jackess Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα στο forum αν και αργά το βράδυ. Ας τα πάρουμε από την αρχή για να μην μπερδευτούμε. Λόγο εργασίας, κουβαλάω πάντα μαζί μου ένα τσαντάκι όπου εκτός από τα πράγματα που χρειάζομαι μαζί μου έχω το κύριο τηλέφωνο μου, ένα παλιό samsung άθραυστο που μετά από 7 χρόνια η μπαταρία του κρατάει σχεδόν 2 βδομάδες με μπόλικες κλήσεις κάθε μέρα. Επίσης κρατώ και το δεύτερο τηλέφωνο, ένα lumia 535 που χρησιμοποιώ με μία δεύτερη sim για internet και μόνο όπως και φωτογραφίες, κλπ. Τον τελευταίο καιρό σκεφτόμουν να προβώ στην αγορά ενός iphone 5 ή 5s, μεταχειρισμένου φυσικά λόγο κόστους, αλλά μου μπήκε και η ιδέα του ipod touch 6th gen μιας και καινούριο με μεγαλύτερη χωρητικότητα έρχεται φθηνότερο από ένα 5άρι πόσο μάλλον ένα 5s. Και μπαίνουμε στο ψητό. Από το iphone/ipod ΔΕΝ με ενδιαφέρει να κάνω κλείσεις, παρά να έχω internet. Και αυτό συνεπάγεται και σε cellular. Σκεφτόμουν την αγορά ενός ipod και ενός mifi, mobile 3g router η όπως λέγονται αυτά και να χρησιμοποιώ το wifi του ipod σε συνδυασμό με το mifi για internet παντού μιας και δεν με ενοχλεί το κουβάλημα τους. Επίσης σκεφτόμουν και ένα powerbank για να μην έχω θέμα μπαταρίας σε κανένα από τα δύο, αγορά που έτσι και αλλιώς θα γίνει. Καλά ως εδώ. Έλα μου όμως που μπαίνω φαντάρος τον Γενάρη... Τον πρώτο μήνα εντάξει θα έχω το απλό κινητάκι μέσα. Μετά; Θα μπορώ να έχω το ipod + mifi + κινητό; Η θα επιτρέπεται να έχω μόνο ένα απο τα 3 μέσα; Μόνο κινητό για κλείσεις και 9 μήνες άχρηστο το ipod ή μόνο ipod για μουσική παιχνίδια κλπ και αποκοπή από internet, τηλέφωνα κλπ; Κάπου είδα στο skroutz ένα powerbank 5000mah όπου έπαιρνε sim κάρτα + sd και έδινε wifi στα 80€. Αλλά έτσι θα μπορούσα απλά να κρατήσω το 2καρτο lumia που έχω και να χώσω και τις 2 sim εκεί και να το χρησιμοποιώ και για hotspot, τουλάχιστον όσο κάνω την θητεία μου. Μπερδεμένο ζήτημα...ζητώ τα φώτα σας και ελπίζω να άνοιξα το θέμα στην σωστή κατηγορία.
haHa Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Ξεχνα το ipod touch, πηγαινε σε iphone . Δεν ειναι τυχαιο οτι ελαχιστοι πια αγοραζουν ipod touch, εκτος απο δωρο που κανουν οι γονεις στα μικρα παιδακια τους.Ειναι αρκετα ακριβα για αυτο που προσφερουν , με υποδεεστερη καμερα κλπ κ υστερουν και ως mp3 players , μιας κ λογω απουσιας 3g δεν μπορεις να εχεις streaming παντου. Τωρα το να αγορασεις και mifi(κ ως εκ τουτου κ powerbank μιας κ ρουφανε την μπαταρια σε μερικες ωρες τα mifi) για να δινεις ιντερνετ στο ipod touch, ενω μπορεις να παρεις iphone δεν αξιζει.
jackess Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Πιστεύω πως 400-450 που ζητάνε πολλοί για 5s 64ρι είναι υπερβολικά και τα 16gb είναι πολύ λίγα. Γιαυτο Έλεγα να κρατήσω το lumia για mifi. Το θέμα μου είναι με τον στρατό,πως δεν θα μπορώ να κουβαλάω 2-3 κινητά μαζί...
haHa Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Πιστεύω πως 400-450 που ζητάνε πολλοί για 5s 64ρι είναι υπερβολικά και τα 16gb είναι πολύ λίγα. Γιαυτο Έλεγα να κρατήσω το lumia για mifi. Το θέμα μου είναι με τον στρατό,πως δεν θα μπορώ να κουβαλάω 2-3 κινητά μαζί... Απο το να δωσεις ~350€ για ενα ipod touch και να χρειαζεσαι κι αλλες συσκευες(mifi/lumia, powerbank) για να το λειτουργεις σωστα ,ενω ειναι κ υποδεεστερο(καμερα, επεξεργαστης), δεν νομιζω οτι αξιζει. Δεν ειναι τυχαιο οτι ελαχιστοι πια αγοραζουν ipod touch, μονο παιδακια. Tελος, σκεψου την λυση να αγορασεις ενα κινητο που να σε ικανοποιει απο αποψη ιντερνετ κ να εχει και υποδοχη για sd ωστε να αποθηκευεις στα mp3 σου. Ετσι λογικα θα μπορεσεις να στειλεις το 535 και να εισαι με το ανθεκτικο samsung για κλησεις + το καινουριο κινητο για ιντερνετ κ mp3. Δυο συσκευες συνολο . Μου φαινεται πολυ πιο λογικη λυση απο οτι να εχεις το ανθεκτικο samsung για κλησεις + το lumia 535 για ιντερνετ + mi fi + powerbank + ipod touch (5 συσκευες ) ή ανθεκτικο samsung για κλησεις + το lumia 535 για ιντερνετ + iphone (3 συσκευες ) . Μεινε με το ανθεκτικο samsung που σε ικανοποιει κ διωξε το lumia 535 που δεν σε ικανοποιει για ιντερνετ κ μουσικη κ παρε ενα iphone ή ενα φθηνοτερο κινητο που να δεχεται sdcard. To να εχεις 3 ή και παραπανω συσκευες ειναι εφιαλτης.
technology_guy Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 iPod το 2015; Με την καμία! Καλύτερα θα ήταν να έπαιρνες ένα κινητό των 250 ευρώ, που παίρνει και τηλέφωνο, παρά ένα πράγμα στο μεταίχμιο
jackess Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δηλαδή να πάω για 5 ή 5s καρφί. Φίλος χρήστης μου λέει πως οι διαφορές μεταξύ τους είναι τραγικές λόγο 64bit cpu... Δεν κάνω κάτι Hardcore, είναι τόσο τραγικά τα πράγματα; Το touch id δεν με ενδιαφέρει και η κάμερα δεν μου φαινεται να έχει τρελή διαφορά που να αξίζει τα 100+
technology_guy Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Κοίταξε, αν θες ντε και καλά iOS τότε στις μέρες μας, κοιτάς από 5s και πάνω (μην σου πω από 6). Είναι κρίμα να δώσεις 400++ και μετά από 1-2 χρόνια να σε χαιρετήσει το κινητό.
ramarg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Φυσικά και θα πας σε 5s και βασικά αυτή τη στιγμή γιατί να διαλέξεις τα 64gb ? Εγώ σου προτείνω κλασσικά τα 16 (μεταχειρισμένο βρίσκεις σε καλή κατάσταση στα 350). Αν σε ενδιαφέρει η χωρητικότητα πήγαινε στα 32gb και είσαι άρχοντας.Τί να τα κάνεις τα 64. Εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να χειρίζεσαι/κατεβάζεις τέτοιους όγκους δεδομένων μέσα στο στρατόπεδο που θα σε εξυπηρετεί καθαρά το 3G και το κάθε GB στοιχίζει.Ούτε φαντάζομαι να αγοράζεις φανατικά ταινίες από το itunes και να αποθηκεύεις 10άδες gb ταινιών στο κινητό.Άρα 32 gb maximum. 64 θα διάλεγα μόνο στα 6S διότι με 4K recording τα 64 είναι απαραίτητα.Στο 5s όμως δε βρίσκω το λόγο.Συνοψίζω: Όπως σου είπαν.Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις ipod στις μέρες μας.Είναι αξιόπιστα αλλά δεν θα καλύψει τις ανάγκες σου. Iphone και δεν θα σου χρειαστεί καμία άλλη συσκευή στο στρατό (ούτε mifi ούτε τπτ). Το powerbank δεν θεωρείται συσκευή αλλά αξεσουάρ να ξέρεις.Σίγουρα θα μπορείς να το έχεις μαζί. Κοίταξε, αν θες ντε και καλά iOS τότε στις μέρες μας, κοιτάς από 5s και πάνω (μην σου πω από 6). Είναι κρίμα να δώσεις 400++ και μετά από 1-2 χρόνια να σε χαιρετήσει το κινητό. Τα iphone δεν σε χαιρετάνε μετά από 2 χρόνια.Δεν είναι android.Να σκέφτεστε λίγο τις διατυπώσεις των απαντήσεων σας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα