Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα χουμε ξαναπεί. Αν ο σκοπός σου είναι καθαρά το gaming, πας σε πλατφόρμα ίντελ. Είτε είναι skylake είτε i5. Να φροντίσεις όμως να έχεις κάρτα από r9 380 και πάνω.

Αν θες ένα πιο γενικό σύστημα που θα κάνει για gaming αλλά θα είναι ελαφρά υποδεέστερο στο συγκεκριμένο τομέα κ κάπως πιο οικονομικό, πάς σε AMD πλατφόρμα με επίσης κάρτα r9 380 και πάνω.

Ανεξάρτητα με το τι συζητάμε εμείς εδώ ~με αφορμή τις ανάγκες σου~, το γεγονός είναι ότι οι επεξεργαστές intel αποδίδουν καλύτερα στα παιχνίδια (τις περισσότερες φορές).

Μη το πολυβασανίζεις όμως, αποφάσισε και μη βάζεις συνέχεια νέες παραμέτρους, πριν διάβασα ότι θες να αγοράσεις αργότερα. Πιο Πριν ότι τα θες όλα από ένα μέρος για να μην εχεις ταχυδρομικά. Αν είναι να αγοράσεις μετά τα Χριστούγεννα κακώς άνοιξες τόπικ τώρα. Οι απαντήσεις που παίρνεις είναι για τη δεδομένη χρονική στιγμή.

• Like 1
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η κουβέντα για το apu έγινε για να δείξω οτι ο skylake από μόνος του δε λέει τίποτα,αν και εννοούσα τον i3 6100 και καταλάθος έγραψα i3 6300 (αν και αυτός και αν δεν αξίζει τα λεφτά του).Σε αυτά τα budget κοιτάς να βάζεις τον φθηνότερο επεξεργαστή που μπορεί να υποστηρίξει καλά τη δυνατότερη κάρτα που μπορείς να βάλεις και σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμα και οι φτηνοί των 80-100ε αρκούν για τέτοιες κάρτες και για δυνατότερες σε περιπτώσεις  http://www.anandtech.com/show/9307/the-kaveri-refresh-godavari-review-testing-amds-a10-7870k/6

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι και "μόνο intel" ειδικά σε τέτοια budget και ούτε και τους λες υποδεέστερους τους amd ειδικά με τις τιμές τους.Ίσα-ίσα τέτοια νοοτροπία μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε μονόδρομο σε χειρότερες τιμές στους intel,τι αργότερα δηλαδή που ήδη συμβαίνει.

Δημοσ.

Millenium για τον προσανατολισμό που έχει ο φίλος, η Ιντελ είναι μονόδρομος.

Με το να προτείνουμε στον κόσμο amd συστήματα (για gaming καθαρά ξαναλέω), βάζουμε το λιθαράκι μας να ανοίγουν κάτι άκυρα/άσχετα threads του τύπου "γιατί το τάδε amd σύστημα μου δεν αποδίδει τα αναμενόμενα;" , "ποτέ ξανά amd" , "γιατί το σύστημα μου δε μπορεί να παίξει καλά το τάδε παιχνίδι" και λοιπά κουραφέξαλα που έχω βαρεθεί να τα διαβάζω και γενικώς, να δημιουργούν μία λάθος αντίληψη για κάτι που οφείλεται στην εξαρχής λανθασμένη κατανόηση των αναγκών τους.

Με δεδομένο λοιπόν ότι κάποιος θέλει παιχνίδια κι έχει το μπατζετ να υποστηρίξει τη σειρά skylake, δεν υπάρχει λόγος να μην κάνει μετάβαση όταν παράλληλα του δίνει κ προοπτική αναβάθμισης μελλοντικά σε πιο σύγχρονο hardware. Αυτή τη στιγμή έχει το πάνω χέρι σε επιδόσεις ~σε σημαντικό βαθμό.

Τώρα αν κάποιος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε i3/ i5 4XXX και FX θεωρώ ότι από άποψη απόδοσης κ οικονομίας, αξίζει να πάει σε AMD FX 83XX γιατί οι διαφορές δεν είναι άξιες αναφοράς τις περισσότερες φορές. Όχι όμως με skylake. Όταν βγει η σειρά ZEN με το καλό, λογικά η προσέγγισή μου θα είναι όπως την παραπάνω.

Δημοσ.

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΟΝΟΜΑ

ΠΟΣ.

ΤΙΜΗ

003-0990

INTEL CORE I5 4460 3.2 GHZ QUAD CORE SOCKET 1150 84W BOX (BX80646I54460)

delete-korzina2.gif

197.83 €

002-2519

ASROCK SOCKET 1150 H97 ANNIVERSARY GLAN AUDIO RAID

delete-korzina2.gif

77.13 €

029-0758

THERMALTAKE POWER SUPPLY 530W ATX 24 PIN SMART SE SPS-530M ACTIVE-PFC RETAIL

delete-korzina2.gif

59.48 €

007-1446

G.SKILL ARES 8GB DDR3 NON ECC CL9 1600MHZ (F3-1600C9D-8GAB) (KIT 2 X 4096)

delete-korzina2.gif

49.34 €

006-2140

WESTERN DIGITAL 1TB CAVIAR BLUE WD10EZEX SATA III 7200RPM 64MB

delete-korzina2.gif

52.46 €

001-1676

RAIJINTEK ARCADIA MIDI TOWER NO PSU WHITE/BLACK

delete-korzina2.gif

40.47 €

Σύνολο 476.71 €

τωρα καρτα γραφικων αναλογα με τα ποσα μπορεις να δωσεις πας για 370 4gb για να εισαι εντος μπατζετ των 650 ευρω η πας για 380 2gb που εχει 200 ευρω και ξεφευγεις καπως απο το μπατζετ.

Δημοσ.

Millenium για τον προσανατολισμό που έχει ο φίλος, η Ιντελ είναι μονόδρομος.

Με το να προτείνουμε στον κόσμο amd συστήματα (για gaming καθαρά ξαναλέω), βάζουμε το λιθαράκι μας να ανοίγουν κάτι άκυρα/άσχετα threads του τύπου "γιατί το τάδε amd σύστημα μου δεν αποδίδει τα αναμενόμενα;" , "ποτέ ξανά amd" , "γιατί το σύστημα μου δε μπορεί να παίξει καλά το τάδε παιχνίδι" και λοιπά κουραφέξαλα που έχω βαρεθεί να τα διαβάζω και γενικώς, να δημιουργούν μία λάθος αντίληψη για κάτι το οποίο θα οφείλεται στη λανθασμένη εξαρχής κατανόηση των αναγκών τους.

Με δεδομένο λοιπόν ότι κάποιος θέλει παιχνίδια κι έχει το μπατζετ να υποστηρίξει τη σειρά skylake, δεν υπάρχει λόγος να μην κάνει μετάβαση όταν παράλληλα του δίνει κ προοπτική αναβάθμισης μελλοντικά σε πιο σύγχρονο hardware. Αυτή τη στιγμή έχει το πάνω χέρι σε επιδόσεις ~σε σημαντικό βαθμό.

Τώρα αν κάποιος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε i3/ i5 4XXX και FX θεωρώ ότι από άποψη απόδοσης κ οικονομίας, αξίζει να πάει σε AMD FX 83XX γιατί οι διαφορές δεν είναι άξιες αναφοράς τις περισσότερες φορές. Όχι όμως με skylake. Όταν βγει η σειρά ZEN με το καλό, λογικά η προσέγγισή μου θα είναι όπως την παραπάνω.

Για το αρχικό budget που μίλησε μια χαρά καλύπτεται με amd,και φτιάχνει και ποιοτικότερο σύστημα.Αυτά τα περί μονοδρόμων ειδικά στα 500-600ε είναι...χαζομάρες.Ίσα-ίσα αν φτιάξει κάτι με i3 και με καλή κάρτα παίζοντας κάποιο multiplayer ή open world μπορεί να χει stuttering και τότε θα τον βλέπουμε να ανοίγει topic και να ρωτάει τι και πως.Οι skylake είναι σειρά επεξεργαστών,αυτό δεν σημαίνει οτι όλοι είναι καλοί ή οτι κάνουν για όλους,μη πέφτετε θύματα του marketing,δε το λέω προσωπικά.Και το θέμα της προοπτικής αναβάθμισης είναι θέμα build planning και είναι και προς συζήτηση γιατί μπορεί και να μην το αξιοποιήσει ποτέ ή όταν και αν χρειαστεί να χουν βγει άλλα δύο socket με άλλα πρότυπα..Φιλικά.

• Like 1
Δημοσ.

650 είναι το ταβάνι του και φάνηκε ότι μπορεί να το ανεβάσει και παραπάνω ~που μάλλον θα το κάνει για να μπει η 380. Οπότε δε μιλάμε για 500 καν.

Tώρα τα περι marketing, είναι αβάσιμα. Θα μπορούσα να αναφέρω κι εγώ περι αποκλειστικής amd οπτικης απτη μερια σου και να αρχίσουμε ροντέο απαντήσεων.

Εγω benchmarks βλέπω σε sites και youtube. Και οι διαφορές είναι σημαντικές. Απο εκεί και πέρα, σου έχει κολλήσει το stuttering ενώ δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση να συμβεί αυτό σε open world π αναφέρεις πόσο μάλλον όταν θα έχει και τούμπανο κάρτα.

Δημοσ.

Βλέπω και στα 500ε τι προτείνουν μερικοί.Ναι θα ανεβάσει τα χρήματα για να χει ίδια κάρτα και σε πολλά παιχνίδια να παίζει στα ίδιο επίπεδο.Εγώ με προηγούμενο i3 μοντέλο παλιότερα πάντως είχα stuttering σε κάποια και από οτι βλέπω από τεστ και από κάποιους χρήστες ούτε οι skylake γλυτώνουν από κάποιο.Μιλάω για τα σενάρια που παίζει ρόλο και ο επεξεργαστής και εκεί μετράνε και οι πυρήνες..Η "τούμπανο" κάρτα που λες μπορεί να λειτουργήσει και επιβαρυντικά.

Μην περνάμε τους ανθρώπους που είναι στις εταιρίες για χαζούς.Ειδικά στην intel που κοιτάει το product positioning και το μέγιστο κέρδος,.Aν ήταν να τα κάναν όλα το ίδιο καλά οι pentium και οι i3 θα χάνε πολλά η ίδια η intel εξάλλου.Και φυσικά είναι και θέμα marketing όταν πουλάει ακριβότερα τους skylake επεξεργαστές+λίγο πιο ακριβά τις μητρικές&μνήμες επειδή είναι καινούριοι και για το +3-5% ipc ή επειδή είναι στα 14nm.

Δημοσ.

Αν αυτό με το 500 ευρώ πήγαινε σε μένα, να το αναλύσεις παρακαλώ γιατί δε το κατάλαβα. 

Από εκεί και πέρα, νομίζω απ'τη μεριά μου εξάντλησα τη λογική της επιλογής του skylake με αυτό το μπάτζετ κι ανάγκες που έχει. Θα φανώ στο τέλος κι AMD hater ενώ ο ίδιος είμαι amd user.

Περί τιμών, συμφωνώ όπως ξαναείπα αλλά έτσι ήταν πάντα (κυρίως) η intel. Αν η διαφορά του i3 6300 σε σχέση με τον πχ fx6300 ήταν στα ίδια επίπεδα με τη διαφορά του fx6300 -> i3 4XXX δε θα υπήρχε καν θέμα skylake για εμένα.

Απο εκεί και πέρα, δεν είναι δικό μου πορτοφόλι. Ο ts αποφασίζει. Απ'τη μεριά μου απλά τον ενημέρωσα για την απόδοση που έχει ο i3 στα παιχνίδια σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές του.

Δημοσ.

Όχι αυτό για τα 500ε δεν πήγαινε σε εσένα και προς θεού τι amd hater..δεν είπα ούτε πιστεύω κάτι τέτοιο.Για την τελική επιλογή και το πορτοφόλι του ενδιαφερομένου συμφωνώ.

• Like 1
Δημοσ.

σε καμια περιπτωση δεν πας σε i3 ακομα και αν ειναι καινουριο socket.αν θες να αναβαθμιστεις μετα και να πας σε Κ επεξεργαστη πρεπει να αλλαξεις και μητρικη οποτε δεν εχει νοημα.καλυτερα να χτυπησει i5 στο 1150 θα κρατησει πολυ περισσοτερο σε βαθος χρονου λογω 4 πυρηνων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...