόλλησης των εξαρτημάτων επάνω στην πλακέτα. Κανονικά οι πλακέτες καθαρίζονται από αυτά τα υπολείματα, αλλά πλέον λόγω περιορισμού κόστους, όλο και λιγότερες εταιρίες τις καθαρίζουν.

Συνήθως όταν η ηλεκτρονική πλακέτα είναι εκτεθημένη και την βλέπει ο πελάτης, όπως σε motherboards, φροντίζουν να τις καθαρίζουν. Αν η πλακέτα είναι κρυμμένη (κάρτες γραφικών, πληκτρολόγια, ποντίκια κλπ) το πιό πιθανό να έχει τέτοια κατάλοιπα.

Μην δοκιμάσετε να καθαρίσετε την πλακέτα με οινόπνευμα, γιατί μπορεί να κάνετε ζημιά και δεν είναι καν σίγουρο ότι θα βγούν τα κατάλοιπα.

Τα κατάλοιπα flux καθαρίζονται με ειδικό υγρό, αναλόγως του flux που χρησιμοποιήθηκε.

wow! για φαντασου! ωραιος ο φιλος!  να και η απαντηση απο sapphire:

dear sir, it's normal behaviour for erasures from environmental PCB cleaner. It won't affect anything. no worries for this regards.

οποτε να μεινουμε ησυχοι. ξερετε τι? θα τους ρωτησω αν μπορουν να κανουν κατι για backplate! :devil:

Δημοσ.

εδω μου απαντησαν για το θεμα του backplate..

αν μου προτεινουν μια λογικη τιμη θα το τσιμπησω!

post-192757-0-59863900-1449155742_thumb.jpg

Δημοσ.

Άλλαξε drives, σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι crimson έχουν πρόβλημα και λειτουργούν τους ανεμιστήρες πάντα στο 20%, ψάξτο λίγο για να μην κάψεις την κάρτα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...