Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω το κανονικό καλώδιο που συνδεεται στη τηλεφωνικη γραμμη στο Router μέσω splitter.

υπάρχει θέμα αν πρέπει να είναι μικρό πχ 40 εκατοστά ή 10 μέτρα;

ένας οτετζής μου είχε πει κάτι τέτοιο.

θέλω να το μεταφέρω γι αυτό ρωτάω.

αλλιώς θα τραβηξω 10άρι Ethernet για να μεταφέρω το Airport.

Δημοσ.

Το τηλεφωνικό καλώδιο όσο πιο μακρύ είναι τόσο πιο πολλές απώλειες έχεις. Μπορείς να πάρεις ένα ethernet καλώδιο και στις άκρες του σε ένα ζεύγος να βάλεις φισάκια rj 11. Έτσι θα μπορείς να βάλεις μέχρι και 100 μέτρα χωρίς απώλειες.

Δημοσ.

Το τηλεφωνικό καλώδιο όσο πιο μακρύ είναι τόσο πιο πολλές απώλειες έχεις. Μπορείς να πάρεις ένα ethernet καλώδιο και στις άκρες του σε ένα ζεύγος να βάλεις φισάκια rj 11. Έτσι θα μπορείς να βάλεις μέχρι και 100 μέτρα χωρίς απώλειες.

Αυτό που λες ισχυει αν το καλώδιο είναι πριν τον ρουτερ, ο φίλος θέλει καλώδιο για την συσκευη του
Δημοσ.

ποσο μακρυ ειναι?εχει απωλειες αναλογα με το μηκος?

Δημοσ.

Τα 100 μέτρα είναι περιορισμός για διακίνηση δεδομένων στο Ethernet πρωτόκολλο, δηλαδή το δίκτυο. Για το τηλεφωνικό σήμα δεν υπάρχει περιορισμός απόστασης.

Αυτό που μπορεί να επηρεάσει τον συγχρονισμό του xDSL, είναι το μήκος του τηλεφωνικού καλωδίου σε σχέση με την ποιότητά του. Αν μιλάμε για απλό καλώδιο πλακέ, φυσικά μπορεί να δημιουργήσει απώλειες σε σχέση με ένα κανονικό τηλεφωνικό ή δικτύου (UTP), όταν συνδέεται σε ένα modem/router.

Αν μιλάμε για σύνδεση απλής τηλεφωνικής συσκευής, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον συγχρονισμό, ότι καλώδιο και αν χρησιμοποιήσουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λες ισχυει αν το καλώδιο είναι πριν τον ρουτερ, ο φίλος θέλει καλώδιο για την συσκευη του

Α οκ δεν κατάλαβα εγώ σωστα.

Δημοσ.

Με μπερδέψατε αλάνια.

Ένα καλώδιο ξεκινάει απο την τηλεφωνική πρίζα εκει σπάει στο σπλιτερ στα 2 (Τηλεφωνο και Ρουτερ), εγώ μιλάω για το Πρωτο αυτο που ξεκινάει μπριζα και καταλήγει σπλιτερ.

Δημοσ.

Με μπερδέψατε αλάνια.

Ένα καλώδιο ξεκινάει απο την τηλεφωνική πρίζα εκει σπάει στο σπλιτερ στα 2 (Τηλεφωνο και Ρουτερ), εγώ μιλάω για το Πρωτο αυτο που ξεκινάει μπριζα και καταλήγει σπλιτερ.

δεν εχεις θεμα μην αγχωνεσαι

Δημοσ.

Με μπερδέψατε αλάνια.

Είπαμε τηλεφωνικό καλώδιο τόσα μέτρα όσα χρειάζεσαι.

Δημοσ.

παμε απο την αρχη.εχεις ενα τηλεφωνικο καλωδιο απο το splitter μεχρι τον τοιχο οπως και δυο τηλεφωνικα καλωδια απο το splitter προς το τηλεφωνο και το adsl router.

παμε .οποιοδηποτε προβλημα στο τηλεφωνικο καλωδιο απο τον τοιχο μεχρι το splitter θα επηρεασει την ταχυτητα του adsl.αποφευγουμε τα μεγαλα τηλεφωνικα διοτι δεν ειναι twisted ,χαλανε αρκετα ευκολα ,ειναι πολυκλωνα και αλλα τοσα.δεν σημαινει οτι θα εχεις θεμα σιγουρα αλλα ναι μπορει να εχεις.ακριβως τα ιδια ισχυουν και για το καλωδιο του ρουτερ απο το splitter μεχρι το ρουτερ.

ο κανονας αλλαζει λιγακι στην συγκεκριμενη και μονο περιπτωση που το τηλεφωνικο καλωδιο απο το splitter μεχρι το τηλεφωνο ακομα και να εχει καποιο θεμα θα επηρεαστει ελαχιστα το adsl εως καθολου λογω οτι εχεις σπλιττερ.αν ομως δεν επαιρνες απο το σπλιττερ και επαιρνες παραλληλα απο το αρχικο καλωδιο πριν το σπλιττερ δηλαδη εκει ναι θα ειχες θεμα.

οποτε η απαντηση ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις.ναι επηρεαζει το μεγαλο τηλεφωνικο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...