the other one Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Το unity είναι το λιγότερο. Το ότι οι non lts εκδόσεις τους είναι για τα πανηγύρια είνα το πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuxpower Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Το unity είναι το λιγότερο. Το ότι οι non lts εκδόσεις τους είναι για τα πανηγύρια είνα το πρόβλημα. Η επικοδομητική κριτική είναι καλό πράγμα. Η ασαφής κριτική και γενικότητες βασισμένες σε προσωπικές εμπειρίες δεν είναι. Η κακή εμπειρία που μπορεί να είχες με το ubuntu δεν αναιρεί την καλή εμπειρια που είχε κάποιος άλλος. Δεν είναι αρκετό που έχουμε όλους τους win/mac users haters; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the other one Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δεν είναι θέμα εμπειρίας. Το development circle του ubuntu είναι απλά αστείο. Έχω ξανά γράψει για αυτό. Βγάζουν εκδόσεις αδιαφορώντας αν είναι stable, αν έχουν critical bugs ή αν έχουν κάποιο αξιόλογο feature να επιδείξουν. Παίρνουν απλά ένα snapshot του debian sid, το παγώνουν, προσθέτουν και 2 features έτσι για τα μάτια του κόσμου και γεια σας. Κρίμα γιατί σαν διανομή έχει φέρει πολύ κόσμο στο linux αλλά τα τελευταία χρόνια δε ξέρω τι τους έχει πιάσει. Για να μη μιλήσω για τη μανία τους να φτιάξουν το δικό τους οικοσύστημα, δικό μας init system, δικό μας compositor, δικό μας gui. Ε κάπου εκεί χάνεται η ουσία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaerialtwistx Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Ξερω οτι τα mint ειναι οτι κοντινοτερο με τα windows, αλλα ειμαι ενα κλικ πιο κοντα στο να βαλω τα ubuntu γιατι ειναι τα δημοφιλεστερα. Ήτανε. Κάποτε. Το Ubuntu για εμένα είναι πλέον από τις χειρότερες διανομές (από αυτές που είναι πιο φιλικές για έναν καινούργιο χρήστη, όχι από τις χειρότερες γενικά) και απλά παλεύει να κρατήσει τους φίλους που κάποτε είχε (έχει χάσει τους μισούς). Μπορείς να δεις και την σελίδα DistroWatch που παρουσιάζει καθε νέα διανομή Linux (δες ποσοι εχουν κατεβασει την καθε διανομη απο το chart δεξιά) Όσο για το να εχεις ταυτοχρονα Windows / Linux κάποιες διανομες το κανουν για εσενα ενω σε αλλες πρεπει να το κανεις χειροκινητα. Οι καλυτερες στο να το κανουν αυτοματα ειναι οι 2 που αναφερθηκαν ήδη (Ubuntu / Mint). Προσωπικά παντως επιμενω σε Mint αλλα μπορεις να τα ελεγξεις και με ενα Live CD / USB Flash Drive (κατεβασε το ISO απο το site τους και με ενα προγραμματακι σαν αυτό μπορεις να τα περασεις σε ενα φλασακι και να φορτωσουν απο εκει κατα την εκκινηση του υπολογιστη) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuxpower Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δεν είναι θέμα εμπειρίας. Το development circle του ubuntu είναι απλά αστείο. Έχω ξανά γράψει για αυτό. Βγάζουν εκδόσεις αδιαφορώντας αν είναι stable, αν έχουν critical bugs ή αν έχουν κάποιο αξιόλογο feature να επιδείξουν. Παίρνουν απλά ένα snapshot του debian sid, το παγώνουν, προσθέτουν και 2 features έτσι για τα μάτια του κόσμου και γεια σας. Κρίμα γιατί σαν διανομή έχει φέρει πολύ κόσμο στο linux αλλά τα τελευταία χρόνια δε ξέρω τι τους έχει πιάσει. Για να μη μιλήσω για τη μανία τους να φτιάξουν το δικό τους οικοσύστημα, δικό μας init system, δικό μας compositor, δικό μας gui. Ε κάπου εκεί χάνεται η ουσία. Γι'αυτό υπάρχουν οι LTS. "προσθέτουν και 2 features" δεν είναι τόσο απλό. σε κάποιους αρέσει να δοκιμάζουν νέα features. Τι να πει και η fedora? δεν σου αρέσει το bleeding edge? LTS. Δεν τους κατηγορώ που θέλουν να φτιάξουν το δικό τους "οικοσύστημα" όπως το λες. Η μανιά τους αυτή όπως έχω ξαναπεί ίσως είναι και η μόνη ελπίδα να ανεβάσουν το linux γενικότερα και να το κάνουν ακόμα πιο γνωστό στο ευρύ κοινό ( ο λόγος εξαρχής οφείλεται στο ubuntu μην γελιόμαστε). Δεν μας αρέσει, απέχουμε. Κοίτα steam, nvidia, εκατοντάδες οργανισμούς που άλλαξαν σε ubuntu απο windows. Δεν έχει σημασία αν λέγεται Debian, Ubuntu, Manjaro, Mint, Sabayon, Arch, Gentoo, Slackware. Ελεύθερο λογισμικό. - Ήτανε. Κάποτε. Το Ubuntu για εμένα είναι πλέον από τις χειρότερες διανομές (από αυτές που είναι πιο φιλικές για έναν καινούργιο χρήστη, όχι από τις χειρότερες γενικά) και απλά παλεύει να κρατήσει τους φίλους που κάποτε είχε (έχει χάσει τους μισούς). Μπορείς να δεις και την σελίδα DistroWatch που παρουσιάζει καθε νέα διανομή Linux (δες ποσοι εχουν κατεβασει την καθε διανομη απο το chart δεξιά) Το ubuntu αν προσέξεις είναι στην τρίτη θέση.Πιο κάτω το xubuntu, το kubuntu, το lubuntu, το ubuntu studio, ubuntu kylin, ubuntu mate και πάει λέγοντας. Η ερώτηση παγίδα είναι .... οι διαφορετικές εκδόσεις του mint γιατί δεν σπάνε σε πολλες διανομές όπως σωστά γίνεται με το ubuntu αλλά μετράνε όλες μαζί σαν ένα? mint... Πρόσθεσε τώρα ubuntu+ubuntu kylin+xubuntu+lubuntu+ubuntu studio+kubuntu και πες μας πόσο κάνει. Φιλικά Χάρης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Δεν έχει σημασία αν λέγεται Debian, Ubuntu, Manjaro, Mint, Sabayon, Arch, Gentoo, Slackware. Λιγο σεβασμο στους Τιτανες. Σε ξεχωριστη προταση επρεπε να το βαλεις. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2015 από tritonas00 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kekopis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 3. Ποιά αρχεία σου; Το linux θα εγκατασταθεί σε ένα καινούριο partition που θα είναι άδειο και θα το "κόψεις" από τον ΚΕΝΟ χώρο του δίσκου που έχεις. Αν εννοείς τα αρχεία των windows, δε θα σβηστούν, αρκεί ΕΣΥ να μην πεις να σβήσουν κατά το partitioning. Στις αναβαθμίσεις λειτουργικού (άσχετα αν είναι windows ή linux) ΠΡΕΠΕΙ να κρατάς backup. 4. Αν εννοείς αρχεία φωτογραφιών, ταινιών, μουσικής κλπ. τα οποία βρίσκονται στο partition των windows η απάντηση είναι πως ΝΑΙ από το linux θα μπορείς να τα βλέπεις και να τα διαβάζεις. Αν και -κατά τη γνώμη μου- η καλύτερη πρακτική είναι τα προσωπικά αρχεία να κρατιούνται σε ένα ξεχωριστό partition/αποθήκη γι αυτή τη δουλεια. Έτσι δεν επηρεάζονται από αναβαθμίσεις λειτουργικών, είτε πρόκειται για windows, είτε για linux διανομές. 3. Εννοω για τα αρχεια που θα εγκαθιστω στο λινουξ. Αυτα θα ηθελα να τα στελνω στο partition των windows ωστε να μη χρειαστει να δημιουργησω μεγαλο σε ογκο partition για να εγκαταστησω τη διανομη μου. 4. Δεν εννοω να τα διαβαζει, αλλα τα αρχεια που θα σωζω στο λινουξ να τα στελνει κατευθειαν στο partition των windows. Αν και αυτο που προτεινεις νομιζω οτι ειναι καλυτερο. Πως ομως θα επιλεξω τα αρχεια μου η αυτα που θα αποθηκευω στο μελλον να σωζονται αυτοματα στο καινουργιο partition?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the other one Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Γι'αυτό υπάρχουν οι LTS. "προσθέτουν και 2 features" δεν είναι τόσο απλό. σε κάποιους αρέσει να δοκιμάζουν νέα features. Τι να πει και η fedora? δεν σου αρέσει το bleeding edge? LTS. Δεν τους κατηγορώ που θέλουν να φτιάξουν το δικό τους "οικοσύστημα" όπως το λες. Η μανιά τους αυτή όπως έχω ξαναπεί ίσως είναι και η μόνη ελπίδα να ανεβάσουν το linux γενικότερα και να το κάνουν ακόμα πιο γνωστό στο ευρύ κοινό ( ο λόγος εξαρχής οφείλεται στο ubuntu μην γελιόμαστε). Δεν μας αρέσει, απέχουμε. Κοίτα steam, nvidia, εκατοντάδες οργανισμούς που άλλαξαν σε ubuntu απο windows. Δεν έχει σημασία αν λέγεται Debian, Ubuntu, Manjaro, Mint, Sabayon, Arch, Gentoo, Slackware. Ελεύθερο λογισμικό. Για αυτό και λέω λοιπόν πως αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει linux καλό και το ubuntu αλλά πλέον ΜΟΝΟ LTS. Γιατί το να βάλεις μια έκδοση που έτσι όπως τα χουνε κάνει τους πρώτους 2 μήνες θα χορταίνεις κρασαρίσματα και μετά από 9 μήνες κόβεται και η υποστήριξη, ε δεν λέει καθόλου. Τουλάχιστον τις LTS τις προσέχουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
irenegr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 3. Εννοω για τα αρχεια που θα εγκαθιστω στο λινουξ. Αυτα θα ηθελα να τα στελνω στο partition των windows ωστε να μη χρειαστει να δημιουργησω μεγαλο σε ογκο partition για να εγκαταστησω τη διανομη μου. 4. Δεν εννοω να τα διαβαζει, αλλα τα αρχεια που θα σωζω στο λινουξ να τα στελνει κατευθειαν στο partition των windows. Αν και αυτο που προτεινεις νομιζω οτι ειναι καλυτερο. Πως ομως θα επιλεξω τα αρχεια μου η αυτα που θα αποθηκευω στο μελλον να σωζονται αυτοματα στο καινουργιο partition?? Να ξεχωρίσουμε 2 πράγματα. Όταν λες αρχεια που θα εγκαθιστω στο λινουξ αν εννοείς προγράμματα, αυτό είναι αδύνατο. Είναι 2 ξεχωριστά λειτουργικά, με διαφορετική δομή και λειτουργία και τα προγράμματα για το καθένα είναι ξεχωριστά. Με ένα partition 20 GB πχ. για τη linux εγκατάσταση, θα έχεις υπεραρκετό χώρο για να εγκαταστήσεις όλα τα προγράμματα που πιθανόν θα χρειαστείς και πολλά περισσότερα. Όταν λες τα αρχεια που θα σωζω στο λινουξ να τα στελνει κατευθειαν στο partition των windows και μιλάς για προσωπικά αρχεία, downloads, μουσική, φωτογραφίες, ταινίες ή ότι άλλο, τότε εσύ επιλέγεις που θα σωθούν και έχεις και τη δυνατότητα να τα μεταφέρεις όπου θες. Ακριβώς όπως κάνεις με τα προσωπικά σου αρχεία και στα windows. Αν λοιπόν θέλεις ότι πχ. κάνεις download να πηγαίνει σε κάποιο φάκελο στα windows, ορίζεις στον browser που χρησιμοποιείς σε ποιό φάκελο θέλεις να αποθηκεύονται. Αν πρόκειται για κάποιον torrent client το ίδιο κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kekopis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Να ξεχωρίσουμε 2 πράγματα. Όταν λες αρχεια που θα εγκαθιστω στο λινουξ αν εννοείς προγράμματα, αυτό είναι αδύνατο. Είναι 2 ξεχωριστά λειτουργικά, με διαφορετική δομή και λειτουργία και τα προγράμματα για το καθένα είναι ξεχωριστά. Με ένα partition 20 GB πχ. για τη linux εγκατάσταση, θα έχεις υπεραρκετό χώρο για να εγκαταστήσεις όλα τα προγράμματα που πιθανόν θα χρειαστείς και πολλά περισσότερα. Όταν λες τα αρχεια που θα σωζω στο λινουξ να τα στελνει κατευθειαν στο partition των windows και μιλάς για προσωπικά αρχεία, downloads, μουσική, φωτογραφίες, ταινίες ή ότι άλλο, τότε εσύ επιλέγεις που θα σωθούν και έχεις και τη δυνατότητα να τα μεταφέρεις όπου θες. Ακριβώς όπως κάνεις με τα προσωπικά σου αρχεία και στα windows. Αν λοιπόν θέλεις ότι πχ. κάνεις download να πηγαίνει σε κάποιο φάκελο στα windows, ορίζεις στον browser που χρησιμοποιείς σε ποιό φάκελο θέλεις να αποθηκεύονται. Αν πρόκειται για κάποιον torrent client το ίδιο κλπ. thanks για τις λεπτομερειες! Αρα με 20gb ειμαι καλυμμενος για οσα partition φτιαξω αποκλειστικα για το λινουξ??(προς το παρον σκεφτομαι να κανω 3, ενα για home, ενα για ram και το τελευταιο για το root) Οποιος ξερει πως γινονται αυτα ας το γραψει απο κατω. Οσον αφορα το να κανω mount το partition των windows αλλαξα τελικα γνωμη και αποφασισα να δημιουργησω ενα ξεχωριστο μεγαλυτερο μεγεθους partition, που θα το βλεπουν και τα 2 συστηματα και φανταζομαι οτι θα ειναι πιο ασφαλες σε περιπτωση που ο υπολογιστης χτυπηθει απο ιο. Αρα καταληγουμε οτι 20gb για το linux, 100gb για τα windows και τα υπολοιπα για αποθηκευτικο χωρο θα ειναι μια χαρα σωστα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
irenegr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 thanks για τις λεπτομερειες! Αρα με 20gb ειμαι καλυμμενος για οσα partition φτιαξω αποκλειστικα για το λινουξ??(προς το παρον σκεφτομαι να κανω 3, ενα για home, ενα για ram και το τελευταιο για το root) ... Αρα καταληγουμε οτι 20gb για το linux, 100gb για τα windows και τα υπολοιπα για αποθηκευτικο χωρο θα ειναι μια χαρα σωστα?? Από τη στιγμή που τα προσωπικά σου αρχεία θα τα κρατάς ξεχωριστά, δεν είναι -τόσο- απαρραίτητο να φτιάξεις ξεχωριστό partition home, αν και είναι καλή πρακτική. Τα partitions που θα δημιουργήσεις, filesystem, mount point κλπ. θα τα φτιάξεις μέσα από τη διαδικασία εγκατάστασης της διανομής που θα χρησιμοποιήσεις. Ο τρόπος και η ευκολία ή μη, εξαρτάται από τη διανομή που θα διαλέξεις και τον Installer που θα έχει. Η βασική αρχή πάντως είναι ίδια. Μπορείς επίσης να κάνεις το partitioning του δίσκου με ένα Live cd/usb και το gparted. Αν τα windows δεν υπάρχουν στο σκληρό σου και θα τα κάνεις τώρα εγκατάσταση, πρέπει να τα κάνεις πριν την όποια linux διανομή, ώστε ο boot manager της διανομής να τα δει και να σου δίνει επιλογή να bootάρεις από αυτά. Εαν μπουν μετά το linux, γίνεται να ξαναφτιάξεις τον boot manager αλλά χρειάζεται ειδική διαδικασία και καλό είναι αφού μπορείς, να την αποφύγεις. Αν θα σου φτάνουν 100GB για windows το ξέρεις μόνο εσύ, καθώς γνωρίζεις τι προγράμματα/παιχνίδια χρησιμοποιείς. Αν πχ. θες να εγκαταστήσεις 2 παιχνίδια των 40GB μαζί με τα windows και όχι σε άλλο partition, προφανώς δε σου φτάνουν. Αν πάντως έχεις αρκετό χώρο στο δίσκο -δεν είναι πχ. ssd μικρής χωρητικότητας- ΙΣΩΣ να θες παραπάνω χώρο στα windows. Αυτό μόνο εσύ το ξέρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kekopis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Τα windows τα εχω ηδη νομιμα αγορασμενα οποτε δεν ειναι προβλημα. Τωρα για το αλλο που λες θα συμφωνησω αλλα να σου πω την αληθεια Ειρηνη 100 gb και εμενα μου φαινονται καπως υπερβολικα απο τη στιγμη που δε με νοιαζει το gaming & το photoshop. Ο σκληρος μου ειναι hdd αν εχει καμια σημασια. Σχετικα με τη δημιουργια των partitions που αφορουν το λινουξ μαλλον θα επιλεξω μια δημοφιλης αυτοματοποιημενη διανομη(ειμαι αναμεσα σε mint & ubuntu) και απο κει επειτα νομιζω οτι ειναι ευκολο να φτιαξεις τα 3 ξεχωριστα partitions. Αν μου φανουν δυσκολα τοτε θα επιλεξω ενα μονο partition για τη διανομη(20gb ειπες οτι υπεραρκουν) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
irenegr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δεν είναι θέμα νομιμότητας αλλά "συμπεριφοράς" των windows. Συγκεκριμένα οι linux διανομές κατά την εγκατάσταση ελέγχουν αν υπάρχουν εγκατεστημένα άλλα λειτουργικά και σου δίνουν τη δυνατότητα να διαλέξεις που θα κάνεις boot. Τα windows "αδιαφορούν" πλήρως και σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις boot μόνο από αυτά. Οπότε θες τελευταίο να εγκατασταθεί ένα λειτουργικό που μπορεί να "δει" κάτι παραπέρα από τη "μύτη"του, δηλαδή linux. Από τη στιγμή που δε χρησιμοποιείς "χωροβόρα" προγράμματα, 100 GB στα win είναι υπεραρκετά. Η επιλογή μιας διανομής με "εύκολη" εγκατάσταση/δημιουργία partitions είναι η καλύτερη μέχρι να εξοικιωθείς με το αντικείμενο, οπότε όποια από τις 2 διανομές που ανέφερες διαλέξεις, με λίγη προσοχή -κοινώς να διαβάζεις τι επιλέγεις και να μην πατάς απλά Next- θα είσαι εντάξει. Αν δυσκολευτείς όμως -και διαθετεις και 4 ή παραπάνω GB ram ώστε να μην είναι απαρραίτητο το swap, καλό είναι πάντως και τότε να αφήσεις έστω 1GB (suspend to ram πχ.), είναι πανεύκολη επιλογή στις διανομές που ανέφερες- με ένα partition των 20 GB για το linux θάσαι μια χαρά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ σου προτείνω μην μπλέξεις με δημιουργία τριών ξεχωριστών partition απλά επέλεξε το αυτόματο σύστημα βάλε την μπαρίτσα που θα σου εμφανίσει σε πόσο χώρο θέλεις να πάρει το σύστημα και κάνε την εγκατάστηαση απλά και εύκολα. Είναι τόσο εύκολη η διαδικασία που όσο το ψάχνεις τόσο θα την κάνεις ποιο περίπλοκή. Μην ακούς τι σου λένε απλά όλοι τους έχουν φάει χρόνια με linux και έχουν την εντύπωση ότι το εύκολο το δικό τους είναι αυτονόητα εύκολο και για έναν αρχάριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kekopis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δεν είναι θέμα νομιμότητας αλλά "συμπεριφοράς" των windows. Συγκεκριμένα οι linux διανομές κατά την εγκατάσταση ελέγχουν αν υπάρχουν εγκατεστημένα άλλα λειτουργικά και σου δίνουν τη δυνατότητα να διαλέξεις που θα κάνεις boot. Τα windows "αδιαφορούν" πλήρως και σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις boot μόνο από αυτά. Οπότε θες τελευταίο να εγκατασταθεί ένα λειτουργικό που μπορεί να "δει" κάτι παραπέρα από τη "μύτη"του, δηλαδή linux. Από τη στιγμή που δε χρησιμοποιείς "χωροβόρα" προγράμματα, 100 GB στα win είναι υπεραρκετά. Η επιλογή μιας διανομής με "εύκολη" εγκατάσταση/δημιουργία partitions είναι η καλύτερη μέχρι να εξοικιωθείς με το αντικείμενο, οπότε όποια από τις 2 διανομές που ανέφερες διαλέξεις, με λίγη προσοχή -κοινώς να διαβάζεις τι επιλέγεις και να μην πατάς απλά Next- θα είσαι εντάξει. Αν δυσκολευτείς όμως -και διαθετεις και 4 ή παραπάνω GB ram ώστε να μην είναι απαρραίτητο το swap, καλό είναι πάντως και τότε να αφήσεις έστω 1GB (suspend to ram πχ.), είναι πανεύκολη επιλογή στις διανομές που ανέφερες- με ένα partition των 20 GB για το linux θάσαι μια χαρά. Με κάλυψες απόλυτα Ειρήνη! Από κει και πέρα πρέπει να μαι προσεχτικός την ώρα που θα εγκαθιστώ τα partitions του ubuntu. Αν δω πάντως πως με δυσκολεύει αρκετά σκέφτομαι να κάνω ένα στην αρχή και βλέπουμε αργότερα, μιας και δε θα έχω πλέον λόγο να ξανακάνω backup αφού τα αρχεία μου θα είναι σε άλλο partition. Εγώ σου προτείνω μην μπλέξεις με δημιουργία τριών ξεχωριστών partition απλά επέλεξε το αυτόματο σύστημα βάλε την μπαρίτσα που θα σου εμφανίσει σε πόσο χώρο θέλεις να πάρει το σύστημα και κάνε την εγκατάστηαση απλά και εύκολα. Είναι τόσο εύκολη η διαδικασία που όσο το ψάχνεις τόσο θα την κάνεις ποιο περίπλοκή. Μην ακούς τι σου λένε απλά όλοι τους έχουν φάει χρόνια με linux και έχουν την εντύπωση ότι το εύκολο το δικό τους είναι αυτονόητα εύκολο και για έναν αρχάριο 'Εχεις δίκιο σε αυτό που λες. Πάντως βλέπω video εγκατάστασης του ubuntu με πολλά partition και δεν φένεται τόσο δύσκολο να το κάνεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα