FireFoxGr Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Εχω την Radeon 9800 pro (128ΜΒ) και εχω προβλημα με το Max Payne 2 ... Το συστημα μου ειναι το εξης : Intel Pentium 4 2,8 Ghz 800 FSB intel D865PERL mainboard Maxtor 200GB HD 512 MB RAM 400 DDR. Το προβλημα ειναι το εξης : Με τους Catalyst 3.9 ολα καλα ολα ωραια μεχρι την στιγμη που εκανα format . Το παιχνιδι το επαιξα και το τερματισα με ρυθμισεις 1280x960x32 και ολα τα options full με antialiasing 6x. Μετα το format ομως με αυτες τις ρυθμισεις το παιχνιδι σερνοταν σε μερικα σημεια, για ανεξηγητους μεχρι στιγμης λογους... Εβαλα τους παλιοτερους drivers 3.7 οπου καταφερα να βαλω το AGP σε 8x απ' οτι 4x που εχουν οι 3.9 ( και δεν μου αφηνουν να το ανεβασω , ακομα και το fast writing ...) , και παρατηρησα οτι το παιχνιδι βελτιωθηκε καπως... ομως τα προβληματα συνεχιζονταν.. Παρεπιπτοντως, πριν το format ειχα το AGP Aperture size σε 64 και το παιχνιδι πηγαινε κορυφαια.. ενω μετα το εβαλα σε 256 μπας και δω καλυτερα αποτελεσματα .. αλλα παλι τιποτα . Επισης το Max Payne 2 αφοτου το εγκατεστησα την πρωτη φορα δεν μου ανεφερε προβληματα λαθους ενω την δευτερη ελεγε οτι δεν υπαρχει AGP Acceleration (Υποψιαζομαι οτι κατι εδω φταιει..) . Any Ideas ? Υ.Σ.: Αυτο το SMARTGARD μου εχει φαει την ζωη ! :evil: . πως μπορω να αλλαξω τις ρυθμισεις χωρις αυτο ; (πχ το AGP , Fast writing ). Υ.Σ.2: Το mainboard μου υποστηριζει AGP 8x . Υ.Σ.3: Το Max Payne 2 ειναι και πολυ κοριφαιο παιχνιδι ! Υ.Σ.4: Αμα ειπα καμια βλακεια sorry :roll: ( διορθωστε!) Υ.Σ.5: Sorry για την κουραση και το τεραστιο γραμμα .
MY80- Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Whoops...den yparxei agp accel ? Gia perna mia apo dxdiag kai koita an einai ola ok (sygekrimena an ola ta directx features sto display tab einai enabled). YS:Ma auto akrivws to skopo exei to smartgart, otan diapistwnei oti mia rythmisei borei na ephreasei arnitika th statherothta tou systhmatos, de se afhnei na thn peiraxeis Kai dystyxws...tis perissoteres fores peftei mesa...
FireFoxGr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Λοιπον, Δοκιμασα και το DxDiag , ολα καλα , μονο που στην καρτελα 'Display' , στο AGP Texture Acceleration λεει Not Available .. Ξεχασα να πω οτι το ανεμιστηρακι εχει καποιο προβλημα και κανει ενα περιεργο θορυβο που και που . πρεπει μαλλον να ακουμπαει καπου , δεν ξερω . θα την αντικαταστησω την καρτα μαλλον αλλα τα προβληματα αυτα δεν μου φαινονται λογικα ..
Isobitis_r Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 na soy pw, 3erw fenete periergo alla kapoy eixe parei to mati moy na lene mesa se f.a.q sto site ths ati pws kalytera einai to aperture size na mhn 3epernaei ta 128 mb sto bios. kai nomizw oti elege pes an to baleis parapanw kapoios xrhsths anefere kolhmatakia se kapoia games. tespa dokimase to ki ayto
MY80- Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 To aperture size den exei kamia apolytws shmasia, sta xp toulaxiston me drivers ths ati (kai logika kai ths nvidia toulaxiston) kathws to idio to leitourgiko proteinei mia posothta sto driver vasizomeno sth th xwritikothta ths ram tou systhmatos kai o driver apla akolouthei tis ypodeixeis tou leitourgikou sto 99.9% twn periptwsewn. Oso gia to agp texture acceleration, kata pasa pithanothta den exoune katsei kala oi drivers. Vgaltous mia apo to add/remove kai xanavaltous.
FireFoxGr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Μετα το format εβαλα τους drivers πρωτα ( κακως βεβαια , το ειχα ξεχασει εντελως.. ) και μετα εβαλα το DirectX 9b . ΜΥ80$ εκανα επανεγκατασταση τους drivers και το agp accelaration παλι not available . Οσο για το SmartGard στους catalyst 3.7 μου το ειχε σε 8x και οχι 4x οπως τωρα.. Επισης βλεπω οτι ολα πανε απο το κακο στο χειροτερο ! στο 3d Mark 2003 (3.2.0) ΠΡΙΝ απο το format εβγαζα 5500 περιπου . Τωρα βγαζω 5200 . Βεβαια και για τις δυο μετρησεις δεν ειμαι σιγουρος αμα ειναι καλες παντως απ' οτι καταλαβαινω σιγουρα δεν παει καλα τωρα .. δεν γινετε να αλλαζουν οι αποδοσεις τοσο πολυ .
MY80- Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 System restore, kai vale prwta dx kai meta drivers
FireFoxGr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Και τα προβληματα συνεχιζονται .. Αλλαξα την καρτα λογω του προβληματος που ειχε με το ανεμιστηρακι την τοποθετησα και εκανα ενα εκ νεου format των windows . Εβαλα το Dx 9 , τους Catalyst 3.9 και τους αλλους τελοσπαντων drivers που ηθελε.. Για ακομη μια φορα δεν υπαρχει Agp Acceleration ( sto DxDiag ) κατι που επαληθευεται και απο το Max Payne ( πεταει ενα μυνημα ) .. Μετα απο ενα σχετικό ψαξιμο πηγα στον Device Manager και ειδα οτι στο Display Adapter ( υποψιν δουλευω σε xp ) εβρισκε δυο συσκευες Radeon 9800 Pro , Radeon 9800 Pro Secondary το οποιο μαλλον ειναι προφανες για το dual display .. ανοιγω την καρτελα και βλεπω το εξης : Device Type : display adapters Manufacturer : Ati techologies Inc. Location : PCI bus 1 , device 0 , function 0 . Εδω ειναι που παραξενευτικα λιγακι .. Το location δεν επρεπε να ελεγε για Agp ? Η μηπως δεν ειναι το προβλημα αυτο ; Help παιδια γιατι εχω κανει 10 format , εβαλα παλιους drivers παλια DirectX αλλα τιποτα .. agp acceleration disabled ...
MY80- Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2003 Mia xara einai kai oi 2 adapters kai to pci bus pou leei. Mou eixe ginei ki emena mia fora disabled to agp texture accel alla me ena reinstall twn drivers eixe ftiaxei... Hmm...me dx9, vgale drivers, perna drivercleaner, reinstall drivers mexri na anoixei Mhpws phges na kaneis disable kamia smartgart service ? Giati to pairnei ws failure kai kleinei otidhpote borei na kleisei...an de ginei tipota, phgene sto services control panel (services.msc), vres thn ATI Smart, vale to startup type se automatic kai peta ena reboot.
andreaslfc Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2003 Μια τρελή λύση, όπως λένε από το forum του rage3d.com. Για δοκίμασέ την και πες μας. It suggested the following:- start NetMeeting (από Start->Run και γράφεις conf)(!!!) - in the options menu, select remote desktop sharing - follow the wizard through, as if you are installing it - after it's started, go to the same option and disable remote desktop sharing After this, DXDiag now showed all acceleration buttons being enabled!!! I only had to enable Direct3D acceleration, because I had disabled it before. I could now also use the 'Test Direct3D' button and it worked!!! 'Ολο το topic απ'το rage3d.com:http://www.rage3d.com/board/showthread.php?s=&threadid=33708434 Και μια ακόμα πιο φυσιολογική λύση απ'το ίδιο topic: I would UNINSTALL both the drivers and the control panel and reboot. When windows asks for the driver for your video card run the ATI driver installer and pay attention to the directory it extracts all the files to. Once it's done extracting the drivers and asks if you want to continue cancel it. Now you should still have the new hardware wizard open so point that to where the ATI installer extracted the drivers. Install both drivers this way. Then install the control panel and reboot. That's how I enable texture acceleration, I've never heard of that guys way. Ανδρέας.
jpan Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Φίλε FireFoxGr, όσο παράξενο και αν σου φανεί, για το πρόβλημα του AGP Acceleration φταίει ο 200άρης δίσκος σου και η 512άρα μνήμη σου, γιατί τα ΧΡ έχουν δημιουργήσει μεγάλο page file. H λύση είναι: 1.απεγκατάσταση των Catalyst 2.System Properties->Advanced->Performance->Performance Options->Memory Usage->επέλεξε το Programs και όχι το System cache. 3.εκ νέου εγκατάσταση των Catalyst
FireFoxGr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Λοιπόν , μετα απο πολυ ψαξιμο και ατελειωτα φορματ , βρηκα επιτελους τι εφταιγε .. Το προβλημα ηταν, οτι, οταν εβαζα τα windows απο την αρχη , δεν εβαζα καποια info updates απο το CD της motherboard ( intel D865PERL ) τα οποια χρειαζονταν να μπουν για να μπορει το λειτουργικο ( και οπως συνεπαγεται το smartgard DX κλπ) να 'βλεπει' το AGP 8x της motherboard ... Ειχα ψαξει και στην σελιδα της ATI μπας και βρω τιποτα κατι τελικα βρηκα καποια pdf τα οποια με παραξενεψαν σχετικα με την motherboard και το AGP .. συγκεκριμενα εδω : http://www.ati.com/support/products/pc/radeon9800/radeon9800promanuals.html?type=pc&cardType=PC+GRAPHICS&prod=PCproducts&submit.x=10&submit.y=11 Μετα την εγκατασταση, εβαλα τους drivers και το agp acceleration εμφανιστικε ως δια μαγείας .. Τρελο ; Ισως .. ομως τα xp επρεπε να το βλεπουν το AGP 8x της μητρικης .. Απο την αλλη, απολυτως φυσιολογικο ... αφου εχεις cd με οδηγους της μητρικης .. Παντως το μαθημα εγινε μαθημα ! PS : απο τα νευρα μου εβαλα το max payne 1920x1440 αναλυση . (ενταξει , δεν το αφησα εκει .. ειπαμε..) PS 2 : Οσοι κανουν format και αντιμετωπισουν κανενα προβλημα τετοιο.. ας δοκιμασουν καλου κακου τους drivers του mainboard .. Thanks 4 the help .
tomzaribo21 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Ρε φιλαράκι,με συγχωρείς κιόλας,αλλά πόντιος είσαι?To site της ΑΤΙ "ουρλιάζει" να βάζουμε απαραιτήτως τους driver της motherboard αφού πρώτα βάλουμε το dx9,μετα τους catalyst ΚΑΙ μετά τους driver του agp(οι οποίοι είναι ενσώματωμένοι με τους driver της mobo ή είτε λέγονται agp gart ή μόνο agp.vxd ή ότι άλλη ονομασία).Απλώς,πιστεύω,οτι όλοι υποθέσαμε οτι είχες βάλει τους driver της mobo και γι'αυτο δε στο προτείναμε! *Δε μου λες?Πρώτα πέρασες τους catalyst και μετά driver μητρικής ή το αντίθετο?Εχει σημασία που στο ρωτάω!
FireFoxGr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Sorry ρε συ, τι να κανουμε .. Πρωτα εβαλα τα τις motherboard τα οποια δεν νομιζω οτι ειναι vxd αλλα .inf , μετα DX9 και μετα drivers . Ομως γιατι ρωτας ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.