isay Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Τη βοήθεια σας, όποιος εχει σχετική εμπειρία. Πριν απο 8 μήνες νοίκιασα μια κατοικία (ενοικιαστής). Η δήλωση και αποδοχή έγινε μέσω taxisnet και είχαμε δηλώσει ετήσιο συμβόλαιο (12 μήνες). Για εργασιακους και οικονομικούς λόγους υποχρεώθηκα να ξενοικιάσω και να μετακομίσω σε άλλη πόλη. Κανόνισα με τον ιδιοκτήτη τα σχετικά, του άφησα ένα γερό μποναμά για λογαριασμους που θα έρθουν (τονίζω οτι δεν υπήρχει τίποτα χρωστουμενο απο οφειλές - ενοικια ή λογαριασμους) και του ειπα να κάνει τα σχετικά με το taxisnet για να αλλάξει το συμβόλαιο ώστε να δηλωθεί η ημερομηνία αποχώρησης μου. Μπαίνω σήμερα και βλέπω ειδοποιηση στο taxis για νεο συμβόλαιο από την ημερομηνία αποχώρησης και για ένα χρόνο. Εννοείται δεν έκανα αποδοχή ή άρνηση και αυριο έχω σκοπό να πάω απο την εφορία για διευκρινήσεις. Ρωτώ κάποιον που είναι έμπειρος στο θέμα, πως γίνεται η διαδικασία αλλαγής του συμβολαίου όπως στη δική μου περιπτωση. Ο ιδιοκτήτης υποβάλει τροποποίηση για νεες ημερομηνίες, με μικρότερο διάστημα ενοικιασης; Υπάρχει άλλος τρόπος; Ευχαριστώ
Joshua21 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Από το επίσημο site της Ελληνικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων: 19. Τι κάνουμε στην περίπτωση Λύσης υπάρχουσας μίσθωσης; Δεν χρειάζεται να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια. http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_misthwsewn.html Απλά κάνε άρνηση και τέλος.
isay Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Το εχω δει αυτό αλλά εδω εχουμε διακοπή και όχι λύση συμβολαιου επειδή πέρασε το προσυμφωνημένο διάστημα
Joshua21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Το εχω δει αυτό αλλά εδω εχουμε διακοπή και όχι λύση συμβολαιου επειδή πέρασε το προσυμφωνημένο διάστημα Δεν σε πιάνω. Πρώτα από όλα, σύμφωνα με τα δικά σου γραφόμενα, ΔΕΝ πέρασε το προσυμφωνημένο διάστημα. 8 μήνες πέρασαν ενώ το μισθωτήριο ήταν 12 μήνες. Επίσης ποια η διαφορά ανάμεσα στη "διακοπή" όπως την αναφέρεις εσύ και στην "λύση μισθωτηρίου κοινή συναίνεση" όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ?
funbreaker Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό. Εγώ ήμουν ο ιδιοκτήτης σε ένα ακίνητο και ο ενοικιαστής την κοπάνησε νύχτα και μου άφησε ζημιές και λογαριασμούς. Από τότε δεν έκανα καμία ενέργεια σχετικά με το συμφωνητικό του taxisnet γιατί ο λογιστής μου είπε τότε πως δεν χρειάζεται και πως απλά δεν θα δηλώσουμε αυτά που δεν πλήρωσε. Πρόσφατα όμως είδα αυτό: άρθρο 11 του Ν. 4346/2015 (ΦΕΚ Α΄152/20-11-2015). Άρθρο 111. Στο άρθρο 39 του Ν. 4172/2013 (Α΄ 167) προστίθεται νέα παράγραφος 4 ως εξής:«4. Τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων. Τα εν λόγω εισοδήματα φορολογούνται στο έτος και κατά το ποσό που αποδεδειγμένα εισπράχθηκαν, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 8. Τα μη εισπραχθέντα εισοδήματα δηλώνονται σε ειδικό κωδικό ανείσπρακτων εισοδημάτων από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.»2. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου έχουν εφαρμογή για εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά. Τί παίζει?
Joshua21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό. Εγώ ήμουν ο ιδιοκτήτης σε ένα ακίνητο και ο ενοικιαστής την κοπάνησε νύχτα και μου άφησε ζημιές και λογαριασμούς. Από τότε δεν έκανα καμία ενέργεια σχετικά με το συμφωνητικό του taxisnet γιατί ο λογιστής μου είπε τότε πως δεν χρειάζεται και πως απλά δεν θα δηλώσουμε αυτά που δεν πλήρωσε. Πρόσφατα όμως είδα αυτό: Τί παίζει? Τα έχουμε πει αναλυτικά αυτά σε άλλο νήμα που άνοιξες ειδικά για την περίπτωση σου. Εν συντομία, αυτό που ίσχυε ήταν ότι για να μην φορολογηθείς για ανείσπρακτα μισθώματα θα έπρεπε πρώτα να κάνεις εκχώρηση μισθωμάτων στο δημόσιο. Με την τροπολογία αυτή είναι εφικτό να μην φορολογηθείς για ανείσπρακτα μισθώματα χωρίς να κάνεις εκχώρηση, φτάνει να έχεις κάνει κάποια ενέργεια από αυτές που περιγράφονται.
AnnaKwstas13 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα σας. Εάν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει. Έκανα συμβόλαιο όταν νοίκιασα το τωρινό μου διαμέρισμα για ένα χρόνο..Δηλαδή τέλη Απριλίου. Με ένα χειρογραφο έτοιμο έντυπο με υπογραφές αλλά και με αποδοχή μέσω ταξις νετ. Τώρα όμως τέλος του μήνα θέλω να φύγω λόγω του ότι το σπίτι από τότε που μπήκε χειμώνας αποδείχτηκε ερείπιο με κανονική πλημμύρα στα ταβάνια απο υγρασια χαλασμένα καλοριφερ που τρέχουν νερά από παντού όπως και πολλά άλλα. .Με αποτέλεσμα να αποκτησω άσθμα και το παιδί μου να είναι συνέχεια κρυωμενο. Τέλος πάντων θέλω να ληξω το συμβόλαιο. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα? Πως το κάνω? Γίνεται μέσω νετ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
GREGORYMO Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, AnnaKwstas13 είπε Καλησπέρα σας. Εάν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει. Έκανα συμβόλαιο όταν νοίκιασα το τωρινό μου διαμέρισμα για ένα χρόνο..Δηλαδή τέλη Απριλίου. Με ένα χειρογραφο έτοιμο έντυπο με υπογραφές αλλά και με αποδοχή μέσω ταξις νετ. Τώρα όμως τέλος του μήνα θέλω να φύγω λόγω του ότι το σπίτι από τότε που μπήκε χειμώνας αποδείχτηκε ερείπιο με κανονική πλημμύρα στα ταβάνια απο υγρασια χαλασμένα καλοριφερ που τρέχουν νερά από παντού όπως και πολλά άλλα. .Με αποτέλεσμα να αποκτησω άσθμα και το παιδί μου να είναι συνέχεια κρυωμενο. Τέλος πάντων θέλω να ληξω το συμβόλαιο. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα? Πως το κάνω? Γίνεται μέσω νετ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μόνος σου δεν μπορείς. Αναγκαστικά θα συννενοιηθεις με τον ιδιοκτήτη.
pontez2 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 8 ώρες πριν, AnnaKwstas13 είπε Καλησπέρα σας. Εάν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει. Έκανα συμβόλαιο όταν νοίκιασα το τωρινό μου διαμέρισμα για ένα χρόνο..Δηλαδή τέλη Απριλίου. Με ένα χειρογραφο έτοιμο έντυπο με υπογραφές αλλά και με αποδοχή μέσω ταξις νετ. Τώρα όμως τέλος του μήνα θέλω να φύγω λόγω του ότι το σπίτι από τότε που μπήκε χειμώνας αποδείχτηκε ερείπιο με κανονική πλημμύρα στα ταβάνια απο υγρασια χαλασμένα καλοριφερ που τρέχουν νερά από παντού όπως και πολλά άλλα. .Με αποτέλεσμα να αποκτησω άσθμα και το παιδί μου να είναι συνέχεια κρυωμενο. Τέλος πάντων θέλω να ληξω το συμβόλαιο. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα? Πως το κάνω? Γίνεται μέσω νετ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ενημερώνεις γραπτώς τον ιδιοκτήτη πως το διαμέρισμα παρουσιάζει τα συγκεκριμένα προβλήματα για τα οποία δεν ενημερώθηκες νωρίτερα και δε θα μπορούσες να γνωρίζεις, λαμβάνοντας υπόψη οτι μπήκες σε θερινή περίοδο. Ζητάς από τον ιδιοκτήτη να προβεί σε επιδιόρθωση των προβλημάτων. Αν αρνηθεί, τον ενημερώνεις πάλι οτι αποχωρείς απο το σπίτι. Φωτογραφίες για όλα, τις οποίες ανεβάζεις και σε e-mail σου. Το γραπτώς σημαίνει ακομα και με μέιλ, ειτε με μυνημα.
AnnaKwstas13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα. Τον ενημέρωσα σήμερα πως θα φυγω και ήρθε από εδώ να δει τα προβλήματα που έχει το σπίτι. Βέβαια έκανε τον στραβό αλλά εγώ τα έχω όλα σε φωτογραφίες. Του είπα πως Κυριακή φεύγω. Εντάξει μου λέει όπως θες θα μιλήσω και με τον λογιστή. Τώρα ελπίζω να κάνει τα περαιτέρω. Τι να κάνω που είμαι και άσχετη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα