Basilhs1982 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Σωστά.Αυτό λέω. Για τα σημερινά παιχνίδια που θα έκανε διαφορά το 144hz δηλαδή fps,action κυρίως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε στα 100 fps να φτάσει παρά μόνο με πάαρα πολύ χαμηλά settings και ούτε λόγος για battlefiled,crysis κλπ style παιχνίδι... Στο ΒF4 με ένα συνδυασμό στα settings κυρίως medium πιάνει 140+ FPS σε 1920 ανάλυση η HD7950 που έχω. Οπότε μπορείς να παίξεις άνετα με 144Hz μόνιτορ. Εξάλλου όποιος παίζει competitive FPS δεν παίζει ποτέ με ultra. Mη ξεχνάμε ότι το BF4 είναι ίσως το πιο απαιτητικό FPS multiplayer παιχνίδι, γιατί αν πάρουμε για παράδειγμα το CS:GO σε αυτές τις αναλύσεις (1920χ1080) έχει κανείς έυκολα τα 144+ fps που χρειάζεται με μια μέτρια κάρτα ας πούμε. Αν σου αρέσει να από την άλλη να παίζεις τα πάντα σε ultra χρειάζεσαι δυνατή κάρτα για να μη πάει χαμένη μια οθόνη 144Ηz. 1
Chocobo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Στο ΒF4 με ένα συνδυασμό στα settings κυρίως medium πιάνει 140+ FPS σε 1920 ανάλυση η HD7950 που έχω. Οπότε μπορείς να παίξεις άνετα με 144Hz μόνιτορ. Εξάλλου όποιος παίζει competitive FPS δεν παίζει ποτέ με ultra. Mη ξεχνάμε ότι το BF4 είναι ίσως το πιο απαιτητικό FPS multiplayer παιχνίδι, γιατί αν πάρουμε για παράδειγμα το CS:GO σε αυτές τις αναλύσεις (1920χ1080) έχει κανείς έυκολα τα 144+ fps που χρειάζεται με μια μέτρια κάρτα ας πούμε. Αν σου αρέσει να από την άλλη να παίζεις τα πάντα σε ultra χρειάζεσαι δυνατή κάρτα για να μη πάει χαμένη μια οθόνη 144Ηz. Αμφιβάλω αν το παίζεις ακόμα και σε μεντιουμ που λες μιας και εχω και 280Χ και 380. Θα το τεστάρω σε λίγο όμως στο δικό μου μηχάνημα να δω.Αν και μέντιουμ δεν είναι ακριβώς περιγραφή settings ειδικά για BF. Για competitive που λες ultra δεν παζει κανείς αλλά ούτε medium.Ακόμα και έτσι όμως να πας σε σύστημα για να παίζεις μεντιουμ παιχνίδι του 13΄ δεν είναι ότι καλύτερο.. Με μια γρήγορη ματιά σε benchmarks πάντος με medium preset η 7950 δείχει 80-92 fps...τα 140+ δεν ξέρω πως τα πιάνεις εσύ οπότε δώσε μερικές λεπτομέρειες. Επίσης απο διάφορα βίντεο βλέπω επιβεβαιώνεται το πάνω benchmark Στα low πιάνει 100 fps και μάλιστα σε σκηνές χωρίς δράση..οπότε σαν να μας λες ψέματα...Το βράδυ θα το κάνω install να το δοκιμασω και πρώτο χέρι όμως. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2015 από Albilosha
Millennium Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 O φίλος προφανώς εννοεί ότι με την R9 380 είναι δύσκολο να πιάσει 144+ FPS στα σύγχρονα παιχνίδια χωρίς να κόψει αρκετά από ποιότητα γραφικών ώστε να εκμεταλλευτεί μια οθόνη 144Ηz. Καθε φορα που θα ανοιγει το pc ναι θα δει μεγαλη διαφορα στην επιφ.εργασιας. .... Επειδη εχω 380 θα πω απλα πως με 2560Χ1080 ειναι αιθητο το μεγαλυτερο φορτο στη καρτα. Απο την στιγμη που η καρτα ουτε τωρα μαξαρει μερικα παιχνιδια σε 60 fps 1080 (π.χ Witcher 3 )πως σε μεγαλυτερη αναλυση θα κανει δουλεια.? Εκτος και αν ισορροπια ειναι να παιζεις με τα μισα settings off σε 40 fps. Οσο για τα 144hz ειναι απλα αστειο. Ακομα και στα low settings τα σημερινα παιχνιδια η καρτα δεν παει πανω απο 80 fps Witcher 3 που δοκιμάζω τωρα όλα off και τέρμα low settings παίζει 65 fps...Ultra 33 fps...Με hair works off.Στα 1080 αυτά...Και όχι σε μάχη που υπάρχουν frame drops... Εγώ θα πω στο παιδί πως gaming build που η οθόνη κάνει πολύ πιο ακριβά απο την κάρτα γραφικών είναι ανισόρροπο.Αν θέλει να πάει σε τέτοιο μόνιτορ να πάει και σε 390-970 Δε πρότεινα 144Hz αλλά και βάρος στο gaming τομέα να ρίξει και τέτοια οθόνη να πάρει θα είναι πολύ καλύτερα με αυτήν από φτηνιάρα 1080p 60Hz.Την οθόνη εξάλλου δεν θα την πάρει μόνο για το τώρα,αλλά και για το μετά αν τη πάρει βέβαια με κάποιον ορίζοντα χρόνων που θα ξεπεράσει όχι μια κάρτα αλλά παραπάνω. Παρεμπιπτόντως μια χαρά αρκετά παιχνίδια μπορεί να αξιοποιηθούν σε 144Hz με μια 380.Ακόμα και 50-80fps να πιάνεις είναι καλύτερα από πλευράς απόκρισης,input lag ,αίσθησης αλλά και αποφεύγεις θολούρες-reverse ghosting που έχουν συνήθως τα IPS/PLS 60Hz.Δεν είναι όλα τα παιχνίδια απαιτήσεων crysis 3,witcher 3 κλπ κιόλας.Μη κάνετε λες και υπάρχουν μόνο αυτά τα παιχνίδια,το παιδί άλλωστε έδωσε παράδειγμα μη απαιτητικού παιχνιδιού. Ναι με καλύτερη οθόνη θα δει διαφορά και στο desktop,και σε προγράμματα και σε surfing και σε video αναπαραγωγή και σε ότι χρησιμοποιεί....λόγω panel,coating ή ακόμα και σε καλύτερο 1080@60Hz να πάει σε καλύτερο overdrive γιατί δεν έχουν όλες το ίδιο.
Basilhs1982 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 @Albilosha Sorry επειδή έχω καιρό να παίξω BF4 low ήταν τα περισσότερα με ορισμένες ρυθμίσεις σε medium όπως για παράδειγμα το terrain για να ξεχωρίζεις καλύτερα τα σώματα από το έδαφος, χωρίς ΑΑ ΗΒΑΟ κτλ εννοείται. Μη ξεχνάμε ότι στο BF παίζει ρόλο ο επεξεργαστής ειδικά στο multi με γεμάτους servers. «οπότε σαν να μας λες ψέματα...» Seriously? Την ηλικία μου την είδες πριν το γράψεις ή απλά πιστεύεις ότι όσοι γράφουν σε τέτοιου είδους θέματα είναι μεταξύ 15 και 20 χρονών;; Το να μη θυμάμαι σωστά ή να κάνω λάθος δεν υπήρχε ως περίπτωση δηλαδή και απλά βάλθηκα να υπερασπιστώ μια κάρτα γραφικών ενώ πιο πριν εξήγησα ότι για οθόνη 144Hz θέλεις σταθερά 144FPS. Στο θέμα μας, παίζει ρόλο τι παιχνίδια παίζει το παλικάρι και τι απαιτήσεις έχει από αυτά. Εγώ πάντως είμαι υπερ στο να πάρει ένα μόνιτορ 144Hz και αν βρίσκεται σε χαμηλό budget παίρνει τώρα την R9 380 και αργότερα την πουλάει και παίρνει καλύτερη, έτσι κι αλλιώς την οθόνη την κρατάς για χρόνια ενώ κάρτα αλλάζεις ευκολότερα ειδικά με τους ρυθμούς που κινείται η βιομηχανία παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια. Για FPS games πάντως το ΤΝ πάνελ είναι μονόδρομος.
Chocobo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 @Albilosha Sorry επειδή έχω καιρό να παίξω BF4 low ήταν τα περισσότερα με ορισμένες ρυθμίσεις σε medium όπως για παράδειγμα το terrain για να ξεχωρίζεις καλύτερα τα σώματα από το έδαφος, χωρίς ΑΑ ΗΒΑΟ κτλ εννοείται. Μη ξεχνάμε ότι στο BF παίζει ρόλο ο επεξεργαστής ειδικά στο multi με γεμάτους servers. Στο θέμα μας, παίζει ρόλο τι παιχνίδια παίζει το παλικάρι και τι απαιτήσεις έχει από αυτά. Εγώ πάντως είμαι υπερ στο να πάρει ένα μόνιτορ 144Hz και αν βρίσκεται σε χαμηλό budget παίρνει τώρα την R9 380 και αργότερα την πουλάει και παίρνει καλύτερη, έτσι κι αλλιώς την οθόνη την κρατάς για χρόνια ενώ κάρτα αλλάζεις ευκολότερα ειδικά με τους ρυθμούς που κινείται η βιομηχανία παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια. Για FPS games πάντως το ΤΝ πάνελ είναι μονόδρομος. με i7 4790 και 280Χ στα low έπιανα τα fps που λές αλλά με drops που έφταναν τα 80 οπότε άφησε το αυτό το θέμα ..Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάνεις όσα λες,ανέβασα και benchmarks και προσωπική εμπειρία οπότε τι συνεχίζεις.Εκτός και αν φυσικά μετράς τα highest fps που έπιασες σε σκηνή με καθόλου δράση κοιτόντας τη θάλασα ή τον ουρανό. Όχι δεν κοιτάω να δω πόσο χρονών είναι ο καθένας ινσόμνια λυπάμαι,απο την στιγμή που ποστάρει κάτι αμφισβιτόντας κάποιον είναι δικό του θέμα το αν ξέχασε,αν είχε καιρό να παίξει ή αν έκανε λάθος κλπ κλπ Δεν είμαι ενάντια στο να πάρει κανείς καλό μόνιτορ,αλλά να πάρει και gpu που να το υποστηρίζει. Για μένα η επιλογή να πάρει τώρα κάρτα και μετά απο λίγο να την δώσει για να παει σε άλλη δεν είναι καλή.Ούτε να πάρει μόνιτορ ακριβότερο απο την κάρτα γραφικών για gaming σύστημα.Γενικά δεν θα πρότινα σε κανέναν 2560,1080 ανάλυση για 380-960-280Χ-380Χ,το έχω δοκιμάσει και η πτώση ήταν εμφανής.Τα 144hz θα τα απολαύσει σε παλιά παιχνίδια ή λίγα σημερινά με μικρές απαιτήσεις. Θεωρώ το θέμα λήξαν. Δε πρότεινα 144Hz αλλά και βάρος στο gaming τομέα να ρίξει και τέτοια οθόνη να πάρει θα είναι πολύ καλύτερα με αυτήν από φτηνιάρα 1080p 60Hz.Την οθόνη εξάλλου δεν θα την πάρει μόνο για το τώρα,αλλά και για το μετά αν τη πάρει βέβαια με κάποιον ορίζοντα χρόνων που θα ξεπεράσει όχι μια κάρτα αλλά παραπάνω. Παρεμπιπτόντως μια χαρά αρκετά παιχνίδια μπορεί να αξιοποιηθούν σε 144Hz με μια 380.Ακόμα και 50-80fps να πιάνεις είναι καλύτερα από πλευράς απόκρισης,input lag ,αίσθησης αλλά και αποφεύγεις θολούρες-reverse ghosting που έχουν συνήθως τα IPS/PLS 60Hz.Δεν είναι όλα τα παιχνίδια απαιτήσεων crysis 3,witcher 3 κλπ κιόλας.Μη κάνετε λες και υπάρχουν μόνο αυτά τα παιχνίδια,το παιδί άλλωστε έδωσε παράδειγμα μη απαιτητικού παιχνιδιού. Ναι με καλύτερη οθόνη θα δει διαφορά και στο desktop,και σε προγράμματα και σε surfing και σε video αναπαραγωγή και σε ότι χρησιμοποιεί....λόγω panel,coating ή ακόμα και σε καλύτερο 1080@60Hz να πάει σε καλύτερο overdrive γιατί δεν έχουν όλες το ίδιο. Συμφωνώ στα οφέλη του καλυτερου μόνιτορ.όμως χαμηλό input lag,απόκρηση κλπ δεν έχουν μόνο τα μόνιτορ των 300 ευρώ 144hz ή 2560 ανάλυση.Με 180-200 ευρώ βρίσκει μόνιτορ 1080 60hz που είναι πάρα πολύ καλό. Έχεις δίκιο και εσύ και το άλλο παιδί στο θέμα πως θα του μείνει το καλό μόνιτορ και την επόμενη κάρτα.Αν απο το ένα παιχνίδι που είπε εννοεί πως όλα τα υπόλοιπα θα είναι ίδιων απαιτήσεων τότε να τα δώσει τα έξτρα χρήματα για μόνιτορ.Αν και απο την δική μου εμπειρία gamer που παίζει τόσο casual παιχνίδια δεν θα θέλει και τέρας μόνιτορ. Στα 50-80 fps δεν θα δει καμμία διαφορά απολύτος.Είναι σαν να λέμε ότι στο 60hz βλέπεις διαφορά απο τα 30fps.. Ορίστε και σχετικό βίντεο του Linus που τον έχουν κράξει καθώς κάνει σύγκρηση 60ρι με 120ρι σε pc που πιάνει μέχρι 85FPS..!!!!!! και προφανός όλοι λένε πως είναι λογικό να μην μπορεί να ξεχωρίσει ο άλλος διαφορά καθώς 85fps δεν φτάνουν για να δεις διαφορά.. όπως και να έχει πολύ το τραβήξαμε με πρώτο εμένα.Το παιδί είπε πως έχει μερικά χρήματα παραπάνω αρκεί να βγει κάτι καλό οπότε κάντε προτάσεις. Τελευταία σύνθεση με το νέο budget : https://www.skroutz.gr/s/7528322/Aerocool-Aero-800.html?from=autocomplete&keyphrase=aerocool+aero+800 https://www.skroutz.gr/s/7496418/Asrock-Z170-Pro4-D3.html https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=catspan&keyphrase=i5+6600k https://www.skroutz.gr/s/7290082/Gigabyte-Radeon-R9-380-4GB-GV-R938WF2-4GD.html https://www.skroutz.gr/s/7483487/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-2133MHz-CMK8GX4M2A2133C13.html https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html https://www.skroutz.gr/s/2230191/Toshiba-DT01ACA100-1TB.html https://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.html?keyphrase=Asus+VG248QE https://www.skroutz.gr/s/7940842/Aerocool-Xpredator-650M.html 1200 ευρώ και με πολύ καλό μόνιτορ,δεδομένο πως 144hz μονιτορ ελλάδα θα δώσεις στάνταρ 300+ Την μιτρική δεν την έχω δοκιμάσει αλλά απο την στιγμή που θές μικρομεσαίω overclock δεν θα έχεις θέμα πιστεύω. Ούτε το τροφοδοτικό έχω δοκιμάσει αλλά είναι 80+bronze οπότε όλα οκ. Επίσης δεν ξέρω αν η 212 χωράει στο εν λόγω κουτι ίσως χρειαστεί να βάλεις άλλη.Εκτός και αν δεν σου αρέσει το κουτί(που για μένα είναι το καλύτερο vfm στα 52 ευρώ) Αν αλλάξεις στο παραπάνω build cpu-motherboard,ram και πας σε 8320, μια 990 motherboard και DDR RAΜ θα γλυτώσεις 150-180 ευρώ.Έχε υπόψην όμως πως πέρνεις ένα παιθαμένο socket που θα χρειαστεί αρκετά overclock να φτάσει τον i5 και ξεχνάς μελλοντικά updates..Τουλάχιστον μελλοντικά updates που να έχουν νόημα γιατί δεν είναι update π.χ να πας σε 8350,70 κλπ κλπ Για μένα η χρηματική διαφορά είναι μικρή και θα πήγενα στον i5 με κλειστά μάτια.Αλλά επειδή τα λεφτά ξέρω πως δεν τα βρίσκεις στο δρόμο να ξέρεις πως και ο 8320 είναι αξιόπιστος και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο,απλά να θυμάσαι πως για update θα πρέπει να ξυλώσεις cpu,motherboard,ram.
Millennium Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Στο θέμα μας, παίζει ρόλο τι παιχνίδια παίζει το παλικάρι και τι απαιτήσεις έχει από αυτά. Εγώ πάντως είμαι υπερ στο να πάρει ένα μόνιτορ 144Hz και αν βρίσκεται σε χαμηλό budget παίρνει τώρα την R9 380 και αργότερα την πουλάει και παίρνει καλύτερη, έτσι κι αλλιώς την οθόνη την κρατάς για χρόνια ενώ κάρτα αλλάζεις ευκολότερα ειδικά με τους ρυθμούς που κινείται η βιομηχανία παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια. Για FPS games πάντως το ΤΝ πάνελ είναι μονόδρομος. Συμφωνώ σε όλα,έτσι είναι.Ο TS θα έπρεπε να έδινε περισσότερα παραδείγματα παιχνιδιών και απαιτήσεων όπως θα πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ζητάνε συμβουλές καθώς και το τελικό budget του.Αυτά για να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες προτάσεις γιατί δεν υπάρχουν λύσεις που να ταιριάζουν σε όλους,αν ήταν έτσι θα φτιάχναμε απλά ένα πινακάκι γενικά στο φορουμ με μερικές συνθέσεις.Επιπροσθέτως μπορεί να μη του χρειάζονται πράγματα που έχουμε αναφέρει. με i7 4790 και 280Χ στα low έπιανα τα fps που λές αλλά με drops που έφταναν τα 80 οπότε άφησε το αυτό το θέμα ..Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάνεις όσα λες,ανέβασα και benchmarks και προσωπική εμπειρία οπότε τι συνεχίζεις.Εκτός και αν φυσικά μετράς τα highest fps που έπιασες σε σκηνή με καθόλου δράση κοιτόντας τη θάλασα ή τον ουρανό. Όχι δεν κοιτάω να δω πόσο χρονών είναι ο καθένας ινσόμνια λυπάμαι,απο την στιγμή που ποστάρει κάτι αμφισβιτόντας κάποιον είναι δικό του θέμα το αν ξέχασε,αν είχε καιρό να παίξει ή αν έκανε λάθος κλπ κλπ Δεν είμαι ενάντια στο να πάρει κανείς καλό μόνιτορ,αλλά να πάρει και gpu που να το υποστηρίζει. Για μένα η επιλογή να πάρει τώρα κάρτα και μετά απο λίγο να την δώσει για να παει σε άλλη δεν είναι καλή.Ούτε να πάρει μόνιτορ ακριβότερο απο την κάρτα γραφικών για gaming σύστημα.Γενικά δεν θα πρότινα σε κανέναν 2560,1080 ανάλυση για 380-960-280Χ-380Χ,το έχω δοκιμάσει και η πτώση ήταν εμφανής.Τα 144hz θα τα απολαύσει σε παλιά παιχνίδια ή λίγα σημερινά με μικρές απαιτήσεις. Θεωρώ το θέμα λήξαν. Συμφωνώ στα οφέλη του καλυτερου μόνιτορ.όμως χαμηλό input lag,απόκρηση κλπ δεν έχουν μόνο τα μόνιτορ των 300 ευρώ 144hz ή 2560 ανάλυση.Με 180-200 ευρώ βρίσκει μόνιτορ 1080 60hz που είναι πάρα πολύ καλό. Έχεις δίκιο και εσύ και το άλλο παιδί στο θέμα πως θα του μείνει το καλό μόνιτορ και την επόμενη κάρτα.Αν απο το ένα παιχνίδι που είπε εννοεί πως όλα τα υπόλοιπα θα είναι ίδιων απαιτήσεων τότε να τα δώσει τα έξτρα χρήματα για μόνιτορ.Αν και απο την δική μου εμπειρία gamer που παίζει τόσο casual παιχνίδια δεν θα θέλει και τέρας μόνιτορ. Στα 50-80 fps δεν θα δει καμμία διαφορά απολύτος.Είναι σαν να λέμε ότι στο 60hz βλέπεις διαφορά απο τα 30fps.. Ορίστε και σχετικό βίντεο του Linus που τον έχουν κράξει καθώς κάνει σύγκρηση 60ρι με 120ρι σε pc που πιάνει μέχρι 85FPS..!!!!!! και προφανός όλοι λένε πως είναι λογικό να μην μπορεί να ξεχωρίσει ο άλλος διαφορά καθώς 85fps δεν φτάνουν για να δεις διαφορά.. όπως και να έχει πολύ το τραβήξαμε με πρώτο εμένα.Το παιδί είπε πως έχει μερικά χρήματα παραπάνω αρκεί να βγει κάτι καλό οπότε κάντε προτάσεις. Τελευταία σύνθεση με το νέο budget : https://www.skroutz.gr/s/7528322/Aerocool-Aero-800.html?from=autocomplete&keyphrase=aerocool+aero+800 https://www.skroutz.gr/s/7496418/Asrock-Z170-Pro4-D3.html https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=catspan&keyphrase=i5+6600k https://www.skroutz.gr/s/7290082/Gigabyte-Radeon-R9-380-4GB-GV-R938WF2-4GD.html https://www.skroutz.gr/s/7483487/Corsair-Vengeance-LPX-8GB-DDR4-2133MHz-CMK8GX4M2A2133C13.html https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html https://www.skroutz.gr/s/2230191/Toshiba-DT01ACA100-1TB.html https://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.html?keyphrase=Asus+VG248QE https://www.skroutz.gr/s/7940842/Aerocool-Xpredator-650M.html 1200 ευρώ και με πολύ καλό μόνιτορ,δεδομένο πως 144hz μονιτορ ελλάδα θα δώσεις στάνταρ 300+ Την μιτρική δεν την έχω δοκιμάσει αλλά απο την στιγμή που θές μικρομεσαίω overclock δεν θα έχεις θέμα πιστεύω. Ούτε το τροφοδοτικό έχω δοκιμάσει αλλά είναι 80+bronze οπότε όλα οκ. Επίσης δεν ξέρω αν η 212 χωράει στο εν λόγω κουτι ίσως χρειαστεί να βάλεις άλλη.Εκτός και αν δεν σου αρέσει το κουτί(που για μένα είναι το καλύτερο vfm στα 52 ευρώ) Αν αλλάξεις στο παραπάνω build cpu-motherboard,ram και πας σε 8320, μια 990 motherboard και DDR RAΜ θα γλυτώσεις 150-180 ευρώ.Έχε υπόψην όμως πως πέρνεις ένα παιθαμένο socket που θα χρειαστεί αρκετά overclock να φτάσει τον i5 και ξεχνάς μελλοντικά updates..Τουλάχιστον μελλοντικά updates που να έχουν νόημα γιατί δεν είναι update π.χ να πας σε 8350,70 κλπ κλπ Για μένα η χρηματική διαφορά είναι μικρή και θα πήγενα στον i5 με κλειστά μάτια.Αλλά επειδή τα λεφτά ξέρω πως δεν τα βρίσκεις στο δρόμο να ξέρεις πως και ο 8320 είναι αξιόπιστος και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο,απλά να θυμάσαι πως για update θα πρέπει να ξυλώσεις cpu,motherboard,ram. Δεν έχουν θέση στα πολύ καλά συστήματα οι οθόνες των 180-200ε όταν δεν έχει υπάρχει στη μέση το οικονομικό.Έχουν διάφορα αρνητικά και δε μπορούν να συγκριθούν σε καμμία περίπτωση με μια καλή "gaming" οθόνη των 300-350ε ή και σε μια πιο all around λόγω panel-coating και color preset καταρχήν.Ακόμα και στα 50-80fps τα 144hz έχουν πλεονέκτημα γιατί δεν είναι μόνο η διαφορά εμπειρίας και αποτελέσματος λόγω fps αλλά και λόγω απόκρισης,πιο ομαλής κίνησης χωρίς θολούρες,αν βάλουμε και τον παράγοντα freesync που μπορείς να χεις δεν υπάρχει σύγκριση γιατί αποφεύγεις το input lag με/χωρίς vsync και το tearing και σε αυτό το εύρος.Χωρίς παρεξήγηση η Asus VG248QE είναι κακή οθόνη και από οτι βλέπω την έβαλες με 380.Αν θέλει 144Hz τελικά θα κοιτάξει σε άλλες.
Chocobo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Συμφωνώ σε όλα,έτσι είναι.Ο TS θα έπρεπε να έδινε περισσότερα παραδείγματα παιχνιδιών και απαιτήσεων όπως θα πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ζητάνε συμβουλές καθώς και το τελικό budget του.Αυτά για να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες προτάσεις γιατί δεν υπάρχουν λύσεις που να ταιριάζουν σε όλους,αν ήταν έτσι θα φτιάχναμε απλά ένα πινακάκι γενικά στο φορουμ με μερικές συνθέσεις.Επιπροσθέτως μπορεί να μη του χρειάζονται πράγματα που έχουμε αναφέρει. Δεν έχουν θέση στα πολύ καλά συστήματα οι οθόνες των 180-200ε όταν δεν έχει υπάρχει στη μέση το οικονομικό.Έχουν διάφορα αρνητικά και δε μπορούν να συγκριθούν σε καμμία περίπτωση με μια καλή "gaming" οθόνη των 300-350ε ή και σε μια πιο all around λόγω panel-coating και color preset καταρχήν.Ακόμα και στα 50-80fps τα 144hz έχουν πλεονέκτημα γιατί δεν είναι μόνο η διαφορά εμπειρίας και αποτελέσματος λόγω fps αλλά και λόγω απόκρισης,πιο ομαλής κίνησης χωρίς θολούρες,αν βάλουμε και τον παράγοντα freesync που μπορείς να χεις δεν υπάρχει σύγκριση γιατί αποφεύγεις το input lag με/χωρίς vsync και το tearing και σε αυτό το εύρος.Χωρίς παρεξήγηση η Asus VG248QE είναι κακή οθόνη και από οτι βλέπω την έβαλες με 380.Αν θέλει 144Hz τελικά θα κοιτάξει σε άλλες. τόσην ώρα μου λέτε πως η 380 κάνει για 144hz και τώρα πως αν θέλει τα 144 να πάει σε άλλη...Επίσης για τα λεφτά της η οθόνη είναι άψογη.Δείτε λίγο τις τιμές Ελλάδος για τις καλύτερες...
Millennium Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ απλά είδα οτι παρά αυτά που έλεγες έβαλες 380 με 144Hz ενώ ανέβηκαν τα χρήματα..Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ προτιμότερο να βάλεις καλύτερη κάρτα με κάποιες αλλαγές.Το καλύτερο είναι να απαντήσει και να δώσει περισσότερες πληροφορίες ο TS. Η Asus φίλε albilosha είναι κακή 144Hz,δεν έχει "blur reduction",τα χρώματα της ακόμα και για tn του είδους είναι άσχημα και δεν είναι και pwm free.Είναι ξεπερασμένη κατά πολύ. Στην Ελλάδα υπάρχουν κανά 2 άλλες επιλογές αν και εγώ θα κοιτούσα για 144Hz ή 75 w/ freesync ανάλογα και τα χρήματα και αν δίνει βάρος εκεί ο ενδιαφερόμενος.Από Ελλάδα για 144hz χωρίς sync tech υπάρχει η Βenq xl2411z πχ που είναι λίγο καλύτερη από την VG248 αλλά και αυτή δεν είναι στις πάνω-πάνω επιλογές των 144hz πια.Φιλικά.
Basilhs1982 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 με i7 4790 και 280Χ στα low έπιανα τα fps που λές αλλά με drops που έφταναν τα 80 οπότε άφησε το αυτό το θέμα ..Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάνεις όσα λες,ανέβασα και benchmarks και προσωπική εμπειρία οπότε τι συνεχίζεις.Εκτός και αν φυσικά μετράς τα highest fps που έπιασες σε σκηνή με καθόλου δράση κοιτόντας τη θάλασα ή τον ουρανό. Όχι δεν κοιτάω να δω πόσο χρονών είναι ο καθένας ινσόμνια λυπάμαι,απο την στιγμή που ποστάρει κάτι αμφισβιτόντας κάποιον είναι δικό του θέμα το αν ξέχασε,αν είχε καιρό να παίξει ή αν έκανε λάθος κλπ κλπ Δεν είμαι ενάντια στο να πάρει κανείς καλό μόνιτορ,αλλά να πάρει και gpu που να το υποστηρίζει. Για μένα η επιλογή να πάρει τώρα κάρτα και μετά απο λίγο να την δώσει για να παει σε άλλη δεν είναι καλή.Ούτε να πάρει μόνιτορ ακριβότερο απο την κάρτα γραφικών για gaming σύστημα.Γενικά δεν θα πρότινα σε κανέναν 2560,1080 ανάλυση για 380-960-280Χ-380Χ,το έχω δοκιμάσει και η πτώση ήταν εμφανής.Τα 144hz θα τα απολαύσει σε παλιά παιχνίδια ή λίγα σημερινά με μικρές απαιτήσεις. Θεωρώ το θέμα λήξαν. Τα στοιχεία που παραθέτω είναι σημερινές μετρήσεις από το δικό μου σύστημα με τους τελευταίους official driver της AMD στο BF4 multiplayer. Όλες οι μετρήσεις έγιναν με το FRAPS. i5 3570K @ 4.8GHz RAM 16GB @ 1600MHz HD7950 @ 925/1250 (stock) 26" Monitor 1920x1200 Win 8.1 x64 DX11 Golmud Railway 64 ppl server full Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 263268, 1808094, 100, 201, 145.605 Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να κάνω μετρήσεις με τα πάντα σε LOW εκτός από terrain quality σε med/high που όπως προείπα εξυπηρετεί στο να ξεχωρίζεις ευκολότερα τους αντίπαλους. 1
Chocobo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Τα στοιχεία που παραθέτω είναι σημερινές μετρήσεις από το δικό μου σύστημα με τους τελευταίους official driver της AMD στο BF4 multiplayer. Όλες οι μετρήσεις έγιναν με το FRAPS. i5 3570K @ 4.8GHz RAM 16GB @ 1600MHz HD7950 @ 925/1250 (stock) 26" Monitor 1920x1200 DX11 Golmud Railway 64 ppl server full Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 263268, 1808094, 100, 201, 145.605 Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να κάνω μετρήσεις με τα πάντα σε LOW εκτός από terrain quality σε med/high που όπως προείπα εξυπηρετεί στο να ξεχωρίζεις ευκολότερα τους αντίπαλους. Ακόμα και το γράφημα λέει 87-166..... Παρόλα αυτά γιαυτό υπάρχουν benchmarks online για να μην κάνει ο καθένας benchmark κοιτόντας ένα τοίχο και ανεβάζοντας ότι θέλει.Τυχαίνει κιόλας το τεστ αυτό να είναι με τον ίδιο cpu 3570K και μάλιστα σε λίγο χαμηλότερη ανάλυση.Average 109 low 95 http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/11/27/battlefield-4-performance-analysis/3
Basilhs1982 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Ακόμα και το γράφημα λέει 87-166..... Παρόλα αυτά γιαυτό υπάρχουν benchmarks online για να μην κάνει ο καθένας benchmark κοιτόντας ένα τοίχο και ανεβάζοντας ότι θέλει.Τυχαίνει κιόλας το τεστ αυτό να είναι με τον ίδιο cpu 3570K και μάλιστα σε λίγο χαμηλότερη ανάλυση.Average 109 low 95 http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/11/27/battlefield-4-performance-analysis/3 Δες τα min max avg και μετά κοίτα το γράφημα. Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 263268, 1808094, 100, 201, 145.605 ... προφανώς δεν τα πρόσεξες, θέλεις να σου ανεβάσω τα αρχεία με τα frame times για να δεις πόσες βουτιές έφαγε και πόση ώρα κράτησαν αυτές οι πτώσεις;;; To bench που έτρεξα ήταν full gameplay στην Golmud σε 64άρι γεμάτο σέρβερ, τι δεν καταλαβαίνεις;; Είχε τα πάντα μέσα από πεζός, άρματα και ελικόπτερο. Πολλές εκρήξεις σαν πεζός και καταστροφές σχεδόν όλων κτηρίων του χάρτη, έκατσα και έπαιξα όλο το χάρτη για να έλθω πιο κοντά όσο γίνεται στο real life gaming και όχι σε loop benchmark. To review που παραθέτεις είναι 2 ετών παλιό αν δεν το έχεις προσέξει, από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει καμιά 10ρια drivers και έχουν περαστεί καμιά 20αρια patches στο παιχνίδι, επίσης χρησιμοποιεί Presets δηλαδή AA Post Μedium και Αmbient Occlusion SSAO. To έγραψα στο πρώτο πόστ για συνδυασμό settings. Κοίτα ξανά τις εικόνες που ανέβασα. Το ξαναλέω γιατί ερμηνεύεις τα πράγματα όπως σε βολεύουν, αυτές οι μετρήσεις είναι δικές μου και σε καμία περίπτωση δεν είναι biased γιατί εγώ και ο καθένας χομπίστας δεν βγάζει χρήματα από αυτό. Η επόμενη κίνηση είναι να κάνω εγγραφή με την κάμερα την ώρα που παίζω για να δεις ότι δεν κοιτάζω τίποτε ντουβάρια αλλά και πάλι κάτι θα βρεις να πεις.
Chocobo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δες τα min max avg και μετά κοίτα το γράφημα. Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 263268, 1808094, 100, 201, 145.605 ... προφανώς δεν τα πρόσεξες, θέλεις να σου ανεβάσω τα αρχεία με τα frame times για να δεις πόσες βουτιές έφαγε και πόση ώρα κράτησαν αυτές οι πτώσεις;;; To bench που έτρεξα ήταν full gameplay στην Golmud σε 64άρι γεμάτο σέρβερ, τι δεν καταλαβαίνεις;; Είχε τα πάντα μέσα από πεζός, άρματα και ελικόπτερο. Πολλές εκρήξεις σαν πεζός και καταστροφές σχεδόν όλων κτηρίων του χάρτη, έκατσα και έπαιξα όλο το χάρτη για να έλθω πιο κοντά όσο γίνεται στο real life gaming και όχι σε loop benchmark. To review που παραθέτεις είναι 2 ετών παλιό αν δεν το έχεις προσέξει, από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει καμιά 10ρια drivers και έχουν περαστεί καμιά 20αρια patches στο παιχνίδι, επίσης χρησιμοποιεί Presets δηλαδή AA Post Μedium και Αmbient Occlusion SSAO. To έγραψα στο πρώτο πόστ για συνδυασμό settings. Κοίτα ξανά τις εικόνες που ανέβασα. Το ξαναλέω γιατί ερμηνεύεις τα πράγματα όπως σε βολεύουν, αυτές οι μετρήσεις είναι δικές μου και σε καμία περίπτωση δεν είναι biased γιατί εγώ και ο καθένας χομπίστας δεν βγάζει χρήματα από αυτό. Η επόμενη κίνηση είναι να κάνω εγγραφή με την κάμερα την ώρα που παίζω για να δεις ότι δεν κοιτάζω τίποτε ντουβάρια αλλά και πάλι κάτι θα βρεις να πεις. Mήπως να τα δεις εσύ καλύτερα.? Το benchmark στο link για την ακρίβεια είναι ελαφρυτερο απο το online που παίζεις εσύ.Επίσης στα low να τα settings να τα ξαναδείς είναι όλα LOW/OFF. Τέλος μπορώ και γω να ανεβάσω εικόνες και βίντεο και ότι θες ή μπορεί ο καθένας να μπει google να δει benchmarks βίντεο κλπ.Σε αφήνω τώρα γιατί με κούρασε αυτό.Αν θες να λες πως η 7950 σου αποδίδει 200fps οκ. Συγνώμη και στο παιδί που ζητάει βοήθεια για νέο pc και αναλύω ιστορίες για αγρίους εδώ.
Basilhs1982 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Αν θες να λες πως η 7950 σου αποδίδει 200fps οκ. Από όλα τα παραπάνω εσύ αυτό κατάλαβες;;; Μήπως λέω πάλι «ψέμματα»;; LOL!! Το ότι το συγκεκριμένο bench είναι πριν από 2 χρόνια όταν είχε πρωτοβγεί το παιχνιδί, ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε με πάρα πολλά bugs προφανώς σε αφήνει αδιάφορο κι ας το τόνισα. Δεν ξέρω αν δεν το έχεις καταλάβει αλλά εδώ προσπαθώ να βγάλω συμπεράσματα για το τι πραγματικά ισχύει και όχι να δικαιωθώ, για αυτό και έκατσα έκανα install το παιχνίδι που είναι 35Gb και έτρεξα bench, για να βοηθήσω με αυτό τον τρόπο το παιδί να διαλέξει τι πραγματικά χρειάζεται. 1
Chocobo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δεν θα πω κάτι άλλο.Mάλλον με τα updates μόνο η 7950 πήρε boost.Η 280Χ - 380 - 270Χ - τίποτα.. Δεν ξέρω αν λες ψέμματα ούτος η άλλως σε αυτό το thread απο το ΄΄δεν θα βγει ισορροπιμένη σύνθεση με i5-380-φτηνό μόνιτορ΄΄ πήγε στο ΄΄είναι ισορροπιμένη με 8320-380 και 144hz μόνιορ΄΄ που μετά φυσικά άλλαξε γνώμη και πήγε στο ¨βλέπω πως έβαλες 380 και δεν θα την παλέψει με το 144hz πάμε παραπάνω¨ απο την άλλη πάμε απο medium+ στο low as f**** , ..απο το παίζω στο έχω καιρό να παίξω το κάνω ινσταλ τώρα...... oπότε έχασα το ενδιαφέρον μου γιατί μάλλον τρολλάρετε.
Basilhs1982 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δεν θα πω κάτι άλλο.Mάλλον με τα updates μόνο η 7950 πήρε boost.Η 280Χ - 380 - 270Χ - τίποτα.. Δεν ξέρω αν λες ψέμματα ούτος η άλλως σε αυτό το thread απο το ΄΄δεν θα βγει ισορροπιμένη σύνθεση με i5-380-φτηνό μόνιτορ΄΄ πήγε στο ΄΄είναι ισορροπιμένη με 8320-380 και 144hz μόνιορ΄΄ που μετά φυσικά άλλαξε γνώμη και πήγε στο ¨βλέπω πως έβαλες 380 και δεν θα την παλέψει με το 144hz πάμε παραπάνω¨ απο την άλλη πάμε απο medium+ στο low as f**** , ..απο το παίζω στο έχω καιρό να παίξω το κάνω ινσταλ τώρα...... oπότε έχασα το ενδιαφέρον μου γιατί μάλλον τρολλάρετε. Καταρχάς σταμάτα να διαστρεβλώνεις τα γραφόμενα των συνομιλητών σου και να τα ερμηνεύεις κατά το δοκούν, σου είπα ότι δεν είμαστε όλοι 15χρόνα εδώ μέσα. Εγγραφή με OBS σε γεμάτο 64άρι σερβερ. Το ξανατονίζω, εγγραφή με OBS για αυτό και το GPU usage "παίζει", πιστεύω δε χρειάζεται να εξηγήσω με τι συνεπάγεται... Αν θες να δεις πόσα πιάνει σε medium να ανατρέξεις στο bench που ανέβασα. Στη τελική μιλάμε για ένα παιχνίδι που είναι πασίγνωστο, όποιος θέλει με παρόμοιο setup δοκιμάζει και παραθέτει αποτελέσματα, απλά πράγματα. https://www.youtube.com/watch?v=HSBZ9Qva5Iw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα