Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα, Θα μπορουσε ισως καποιος να με βοηθησει. Εχω δυο στικακια usb και δυστιχως επειδη χρειαζεται να τρεχουνε σε δυο διαφορετικα λειτουργικα mac & windows αναγκαστικα να τα φορμαρω. Το θεμα μου ειναι το εξης οσο ετρεχε το osx σε εκδοση yosemitiy ολα ητανε μια χαρα το φορμαρα πανω στο mac σε μορφη ex fat η ms dos fat, κ ετρεχε κανονικα κ στα δυο λειτουργικα. Απο την στιγμη που εκανε αναβαθμιση στο osx capital χρειαστικε να τα ξαναφορμαρω δεν διαβαζονται στα windows με κανενα τροπο. Το εχω κανει και στις δυο μορφες παλι κ παλι μου βγαζει το ιδιο μνμ μολις μπει πανω σε windows. the disk must be format is dont recognized or its in corrupted. Αν πατησω πανω στα windows να του κανω ενα φορματ μ δειχνει οτι το στικακι εχει διαθεσιμο χωρο 200mb. Aπο την αλλη μολις μπει πανω στο mac που εχει φορμαριστει ως εχει το βλεπει κανονικα με ολα του τα gb και τις λειτουργιες.
ramarg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα, Θα μπορουσε ισως καποιος να με βοηθησει. Εχω δυο στικακια usb και δυστιχως επειδη χρειαζεται να τρεχουνε σε δυο διαφορετικα λειτουργικα mac & windows αναγκαστικα να τα φορμαρω. Το θεμα μου ειναι το εξης οσο ετρεχε το osx σε εκδοση yosemitiy ολα ητανε μια χαρα το φορμαρα πανω στο mac σε μορφη ex fat η ms dos fat, κ ετρεχε κανονικα κ στα δυο λειτουργικα. Απο την στιγμη που εκανε αναβαθμιση στο osx capital χρειαστικε να τα ξαναφορμαρω δεν διαβαζονται στα windows με κανενα τροπο. Το εχω κανει και στις δυο μορφες παλι κ παλι μου βγαζει το ιδιο μνμ μολις μπει πανω σε windows. the disk must be format is dont recognized or its in corrupted. Αν πατησω πανω στα windows να του κανω ενα φορματ μ δειχνει οτι το στικακι εχει διαθεσιμο χωρο 200mb. Aπο την αλλη μολις μπει πανω στο mac που εχει φορμαριστει ως εχει το βλεπει κανονικα με ολα του τα gb και τις λειτουργιες. Θα τα φορμάρεις και τα δύο σε ntfs (μέσα από τα windows) και απλά θα περάσεις ένα πρόγραμμα στο mac που να σου επιτρέπει να κάνεις read/write σε ntfs τόμους σε mac os (βλέπε tuxera,paragon ntfs). Και τα 2 είναι επί πληρωμή αλλά μπορείς να τα βρεις στο θείο.
EddieObscurant Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 με μια live διανομή του gparted, δημιουργησε καινουριο ms-dos partition table στο stickακι, και μετά primary partition με το filesystem που θες και που αναγνωρίζεται και απο τα δυο λειτουργικά. (fat32, exfat, κλπ) Αν σε ενδιαφερει να μπουταρεις απο το στικακι βαλε και boot και lba flags (το lba δεν το χω δοκιμάσει αν μπαινει σε exfat και κατα πασα πιθανοτητα δεν χρειαζεται) Απο κει και περα μην ξαναφησεις κανενα απο τα δυο λειτουργικα να σου formaρει το στικακι καθώς θα χεις παλι προβλήματα .Βασικά πιστεύω οτι το mac σου δημιουργει διαφορετικο partition table που δεν ειναι ms dos ή κλασσικο gpt και γι'αυτό εχεις θεμα με τα windows, αλλα δεν εχω mac για να το δοκιμασω @ramarg και αν θελει να τα συνδεσει σε mac φιλου τι θα κάνει ?
ramarg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 με μια live διανομή του gparted, δημιουργησε καινουριο ms-dos partition table στο stickακι, και μετά primary partition με το filesystem που θες και που αναγνωρίζεται και απο τα δυο λειτουργικά. (fat32, exfat, κλπ) Αν σε ενδιαφερει να μπουταρεις απο το στικακι βαλε και boot και lba flags (το lba δεν το χω δοκιμάσει αν μπαινει σε exfat και κατα πασα πιθανοτητα δεν χρειαζεται) Απο κει και περα μην ξαναφησεις κανενα απο τα δυο λειτουργικα να σου formaρει το στικακι καθώς θα χεις παλι προβλήματα .Βασικά πιστεύω οτι το mac σου δημιουργει διαφορετικο partition table που δεν ειναι ms dos ή κλασσικο gpt και γι'αυτό εχεις θεμα με τα windows, αλλα δεν εχω mac για να το δοκιμασω @ramarg και αν θελει να τα συνδεσει σε mac φιλου τι θα κάνει ? Το macos υποστηρίζει κανονικά read σε οποιοδήποτε τόμο ntfs συνδέσεις για να μεταφέρεις/προβάλεις τα αρχεία που έχεις περασμένα μέσα. Το πρόβλημα είναι το write σε ntfs για εμάς τους mac users και το λύνουμε με τα προγράμματα που του ανέφερα.Eαν θέλει να σύρει αρχεία από το mac του φίλου στο στικάκι του(ας έχει μέσα στο στικάκι ένα πρόχειρο copy του paragon ntfs το οποίο μπορεί να το σύρει σε όποιο mac χρειαστεί να κάνει την δουλειά - αν δεν το έχει ήδη ο φίλος του το πρόγραμμα ).Για εμένα το ntfs είναι το πιο εξυπηρετικό filesystem και εξασφαλίζεις μεγάλη συμβατότητα με αυτό για να το επιλέξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα