Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Άνοιξα σήμερα το PC μετά από 2 ημέρες και κατά την διάρκεια του boot των Windows 10 μου βγήκε το "Windows 10 scanning and repairing drive C: (ΤΟΣΟ%). Έφτασε κανονικά στο 100%, έκανε reboot μόνο του και μετά μπήκε κανονικά. 

Δαγκώθηκα και είπα πάει ο SSD. Μπήκα HD Sentinel όμως και τον είδα υγεία 98% και θερμοκρασία 25C.

Μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να σιγουρευτώ ότι όλα είναι εντάξει ή να το αγνοήσω απλά? 

Δημοσ.

Ο ssd είναι καινούργιος ή όχι? Αν όχι τότε κάποια στιγμή η υγεία των δίσκων/ssd πέφτει από φυσιολογική φθορά. Αν όμως δεν χειρίζεσαι σωστά έναν δίσκο/ssd τότε λογικό είναι η φθορά να είναι μεγαλύτερη. Να προσέχεις τα απότομα resrtart/shutdown. Ελπίζω με αυτό το σύστημά που έχεις να το υποστηρίζεις και με ups.

Μήπως δεν έκλεισες σωστά το pc?

Δημοσ.

Τον SSD δεν τον έχω ούτε 1 χρόνο και δεν τον ταλαιπωρώ πολύ. Γενικά το pc το χειρίζομαι με προσοχή και ευλάβεια, αν εξαιρέσεις ότι δεν πήρα ακόμα ups :/ 

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως κλείνω το τροφοδοτικό από πίσω γιατί έρχεται η μικρή ανηψιά μου σπίτι και πατάει συνέχεια το power! Πάντα περιμένω νορμάλ τερματισμό πρώτα και όποτε θυμάμαι σπαμάρω 5-6 φορές το power να αποφορτίσει τελείως.

Δημοσ.

Το να ζητούν/κάνουν scan & repair τα windows δεν έχει απαραίτητα να κάνει με την υγεία του δίσκου και ειδικά για τους ssd.

Μπορεί να προέκυψε λόγω κάποιου file system error από κάποιο απότομο κλεισιμο όπως αναφέρθηκε.

Στην περίπτωση σου το 98% είναι πιο πιθανό να οφείλεται στη χρήση του παρά σε κάποιο πρόβλημα.

Πόσταρε τη καρτέλα SMART για επιβεβαίωση.

• Like 1
Δημοσ.

Τότε φυσιολογικό είναι, αλλά θα το παρακολουθείς. Το defrag να έχεις κλειστό μόνο.

Πως τσεκάρω αν είναι κλειστό?

Πόσταρε τη καρτέλα SMART για επιβεβαίωση.

ΈΚανα print screen την καρτέλα SMART

post-339290-0-41324200-1448835397_thumb.png

Δημοσ.

ΈΚανα print screen την καρτέλα SMART

Εντάξει είσαι.

Πως τσεκάρω αν είναι κλειστό?

Search-> defrag

Μόλις μπεις στο πρόγραμμα κάνεις change settings.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...