Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πανω σ'αυτο που αναφερεις αλλα και σε παραπανω μην. για τα 4.5 με 1.32,να αναφερω απλα οτι κ εμενα ηταν σταθερος (τουλαχιστον σε benches που δοκιμασα) στα 4.7 με 1.4 αλλα μου εβγαζε χαμηλοτερο score απ'οτι στα 4.5,ενω οταν εδωσα παραπανω vcore τοτε οι επιδοσεις επανηλθαν σε φυσιολογικα επιπεδα.

Τα έχουμε πει αυτά πολλές φορές, αλλά πολλοί δεν δίνουν σημασία φτάνει να πουν εγώ είμαι σταθερός εκεί, ελάχιστα κομμάτια είναι τόσο καλά αλλά τέλος πάντων.

Δυστυχώς τα καλά 8350-8320 δεν υπάρχουν πλέον μιας και πάνε για 8370 και πάνω. Έφυγαν οι καλές ημέρες που τα μισά χτυπούσαν 5GHz με το καλημέρα.

• Like 3
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλύτερες επιδόσεις!Το o/c για κάποιους είναι ένα είδος αθλήματος...

Το ποσό σύγχρονοι είναι δεν έχει να λέει...Και ο τάδε επεξεργαστής την τάδε εποχή ήταν σύγχρονος και ανταποκρινόταν μια χαρά στις απαιτήσεις των τότε εφαρμογών.

Δημοσ.

προσωπικα πιστευω οτι πολλοι ακολουθουν αυτο που θα σου πω παρακατω.

οι μητρικες συνηθως δινουν στο auto αρκετο ρευμα στις εργοστασιακες συχνοτητες.ετσι οταν προσωπικα αγοραζω επεξεργαστη ας πουμε,ενημερωνομαι απο το ιντερνετ ποσο περιπου πρεπει να ειναι το ρευμα και μπαινω Bios.

τοτε βλεπω στα εργοστασιακα ρολογια με ποσο λιγοτερο ρευμα ειναι σταθερος (παντα με τις εξοικονομησεις ενεργειας ανοιχτες) σε ολους τους πυρηνες.συνηθως ειναι αρκετα πιο κατω απο το auto.

ετσι κερδιζω και σε θερμοκρασιες και σε θορυβο και σε και καλα μακροζωια του επεξεργαστη.

ε μετα με πιανει και λεω κατσε να τον ανεβασω να δω ποσο θα φτασει ο επεξεργαστης με λιιιγο λιγοτερο ρευμα απο οτι θα εδινε η μητρικη στο auto οπως ειπαμε στην αρχη.ετσι μπαμ μπαμ ανεβαινω και σε ταχυτητα και απλα ειμαι λιγο καλυτερα απο το εαν δεν θα ασχολιομουν καθολου.

τελος εαν δω οτι μετα απο καιρο δεν τραβαει (που εχω να το δω πολλα χρονια αυτο με τους συγχρονους επεξεργαστες) τοτε ανεβαζω παλι ρευμα αλλα σιγουρα πιο κατω απο το max safe που πρεπει και παλι κερδιζω σε επιδοσεις.

παραδειγμα ο επεξεργαστης που εχω τωρα.

με το καλημερα η μητρικη εδινε 1.30 ρευμα στο auto και με το turbo ανοιχτο (δηλαδη 4.400 οταν ειναι 2 πυρηνες και 4200 για ολυς).

ε τωρα ειμαι με 1.26 ρευμα στα 4600 σε ολους τους πυρηνες σταθερα.

οποτε why not?

• Like 4
Δημοσ.

Το oc είναι ζωή απλά :D, άπαξ και το μάθεις δεν το ξεχνάς, είναι σαν το ποδήλατο. Βέβαια συνεχίζεις να μαθαίνεις πράγματα όσο ασχολείσαι και αυτό είναι το ωραίο, η δυσκολία στην όλη υπόθεση, μιας και η δυσκολία αυτή σε κάνει άνθρωπο και σε μαθαίνει να κλοκάρεις. Εμένα πάντως να πω την αμαρτία μου ο a8 μου τα έχει τα 4 ghz με 1.21v σούπερ σταθερά μετά από 2ωρο prime 95 blend, άρα ο nick0lis λογικά με τον 8350 θα πρέπει να είναι σταθερός και με ακόμα λιγότερο ρεύμα, οι fx όπως και να το κάνουμε έχουν ανώτερο bining από τα αντίστοιχα piledriver apu.

Δημοσ.

Άσχετο αλλά γιατί ρε παιδιά κάνετε o/c σε τόσο σύγχρονους επεξεργαστές?

Τι κερδίζετε?

ακομα καλητερες επιδόσεις αυτες που σου δίνει ο CPU στα ίδια λεφτά

Δημοσ.

Το ότι δεν κρασαρει δεν σημαίνει ότι δουλεύει σωστά ο επεξεργαστής.  Είμαι σίγουρος ότι σε αρκετά προγράμματα αλλά και σε παιχνίδια θα έχεις μειωμένες επιδόσεις αλλά και Data Corruption στα 4GHz με 1.21v

Δεν έχω διάφορες στις επιδοσεις παρα τις μετρήσεις που έχω κάνει, ο επεξεργαστής με κλειστό το turbo core και auto το volt το μόνο που μου δίνει ειναι θερμοκρασίες παραπανω και αν των πιέσεις ίσως πας σε throttling. Το 1.21ν ειναι το μίνιμουμ για την σωστή λειτουργία του που ορίζει η Amd, δεν ειναι κατι παράλογο.

Επιδοσεις γενικά δεν βλεπω και μεγάλες διάφορες στα Windows, εκεί που των έχω ευχαριστηθεί ειναι στο Linux.

Ένα παράδειγμα στο handbrake.

Microsoft 30fps από mkv σε x265

Linux 50fps από mkv σε x265

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νικολή τρέξε καλού κακού ένα prime95 να δεις αν είσαι stable, τα stress test σε γλυτώνουν από πολλές τυχόν αστάθειες από ένα oc.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι βρε παιδιά τα έχω κάνει αυτά. Έχω αφήσει το prime 24h στα 4ghz με 1.21ν, κανένα πρόβλημα. (XFX-pro. Sabertooth-r2)

Εύκολος τρόπος και γρήγορος, τρέξε ένα IBT όπως είσαι δες τα GFLOPS και πόσο χρόνο κάνει, δώσε λίγο ρεύμα παραπάνω και κάνε το ίδιο.

Εάν στην πρώτη περίπτωση τα GFLOPS παίζουν πολύ μεταξύ τους έχεις θέμα, το ίδιο και εάν ανέβουν στο δεύτερο run οπότε θα έχεις και καλύτερο χρόνο.

Μπορεί να βγάζει όλα τα benchmark όλα τα stress αλλά να τρέχει "κούφια MHz" να το πω απλά εάν έχει λιγότερο ρεύμα από όσο χρειάζεται.

10 λεπτά θα σου πάρει και θα σου/μας φύγει και ή περιέργεια ένα όλα είναι οκ ;)

• Like 1
Δημοσ.

προσωπικα πιστευω οτι πολλοι ακολουθουν αυτο που θα σου πω παρακατω.

οι μητρικες συνηθως δινουν στο auto αρκετο ρευμα στις εργοστασιακες συχνοτητες.ετσι οταν προσωπικα αγοραζω επεξεργαστη ας πουμε,ενημερωνομαι απο το ιντερνετ ποσο περιπου πρεπει να ειναι το ρευμα και μπαινω Bios.

τοτε βλεπω στα εργοστασιακα ρολογια με ποσο λιγοτερο ρευμα ειναι σταθερος (παντα με τις εξοικονομησεις ενεργειας ανοιχτες) σε ολους τους πυρηνες.συνηθως ειναι αρκετα πιο κατω απο το auto.

ετσι κερδιζω και σε θερμοκρασιες και σε θορυβο και σε και καλα μακροζωια του επεξεργαστη.

ε μετα με πιανει και λεω κατσε να τον ανεβασω να δω ποσο θα φτασει ο επεξεργαστης με λιιιγο λιγοτερο ρευμα απο οτι θα εδινε η μητρικη στο auto οπως ειπαμε στην αρχη.ετσι μπαμ μπαμ ανεβαινω και σε ταχυτητα και απλα ειμαι λιγο καλυτερα απο το εαν δεν θα ασχολιομουν καθολου.

τελος εαν δω οτι μετα απο καιρο δεν τραβαει (που εχω να το δω πολλα χρονια αυτο με τους συγχρονους επεξεργαστες) τοτε ανεβαζω παλι ρευμα αλλα σιγουρα πιο κατω απο το max safe που πρεπει και παλι κερδιζω σε επιδοσεις.

παραδειγμα ο επεξεργαστης που εχω τωρα.

με το καλημερα η μητρικη εδινε 1.30 ρευμα στο auto και με το turbo ανοιχτο (δηλαδη 4.400 οταν ειναι 2 πυρηνες και 4200 για ολυς).

ε τωρα ειμαι με 1.26 ρευμα στα 4600 σε ολους τους πυρηνες σταθερα.

οποτε why not?

Αρκετά ενδιαφέρον το παραπάνω, δεν είχα διαβάσει μια τέτοια εκδοχή.

Από που βρίσκεις την ακριβή τάση λειτουργίας, από το επίσημο site της AMD / INTEL?

Μόνο μια τιμή τάσης αλλάζεις στο bios?

Θα ήθελα να το δω αυτό που λες, εγώ πχ έχω τον i5 3570k θα δω που λειτουργεί και ποίο είναι το ρεύμα που συστήνει η Intel

Δημοσ.

Πανω σ'αυτο που αναφερεις αλλα και σε παραπανω μην. για τα 4.5 με 1.32,να αναφερω απλα οτι κ εμενα ηταν σταθερος (τουλαχιστον σε benches που δοκιμασα) στα 4.7 με 1.4 αλλα μου εβγαζε χαμηλοτερο score απ'οτι στα 4.5,ενω οταν εδωσα παραπανω vcore τοτε οι επιδοσεις επανηλθαν σε φυσιολογικα επιπεδα.

Εγώ σε παιχνίδια το παρατηρώ ποιο εύκολα όταν κάνω OC και βγάζει λιγότερα από ότι με Default Clocks και ρεύματα στο Auto.

Δημοσ.

Εύκολος τρόπος και γρήγορος, τρέξε ένα IBT όπως είσαι δες τα GFLOPS και πόσο χρόνο κάνει, δώσε λίγο ρεύμα παραπάνω και κάνε το ίδιο.

Εάν στην πρώτη περίπτωση τα GFLOPS παίζουν πολύ μεταξύ τους έχεις θέμα, το ίδιο και εάν ανέβουν στο δεύτερο run οπότε θα έχεις και καλύτερο χρόνο.

Μπορεί να βγάζει όλα τα benchmark όλα τα stress αλλά να τρέχει "κούφια MHz" να το πω απλά εάν έχει λιγότερο ρεύμα από όσο χρειάζεται.

10 λεπτά θα σου πάρει και θα σου/μας φύγει και ή περιέργεια ένα όλα είναι οκ ;)

ibt 42.79 Gflops

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...