Coilworks Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Άν και η κάρτα που έχω εδώ και 5 χρόνια με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο (viper 770 32mb) καθώς έχω παίξει απο Myst 3 - Cyberia ως Silent Hill 2 - Max Payne 2 χωρίς "κολλήματα", αυτή τη φορά βάζοντας το Silent Hill 3 το μήνυμα που βγήκε στην οθόνη έλεγε πως δεν μπορώ να παίξω το παιχνίδι με τέτοια κάρτα. Ήρθε η στιγμή που απέφευγα τόσο καιρό... Παρ' όλα αυτά και ενώ δεν παίζω συχνά παιχνίδια δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 600 € για μια νέα κάρτα, μάλλον τα υποτετραπλάσια. Έτσι μέσω του plaisio.gr βρήκα 2 κάρτες στην τιμή που με ενδιαφέρει και απο εσάς τους γνώστες ζητώ μια γνώμη, δηλαδή ποιά θα διαλέγατε, και αν δεν θα θέλατα καμμία απο τις 2 ποιά άλλη στα ίδια λεφτά θα μου προτείνατε. Οι κάρτες είναι: ASUS ATI 9600SE/TD-128MB και SAPPHIRE ATI RADEON 9600 - 256 DDR (το pc μου: gigabyte motherboard cpu: amd athlon xp 1700+ 256mb ddr 40gb maxtor 7200rpm) Θα εκτιμήσω κάθε βοήθεια για αποφυγή λάθος αγοράς...
panosp1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 min pareis tin asus giati einai SE kai apo oti exoun pei exei ti misi taxitita (kati tetoio anyway...) dose kati parapanw kai pare tin Sapphire. I diplasia mnimi den paizei para poli megalo rolo, kapou edw pera eixan pei oti mexri stigmis kanena paixnidi den ajiopiei ta 256. Mexri 128MB pane....
Dyolf Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2003 Ρε παιδιά, κάρτες με AGPX8 δουλεύουν σε motherboard με AGPX4; Αν ναι χάνω σε απόδοση πολύ; Σε περίπτωση που βάλω καινούργια κάρτα, τα 300watt μου θα μου φτάσουν; Δεν έχω τίποτα ενεργιοβόρικο πάνω, μια pci μόνο για το modem και ούτε fans
Nomedor Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 apo oso ksero den exei kanena problima! Palia mono ipirxe problima! Den mporeis na baleis 1x karta se 2x .... motherboard. An thimame kala douleboun se diaforetika Volt kai iparxei periptosi zimias! Tora gia 4x me 8x i diafora se apodosi einai aniparkti kai den prepei na iparxei problima simbatotitas!
MY80- Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Hmmm...to budget sou gia sapphire 9600pro 128mb se pairnei ?
Coilworks Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Την SAPPHIRE ATI RADEON 9600 ATLANTIS PRO εννοείς; Αξίζει τα 50€ παραπάνω (με τα οποία παίρνω μια 256mb ddr μνήμη)? Η SAPPHIRE ATI RADEON 9600 - 256 DDR έχει και αυτή chipset ATI RADEON 9600SE που λέει ο panosp1 οτι είναι κατώτερο. Και η μνήμη που είναι διπλάσια δεν παίζει ρόλο μάλλον. Τελικά, λες να δώσω 50 παραπάνω;
MY80- Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Apo thn SE makrya, paei sigaaaaaa siga na faei th thesh ths 9200SE (h opoia mazi me thn fx5200 64bit einai oti pio argo yparxei se auth th genia). Ta 256mb se midrange kartes mallon ta tmhmata marketing twn etairiwn ta skeftikane para oi engineers, afou pou me to pou tha doun as poume 200mb textures, mono kai mono gia na ta epexergastoune tha sernontai, eite boroune na to kanoun auto topika eite sth mnhmh tou systhmatos (h klassikh periptwsh tou 1fps vs 3-4fps, nai, faster einai alla epishs einai kai axrhsto apo mono tou h me alla logia, otan tha xreiazontai ta 256mb h karta tha einai axrhsth). De lew, gia pro rendering voleyei arketa...gia na mhn pw einai kai liga se sxesh me tis "pro" kartes tis kathgorias, alla gia gaming einai petamena lefta IMO. Apo thn allh meria, me ta idia lefta boreis na pareis thn pro h opoia exei ta rologia ths xronismena se ypshloteres syxnothtes...de lew oti einai kamia gigadia diafora, alla einai mia diafora pou tha DEIS, se antithesh me ta 128 extra mb. Kata th gnwmh mou axizoun to $.
dimitris__ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Τα 256ΜΒ έχουν μια μικρή αξία μόνο σε αναλύσεις 1600Χ1200+ ή 1280Χ1024+ με ΑΑ, ΑF. Δηλαδή τρίχες. Αν αναλογιστείς ότι για να περιορίσουν το κόστος στις VGA με μεγάλες μνήμες συνήθως βάζουν πιο αργές, είναι πιο πιθανο να βγείς και ΧΑΜΕΝΟΣ από κάρτα με 256ΜΒ (τσέκαρε τα ns πριν πάρεις). H ΑΤΙ ζήλεψε τη μαλακία που έκανε η NVidia με την 5200 και έβγαλε την 9600SE. H κάρτα σε directX8 κινείται στα επίπεδα μιας radeon 7500 ή μιας Geforce 3. Στα DirectX9 παιχνίδια απλά δεν έχει δύναμη. Ελεεινή κάρτα. Απ' ότι είδα στο δίκτυο οι εταιρίες βγάζουν ένα πυρήνα και αναλόγως με το που αυτοί "κολλάνε" στα test βγάζουν και τις σειρές καρτών. Δηλαδή μέσες-άκρες τα πιο αργά τσιπάκια τα κάνουν ΜΧ, SE, LE κλπ και αυτά που βγήκαν καλά τα κάνουν PRO, XT κλπ. Επίσης άλλα έχουν πρόβλημα με τη χρήση και των 8 pipelines, οπότε απενεργοποιούν το κύκλωμα με τις 4 που δημιουργούν το πρόβλημα. Βέβαια άν μια παρτίδα έχει πολύ ζήτηση πετάνε μέσα και "υγειή" τσιπάκια για να καλύψουν. Εξού και τα softmods ενεργοποίησης των 4 επιπλέον pipelines που σε άλλους παίζουν ενώ σε άλλους όχι, η ενεργοποίηση των "κρυμμένων" 256ΚΒ L2 (που επίσης παίζει ή όχι) των Athlon κ.ά. Θα σου έλεγα 9600 PRO ή τίποτα. Οι NVidia έχουν κακή ποιότητα απεικόνισης στα 3D, ασυμβατότητες στα DX9, και οι ΑΤΙ είναι ακριβές. Όπως τα κάνανε οι κάρτες που αξίζουν έχουν από 200 ευρώ και πάνω, αν πάρεις με 150 παίρνεις επιδόσεις τεχνολογίας διετίας και βάλε... Αν βρείς καμια 4200 ή (8500 ή 9100 το ίδιο είναι) με 60-80 ευρώ είναι καλή αγορά για μεταχειρισμένη.
Coilworks Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2003 Καλώς, σας ευχαριστώ όλους, πολύ χρήσιμα όσα μου είπατε και απο ότι κατάλαβα το '9600 pro ή τίποτα' τουdimitris__, είναι πολύ σωστό. Η SAPPHIRE ATI RADEON 9600 ATLANTIS PRO θα είναι η επόμενη κάρτα μου. Ευχαριστώ και πάλι.
gusteg Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 re paidia gia ayti edo ti lete: http://www.ram-shop.gr/showproduct.php?prodid=4209 gia ta lefta tis den einai super?an den kano lathos exei kai mnimes samsung. pite tis gnomes sas.
MY80- Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Pote prolavane kai hrthane oi XT ths nvidia kai den to phra xabari ? Opws kai na xei, to tmhma marketing ekane pali to thayma tou. An kai stis ATI to prothema XT topothetei thn karta mia vathmida panw apo thn pro tou antistoixou modelou, stis nvidia thn topothetei mia vathmida katw apo th vanilla version tou antistoixou modelou (exou kai h xamhlh timh, h sygekrimenh kartoula einai set na paei kontra sthn 9600SE).
jvoltir Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2003 Παρε την 9600 pro, και πες τις εντυπωσεις σου... Προχωρα ,προχωρα...Αξιζει...
ViPeRMaN Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 den xero ti lete eseis pantos ki ego eixa tin karta grafikon Diamond Viper 770 overclocked stis sixnotites tis Diamond Viper 770 Ultra ke me engale asproprosopo!!! long live tnt2!!!
planetman Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Coilworks, αν σε ενδιαφέρει, έχω μία 9500 64ΜΒ που μετατρέπεται σε 9500Pro.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.