Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γειας σας παίδες είπα να κάνω ενα thread για το θέμα που με απασχολεί καθώς την έχω ξαναπατήσει σε άλλο pc. ψάχνω να αγορασω RAM για το συγκεκριμένο board (ASUS striker II extreme) 

https://www.asus.com/ROG-Republic-Of-Gamers/Striker_II_Extreme/specifications/

και σκέφτομαι πχ αυτά τα dimmakia 

http://www.e-shop.gr/ram-crucial-ct25664ba160bj-2gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-p-PER.555984

δεν είμαι και απόλυτος φυσικά. Ξέρει κανείς να μου πει αν είναι συμβατά? Ρωτάω γιατί όπως είπα την έχω ξαναπατήσει με RAM. Είναι tricky η κατάσταση και το board είναι παλιό

Δημοσ.

βασικα δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι υπαρχουν τετοιες ασυμβατοτητες. Τι φταιει? φταiει το socket? φταίει το bus?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες μνήμες, ούτε τη μητρική που έχεις.

Τα χαρακτηριστικά τους παντως είναι συμβατά με το socket 775 και πιστεύω, ότι θα λειτουργήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ειδικότερα, έχουν 256άρια τσιπάκια (CRUCIAL CT25664BA160BJ) και λειτουργούν στo 1,5 volt.

Μην χρησιμοποιήσεις μνήμες με 512Mb τσιπάκια, νεότερες (High Density) γιατί είναι ασύμβατες.

Επίσης απέφυγε μνήμες που χρειάζονται 1,65 volt σε μητρικές 775.

Επεξ/σία από blitzNikos
Δημοσ.

Το 790 υποστηρίζει μέχρι 2άρια dimms, πότε είναι μονόδρομος το 4Χ2 ;)

Γιατί να αποφεύγουμε τα 1.65?

Έχεις απόλυτο δίκαιο, το διόρθωσα μην το δει κάποιος και ξεγελαστεί... :confused:

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου μητρικές σαν αυτή του φίλου μας γιατί ποτέ δεν είχα ανάγκη για χρήση πολλών καρτών γραφικών ταυτόχρονα.

Όσον αφορά το voltage, στατιστικά, έχω συναντήσει πολύ συχνότερα προβλήματα, σε 775 μητρικές, με μνήμες που λειτουργούν default στο 1,65v και τις αποφεύγω... :fear:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...