Προς το περιεχόμενο

Αγορά SLT SONY A58 ή A77 για φακούς Minolta AF DYNAX7000I


NickSyk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος φωτογραφικής μηχανής Minolta AF DYNAX7000I και σκέφτομαι να μπω στη ψηφιακή εποχή μετά από χρόνια αδράνειας. Από σχετική έρευνα, έμαθα πως οι φακοί που έχω ταιριάζουν μόνο στις μηχανές SLT SONY A58 ή A77. Θεωρείτε πως αξίζει η αγορά μιας τέτοιας μηχανής, κυρίως όσον αφορά την πρώτη, ή θα ήταν καλύτερα να αγοράσω μιας DSLR εξ αρχής; Αν αποφάσιζα να αγοράσω την SONY θα το έκανα περισσότερο λόγω ύπαρξης ενός APO 70-210 f-3.5-4.5 και ενός 50mm 1:1.7. Να σημειώσω πως δεν είμαι αρχάριος και θεωρώ υπερβολές τα διάφορα gadgets (GPS, πολλούς τρόπους φωτομέτρησης και τους αυτοματισμούς). Τα θέματά μου έχουν σχέση με τη φύση καθ' όλη τη διάρκεια των εποχών, πορτρέτα κι άλλα, ενώ έχω στην κατοχή μου και κάποιον εξοπλισμό studio. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η PENTAX K-50, σαν ποιότητα κατασκευής και στεγάνωσης. Τέλος, δε θα ήθελα να ξοδέψω περισσότερα από 500 ευρώ σε καινούριο σώμα ή και ίσως σε μια μεταχειρισμένη φωτογραφική μηχανή, με έμφαση στην ποιότητα φωτογραφίας (αδιάφορο το βίντεο). Σας ευχαριστώ. 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η ποιοτητα που δινουν οι δυο αισθητηρες ειναι παραπλησια.αν δεν ενδιαφερουν τα εξτραδακια της 77,γιατι να δωσεις περισοτερα χρηματα;μεινε στην 58.αν και φακοι που εχεις,δεν ειναι κατο το εξεζητημενο......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ξερεις πως η προοπτικη που θα εχεις με τον 50αρη θα ειναι ιση με 75αρη στην μινολτα που ηδη εχεις.Οποτε ουτως η αλλως ισως χρειαστεις κατι πιο ευρυγωνιο.

Προσωπικα μαλλων θα εβαζα τον εξοπλισμο που ηδη εχεις αγγελια και εαν εφευγαν σε ικανοποιητικη τιμη θα πηγαινα ειτε σε nikon,ειτε σε sony mirrorles(ειτε στην pentax που λες αλλα δεν ξερω τι ισχυει εκει).

Εαν δεν επιανα τα χρηματα που ηθελα μονο τοτε θα πηγαινα σε sony dslt μιας και θεωρω οτι πλεων ειναι νεκρο συστημα.

Απο την αλλη και τα 399 για την α58 με τον κιτ δεν ειναι και κανενα τρομερο ποσο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το θέμα της προοπτικής το έχω υπόψιν μου και ξέχασα να να αναφέρω πως υπάρχει και ένας απλός 35-70. Περισσότερο με προβληματίζει αν θα έχει συνέχεια το σύστημα αυτό της Sony για μελλοντικά συμπληρώματα και τι γίνεται από θέμα service σε σχέση με τις γνωστές εταιρίες (Nikon, Canon).

 

ΥΓ: Χθές παρατήρησα πως θα κυκλοφορήσει πιο εξελιγμένο μοντέλο (Α68). Θα άξιζε τον κόπο να περιμένω ή να μετακινηθώ σε άλλη εταιρία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ασχολείσε με sony A mount (slt  σαν αυτές που λες) η Sony εχει "εγκαταλείψει" το συστημα.

Υπάρχει σημερα σε προσφορά στο amazon.de στο budget σου η Α6000 με τον κιτ (δεν είναι καλός αλλά για να ξεκινήσεις το συστημα μια χαρά), και με ανταπτορα μπορείς να βάλεις σχεδόν οποιονδήποτε φακο παλιό

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.ebay.com/itm/Sony-Alpha-DSLR-A850-FULL-FRAME-/161894361089?hash=item25b1a7e801:g:rTsAAOSwv-NWUGW0

 

Μεχρι 500€ αξιζει. Και μετα παιρνεις τους bearcan, τον 100mm f2.8 macro, εχεις και τον 50αρη και οι επιλογες στο a mount ειναι ατελειωτες με λιγα λεφτα μεταχειρισμενα απο ebay. Θα μπορουσες να το κανεις και με καποια a7 και τον lae4 ανταπτορα, αλλα θα ξεφυγεις στο κοστος.

 

Μετα βλεπεις να παρεις καποια σκοτωμενη a99, αν σου βγει off η a850, αλλα δυστηχως μεχρι εκει θα ειναι η επενδυση σου, τουλαχιστον δεν θα δωσεις και τοσο πολλα. Σκεψου ο 35ρης crop για την a6000 κοστιζει οσο ολοι οι φακοι που αναφερω και εχεις και ρεστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

τελικα την ψωνισες την Α58; αν ενδιαφερεσαι εχ ω μια με πολλα αξεσουαρ και λεω να την πουλησω σιγα σιγα. πες μου αν θα σ ενδιεφερε πριν μπω σε αγγελιες.

Σωκρατης

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...