Alexis Mpidis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά! Εχω ενα σπαστικο προβλημα με τον ηχο και νομιζω πως φταιει η μητρική (ελπιζω όχι)Εχω αγορασει εξωτερική κάρτα ηχου και ειναι συνδεμενη με καλωδιο usb στην μητρική. Κάθε φορά που βαζω να ακουσω μουσική η να δω ταινια κανει διακοπές και μερικές φορές διακόπτεται ο ήχος εντελώς! Ενα παραξενο πραγμα ειναι ότι όταν βάζω να παιξω pes2016 το προβλημα εξαφανιζεται! Τι μπορει να φταιει; Θελω το PC για να ηχογραφω και μου ειναι αδυνατον!
panoskatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Ποτέ δεν συμπάθησα τις USB κάρτες ήχου ! Τελος πάντων . Δεξί κλικ στην task bar στο ηχειάκι , playback devices και επιλέγεις set default αυτη που θέλεις. Αν για κάποιον λόγο δεν θέλεις να παίζεις και καθόλου ηχο απο την on board θα μπεις στο bios και θα την απενεργοποιήσεις τελείως.
panoskatos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Την ωρα που μπουτάρει ο υπολογιστής και εμφανίζεται κάποιο logo της μητρικής σου, πριν αρχισει δλδ να φορτώνει τα windows απο τον σκληρό, πατάς το πλήκτρο delete κάμποσες φορές. Με αυτον τον τρόπο μπαινεις στα bios. Απο εκει (δεν ξέρω ποια μητρική εχεις) σε κάποια καρτέλα θα δεις την επιλογή για να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα ηχου.
Alexis Mpidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Εχω ακομα το πρόβλημα με τον ηχο. Μπορει κάποιος να βοηθήσει? Οπως ανέφερα ο ηχος κανει κάποιες διακοπές και κατι σαν παράσιτα. Αν ανοιξω ομως το pro 2016 και το αφησω στο background ανοιχτό ο ηχος παιζει κανονικά χωρις κανενα πρόβλημα. Ειναι τοσο κουλο που μου εχει σπασει τα νεύρα. Τι να κανω?
drkar Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 καταρχην δοκιμασες να αλλαξεις θυρα usb μηπως και λυθει? οι drivers για την καρτα ηχου ειναι για το λειτουργικο που εχεις? απενεργοποιησες την onboard απο το bios?
Alexis Mpidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Την αλλαξα την εβαλα σε ολες τις θυρες, Οι drivers τις εξωτερικής δεν γνωρίζω αν ειναι για windows 10, Την onboard την απενεργοποιησα απο το bios! Δεν ειναι κουφο που μολις ανοιξω το PES παιζει κανονικα ο ηχος;
Angelcrow Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν πολλά παίζουν. Αν έχει κάρτα γραφικών με HDMI AUDIO και δεν το χρησιμοποιείς κάνεις απεγκατάσταση τους drivers από το το Device Manager και μετά τους απενεργοποιείς. Κάνεις Restart κτλ Αν δεν χρησιμοποιείς ούτε την on board τότε κάνεις απεγκατάσταση το software Realtek HD Audio από control panel-programs και κανεις 2 restart. Πριν το δεύτερο restart μπαίνεις στο bios και απενεργοποιείς την onboard κάρτα ήχου. Μετά στη μπάρα εργασιών πάνω στο ηχείο κάνεις αριστερό κλικ και επιλέγεις Volume Control Options. Κάνεις κλικ πάνω στο Defaul communication device το οποίο προσδιορίζει ότι μόνο η επιλεγμένη έξοδος από κάτω κάνει αναπαργωγή audio. Στις επιλογές από κάτω επιλέγεις την έξοδο analog or digital από όπου γίνεται η αναπαραγωγή ήχου. Ομοίως στο Control Panel-Sound-Recordings επιλέγεις τη θύρα από την οποία θα γίνεται εγγραφη ήχου Τώρα κανεις απεγκατάσταση τους οδηγούς της κάρτας γραφικών και επανεγκατάσταση επιλέγοντας custom και αποκλείοντας την εγκατάσταση ήχου της κάρτας γραφικών Επίσης μετά από όλα αυτά απεγκατέστησε τους οδηγούς της κάρτας δικτύου και ξαναεγκατέστησε τους(Επιλέγεις τους τελευταίους από το site της realtek) Καλό θα ήταν να ξανακάνεις τέλος και επανεγκατάσταση των οδηγών της κάρτας ήχου USB. Αν έχεις γενικά κολλήματα μετά από αυτή τη διαδικασία τότε είναι θέμα driver ή hardware Σε επίπεδο Hardware το μόνο που παρατηρήσει προσωπικά είναι ότι η κακή ψύξη στο Chipset (Κακό cable management/ Κακή κυκλοφορία αέρα ή ανακύκλωση αέρα κοντά στο chipset λόγω κάρτας γραφικών/Ξεραμένη Θερμαγωγική Πάστα) δημιουργεί υπερθερμνανση και προβλήματα, δηλαδή υπάρχουν freezarismata στην ομαλή λειτουργία του ήχου αλλά και της εικόνας αλλά και των USB μιας και το chipset είναι ένας κεντρικός controller input-output. Tραβηγμένο αλλά ισχύει. Αν υπάρχει κάποιος ψηφιακός θόρυβος τότε μπορεί να οφείλεται από κάτι άλλο όπως κακός πυκνωτής ή κακή μόνωση στις θύρες USB όπου βάζεις τη καινούργια κάρτα ήχου, η κακώς μονωμένο η μη μονωμένο καλώδιο το οποίος θα δημιουργούσε βραχυκύκλωμα στο 90% των περιπτώσεων. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Σε κάποιες καινούργιες μητρικές υπάρχουν ειδικά μονωμένες θύρες USB για την εξάλειψη του ψηφιακού θορύβου για εξωτερικές καρτες γραφικών και recording. Καλό Troubleshooting
Alexis Mpidis Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Εν τελη αγορασα νεα μητρικη και δεν υπαρχει θεμα. Οποτε η μητρικη μου πρεπει να εφταιγε.
Alexis Mpidis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Ειχα την GA-G31M-ES2L και πηρα την Asus h110m-k
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα