Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν να πω ότι δεν είμαι σίγουρος αν γράφω στο σωστό session οπότε σορρυ

Στο θέμα μας,

Έκανα μια νέα σύνδεση hol στο εξοχικό και πριν λίγες μέρες ήρθαν οι τεχνικοι του ΟΤΕ για μια βλάβη που αναφέρθηκε.

Ή βλάβη είναι ή εξής: ένο στο κουτί του σπιτιού ( που ειναι ακριβως απ εξω)οι τεχνικοι μέτρησαν 4mbps μέσα στο σπίτι μέτρησαν 800kbps. Και ή απορία μου είναι, για την παραπάνω βλάβη φταίει το καλώδιο του σπιτιού ( και αν ναι τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση) ή το ρουτερ( το ρουτερ είναι δικό μου και συγκεκριμένα ένα thomson)?

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Αν μετρησαν μεσα στο σπιτι με τον αναλυτη, τοτε το προβλημα ειναι στο καλωδιο. Φωναζεις ηλεκτρολογο για να το αλλαξει, εκτος αν πιανουνε τα χερια σου

Δημοσ.

Δεν μπορω να σου πω σιγουρα. Για αρχη, το καλωδιο πως ερχεται στο σπιτι? Υπογειο, εναεριο ή επιτοιχιο?

Δημοσ.

Θα μπορουσε να φταιει και το ρουτερ αν και δυσκολο(προληπτικα κανα firmware update στο ρουτερ).

Μετα μπορει να φταιει πχ καποια καλωδιωση ειτε απο το κουτι του οτε μεχρι το κεντρικο πριζακι ειτε απο το κεντρικο πριζακι μεχρι τα υπολοιπα.επισης μπορει καποια συσκευη πχ συναγερμος να μην εχει φιλτρο οποτε για αυτο το λογο να χανεις σε ταχυτητα.ή καποιο φιλτρο να εχει προβλημα.

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι στο σπιτι υπαρχει συναγερμος και δεν ηξερα οτι μπορει να δημιουργησει προβλημα στο δικτυο, αν μπορουσες να το εξηγουσες λιγο παραπανω θα σου ημουν ευγνωμων. Σκεφτηκα να φερω ενα καλωδιο απο το κουτι κατευθειαν στο ρουτερ για να δω αν οντως φταιει το καλωδιο.

Δημοσ.

Αν πιανουν τα χερια σου και μπορεις, κανε το. Εννοειται οτι θα απομονωσεις το παλιο καλωδιο απο το δικτυο

• Like 1
Δημοσ.

Το μονο που με προβληματιζει ειναι πως ειχαμε και πιο παλια συνδεση (πριν 4-5 χρονια) και δεν θυμαμαι να ειχε κανενα προβλημα. Τελος παντων θα το δοκιμασω και θα σας πω

Δημοσ.

Αν εχεις συναγερμο πρεπει να εχεις φιλτρο πανω οπως αυτα που βαζεις στα τηλεφωνα φιλε. Και περασε ενα καινουργιο utp καλωδιο απο το καφαο εξω μεσα στο σπιτι. Θα εισαι οκ με αυτα. Βαλε πρωτα φιλτρο και βλεπεις.

Δημοσ.

Σορυ αν η ερωτηση ακουστη λιγο βλακια αλλα οταν λες να βαλω φιλτρο στον συναγερμο που ακριβως εννοεις?? Σε ρωταω διοτι ο συναγερμος δεν ειναι πουθενά συνδεδεμένος με την τηλεφωνική γραμμή. Οσον αφορα το καλωδιο το εχω δρομολογησει απλα περιμενω να μου φερεις ενας φιλος 25 μετρα τηλεφωνικου καλωδιου για να το δοκιμασω...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι στο σπιτι υπαρχει συναγερμος και δεν ηξερα οτι μπορει να δημιουργησει προβλημα στο δικτυο, αν μπορουσες να το εξηγουσες λιγο παραπανω θα σου ημουν ευγνωμων. Σκεφτηκα να φερω ενα καλωδιο απο το κουτι κατευθειαν στο ρουτερ για να δω αν οντως φταιει το καλωδιο.

αν ο συναγερμος ειναι συνδεδεμενος στην τηλεφωνικη γραμμη ναι θελει φιλτρο αλλιως θα ειναι σαν συσκευη τηλεφωνου χωρις φιλτρο οποτε σου κανει και θεμα.δεν εχει σημασια αν ειναι ρυθμισμενος ο συναγερμος να κανει κληση.ακομα και μονο τα καλωδια να ειναι πανω μπορει να κανει θεμα.ναι μπορεις να φερεις καλωδιο απεξω ή μπορεις να απομονωνεις κομματια καλωδιου(καθετη /οριζοντια  καλωδιωση) γιανα δεις που ειναι το θεμα

Το μονο που με προβληματιζει ειναι πως ειχαμε και πιο παλια συνδεση (πριν 4-5 χρονια) και δεν θυμαμαι να ειχε κανενα προβλημα. Τελος παντων θα το δοκιμασω και θα σας πω

Μπορει να χαλασε καποιο καλωδιο ή καποιο φιλτρακι να εχει θεμα.σε καθε περιπτωση θελει δοκιμες για να δεις τι μπορει να εγινε.

Σορυ αν η ερωτηση ακουστη λιγο βλακια αλλα οταν λες να βαλω φιλτρο στον συναγερμο που ακριβως εννοεις?? Σε ρωταω διοτι ο συναγερμος δεν ειναι πουθενά συνδεδεμένος με την τηλεφωνική γραμμή. Οσον αφορα το καλωδιο το εχω δρομολογησει απλα περιμενω να μου φερεις ενας φιλος 25 μετρα τηλεφωνικου καλωδιου για να το δοκιμασω...

α.αν δεν ειναι συνδεδεμενα πανω τα καλωδια τοτε δεν εχεις θεμα.το φιλτρακι συνηθως μπαινει μεσα στο κουτι εκει που ενωνονται τα καλωδια του τηλεφωνου πανω στην πλακετα του συναγερμου.

β.κακη επιλιγο το τηλεφωνικο καλωδιο εκτος αν το θες για δοκιμη.ειναι πολλα τα 25 μετρα και το τηλεφωνικο καλωδιο σαν ποιοτητα ειναι χαλια.οποτε ειτε πας σε utp για εξωτερικο χωρο ειτε σεpet αν ειναι για μονιμη χρηση.ή μπορεις και εσωτερικου χωρου utp περασμενο μεσα σε σωληνα πλαστικο.και εκει που ειναι η ενωση με τα καλωδια του οτε αν υπαρχει υποψια υγρασιας κτλ καλο θα ηταν να μπουν 3m scotchlok

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...