Προς το περιεχόμενο

Χρώμα στον Nemo

katrougalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, όπως λέει και ο τίτλος του θέματος θέλω να αλλάξω το background χρώμα στον Nemo file manager. Έχω την 2.4.5 έκδοση σε Linux Mint 17. Προσπάθησα να κάνω αυτό http://askubuntu.com/questions/345648/how-can-i-change-the-white-background-in-the-file-manager αλλά το αρχείο που λέει δεν υπάρχει στο δικό μου θέμα. Προσπάθησα να το δημιουργήσω αλλά δεν πέτυχε. Γίνεται και με αυτό http://askubuntu.com/questions/328520/about-nemo-file-manager-how-can-i-change-font-color-of-folder-name-in-toolbar-b αλλά δεν ξέρω τι όνομα έχει το background color... Αν το έχει κάνει κανείς και μπορεί να βοηθήσει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χρώμα του background των εφαρμογών που χρησιμοποιείς δεν αλλάζει ανά εφαρμογή. Είναι το ίδιο σε όλες τις εφαρμογές και εξαρτάται από το gtk2/3 θέμα που χρησιμοποιείς. Αυτό βέβαια μπορείς να το αλλάξεις "πειράζοντας" το χρώμα στα αντίστοιχα αρχεία ρυθμίσεων, gtkrc για τις gtk2 εφαρμογές και -συνήθως, ανάλογα το θέμα- gtk.css για τις gtk3 εφαρμογές.

Ανάλογα που έχεις εγκαταστήσει το θέμα που χρησιμοποιείς, (~/.themes αν είναι στο home σου εγκατεστημένο manual από σένα ή /usr/themes αν είναι εγκατεστημένο από το σύστημα ή από deb πακέτο) τα αντίστοιχα αρχεία θα τα βρεις αντίστοιχα στους φακέλους gtk-2.0 και gtk-3.0, στις παραπάνω διαδρομές και μέσα στο φάκελο με το όνομα του θέματος που χρησιμοποιείς. Αν το θέμα σου βρίσκεται μέσα στο /usr/themes οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν με δικαιώματα root -χρησιμοποιείς το sudo- αλλιώς δε θα μπορείς να τις αποθηκεύσεις. 

Θα πρέπει να αλλάξεις και στα 2 αρχεία το χρώμα που αντιστοιχεί στη μεταβλητή bg_color (ή και της μεταβλητής base_color ή nbase_color). Η ονοματολογία εξαρτάται από τις εκδόσεις gtk που χρησιμοποιείς και -κυρίως- από το θέμα.

Για να βρείς ποιό χρώμα έχεις και ποιό είναι το όνομα αυτού που θες να βάλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο color chooser. Προσωπικά χρησιμοποιώ το εργαλείο που μου δίνει ο editor geany (αν δεν τον έχεις μπορείς να τον εγκαταστήσεις, είναι εξαιρετικός editor γενικά και ειδικά για τη δουλεια που τον θες) και τη δυνατότητα που έχει να αλλάζει strings (στην περίπτωσή σου χρώματα) στο αρχείο, σε επιλογή κειμένου ή σε session αρχείων, το τελευταίο είναι που χρειάζεσαι για να κάνεις τις αλλαγές που θες με τη μια σε όλα τα αρχεία που πρέπει.

Στο screenshot βλέπεις τον editor και επιλεγμένα το color chooser και τη δυνατότητα για replace (το θέμα είναι custom και δημιουργήθηκε πειράζοντας χρώματα με τη μέθοδο που περιγράφω, με αρχική βάση θέματος το ...numix theme):

4b9807cf97d4d52e0516508b5f9ead729.jpg

Πριν αρχίσεις να πειράζεις αρχεία καλό είναι να κρατήσεις backup με το θέμα σου. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...