tolisrx8 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 καλημερα,θα ηθελα να ρωτησω το εξης επειδη εχω μονιμα στον υπολογιστη τον usb hdd 2,5" θα ηθελα να ρωτησω εαν ειναι καλυτερα η οχι η επιλογη Power saving mode(πχ εαν δεν τον χρησιμοποιω να "κοιμαται" μετα απο μιση ωρα). Απο την αλλη λενε οτι δεν κανει καλο να γινεται αυτο και καλυτερα να ειναι απενεργοποιημενη η συγκεκριμενη λειτουργια. εχει κανεις αποψη? Ευχαριστω
ramarg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Την ενεργοποιήσεις δεν την ενεργοποιήσεις οι σκληροί δίσκοι έχουν προσδόκιμο χρόνο σίγουρης ζωής (3 χρόνια) αν και κατά τη γνώμη μου είναι 2 χρόνια σίγουρης ζωής.Και όταν λέω ''σίγουρης'' αναφέρομαι στο χρονικό διάστημα που μπορείς να έχεις αποθηκευμένα τα αρχεία σου στο σκληρό χωρίς να τα χάσεις πριν αρχίσει να σου κάνει νερά (εκτός και αν τον ρίξεις κατά λάθος).Μην σε απασχολούν και τόσο αυτές οι λειτουργίες.Οφελούν περισσότερο την αυτονομία του υπολογιστή σου (εαν έχεις φορητό) παρά δίνουν/στερούν χρόνο ζωής στο σκληρό.
tolisrx8 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 παντως παλια ειχα 2.5" usb (640 gb,seagate εαν θυμαμαι καλα),εδω και 4-5 χρονια και ακομη λειτουργει(τον εχω δωσει στο αδελφο μου. Γενικα πιστευω οτι οι φορητοι εχουν προβλημα στo βγαλε-βαλε και στην μετακινηση(κραδασμους).Οσο καιρο εχω μονιμα συνδεμενο usb δισκο στο pc,σε σταθερη θεση, προς το παρον κανενας δεν μου εχει βγαλει προβλημα... Απλως ρωτησα γιατι καπου ειχα διαβασει οτι οταν μπαινουν σε sleep mode,"καταπονουνται οι κεφαλες" οταν ξανα ενεργοποιουνται... 1
ramarg Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 παντως παλια ειχα 2.5" usb (640 gb,seagate εαν θυμαμαι καλα),εδω και 4-5 χρονια και ακομη λειτουργει(τον εχω δωσει στο αδελφο μου. Γενικα πιστευω οτι οι φορητοι εχουν προβλημα στo βγαλε-βαλε και στην μετακινηση(κραδασμους).Οσο καιρο εχω μονιμα συνδεμενο usb δισκο στο pc,σε σταθερη θεση, προς το παρον κανενας δεν μου εχει βγαλει προβλημα... Απλως ρωτησα γιατι καπου ειχα διαβασει οτι οταν μπαινουν σε sleep mode,"καταπονουνται οι κεφαλες" οταν ξανα ενεργοποιουνται... Σε αυτό έχεις μεγάλο δίκαιο μπορώ να πω. Οι σκληροί δίσκοι που έχουν μέσα τα laptop ας πούμε λόγω της σταθερής τους θέσης/τοποθέτησης και της συνεχούς λειτουργία σίγουρα κρατάνε minimum 4 χρόνια.Όλοι όμως ανεξαιρέτως βγάζουν bad sectors μέσα στα πρώτα 3 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα