Προς το περιεχόμενο

Antergos-Προβληματα στο boot

Alex-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια. Επεσε στα ματια μου η συγκεκριμενη διανομη και μου φανηκε ενδιαφερον. ΕΙπα να την δοκιμασω. Κατα την εγκατασταση, ειχε επιλογη αν θελω να βαλει lts kernel (ενδιαφερον λεω). Πατησα οκ. Επισης κατα την εγκατασταση εχει επιλογη την περιβαλλον θελω. Εβαλα xfce. Εγινε η εγκατασταση ολα οκ. Κανω επανεκιννηση.

Με βγαζει στον grub γιατι εκανα dual boot με 7. Mε το που παταω antergos, παει να φορτωσει καποια αρχεια και κολλαει σε μαυρη οθονη που λεει "starting version 228".

Εκανα μια αναζητηση και βρηκα σαν λυση οτι φταιει ο login manager, ο lightdm. Εβαλα τον gnome. Τιποτα.

"Βρηκα" τελικα το προβλημα. Στον grub, πατησα antergos advanced και εκει μεσα ειχε επιλογη "antergos lts kernel". Οταν παταω αυτη την επιλογη μπαινει σφαιρα μια χαρα. Πρεπει να κανω συνεχεια αυτο το πραγμα τωρα?

Θα μου πεις γιατι ρε μεγαλε δεν δοκιμασες πρωτα σε virtualbox? Χαζομαρα μου :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να ρυθμίσεις τον grub ώστε να πηγαίνει απ' την αρχή στη σωστή επιλογή.

Θα έκανα τα εξής:

1. Κατά το boot: πήγαινε στη default απιλογή και πάτα "e" ώστε να δεις τι ακριβώς έχει μέσα.

2. Μετά πήγαινε στην επιλογή που δουλεύει και πάτε "e" ώστε να δεις τι ακριβώς έχει μέσα.

3. Βρες ποιές είναι οι διαφορές.

4. Αν οι διαφορές είναι μόνο στους διακόπτες της γραμμής του πυρήνα (η γραμμή που αρχίζει με linux) τότε ρύθμισε το grub ώστε η default επιλογή να έχει ό,τι έχει και η επιλογή που δουλεύει.

5. Αν οι διαφορές είναι περισσότερες (πχ άλλος πυρήνας) τότε ρύθμισε τον grub ώστε να έχει άλλη default προεπιλεγμένη.

Λογικά ισχύει το 5. Αν δεν ξέρει πως να κάνεις το 4 ή το 5 ρώτα εδώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...