Προς το περιεχόμενο

DSLR για αρχάριο.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν περιμενω με την πρωτη φωτογραφικη που θα παρω ( μην ξεχναμε οτι προκειται για αρχαριο ) να βγαζω τις τελειες ( ποιοτικα ) φωτογραφίες. Θα ξεκινησω με τη μετρια. Θα ασχοληθώ. Θα εξελιχθώ. Θα δω τι με καλυπτει τι όχι κλπ κλπ. Οπότε να πάω με την πρώτη σε τοπ φωτογραφικη και φακους και τα σχετικά δεν πρόκειται. Δεν αντεχω και οικονομικά άλλωστε.

Θέλω μια καλή dslr φωτογραφική που θα μου μάθει πράγματα.. Θα είναι εύκολη στη χρήση.

Η χρήση όπως είπα θα ειναι για φωτογραφίες κατά βαση κατα την ποδηλασία ( δηλαδη μερα ) αλλα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τη χρησιμοποιησω και για πιο προσωπικες στιγμές. Οικογενειακά, το βράδυ σε κάποια έξοδο κλπ κλπ..

Θέλω μια φωτογραφική δηλαδή all around! ( τίποτα το κορυφαιο σε κανεναν τομέα. όλα όσο το δυνατόν καλύτερα )

Από κει και πέρα η όποια αναβάθμιση σε φακό/σώμα θα έρθει αν καταστεί απαραίτητη και εφόσον έχω μάθει 5 πράγματα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

σκεπτομενος τα παραπανω που αναφερεις θα σε παρεπεμπτα στην 3200. Είναι ενα τιμιο μηχανακι και αν δεν εχεις τραγικες μεγαλες παιτησεις θα σε κρατησει αρκετα.

Εγω απο την αλλη προτειμω να παιρνω κατι καλο εξ αρχης γιατι με το αγοραζε πουλα, χανεις αρκετα χρηματα. αυτη φυσικα ειναι η προσωπικη μου αποψη.

Αυτο που δεν θα σου προτεινα σιγουρα ειναι να την παρεις με κιτ φακο..... θα περιοριστεις παρα παρα πολυ και αυτο ειναι βεβαιο.....

Αν εγω προτεινα εναν φακο για πρωτο αυτος θα ηταν ο sigma EX 2.8 17-55 που εχει 2.8 σε ολο το ευρος του και πραγματικα καλυπτει το κατι τις απο καθε αναγκη. θες τοπια? θες πορτρετα? θες bokeh? τα παντα ολα.

Και επειδη τα εχει τα λεφτα του μπορεις να τον βρεις μεταχειρισμενο σε καλη τιμη, οπως μπορεις να βρεις και τον αντιστοιχο tamron.

Οχι μονο θα βγαζεις καλυτερες φωτογραφιες αλλα θα σε μαθει και την εννοια της φωτογραφιας καλυτερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη προτεινεις να παρω μονο το σωμα και εξτρα φακο και οχι το πακετο με το κιτ φακο;

επισης, προτεινεις 3200 γιατι ειναι καλυτερη απο την 3300 ή επειδη η 3300 δεν αξιζει τα παραπανω λεφτα ( μικρη η διαφορα ) ;

Επεξ/σία από InspectoR95

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητε φιλε ειναι θεμα πορτοφολιου :)

Η 3300 εχει λιγο καλυτερο ISO και εχει ενα πλεονεκτημα στο βιντεο 60 fps με κατι αλλες ψιλες λεπτομεροιες . Το πρακτικό αποτελεσμα πιστεψε με θα ειναι κατι αναιπεσθητο. Η διαφορα της ειναι 66 ευρω απο ειδα. εγω θα τα εξοικονομουσα για τον sigma αν το budget μου ηταν περιορισμενο. αν οχι θα επαιρνα την 3200 αλλα κυριως για ψυχολογικους λογους :)

Για τις αναγκες σου σε σωμα μπορει να κλυφθεις για μια ζωη ισως αλλα ο κιτ φακος που δινει ειναι κατι που 100% θα παει ειτε για πεταμα, ειτε για πουλημα ειτε σε κανα ντουλαπι ξεχασμενος. Οποτε ναι σου προτεινω σκετο σωμα με εναν αξιολογο φακο που θα σε καλυψει ισως και για ολο το hobby σου

Επεξ/σία από blu3_orion

No1. Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM

No2. Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di II

ειναι πειρπου ιδιοι με τον sigma να εχει λιγο καλυτερες κριτικες οσον αφορα το auto focus

βεβαια καινουργιοι ειναι σχετικα ακριβοι οποτε εγω θα κοιταζα σε μεταχειρισμενο και θα αγοραζα οποιον οποιον εβρισκα πρωτο

παραείναι ακριβοι.. για την παρουσα φαση.. μαλλον θα παω σε κιτ.. και στο μελλον βλεπουμε.. 

νομιζω ειναι υπερβολη με το καλημερα σας και ενω δεν γνωριζω πραματα να σκασω 600+ στο συνολο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα εχεις σιγουρα τα δικια σου.... κι εγω ετσι θα ενιωθα.....παρολα αυτα για τον φακό, το βεβαιο ειναι οτι μια μερα θα με θυμηθεις :). απλα στο λεω για να μην πετας σκορπια χρηματα οπως εκανα εγω.

Θα σου προτεινα αν εχεις εναν φιλο η περισσότερους που ασχολουνται με φωτογραφία, να παρεις την γνωμη τους να δεις τι θα σου πουν και αυτοι. Σιγουρα το να εμπισετευεσαι τυφλα θεωριες απο forum και να προβαινεις σε αγορα βαση αυτών δεν ειναι φρονιμο

EDIT: Αγόρασε την με τον κιτ φακό τον πιο φθηνο, στην τελικη θα εχεις πεταξει τα λιγοτερα δυνατα χρηματα :) ... καμια φορα ειναι αναγκαίο κακό :)

Επεξ/σία από blu3_orion
  • Like 1

παραείναι ακριβοι.. για την παρουσα φαση.. μαλλον θα παω σε κιτ.. και στο μελλον βλεπουμε.. 

νομιζω ειναι υπερβολη με το καλημερα σας και ενω δεν γνωριζω πραματα να σκασω 600+ στο συνολο..

εγω θα σου προτεινα να πας σε κατι πιο ριζοσπαστικο

βρες μεταχειρισμενη μια D5100/D5200 και εναν 35mm 1.8G

• Like 2

5200 πρωτη μου μηχανη.... σωμα που μπορεις να το κρατησεις πολυ καιρο (εγω δεν το κρατησα γιατι εχω κολληματα) :)

για τον 35 1.8 διαφωνω. ειναι εξαιρετικος φακος, αλλα περιοριζει το θεματολογιο σου... ειναι ακαταλληλος για τοπια και περισσότερο για πορτραιτα, σιγουρα οχι καταλληλος για μοναδικος φακος εκτος εαν ξερεις 100% τι ζητας :)

Θα τσεκαρω μηπως βρω καποια μεταχειρισμενη d5100/5200 αλλα μετά για τον φακό τι να ψαξω εν τελει;

ποια τιμη θα ηταν νορμαλ για τις παραπανω; αναλογως της καταστασης τους βεβαια, αλλα για να εχω εναν μπουσουλα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω την D5200 με τον κιτ 18-105 με χρηση 6 μηνων και 3500 κλικ την ειχα δωσει 500 ευρω.... εγω την θεωρησα λογικη τιμη, ο αγοραστης τεραστια ευκαιρια, τι να πω..... υπαρχουν και σχετικα γρουπ αν εχεις facebook με πολυ καλες ευκαιριες κατα καιρους, σε σωματα αλλα και φακους.

Ποσα διαθετεις για φακο ? ασ ξεκινησουμε απο εκει

εγω παντως αν ηθελα να αγορασω τωρα αλλα το budget ηταν περιοσμενο, θα επαιρνα την 5200 με τον κιτ φακο 18-55 (αν θυμαμαι καλα) και με την πρωτη ευκαιρια θα τον πουλαγα και θα επαιρνα τον sigma η τον tamron που αναφερω παραπανω

Επεξ/σία από blu3_orion

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Ενδιαφέρομαι για αγορά φωτογραφικής μηχανής DSLR. 

Είμαι πολύ έως εντελώς αρχάριος με τον τομέα. Ενδιαφέρομαι όμως να αγοράσω μια μηχανή και σιγά σιγά να ασχοληθώ με το αντικείμενο.

Θέλω μια που να ειναι προσιτή και "φιλική" για τους αρχάριους και όσο το δυνατόν value for money.

Μετά από ένα μικρό ψάξιμο διάβασα για τις D3300 και D3200. Η διαφορά στα χρήματα όμως είναι μικρή και μετά απο reviews και γνώμες που διάβασα αξίζουν τα παραπάνω για την D3300.

Budget δεν έχω θέσει κάποιο συγκεκριμένο, αλλα όντας αρχάριος δεν θέλω να δώσω μια περιουσία. Γυρω στα 500 maximum υπολογίζω.

ΥΓ : Είμαι αναβάτης mountain bike και τα δύο αυτά hobby συνδυάζονται πολύ εύκολα.

ΥΓ 2 : Αν και δε νομιζω να υπάρχει θέμα κανένα αλλά θα ήθελα η συνδεση με τον υπολογιστη να γινεται οσο το δυνατον ευκολοτερα για παρουσιαση και επεξεργασια. ( τυχαίνει να γνωρίζω περισσότερα από τα βασικά πράγματα στο photoshop, δεν ειμαι επαγγελματίας. Κάθε άλλο. Απλά θα ήθελα να ασχοληθώ πλήρως με τη φωτογραφία και ότι αυτή περιλαμβάνει.

Ευχαριστώ πολύ. Καλοδεχούμενες όλες οι προτάσεις/απόψεις/συμβουλές.

Όχι αναγκαστικά νέο μοντέλο κάμερας. Τα τελευταία 4 χρονια οι dslr δεν έχουν κάνει κανένα σοβαρό upgrade. (Το αναμενόμενο πραγματικό upgrade σε Canon και Nikon θα είναι το 4Κ).

Σου προτείνω την Canon Eos 600D που μπορείς να την βρεις μεταχειρισμένη σε τιμή χώμα

Δες reviews στα dpreview και cameralabs .

Το βασικότερο όμως είναι ότι με αυτή την κάμερα θα μπορείς να δουλεύεις το magic lantern που θα σου δώσει φοβερες δυνατότητες: απο focus peaking μέχρι raw video. (Το magic lantern  δουλεύει μόνο σε Canon και όχι με όλα τα μοντέλα και κυρίως όχι με τα τελευταία).

Άλλο καλό με τις Canon είναι ότι παίρνουν με την προσθήκη ενός απλού δακτυλιδιού (χωρίς να χρειάζεται διορθωτικός φακός όπως π.χ για τα σώματα Nikon) και τους φακούς Nikon και τους Pentax  αλλά και τους παλιούς βιδωτούς.

Επεξ/σία από mercier
  • Like 1

η D300s μονο για αρχαριο δεν ειναι

ειναι επαγγελματικο μοντελο, παμπαλαιο και πανακριβο.

στα χερια ενος αρχαριου εχει μονο μειονεκτηματα σε σχεση με ενα πιο καινουριο entry level. ακομα και η D5100 που ειναι κι αυτη παλια του 2011 αν θυμαμαι καλα, ειναι καλυτερη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...