jpan Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Σας παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας στο εξής πρόβλημα: εδώ και ένα μήνα έχω το Gigabyte 7N400 Pro2 με έναν Athlon XP 3000+ χρονισμένο στα 11*200 και τον βλέπει σαν ΧΡ 3200+. Το σύστημα έχει την παρακάτω σύνθεση RAM 2x512MB DDR Kingstone PC3200 HDD 36.7GB WD Raptor SATA VGA FX5600 PSU Levicom 550 Watt κτλ.... Σήμερα μετά από reset που έκανα στο σύστημα, η διαδικασία εκκίνησης κολλάει στο μέτρημα της μνήμης. Η μνήμη μετράται με πάρα πολύ αργό ρυθμό και στο τέλος δεν προχωρά περαιτέρω η διαδικασία εκκίνησης. Δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς με κάθε ένα από τα δυο τσιπάκια μνήμης που έχω, αλλά πάλι τα ίδια. Έβγαλα τη μπαταρία της motherboard για 45 περίπου λεπτά και πλέον ο υπολογιστής δεν ανάβει καν. Συνεπώς το motherboard είναι πια νεκρό? Υπάρχει πιθανότητα να έχουν πειραχτεί ο επεξεργαστής, οι μνήμες και γενικά το υπόλοιπο hardware που έχω? Σας παρακαλώ δώστε μου τις γνώμες σας για αυτό το πρόβλημα. Σας ευχαριστώ
or1onas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Bgale thn trofodosia panw apo th motherboard gia kana dekalepto. Meta bale panw ena-ena ta chipakia ths ram k tsekare na deis ti paizei... Gia to an exoun peiraxtei alla merh, basika myrizei tpt? Perimenw neotera...
Red_Phantom Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Pare to manual tis mitrikis kai psakse gia ena Jumper pou legetai CLK_SW kai baltou tin timi off.Etsi tha baleis to fsb sta 100Mhz.Bgale tin mpataria gia kanena 10lepto kai meta xanabalti.Etsi tha baleis to bios sto default.Auto pou mallon simbainei kai to eixa pathei kai ego einai oti oi mnimes bgainoun ektos prodiagrafon.Logika afou kaneis ta parapano tha mporeseis na beis sto bios.Allaxe to fsb sta 166Mhz kai rithise tin mnimi na pernei times apo to SPD.Kane save kai kleise ton ypologisti.Meta bale to CLK_SW sto on kai xanabes sto bios.Patise Load Fail-Safe Defaults kai mallon tha eisai ok. Telos na sou po kai kati sxetika me to o/c pou ekanes.Prosopika eixa enan 2500+ kai ton piga sta 3000+ alla o ypologistis mia anoige kai mia oxi.Edosa ligaki VCore kai ola htan ok.Mporei diladi na min ftaine oi mnimes sou alla na thelei reuma h CPU parapano.
jpan Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους όλου του hardware βρέθηκε ο ένοχος και το πρόβλημα λύθηκε. Καταρχήν αποσύνδεσα όλο το επιπλέον hardware πλην του βασικού και βραχυκύκλωσα τις επαφές της βάσης που μπαίνει η μπαταρία για να γίνει πλήρης εκφόρτηση των πυκνωτών. Το σύστημα ξεκίνησε και άρχισα να συνδέω ένα-ένα το hardware. Το πρόβλημα το δημιουργούσε ένα USB2 hub της Trast. Τελικά αγόρασα μια PCI USB2 της Soltek και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Επίσης παρατήρησα ότι όταν έχω συνδεδεμένα στο PC το USB Internet Keyboard pro και το USB Wireless Mouse της Microsoft, η Sandra 2004 μου δίνει score ALU 8500 και FPU 3480. Όταν συνδέσω και άλλες USB συσκευές όπως Agfa Scanner 1212u και UPS MGE 800VA τότε τα score μειώνονται κατά 300 πόντους περίπου. Στο τέλος υπάρχει επιπλέον μείωση των score κατά 250 πόντους αν συνδέσω και το Crypto USB TA που έχω. Τι φταίει και υπάρχει αυτή η μείωση της απόδοσης της CPU? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
or1onas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Profanws exei na kanei me to trofodotiko....
jpan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Μα το τροφοδοτικό που έχω, είναι ένα γαϊδούρι της Levicom 550 Watt και τρία χρόνια εγγύηση. Μάλλον οι οδηγοί των συσκευών την κάνουν τη ζημιά, ή ακόμα και η συμβατότητα ή ασυμβατότητα του Nforce2 με τις USB συσκευές. Εννοείται πως έχω εγκαταστήσει τους πιο πρόσφατους οδηγούς για όλο το hardware του υπολογιστή μου.
KWSN_Men Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Μα πώς είναι δυνατόν να ρίχνει την απόδοση του επεξεργαστή το τροφοδοτικό; Είτε υπάρχει θέμα με τους USB drivers σου (έβαλες τους nForce driver πριν ή μετά το Service Pack;) είτε υπάρχει πρόβλημα με την διαχείρηση των πόρων του συστήματός σου...
jpan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Έχω το CD με τα WinXP pro with SP1. Έκανα την εγκατάσταση του λειτουργικού, έβαλα τους drivers 2.45 για το nForce2, όλα τα Windows updates, τους πιο πρόσφατους drivers για το hardware που έχω, μετά βγήκαν οι 3.13 για το nForce, τους πέρασα κι αυτούς χωρίς τον IDE driver. Τελικά τους πιο πολλούς πόρους τους τρώει το Crypto 128 USB ISDN TA. Το κακό είναι ότι η Crpyto δεν έχει βγάλει νεότερους οδηγούς. Γνωρίζετε αν υπάρχουν κάπου καλλίτεροι οδηγοί? Γιατί προφανώς το Crypto 128 USB ISDN TA είναι φασόν κάποιου άλλου μοντέλου.
boredmind Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 file i lisi einai poli apli mias kai ego exw tin idia motherboard FTAINE oi diaolemenoi drivers tis M$ tou USB2. ego molis tous egkatastasw mou kolane ta XP kai de arxizoun katholou, diladi kanei reset apo mono tou to mixanima afou mou exei petaksei mia mple othoni pou den prolavenw na diavasw ti leei....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.