orestis000 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Έχω ένα λάπτοπ 5 χρόνια τώρα και σκέφτομαι να του βάλω SSD. Στον HDD που έχω(500 GB) έχουν γεμήσει μόνο τα 90 GB. Έχω 3 απορίες. 1ον αξίζει να βάλω, θα δω διαφορά; 2ον Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις τιμές, ποια εταιρία είναι καλή και τι άλλα χαρακτηριστικα προσέχω; 3ον Νομίζω γίνεται να βγάλω τον CD driver έτσι ώστε να έχουμε τον SSD και τον HDD, σωστά; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
achilles_g_ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Εγώ έβαλα σε παλιότερο από 5αετία lpatop και η διαφορά ήταν τεράστια.
meletis_m Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Έχω ένα λάπτοπ 5 χρόνια τώρα και σκέφτομαι να του βάλω SSD. Στον HDD που έχω(500 GB) έχουν γεμήσει μόνο τα 90 GB. Έχω 3 απορίες. 1ον αξίζει να βάλω, θα δω διαφορά; 2ον Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις τιμές, ποια εταιρία είναι καλή και τι άλλα χαρακτηριστικα προσέχω; 3ον Νομίζω γίνεται να βγάλω τον CD driver έτσι ώστε να έχουμε τον SSD και τον HDD, σωστά; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις 1)Θα δείς διαφορές στις ταχύτητες εγγραφής-ανάγνωσης απο οτι στον HDD. 2) Είναι ανάλογα τα χρήματα που διαθέτεις.Θα συγκρίνεις τις ταχύτητες, δές επίσης και στο ανάλογο τόπικ του forum 3)Θά πάρεις ένα Caddy (απο Ebay -10 ευρω στοιχίζει-) και θα βάλεις τον HDD στήν μονάδα Dvd. Ποιό ακριβώς μοντέλο υπολογιστή έχεις?
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Προσωπική γνώμη, αξίζει. 1η επιλογή samsung στο λέω γιατί τον έχω 2η επιλογή kingston ή crucial καλές κριτικές ίσως και καλύτερες αντί ενός samsung Άν δεν χρησιμοποιείς το cd-dvd κράτα και τον hdd. Άν μία στις τόσες σου χρειάζεται παίρνεις εξωτερική θήκη για τον hdd. Όπως και να έχει αξίζει, γιατί όσο και να κρατήσεις το laptop, o ssd θα σου μείνει. Είτε για το επόμενο laptop είτε για τον επόμενο σταθερό. Περίμενε να ακούσεις και άλλες γνώμες όμως.
orestis000 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 1)Θα δείς διαφορές στις ταχύτητες εγγραφής-ανάγνωσης απο οτι στον HDD. 2) Είναι ανάλογα τα χρήματα που διαθέτεις.Θα συγκρίνεις τις ταχύτητες, δές επίσης και στο ανάλογο τόπικ του forum 3)Θά πάρεις ένα Caddy (απο Ebay -10 ευρω στοιχίζει-) και θα βάλεις τον HDD στήν μονάδα Dvd. Ποιό ακριβώς μοντέλο υπολογιστή έχεις? έχω Acer Aspire 5742g. Αυτό με το caddy μπορώ να το κάνω και μόνος μου; Ή είναι καλύτερα να τον δώσε σε ειδικό;
meletis_m Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 έχω Acer Aspire 5742g. Αυτό με το caddy μπορώ να το κάνω και μόνος μου; Ή είναι καλύτερα να τον δώσε σε ειδικό; Εάν το κατέχεις μπορείς και μόνος σου και κάνεις καθαρή εγκατάσταση των Windows στον SSD Σχετικό Βίντεο:https://www.youtube.com/watch?v=hRQ8PC4wEqs Μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις και πόσα Gb θα ήθελες να είναι?
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Προσωπική γνώμη, αξίζει. 1η επιλογή samsung στο λέω γιατί τον έχω 2η επιλογή kingston ή crucial καλές κριτικές ίσως και καλύτερες αντί ενός samsung Άν δεν χρησιμοποιείς το cd-dvd κράτα και τον hdd. Άν μία στις τόσες σου χρειάζεται παίρνεις εξωτερική θήκη για τον hdd. Όπως και να έχει αξίζει, γιατί όσο και να κρατήσεις το laptop, o ssd θα σου μείνει. Είτε για το επόμενο laptop είτε για τον επόμενο σταθερό. Περίμενε να ακούσεις και άλλες γνώμες όμως. Αν κατάλαβα καλά στην 2η επιλογή λες ότι ένας Kingston ή ένας crucial είναι καλύτερος από έναν Samsung? Αν ναι τότε είσαι λάθος. Έχω ένα λάπτοπ 5 χρόνια τώρα και σκέφτομαι να του βάλω SSD. Στον HDD που έχω(500 GB) έχουν γεμήσει μόνο τα 90 GB. Έχω 3 απορίες. 1ον αξίζει να βάλω, θα δω διαφορά; 2ον Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις τιμές, ποια εταιρία είναι καλή και τι άλλα χαρακτηριστικα προσέχω; 3ον Νομίζω γίνεται να βγάλω τον CD driver έτσι ώστε να έχουμε τον SSD και τον HDD, σωστά; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Από τα 90GB που αναφέρεις καταλαβαίνω ότι δεν κάνεις και ιδιαίτερη χρήση. Με την έννοια να κάνεις αρκετό download ή να εγκαθιστάς διάφορες εφαρμογές, οπότε ένας ssd των 250GB σου αρκεί. Αν σου αρκούν λοιπόν τα 250GB δεν χρειάζεται να βάλεις τον σκληρό σoυ σε ένα caddy. Προς το παρόν τουλάχιστον. Προσωπικά επειδή και εγώ δεν κάνω τρελή χρήση σε GB στο λάπτοp μου, έβαλα έναν 500άρη και τέλος. ΥΓ: Αν βάλεις caddy δεν θα έχεις DVD DRIVE. 1
orestis000 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Σκέφτομαι να βάλω τλκ μόνο ssd για να μην χάσω σε αυτονομία. Από χρηματά δεν έχω σκεφτεί. Για μέγεθος 250 ή 500. Οι εγγυήσεις είναι από τον κατασκευαστή ή αππο τον πωλητή; Γιατί σκέφτομαι να πάρω από ebay
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Σκέφτομαι να βάλω τλκ μόνο ssd για να μην χάσω σε αυτονομία. Από χρηματά δεν έχω σκεφτεί. Για μέγεθος 250 ή 500. Οι εγγυήσεις είναι από τον κατασκευαστή ή αππο τον πωλητή; Γιατί σκέφτομαι να πάρω από ebay Θα πρέπει να ρωτήσεις τον αντιπρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα. Γιατί να τον πάρεις από έξω? Στους ssd τουλάχιστον έχουν πέσει αρκετά οι τιμές παρότι Ελλαδιστάν.
orestis000 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Ναι τώρα που βλέπω τις τομές τα ίδια είναι. Το βλέπω για 250 gb τλκ. Ποιο μοντέλο κ ποια μάρκα όμως;
liakjim Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Έχω ένα λάπτοπ 5 χρόνια τώρα και σκέφτομαι να του βάλω SSD. Στον HDD που έχω(500 GB) έχουν γεμήσει μόνο τα 90 GB. Έχω 3 απορίες. 1ον αξίζει να βάλω, θα δω διαφορά; 2ον Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις τιμές, ποια εταιρία είναι καλή και τι άλλα χαρακτηριστικα προσέχω; 3ον Νομίζω γίνεται να βγάλω τον CD driver έτσι ώστε να έχουμε τον SSD και τον HDD, σωστά; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Η διαφορά θα είναι απλά χαωτική. Θα πιστέψεις ότι πήρες καινούργιο laptop και ακόμα περισσότερο. Κατέβασε αυτό, κάνε το test και κοίτα πως θα ήσουν εν συγκρίσει ( τεστ στο 7ετίας laptop της υπογραφής μου , με SATA 2 )
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Αν κατάλαβα καλά στην 2η επιλογή λες ότι ένας Kingston ή ένας crucial είναι καλύτερος από έναν Samsung? Αν ναι τότε είσαι λάθος. Έχω Samsung και τον έβαλα σαν πρώτη επιλογή για τον φίλο orestis000, οπότε προφανώς και δεν εννοούσα αυτό. Aπο κριτικές άλλων σε καλύτερη τιμή, βρίσκει εξίσου αξιόλογους ssd (crucial-kingston) που πήγαν εκεί μετά απο απογοήτευση τους απο ssd samsung (παλαιότερο μοντέλο).Αυτή ήταν η δεύτερη-τρίτη επιλογή μου. Έχω τον 850 evo απ΄το καλοκαίρι και αυτόν πρoτείνω στο φίλο με κλειστά μάτια λόγω προσωπικής εμπειρίας. Στη θέση του, συμφωνώντας με όσα λές θα τον έπαιρνα απο Ελλάδα στα 250gb γιατί δεν χρειάζεται παραπάνω απ'ότι κατάλαβα και ετοιμοπαράδοτο. Επίσης θα κρατούσα και το dvd και θα έπαιρνα και μια θηκούλα για τον hdd να τον έχω καβάντζα. Καλημέρα
BabisTs Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Ναι τώρα που βλέπω τις τομές τα ίδια είναι. Το βλέπω για 250 gb τλκ. Ποιο μοντέλο κ ποια μάρκα όμως; Η διαφορά που θα δεις είναι απλά χαοτική.Εδώ εγώ στον δικό μου (core2duo [email protected] με 3gb ram ) 5ετίας και άνω σίγουρα με win 10 πάνω και πετάει το σύστημα με ένα ocz ( http://www.e-shop.gr/ssd-ocz-oczssd2-2vtxe60g-60gb-vertex-2-e-version-sataii-25-ssd-p-PER.320120)που τον έχω ως main και ως αποθηκευτικό έχω έναν απλό .Αν θες εγγύηση και απόδοση στο full κοιτάς για μένα σε sandisk και samsung όχι ότι οι υπόλοιποι δεν αξίζουν,απλά βρίσκονται ένα επίπεδο παραπάνω αυτοί. 1
TsoliasGR Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Έχω Samsung και τον έβαλα σαν πρώτη επιλογή για τον φίλο orestis000, οπότε προφανώς και δεν εννοούσα αυτό. Aπο κριτικές άλλων σε καλύτερη τιμή, βρίσκει εξίσου αξιόλογους ssd (crucial-kingston) που πήγαν εκεί μετά απο απογοήτευση τους απο ssd samsung (παλαιότερο μοντέλο).Αυτή ήταν η δεύτερη-τρίτη επιλογή μου. Έχω τον 850 evo απ΄το καλοκαίρι και αυτόν πρoτείνω στο φίλο με κλειστά μάτια λόγω προσωπικής εμπειρίας. Στη θέση του, συμφωνώντας με όσα λές θα τον έπαιρνα απο Ελλάδα στα 250gb γιατί δεν χρειάζεται παραπάνω απ'ότι κατάλαβα και ετοιμοπαράδοτο. Επίσης θα κρατούσα και το dvd και θα έπαιρνα και μια θηκούλα για τον hdd να τον έχω καβάντζα. Καλημέρα Εγώ πάλι χρησιμοποιώ σε λαπτοπ ACER Aspire του 2009 και σε σταθερο Kingston V300 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Έχω Samsung και τον έβαλα σαν πρώτη επιλογή για τον φίλο orestis000, οπότε προφανώς και δεν εννοούσα αυτό. Aπο κριτικές άλλων σε καλύτερη τιμή, βρίσκει εξίσου αξιόλογους ssd (crucial-kingston) που πήγαν εκεί μετά απο απογοήτευση τους απο ssd samsung (παλαιότερο μοντέλο).Αυτή ήταν η δεύτερη-τρίτη επιλογή μου. Έχω τον 850 evo απ΄το καλοκαίρι και αυτόν πρoτείνω στο φίλο με κλειστά μάτια λόγω προσωπικής εμπειρίας. Στη θέση του, συμφωνώντας με όσα λές θα τον έπαιρνα απο Ελλάδα στα 250gb γιατί δεν χρειάζεται παραπάνω απ'ότι κατάλαβα και ετοιμοπαράδοτο. Επίσης θα κρατούσα και το dvd και θα έπαιρνα και μια θηκούλα για τον hdd να τον έχω καβάντζα. Καλημέρα Σε καλύτερη τιμή δεν βρίσκει τους άλλους που λες. Πάνω κάτω ίδια τιμή είναι. Εγώ πάλι χρησιμοποιώ σε λαπτοπ ACER Aspire του 2009 και σε σταθερο Kingston V300 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Και έχεις πάρει ίσως τον χειρότερο ssd.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα