tornado Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 τωρα να ρωτησω και εγω κατι? εχω μια παλια sony w180 αν θυμαμαι καλα, και αρχιζει και δεν με ικανοποιει.... δηλαδη οκ αν ειναι να βγαζω τοπια την παλευω αλλα οταν εχω πορτρετα που πρεπει να πιασω την εκφραση και την κινηση εκει ζοριζονται τα πραγματα και μιλαω για πορτρετα μικρων παιδιων που η κινηση τους ειναι απροβλεπτη. Εχει χρειαστει να πρεπει να τραβηξω καμποσα καρε στο δευτερολεπτο και φυσικα εχω χασει την σωστη στιγμη. Η ερωτηση μου ειναι σκοπευω να αλλαξω μηχανη οπως και να εχει η sony μου ειναι παλια αλλα σε τι φαση να περασω? τι μου χρειαζεται? το μπατζετ μου ποιο πρεπει να ειναι για να κανω αυτα που ζηταω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) τα εχεις σιγουρα τα δικια σου.... κι εγω ετσι θα ενιωθα.....παρολα αυτα για τον φακό, το βεβαιο ειναι οτι μια μερα θα με θυμηθεις . απλα στο λεω για να μην πετας σκορπια χρηματα οπως εκανα εγω. Θα σου προτεινα αν εχεις εναν φιλο η περισσότερους που ασχολουνται με φωτογραφία, να παρεις την γνωμη τους να δεις τι θα σου πουν και αυτοι. Σιγουρα το να εμπισετευεσαι τυφλα θεωριες απο forum και να προβαινεις σε αγορα βαση αυτών δεν ειναι φρονιμο EDIT: Αγόρασε την με τον κιτ φακό τον πιο φθηνο, στην τελικη θα εχεις πεταξει τα λιγοτερα δυνατα χρηματα ... καμια φορα ειναι αναγκαίο κακό Εγω θα διαφωνισω για τον 18-105.Τρομερα βολικο ευρος αρκετα οξυς για κιτ.Βολιδοσκοπουσα για καποιο καιρο τον sigma 17-50,ειχα την τυχη να μπορεσω να τον δανειστω για μια εβδομαδα οπου εκανα ~2000κλικ. Ωραιο το 2,8f για σκοτεινα θεματα,αλλα προσωπικα δεν ειδα ουτε τρομερη διαφορα σε οξυτητα ουτε τρομερη διαφορα στο bokeh στο 2,8 50mm vs 5,6 105(προφανως πρεπει να εχεις τον παραπανω χωρο),τελος το vr του sigma ηταν σαφεστατα χειροτερο του nikkor και προφανως το μεγαλυτερο μειονεκτημα του sigma το μειωμενο ευρος του. Οποτε δεν προχωρησα στην αλλαγη.Κυριως γιατι θα μου ελειπε +50-105 του νικκορ. Α)Εδω εχω να σημειωσω πως εαν εκανα περισσοτερη νυχτερινη φωτογραφια πιθανως να τον ειχα αλλαξει. Β)Εχω prime για οταν θελω την μεγιστη ποιοτητα,οποτε απο τον ζουμ ψαχνω ευκολια. Γ)Η μηχανη μου εχει "μονο" 16mp,ισως στα 24mp οι διαφορες τους να ειναι εμαφανεστερες υπερ του sigma. Δ)Εκτιμω πως επεσα σε "καλα" δειγματα και των 2 φακων. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2015 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InspectoR95 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Η αλήθεια είναι πως πιο πιθανό ήταν να καταλαβω μαθηματικά (όντας της θεωρητικής) πάρα τα όσα γράφονται εδώ περί φακών κλπ. Ωστόσο ψάχνω κι εγώ από μόνος αυτά που μου προτείνετε αλλά αν δεν εχω κατι απτό στα χέρια μου δεν μπορώ κι εγώ να αποκτήσω μια εμπειρία, μια βάση. Έτσι, νομιζω πως η καλυτερη επιλογη στην παρουσα φαση είναι μια d3300 με κιτ. βγαινει στα 400 ευρώ. Προσιτή για την τσέπη μου και νομιζω πως εχει να μου μαθει, αν μη τι αλλο, τα βασικά και από κει και πέρα πάω σε έναν καλύτερο φακό. νομιζω πως με το σώμα θα ειμαι καλυμμενος για πολυ καιρο. Θεωρω υπερβολη να ξεφυγω στα λεφτα και να παρω πραγματα που δεν ειμαι σε θεση να αξιοποιησω τις δυνατοτητες τους. Σιγουρα σε δευτερη φαση να φτασω να δωσω παραπανω λεφτα στο συνολο απ'ότι αν επαιρνα εξ αρχης εναν αλλον φακο κλπ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Προσωπικα δεν βρισκω λογο αγορας για d3300.Δεν προσφαιρει τιποτα παραπανω απο την d3200(περα απο την αφαιρεση του φιλτρου antialaising-δυσκολα θα δεις διαφορα απο αυτο). Οποτε θα ελεγα κοιτα ειτε την d3200 με κατι λιγοτερα,ειτε την d5200 με λιγα περισσοτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Συμφωνω απολυτως με τον απο πανω φιλο..... αγορασε την με τον φθηνοτερο κιτ φακο, και μολις αρχιζεις να κλεινεις υπερ καποιου αντικειμενου πιο πολυ, θα προσαρμοστεις αναλογα στις αναγκες σου. 3200 αλλιως 5200. Και με την 5200 μπορεις να μεινεις και για παντα ειναι πολυ καλο μηχανακι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InspectoR95 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Ήδη ξεκίνησε το ψαξιμο για την 5200 λοιπόν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StigmaX Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Από τη στιγμή που πας για το 400αρι, και η 3300 είναι μόνο στη θεωρία καλύτερη της 3200 θα ήταν προτιμότερο να πας στη 3200 με τον 18-105 ο οποίος αποτελεί εξαιρετικό entry level φακό, και θα μπορέσει να σε καλύψει σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις από τον τον απλό 18-55. Η τιμή βγαίνει πάνω κάτω η ίδια. Τώρα όσον αφορά την 5200 σαφώς καλύτερο σώμα, αλλά από τη στιγμή που η γνώσεις σου για φωτογραφία είναι ελειπεις, τσάμπα θα πάει. Επίσης το ότι είναι καλύτερο μηχάνημα δεν σημαίνει ότι θα πάρεις και καλύτερες φώτο αν δεν ξέρεις να αξιοποίησεις τις επιπλέον δυνατότητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 διαφωνία " από τη στιγμή που η γνώσεις σου για φωτογραφία είναι ελειπεις, τσάμπα θα πάει." Λαθος. Σιγουρα τους πρωτους μηνες που θα μαθαινεις, όντως δεν θα εχει διαφορά. με τον καιρο όμως που θα μαθαίνεις και θα αυξάνονται οι αναγκες και οι απαιτησεις σου, θα καταλαβεις οτι επραξες σωστα. εκτος αν εισαι τυπος που δεν ψαχνεται καθολου, θες απλα να παρεις μια μηχανη που θα χρησιμοποιεις παντα στο auto. Εκει ναι οντως δεν θα εχει καμια διαφορα. συμφωνία "το ότι είναι καλύτερο μηχάνημα δεν σημαίνει ότι θα πάρεις και καλύτερες φώτο αν δεν ξέρεις να αξιοποίησεις τις επιπλέον δυνατότητες" Ισχύει όπως ειπα και παραπάνω. και την 7200 να παρεις αν βγαλεις μια φωτο μερα μεσιμερι μαζι με μια 3200 και 5200 ελαχιστες διαφορες θα δεις. πηγαινε ομως να βγαλεις βραδυνες φωτο με το καθε σωμα...και θα δεις διαφορές!!! επίσης οι δυνατότητες που σου δινει η καθε μηχανη οσο ανεβαινεις λύνει χέρια....π.χ το ΑΕΒ της 5200 λυνει χερια.... δεν θα μπορουσα χωρις αυτο..... και μια νυχτερινη.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosdet Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ήδη ξεκίνησε το ψαξιμο για την 5200 λοιπόν.. Δεν ξέρω αν πήρες ήδη, σήμερα την έβαλαν Mediamarkt και Πλαίσιο στα 450 με τον κιτ φακό! Είχα ανάλογο δίλημμα με σένα, απλώς κοιτούσα και την Canon 100D γιατί βγαίνει πολύ οικονομικότερα (>300ε, άρα διαφορά περίπου -150ε - τεράστια και για τα δεδομένα μου κι ας έθεσα και μεγαλύτερο μπάτζετ αν χρειαστεί, αλλά προφανώς και γενικά, και για καλύτερο vfm) και σκεφτόμουν τη διαφορά στην τιμή που είναι τεράστια. Από τις απαντήσεις άρχισε να ξεθωριάζει η 3300 έναντι της 3200 (σχεδόν ίδια τιμή με τον 105φακό ή σχεδόν -100ε). Σήμερα όμως με την πτώση της 5200 μάλλον από τα σχόλια καταλαβαίνω πως θα αξίζει παραπάνω μιας και μπορεί πιο εύκολα να σου μείνει/ αξιοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2015 από nikosdet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kapws Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ξέρω αν πήρες ήδη, σήμερα την έβαλαν Mediamarkt και Πλαίσιο στα 450 με τον κιτ φακό! Είχα ανάλογο δίλημμα με σένα, απλώς κοιτούσα και την Canon 100D γιατί βγαίνει πολύ οικονομικότερα (>300ε, άρα διαφορά περίπου -150ε - τεράστια και για τα δεδομένα μου κι ας έθεσα και μεγαλύτερο μπάτζετ αν χρειαστεί, αλλά προφανώς και γενικά, και για καλύτερο vfm) και σκεφτόμουν τη διαφορά στην τιμή που είναι τεράστια. Από τις απαντήσεις άρχισε να ξεθωριάζει η 3300 έναντι της 3200 (σχεδόν ίδια τιμή με τον 105φακό ή σχεδόν -100ε). Σήμερα όμως με την πτώση της 5200 μάλλον από τα σχόλια καταλαβαίνω πως θα αξίζει παραπάνω μιας και μπορεί πιο εύκολα να σου μείνει/ αξιοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Επίσης, χωρίς να ξέρω αν και πόσο καιρό παίζει εκεί η τιμή, παίζει η eos 100d στα media markt με τον 18-55 στα 329€ -50€ από το cashback activity της canon. Μέχρι που ψήθηκα να πάρω μηχανή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnpapoulias Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Είχα στο μυαλό μου την D5200 καλύτερη της 100d αλλά μετά είδα εδώ στη σύγκριση και βλέπω να τα πάει μια χαρά η Canon (μη σου πω είναι καλύτερη). Επίσης είναι μικρότερη και ελαφρύτερη αλλά το kit του ΜΜ είναι με τον DC III κι όχι με τον IS STM. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InspectoR95 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 μπήκα για να γράψω οτι υπαρχει προσφορα στα media markt. ο φιλος πιο πανω με προλαβε.. ειναι καλα τα 450; αξιζει; εχω δει στο σκρουτζ οτι εχει φτασει και πιο χαμηλα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosdet Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Έχεις γίνει price match κ απο αλλους, οποτε το εχουν 450ε σε Mediamarkt, Πλαίσιο κ Κωτσο. Σε ενα καταστημα Μιντια που πηγα μου προτειναν την 3300 με 430(εχθες την εριξαν κατα 20ε) λογω υψηλοτερου iso κ επομενης εκδοσης επεξεργαστη. Τι λετε;; Την 5200 επισης εκει ειχε μονι το εκθεσιακο κ μου ειπαν πως δε θα ξαναφερουν. Με σκαλωσαν γτ πηγαινα φουλ για την 5200 απο τη στιγμη που επεσε το 50αρικο κ μπηκε στο μπατζετ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InspectoR95 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 προσωπικά δεν θα επαιρνα εκθεσιακό μοντέλο.. πάντα τα φοβόμουν.. εγω πηγαινα φουλ για 3300 αλλα με βαση τα παραπανω και με βαση τα νεα δεδομενα στην τιμη της 5200 παω φουλ για 5200.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosdet Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Εκθεσιακό ούτε εγώ, δεν έχει νόημα. Έχω δει πως υπάρχει σε άλλο κατάστημα, γι'αυτό το σκέφτομαι. Οπότε ενώ πήγαινα για 5200 μετά από όσα διάβασα εδώ, με σκάλωσαν στο μαγαζί. Όπως τα βλέπω, το κάθε ένα έχει τα + και - του. Οι γνώστες, ποια θα προτείνατε με δεδομένη τη σχεδόν ίδια τιμή (20ε διαφορά);;; Είναι στην πράξη στη 5200 μειονέκτημα το 6400iso έναντι του 12800 της 3300 και η προηγούμενη έκδοση του επεξεργαστή-προγράμματος της Nikon;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα