Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
[...]

Ξέρεις κάποιο έτοιμο δωρεάν software που να σου δίνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς για ένα άθροισμα ή θα πρέπει να το φτιάξω μόνος?

Επαναδιατύπωσε ξανά ( :P) διότι ξέχασες 30% φόρο τζόγου και μετά άλλο ένα 29% φόρο επιχειρήσεων στα καθαρά κέρδη. Μετά φυσικά έχεις και κόστος λειτουργίας πρακτορίων, αμοιβές πρακτόρων και λοιπών υπαλλήλων που προφανώς δεν εργάζονται δωρεάν.   :ph34r:

Το καθαρό κέρδος είναι λογικά αρκετά μικρό σε σχέση πάντα με τον τζίρο.

Κατά τα άλλα και εγώ τα @$#%# μου έπιασα σήμερα. :-D

Υπάρχει ταυτόχρονα και 30% φόρος τζόγου και ΦΠΑ 23%?

Οι πράκτορες νομίζω παίρνουν 8% σωστά?

Το λειτουργικό κόστος των πρακτορείων που αφορά τον ΟΠΑΠ δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με τα μεγέθη για τα οποία μιλάμε.

Δημοσ.

Το πως δουλευει η γκανιοτα το ξερω. Εγω αλλο λεω-ρωτησα ... ο ΟΠΑΠ τσεκαρει τι παιζεται και βγαζει αναλογα νουμερα ωστε να μην πληρωσει παραπανω η το αφηνει στο ελεος της γκανιοτας οποτε σε πληθος κληρωσεων κτλ θα βγει εως 70% ? γιατι αν το

αφησει στην τυχη του μια φορα να βγαλει μια δεκαδα ολοκληρη το κινο (ολοι παιζουν γραμμες) τοτε με μια κληρωση και μονο μπηκε μεσα το παιχνιδι αφου θα υπερκαλυψει ολες τις αλλες κληρωσεις που θα δωσει σκορπια νουμερα!

Το πρόβλημα στο σκεπτικό σου ξέρεις ποιο είναι;

Ότι δε βασίζεται σε αριθμούς.

Πόσοι είναι οι "όλοι" που παίζουν μόνο γραμμές σε μία κλήρωση (δηλαδή ζητούν 10/10 ώστε να έχουν μέγιστο κέρδος, αφου πχ το 10/12 δίνει μόνο 2500€ και θα ήταν "χαζομάρα);

Πόσοι από αυτούς τους "όλους" παίζουν τη νικήτρια γραμμή;

Κάθε πότε έρχεται μία γραμμή ολόκληρη;

Ξέρεις ποια είναι η πιθανότητα να παίξεις 10 αριθμούς και να πιάσεις και τους δέκα;

0,000011%

Να στο γράψω και χωρίς το ποσοστό;

0,00000011

Μία στα εννιά εκατομμύρια χοντρικά

Και εσύ ισχυρίζεσαι ότι αν το αφήνουν στην τύχη του χωρίς "μαγείρεμα" (δηλαδή να εξετάζουν ποιοι αριθμοί έχουν παιχτεί και να βγάζουν το 70% των τυχερών αντί να το αφήνουν στην τύχη και την γκανιότα), είναι πιθανό να συμβεί γιατί "όλοι" παίζουν γραμμές;

Αλλά να σου κάνω τη χάρη και να δεχτώ αυτό που λες.

Πες ότι σε μία κλήρωση παίζουν 8000 άτομα (χοντρικά δύο σε κάθε πρακτορείο)

Από αυτούς πες ότι ένας στους 4 παίζει γραμμές, δηλαδή 2000 άτομα

Αφού υπάρχουν 8 γραμμές ας πούμε ότι παίζουν από 1/8 κάθε γραμμή, δηλαδή 2000/8=250 άτομα

(μέχρι τώρα το έχω ξεχειλώσει όσο δεν πάει το παράδειγμα)

Πες λοιπόν ότι σπάει ο διάολος το ποδάρι του και συμβαίνει κάτι που η πιθανότητά του να συμβεί είναι στα τρισεκατομμύρια.

Σκάει μία ολόκληρη γραμμή

Κερδίζουν και οι 250!

Κέρδος 100.000 ο καθένας, άρα 250 x 100.000 = 25.000.000 !!!

Πάει η ΟΠΑΠ, έκλεισε όπως λες.

Που να τα μαζέψει από τις υπόλοιπες κληρώσεις τα λεφτά.

Αμ δε.

Πήγαινε εδώ

http://www.opap.gr/el/web/guest/ticket-samples1

και διάβασε τι γράφει κάτω στο αστεράκι:

Το ανώτερο ποσό που μοιράζεται στους νικητές των κατηγοριών 12,11,10 είναι 1.000.000.

Μετά, τα μοιράζονται τα χρήματα.

Δηλαδή 1.000.000 / 250 = 4.000 ο καθένας, και μην ξεχάσετε να πληρώσετε και το φόρο σας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να "μαγειρέψεις" κάτι που έχει ανύπαρκτες πιθανότητες να σου προκαλέσει χασούρα.

Στο ανέλυσα όσο πιο απλά μπορούσα, στο χρόνο που έχω να διαθέσω.

Από κει και πέρα είσαι φυσικά ελεύθερος να πιστεύεις ό,τι θέλεις.

• Like 2
Δημοσ.

Έπιασε 40 χιλιάρικα (προ φόρων), μια χαρά, δεν τον χάλασε.

Να πιαστώ από αυτό για να συνεχίσω το προηγούμενο παράδειγμα (και σταματάω, μην παρεξηγηθώ κιόλας)

Η πιθανότητα να κερδίσεις 9/9 στο ΚΙΝΟ είναι 0,000072% ή αλλιώς 0,00000072 ή αλλιώς 1 στο 1,5 εκατομμύριο (χοντρικά)

Δηλαδή για κάτι που έχει 1 στο 1,5 εκατομμύριο πιθανότητα να συμβεί, η ΟΠΑΠ σε πληρώνει 40.000!

Και μετά συζητάμε σοβαρά αν είναι "στημένη" (με την έννοια της διαλογής) η κλήρωση; 

Να σε πλήρωνε 1 εκ. να το καταλάβω

• Like 3
Δημοσ.

Εχει τυχει μπροστα μου ανθρωπος , επι τοπου, να πιασει στο ΚΙΝΟ 9 στα 9 .

Πως δεν έπεσε κανεις να τον φάει?

• Like 1
Δημοσ.

Πως δεν έπεσε κανεις να τον φάει?

Δεν ηταν 40 χιλιαρικα αλλα 20 προφανως επαιξε 50 λεπτα την στηλη.. Πως τα ξερω ολα??Στεκομουν διπλα του και διπλα στον παγκο του πρακτορα γιατι σημειωνα ενα δελτιο κινο εκεινη την ωρα και ακουω την συζυγο του πρακτορα να λεει "9 στα 9 συγχαρητηρια κερδισατε 20 χιλιαδες,μπραβο" .. εγω αδιακριτη δεν ειμαι γενικοτερα αλλα εκει γυρισα το κεφαλι μου σαν τον εξορκιστη να δω σε ποιον το λεει :P 

Oσοι ηταν κοντα εκεινη την ωρα ισως το ακουσαν,οι υπολοιποι δεν πηραν χαμπαρι,δεν πηρε και την ντουντουκα η γυναικα του πρακτορα..απλα ετυχε εγω να ειμαι διπλα.

• Like 4
Δημοσ.

...εμενα η ιωση μου εφερε γκαντεμια!!Μα ειναι δυνατον να βλεπεις την κληρωση με σουπες και χαμομηλια??Την Πεμπτη ομως θα τιναξω τον ΟΠΑΠ στον αερα..ΤΕΛΟΣ!! 

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα στο σκεπτικό σου ξέρεις ποιο είναι;

[...]

Από κει και πέρα είσαι φυσικά ελεύθερος να πιστεύεις ό,τι θέλεις.

Είναι επίσημο πως ο αλγόριθμος που δίνει τα αποτελέσματα του ΚΙΝΟ δεν έχει input τους αριθμούς που παίχτηκαν και με βάση αυτούς δίνει ένα σταθερό ποσοστό των εσόδων?

Γιατί τόσα χρόνια το έχω ακούσει από 800 άτομα και το θεωρούσα δεδομένο.

Δημοσ.

...εμενα η ιωση μου εφερε γκαντεμια!!Μα ειναι δυνατον να βλεπεις την κληρωση με σουπες και χαμομηλια??Την Πεμπτη ομως θα τιναξω τον ΟΠΑΠ στον αερα..ΤΕΛΟΣ!!

Εγω το δηλώνω, αν κερδίσω κερνάω ταξίδι όπου θέλει, στα άτομα εδώ.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ηταν 40 χιλιαρικα αλλα 20 προφανως επαιξε 50 λεπτα την στηλη.. Πως τα ξερω ολα??Στεκομουν διπλα του και διπλα στον παγκο του πρακτορα γιατι σημειωνα ενα δελτιο κινο εκεινη την ωρα και ακουω την συζυγο του πρακτορα να λεει "9 στα 9 συγχαρητηρια κερδισατε 20 χιλιαδες,μπραβο" .. εγω αδιακριτη δεν ειμαι γενικοτερα αλλα εκει γυρισα το κεφαλι μου σαν τον εξορκιστη να δω σε ποιον το λεει :P

Oσοι ηταν κοντα εκεινη την ωρα ισως το ακουσαν,οι υπολοιποι δεν πηραν χαμπαρι,δεν πηρε και την ντουντουκα η γυναικα του πρακτορα..απλα ετυχε εγω να ειμαι διπλα.

Το σκηνικάκι μου θυμίζει παπατζίδες που βάζουν έναν δικό τους να τους τα πάρει και ψαρώνουν οι υπόλοιποι

• Like 1
Δημοσ.

Είναι επίσημο πως ο αλγόριθμος που δίνει τα αποτελέσματα του ΚΙΝΟ δεν έχει input τους αριθμούς που παίχτηκαν και με βάση αυτούς δίνει ένα σταθερό ποσοστό των εσόδων?

Γιατί τόσα χρόνια το έχω ακούσει από 800 άτομα και το θεωρούσα δεδομένο.

Από εδώ:

H ΟΠΑΠ γνωρίζει τους αριθμούς που έχουν παιχτεί σε κάθε κλήρωση και κληρώνει τους αριθμούς που παίζονται λιγότερο;

Οι 20 αριθμοί κάθε κλήρωσης παράγονται από σύστημα του ΙΤΥΕ του Πανεπιστημίου Πατρών για λογαριασμό της ΟΠΑΠ ΑΕ, με τα δελτία που συμμετέχουν σε κάθε κλήρωση να καταχωρούνται μέσω των τερματικών των πρακτορείων στο Μηχανογραφικό Κέντρο της ΟΠΑΠ και την κλήρωση να πραγματοποιείται αποκλειστικά από το σύστημα ηλεκτρονικών κληρώσεων που έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί από το ΙΤΥΕ, χωρίς καμία επικοινωνία με το μηχανογραφικό κέντρο της ΟΠΑΠ. Δεδομένου ότι τα δύο αυτά συστήματα είναι εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους, το σύστημα που παράγει τους νικητήριους αριθμούς δεν έχει την δυνατότητα να γνωρίζει ποια δελτία έχουν παιχτεί σε κάθε κλήρωση και ποια είναι τα προγνωστικά τους. Επιπλέον δικλίδα ασφαλείας στην απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος αποτελεί η Ειδική Επιτροπή (που ορίζεται από τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού), η οποία ελέγχει και πιστοποιεί ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στους αριθμούς της κλήρωσης, στα δελτία που κατατίθενται, όπως και στις νικητήριες στήλες κάθε κλήρωσης

Για να το πω απλά για τελευταία φορά. Η γκανιότα του 70% δεν καθορίζεται όπως νομίζουν πολλοί από την ΟΠΑΠ (θα δούμε ποιες στήλες παίχτηκαν και θα κανονίσουμε την κλήρωση ώστε να δώσουμε πίσω το 70%) αλλά από τις αποδόσεις των στηλών μακροπρόθεσμα

Το έγραψα και πιο πάνω.

Παίζεις πχ για το 9/9 με πιθανότητα 1 στο 1,5 εκατομμύριο, για να κερδίσεις 40.000.

Τι να στήσουν και γιατί;

• Like 1
Δημοσ.

Το σκηνικάκι μου θυμίζει παπατζίδες που βάζουν έναν δικό τους να τους τα πάρει και ψαρώνουν οι υπόλοιποι

Εκτιμω το χιουμορ σου αφανταστα :D τα μισα λεφτα θα σου δωσω οταν το πιασω!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...