InspectoR95 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Ενδιαφέρομαι για αγορά φωτογραφικής μηχανής DSLR. Είμαι πολύ έως εντελώς αρχάριος με τον τομέα. Ενδιαφέρομαι όμως να αγοράσω μια μηχανή και σιγά σιγά να ασχοληθώ με το αντικείμενο. Θέλω μια που να ειναι προσιτή και "φιλική" για τους αρχάριους και όσο το δυνατόν value for money. Μετά από ένα μικρό ψάξιμο διάβασα για τις D3300 και D3200. Η διαφορά στα χρήματα όμως είναι μικρή και μετά απο reviews και γνώμες που διάβασα αξίζουν τα παραπάνω για την D3300. Budget δεν έχω θέσει κάποιο συγκεκριμένο, αλλα όντας αρχάριος δεν θέλω να δώσω μια περιουσία. Γυρω στα 500 maximum υπολογίζω. ΥΓ : Είμαι αναβάτης mountain bike και τα δύο αυτά hobby συνδυάζονται πολύ εύκολα. ΥΓ 2 : Αν και δε νομιζω να υπάρχει θέμα κανένα αλλά θα ήθελα η συνδεση με τον υπολογιστη να γινεται οσο το δυνατον ευκολοτερα για παρουσιαση και επεξεργασια. ( τυχαίνει να γνωρίζω περισσότερα από τα βασικά πράγματα στο photoshop, δεν ειμαι επαγγελματίας. Κάθε άλλο. Απλά θα ήθελα να ασχοληθώ πλήρως με τη φωτογραφία και ότι αυτή περιλαμβάνει. Ευχαριστώ πολύ. Καλοδεχούμενες όλες οι προτάσεις/απόψεις/συμβουλές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Εγω θα ελεγα να κοιταξεις καμια α6000. Εφαμιλλες επιδοσεις με τις dx nikon,αρκετα καλυτερο video και πιο μαζεμενες διαστασεις. Απο εκει και περα εαν συνεχιζεις να θελεις nikon δες την d5200 στα 499.Εχει περισσοτερα features απο την d3300 στα ιδια σχεδων χρηματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InspectoR95 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Εχοντας σαν μπούσουλα τις τιμές σκρουτζ η α6000 με το πιο απλο κιτ παει στα 600.. οπότε μάλλον θα την απορρίψω.. καθώς 500 είναι το ταβάνι που θα το δώσω αν κατι αξιζει με κλειστά μάτια.. Δεν εχω κανενα κολλημα με καμια εταιρεια.. δεν εχω αλλωστε εμπειρία για να εκφράσω γνώμη στο τι προσφέρει η καθεμία και τι όχι.. όσο για την d5200 την τσέκαρα..είναι στα λεφτά μου και η διαφορα με την 3300 ειναι στα 90-100 ευρώ.. μπορείς να μου εξηγήσεις τι πρεπει να κοιτάω σε μια φωτογραφική; το κιτ με τους φακους; πώς παει το πραμα; συγγνωμη αν κουραζω αλλα δεν ξερω που πανε τα 4.. εχω ψαξει μερικα πραγματα στο ιντερνετ προφανως αλλα ειναι διαφορετικα να σου λυνουν απευθειας τις αποριες εμπειροι χρηστες.. ξεχασα να αναφερω οτι δεν με ενδιαφερει το βιντεο.. σε περίπτωση που χρειαστει νομιζω πως η οποια καμερα με καλυπτει πληρως! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StigmaX Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό που πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ο νέος στο χώρο της φωτογραφίας είναι πως σημαντικότερο είναι ο φακός, παρά η κάμερα. Η 3300 με την 3200 η την 5200 μικτή διαφορά έχουν στην ποιότητα της φωτογραφίας, που στο απλό μάτι δεν φαίνεται καν. Την διαφορά την κάνει το γυαλί. Μία ταπεινή 3200 με έναν 35αρη,θα πάρει πολύ καλύτερα πορτραίτα η βραδινές λήψεις από μια 5200 με τον 18-55. Και το συνολικό κόστος είναι το ίδιο, αν όχι μικρότερο. Άποψη μου, πάρε μια φτηνή, όπως η 3200, μάθε να τη δουλεύεις, αγοράζεις γυαλί, και σιγά σιγά όταν δε σε καλύπτει την πουλάς και πας σε κάτι με περισσότερα features Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 ναι μεν, αλλα. αυτο που μερικοι δεν βλεπουν ,ειναι οι φωτογραφιες που δε βγαζεις. αν εγω σου δειξω 10 φωτογραφιες απο τη μηχανη μου, θα πεις ουαου, αλλα δεν ξερεις οτι για να τις βγαλω αυτες ταλαιπωρηθηκα 2 ωρες και εβγαλα αλλες 50 χαλια. με το καλυτερο σωμα μπορει να ειχα λιγοτερη ταλαιπωρια και να μην εχανα φωτογραφιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InspectoR95 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 άρα καταλήγουμε σε μια μεση κατάσταση; δηλαδή λίγο καλύτερο σώμα και λίγο χειρότερος φακός; δηλαδή d3300;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Τι κουβαλας μαζι σου οταν κανεις mountain bike? Τις φωτογραφιες τις σκεφτεσαι να τις βγαζεις εαν σταματησεις καπου στην διαδρομη και κατεβεις απο το ποδηλατο η θα θελες εαν προκυψει να μπορεις να πατησεις φρενο να κανεις κλικ και να συνεχισεις? Σκοπευεις να αγορασεις αλλους φακους συντομα περα του κιτ? Ο λογος που προτεινω την sony a6000 για την δικη σου περισταση ειναι κυριως η διαφορα μεγεθους. Υ.Γ Εχω και εγω σχετικα μια εμπειρια.Κανω που και που καμια χωματαδα(απλη σχετικα διελευση απο χωματοδρομους-οχι τιποτα τεχνικο με ενα on-off) και η d5100 με τον 18-105 με ειχε κουρασει. Σταματα,βγαλτην απο το back pack,ξαναβαλτην ξαναξεκινα...Ωστε σταματησα να την παιρνω μαζι μου. Εαν ειχα την sony θα μπορουσα να την εχω σε ενα τσαντακι μεσης,θα εκανα το κλικ και θα συνεχιζα... Οσο για τους φακους(τουλαχιστων για αρχαριους), Το τελευταιο πραγμα που θα παρατηρησεις στην αρχη ειναι η οξυτητα,Πρωτα θα πρεπει να παιδευτεις για να κατανοησεις το μεσο,να αντιληφθεις το καδραρισμα,να κατανοησεις το φως και τελικα να αποφασισεις τι θεματα και τι τεχνικη θα προτιμησεις. Επειτα απο ολα αυτα ισως να ειναι το limitation σου ο φακος/εξοπλισμος(ειδικα εφοσων μιλαμε για φωτογραφιες κατα την διαρκεια της μερας...) Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2015 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InspectoR95 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Τι κουβαλας μαζι σου οταν κανεις mountain bike? Τις φωτογραφιες τις σκεφτεσαι να τις βγαζεις εαν σταματησεις καπου στην διαδρομη και κατεβεις απο το ποδηλατο η θα θελες εαν προκυψει να μπορεις να πατησεις φρενο να κανεις κλικ και να συνεχισεις? Σκοπευεις να αγορασεις αλλους φακους συντομα περα του κιτ? Ο λογος που προτεινω την sony a6000 για την δικη σου περισταση ειναι κυριως η διαφορα μεγεθους. Υ.Γ Εχω και εγω σχετικα μια εμπειρια.Κανω που και που καμια χωματαδα(απλη σχετικα διελευση απο χωματοδρομους-οχι τιποτα τεχνικο με ενα on-off) και η d5100 με τον 18-105 με ειχε κουρασει. Σταματα,βγαλτην απο το back pack,ξαναβαλτην ξαναξεκινα...Ωστε σταματησα να την παιρνω μαζι μου. Εαν ειχα την sony θα μπορουσα να την εχω σε ενα τσαντακι μεσης,θα εκανα το κλικ και θα συνεχιζα... Οσο για τους φακους(τουλαχιστων για αρχαριους), Το τελευταιο πραγμα που θα παρατηρησεις στην αρχη ειναι η οξυτητα,Πρωτα θα πρεπει να παιδευτεις για να κατανοησεις το μεσο,να αντιληφθεις το καδραρισμα,να κατανοησεις το φως και τελικα να αποφασισεις τι θεματα και τι τεχνικη θα προτιμησεις. Επειτα απο ολα αυτα ισως να ειναι το limitation σου ο φακος/εξοπλισμος(ειδικα εφοσων μιλαμε για φωτογραφιες κατα την διαρκεια της μερας...) Εγώ πάλι ασχολούμαι πολύ ενεργά με το mountain biking. Από θεσσαλονίκη είμαι και φτάνω και σέιχ σου και πολλές φορές και χορτιάτη. Η βόλτα μου θα διαρκέσει το minimum 1.30-2 ώρες.. έχω φτάσει και τις 6.. Αναλόγως τη διαδρομή, τη διάθεση και τις αντοχές. Έχω πετύχει πολλά ομορφα τοπία και απο κει μου εχει κολλήσει να ασχοληθω με αυτο το πραμα. Δεν με απασχολει μονο η ληψη τοπιων κλπ, αλλα και πιο προσωπική χρήση. Οποτε αναγκαστικά τις οποιες φωτογραφιες θα τις βγαλω σταματημένος.. Λογικα αν ηθελα εν ωρα ποδηλασιας θα πηγαινα σε action camera αλλα και δεν ειμαι φαν του ειδους ( θεωρω απαγορευτικη την τιμη τους ) και δεν ειναι αυτο που ζηταω. όσον αφορα την πιθανη αγορα επιπλεον φακων/αξεσουαρ δεν μπορω να σου απαντησω με σιγουρια. και αυτο γιατι δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου, δεν ξερω συγκεκριμενα τι χρειαζομαι και τι απευθυνεται στη χρηση που ζηταω. για αυτο και δεν καταλαβαινω αυτα που μου λες περι μεσου, καδραρισματος κλπ. Θα φροντισω ομως να τα μαθω στην πορεία. Απλά δε θελω να φτασω να δωσω το maximum του budget μου και να μην παρω αυτο που ζηταω. για αυτο αλλωστε εκανα και το θεμα εδω για να μου προτεινουν και να με συμβολεψουν ατομα του χωρου. Η διαφορα μεγεθους οντως μπορει να χαρακτηριστει και χαοτικη. Αλλα δε νομιζω να αποτελεσει προβλημα καθως ετσι κι αλλιως κουβαλαω backpack. Απλα λογικα θα παω σε μια αλλη τσαντα που εχει υποδοχη για φωτογραφικη κλπ. Το μονο που με απασχολει ειναι μη φαω καμια τουμπα γερή και κλαιω την καμερα. Τιποτα αλλο.. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2015 από InspectoR95 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas.b Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Φιλε μου πριν αγορασεις πηγαινε σ' ενα καταστημα για να τις δεις απο κοντα και να τις πιασεις στα χερια σου.Πιστευω πως περα απο τα χαραχτηριστικα θα καταλαβεις την αισθηση και το πιασιμο της καθε μηχανης. Καλες ειναι αυτες που κοιτας (d3300-d3200-d5200) ενδεχωμενος ομως κατι να σε χαλασει ή κατι να μη σου καθεται καλα. Ως μεγαλος θαυμαστης της pentax θα σου ελεγα να βαλεις στο παιχνιδι και την ks-1 που ειναι μια μικρη και βολικη μηχανη με αρκετα καλον αισθητηρα και ενα απο τα καλυτερα σκοπευτρα της αγορας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InspectoR95 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ειμαι εξοικειωμένος με τις dslr η αλήθεια ειναι! αλλα πέρασα πολλές φορές από αλυσιδες καταστηματων και τσεκαρα τις d3200 και d3300! Δεν ειχα στο νου μου την d5200 για αυτο και δεν ασχοληθηκα.. Είναι εξίσου αξιόπιστες οι pentax; Ειχαμε πριν καμια 7-8 χρόνια μια ψηφιακή pentax που από τον πρώτο μήνα περίπου εβγαλε προβληματακια και από τότε μας λέγανε φίλοι και γνωστοί (οχι απαραιτητα γνωστες του ειδους) "pentaxτην" .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas.b Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2015 H pentax ειναι μια ιδιαιτερη εταιρεια που παραγει μικρο αριθμο προιοντων που ομως εχουν πολυ υψηλη ποιοτητα κατασκευης. Δεν θελω να επιρρεασω την γνωμη σου ουτε την γνωμη κανενος εδω μεσα απλα πηγαινε δες την και αν σου αρεσει βαλτην και αυτη στο ζυγι. Εχει βγει και η ks2 αλλα ξεφευγει σε τιμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
InspectoR95 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Άλλη πρόταση/συμβουλή από κάποιον του αντικειμένου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yanniliki Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2015 Εγω παντως θα σου προτεινα να πας στην αρχη σε μια mirrorless λογω μεγεθους. Οταν ξεκινησα ειχα παρει την Νικον d5100 και η αληθεια οτι ενω στην αρχη δεν με πειραζε το μεγεθος οσο περνουσε ο καιρος ολο και λιγοτερο την επερνα μαζι μου λογο μεγεθους. Πριν λιγο καιρο πηρα μια olympus pen epm2 και πραγματικα την εχω καταευχαριστηθει! Την εχω συνεχεια μαζι μου σε ενα τσαντακι που κουβαλουσα ετσι και αλλιως παντα μαζι μου! Το ιδανικο θα ηταν μια mirrorless με εναν pancake φακο αλλα εκει θα φυγει λιγο η τιμη. Οσον αφορα την ποιοτητα η Νικον με τον 35mm 1.8 δεν παιζεται, Αλλα με τους κιτ φακους δεν εχουν μεγαλες διαφορες. Αν επιμενεις για dslr και σε παιρνει οικονομικα, πας για την d5200, εγω θα προτεινα παντως καποια mirrorless οπως sony με τον κροπ αισθητηρα η καποια olymopus-panasonic με τους αισθητηρες 3/4. Με οτι βγαινεις οικονομικα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Edit Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2015 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2015 Κατ αρχην πρεπει πριν επιλέξεις φωτογραφική μηχανή να μπεις σε μια φαση προβληματισμού. Τι φωτογραφιες μου αρεσει να τραβαω? Π.χ τοπία, πορτραίτα, street photography, αστροφωτογραφιση, νυχτερινη φωτογραφια κτλπ. Παιζει ρολο το βαρος και η φορητοτητα στην επιλογη μου? Θα ασχοληθώ μελλοντικα με το σπορ ή ειμαι ο τυπος που βαριεμαι κατι ευκολα? Αυτά είναι τα πιο σημαντικα που θα πρεπει να απαντησεις πριν παρεις μηχανη. Διαβασα πιο πανω ότι αυτό που δεν καταλαβαινουν οι νεοι φωτογραφοι είναι πως ο φακος παιζει τον μεγαλυτερο ρολο και όχι το σωμα. Αποψη μου: μεγα λαθος. Εγω ειχα παρει την 5200 και την πουλησα για την 7200. Και υπηρχαν λογοι για αυτο. Δηλαδη είναι ψεμα ότι φακος παιζει τον μεγαλυτερο ρολο στην φωτογραφια? Σε καμια περιπτωση. Φυσικα και το γυαλι σου είναι το μεσο για να περασει η λεπτομεροια και φυσικα παιζει τον μεγαλυτερο ρολο στην μηχανη. Επειδη προτειμω τα παραδειγματα θα θεσω μερικα. Αυτή τη στιγμη ο αγαπημενος μου φακος καθοτι τραβαω τοπια είναι ο τοκινα 11-16 και από μηχανη εχω την 7200. 7200+17-50κιτ = Βασικο αποτελεσμα 3200+11-16 = Πολύ καλο αποτελεσμα 7200+11-16 = Απιστευτο αποτελεσμα Το σωμα παιζει και αυτό το ρολο του….οχι παντα όμως….ειναι αναλογα με το τι φωτογραφιες βγαζεις. ΠΧ αυτό που ειπε ο φιλος παραπανω είναι αληθεια και ψεμα μαζι….. δηλαδη αν μερα μεσημέρι τραβηξεις μια φωτογραφια με την 7200 και μια με την 3200 η αληθεια είναι ότι πραγματικα η διαφορα θα είναι πολύ μικρη αν αυτή είναι ορατή με το ματι. Αν θες να τραβηξεις μια βραδινη φωτογραφια η σου αρεσει το HDR, με την 3200 θα κανεις καπως δουλιτσα αλλα δεν θα καλυφθεις, εξαρταται και που θελεις να φτασεις το hobby σου παντα και ποσα θες να διαθεσεις Οποτε βασικα θα πρεπει πρωτα να απαντησεις στα 3 αυτά ερωτηματα και μπορω να σε καθοδηγησω με βαση τις αναγκες σου ενδεικτικα μερικες βραδινες φωτογραφιες με την 7200 και τον τοκινα 11-16 https://www.facebook.com/konstantinos.rakantas/media_set?set=a.10153659752943703.1073741858.573988702&type=3 Φιλικά Κώστας 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα