Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με λίγες εξαιρέσεις από την leading edge της έρευνας, το μεταπτυχιακό είναι χάσιμο χρόνου στην IT . Και το λέω αυτό σαν κάτοχος μεταπτυχιακού. Ο τομέας ΙΤ εξελίσσεται με τέτοια ταχύτητα που τα μεταπτυχιακά, ακόμη και τα "light", κατάντησαν σπατάλη χρόνου. Learning by doing and making it up as you go. Αυτή είναι η φιλοσοφία που δημιούργησε και δημιουργεί τους κολοσσούς του τομέα. 

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire
  • Like 2
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Kώστας94 είπε

ψάχνω αυτήν την περίοδο ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα να εξειδικευτώ πάνω στο προγραμματισμό κυρίως σε java 

Δεν έχω κάποια πληροφορία για το μεταπτυχιακό που αναφέρεις. Προτείνω στις επιλογές σου να συμπεριλάβεις το μεταπτυχιακό του csd  (Κρήτη), κατεύθυνση Γ: Παράλληλα και κατανεμημένα συστήματα. Δε θα εξειδικευτείς (έτσι όπως το θέτεις) στον προγραμματισμό, αλλά θα υπέρ-καλύψει -κατά τη γνώμη μου- αυτό που ζητάς. Κοίταξε επίσης της Πάτρας (ceid) και της Αθήνας (Καποδιστριακό), τις αντίστοιχες κατευθύνσεις. 

Δημοσ.

μπαινοντας στον δευτερο χρονου μεταπτυχιακου καταλαβα οτι ειναι χασιμο χρονου, δυστηχως πολλοι καθηγητες ειναι αδιαφοροι ,ειτε τα μισα μαθηματα του μεταπτυχιακου ειναι αδιαφορα και απλα χανεςι χρονο κανωντας εργασιες πανω σε αυτες αντι να διαβαζεις κατι που πραγματικα σου αρεσει . Στον χωρο μας ειτε με λιγα λεφτα ειτε τζαμπα μπορεις να εχεις προσβαση στην γνωση . Στην τελικα δεν εχει σημασια το χαρτι αλλα τι ξερεις να κανεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/2/2019 στις 8:16 ΜΜ, MitsarasAth είπε

μπαινοντας στον δευτερο χρονου μεταπτυχιακου καταλαβα οτι ειναι χασιμο χρονου, δυστηχως πολλοι καθηγητες ειναι αδιαφοροι ,ειτε τα μισα μαθηματα του μεταπτυχιακου ειναι αδιαφορα και απλα χανεςι χρονο κανωντας εργασιες πανω σε αυτες αντι να διαβαζεις κατι που πραγματικα σου αρεσει . Στον χωρο μας ειτε με λιγα λεφτα ειτε τζαμπα μπορεις να εχεις προσβαση στην γνωση . Στην τελικα δεν εχει σημασια το χαρτι αλλα τι ξερεις να κανεις.

Καταλαβαίνεις ότι χάσιμο χρόνου δεν είναι όλα τα μεταπτυχιακά γενικά, αλλά το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και για εσένα;

Δηλαδή, άλλοι μπορεί να βρουν το μεταπτυχιακό που κάνεις εσύ πολύ καλό ή εσύ να βρεις άλλα μεταπτυχιακά (στην Ελλάδα) πολύ καλά. 

Επειδή **εσύ** βρίσκεις το **συγκεκριμένο** μεταπτυχιακό που κάνεις «χάσιμο χρόνου», δεν σημαίνει ότι όλα είναι έτσι. Το γεγονός ότι γενικεύεις τόσο πολύ, δείχνει ότι πιθανώς δεν έχεις το υπόβαθρο να εκτιμήσεις οποιοδήποτε τεχνολογικό ή θετικό (από το «θετικές επιστήμες» ) μεταπτυχιακό. 

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Fortistis είπε

Καταλαβαίνεις ότι χάσιμο χρόνου δεν είναι όλα τα μεταπτυχιακά γενικά, αλλά το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και για εσένα;

Δηλαδή, άλλοι μπορεί να βρουν το μεταπτυχιακό που κάνεις εσύ πολύ καλό ή εσύ να βρεις άλλα μεταπτυχιακά (στην Ελλάδα) πολύ καλά. 

Επειδή **εσύ** βρίσκεις το **συγκεκριμένο** μεταπτυχιακό που κάνεις «χάσιμο χρόνου», δεν σημαίνει ότι όλα είναι έτσι. Το γεγονός ότι γενικεύεις τόσο πολύ, δείχνει ότι πιθανώς δεν έχεις το υπόβαθρο να εκτιμήσεις οποιοδήποτε τεχνολογικό ή θετικό (από το «θετικές επιστήμες» ) μεταπτυχιακό. 

Το background  μια χαρα θετικο ειναι.. πιο θετικο δεν παει. Αυτα που εχω μαθει 4 μηνες στην δουλεια δεν τα εμαθα 1,5 χρονο στην σχολη. Και βασικα προσωπικη μου γνωμη ειναι. Στον κλαδο της πληροφορικης ομως τονιζω  οτι στο youtube ,udemy  εχουν  απειrα βιντεο να μαθεις οτι θες και αν στοχευσεις αυτο που θες χωρις πχ να εισαι προγραμματιστης και να σου μαθαινουν   το φυσικο επιπεδο του osi model.

• Thanks 1
Δημοσ.

@MitsarasAth Kάνεις το ίδιο logical fallacy με πριν... Παίρνεις την προσωπική σου εμπειρία (που αν όντως είναι 4 μήνες έιναι αντικειμενικά πολύ μικρή) και γνώμη και την προβάλλεις ως γενική αλήθεια.

Από εκεί και πέρα, το ότι η έμφαση στο Πανεπιστήμιο είναι πολύ περισσότερο στη θεωρία σε σχέση με το κάθε udemy, προσωπικά βρίσκω ότι είναι και ο λόγος ύπαρξης του.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Fortistis είπε

Μπερδεύεις την διδασκαλια με την μάθηση. Η άξια της πρώτης εξαρτάτε από την ποιότητα του δασκάλου η αξία της δεύτερης εξαρτάτε από την δική σου ποιότητα. Πόσους άριστους δασκάλους γνώρισες; Εγώ γνώρισα μόνο (2) δυο. Πέρα από αυτούς, βίωσα την διδασκαλια σαν εμπόδιο στην μάθηση. Το συμπέρασμά μου:

Μάθε! Μην περιμένεις να βρεθεί ικανός δάσκαλος, πρόγραμμα, σχολή να σου τα τα "διδάξει". Θα χάσεις τον χρόνο σου.

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire
  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Μάθε! Μην περιμένεις να βρεθεί ικανός "Δάσκαλος" να σε διδάξει. Θα χάσεις τον χρόνο σου.

Παραπάνω αναφέρω 2-3 επιλογές μεταπτυχιακών που θεωρώ (εμπειρία/σύγκριση λόγω προπτυχιακών/μεταπτυχιακών σπουδών, πληροφορίες από φίλους, γνωστούς) πως δεν είναι χάσιμο χρόνου έτσι όπως το έθεσες προηγουμένως. Προφανώς μπορεί να υπάρχουν και άλλες, τις οποίες εγώ δε γνωρίζω. Σε αυτές τις επιλογές πάντως, δεν συμπεριλαμβάνω το δικό μου μεταπτυχιακό -το οποίο- αντίστοιχα θεωρώ πως είναι χάσιμο χρόνου για κάποιον που ξέρει προγραμματισμό όπως ο TS και ο στόχος του είναι να βελτιωθεί (στον προγραμματισμό). Ο δικός μου στόχος δεν ήταν αυτός. 

Θεωρώ πως οι επιλογές που πρότεινα θα εξυπηρετήσουν καλύτερα το στόχο του TS, σε σχέση με το YouTube και το Udemy. Αν δεν το πίστευα θα του έλεγα να δει tutorials στο YouTube ή αλλού και να μη χάνει το χρόνο του άδικα. Εκτός πάντως από το στόχο του θα ασχοληθεί και με θέματα (που ίσως του φανούν) ενδιαφέροντα ή να αποδειχτούν χρήσιμα στο μέλλον, ενώ δύσκολο να το έκανε από μόνος του. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, pmav99 είπε

@MitsarasAth Kάνεις το ίδιο logical fallacy με πριν... Παίρνεις την προσωπική σου εμπειρία (που αν όντως είναι 4 μήνες έιναι αντικειμενικά πολύ μικρή) και γνώμη και την προβάλλεις ως γενική αλήθεια.

Από εκεί και πέρα, το ότι η έμφαση στο Πανεπιστήμιο είναι πολύ περισσότερο στη θεωρία σε σχέση με το κάθε udemy, προσωπικά βρίσκω ότι είναι και ο λόγος ύπαρξης του.

μα ισα ισα επειδη ειναι μικρη και εμαθα τοσα πολλα  σε σχεση με την σχολη ειναι αξια αναφορας. μεσα σε 4 μηνες μαθαινω πως να φτιαχνω ενα api και ολα τα γυρω γυρω σιγα σιγα ,στην σχολη ακομα θα μαθαιναν τι ειανι το Interface . Περα απο αυτο παλι προσωπικη εμεπιρια φιλων και δικια μου , κανεις μας δεν εμαθε τζαβα ,c# ,python κτλ απο την σχολη,αλλα μονος του με προσωπικο διαβασμα. Εχω χασει ποσο χρονο να κανω εργασιες διαβαζωντας papper  ,αντι να κανω κατι πιο πρακτικο γι αυτο το θεωρω χασιμο χρονου.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, MitsarasAth είπε

Εχω χασει ποσο χρονο να κανω εργασιες διαβαζωντας papper  ,αντι να κανω κατι πιο πρακτικο γι αυτο το θεωρω χασιμο χρονου.

Διάλεξες λάθος μεταπτυχιακό αν είχες τον ίδιο στόχο με τον άνθρωπο που ρώτησε. Δε θα σου μάθει κανείς java, c# python σε μεταπτυχιακά που χρειάζεται καλό επίπεδο προγραμματισμού για την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων. Είναι προ-απαιτούμενα. Ακόμη και στο πτυχίο, μόνος του ο φοιτητής τα μαθαίνει αυτά. Δε θα σε πάρει κανείς από το χέρι να στα μάθει. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, marios28 είπε

Διάλεξες λάθος μεταπτυχιακό αν είχες τον ίδιο στόχο με τον άνθρωπο που ρώτησε. Δε θα σου μάθει κανείς java, c# python σε μεταπτυχιακά που χρειάζεται καλό επίπεδο προγραμματισμού για την επιτυχή παρακολούθηση των μαθημάτων. Είναι προ-απαιτούμενα. Ακόμη και στο πτυχίο, μόνος του ο φοιτητής τα μαθαίνει αυτά. Δε θα σε πάρει κανείς από το χέρι να στα μάθει. 

διαλεξα μεταπτυχιακο γιατι ημουν απο αλλον κλαδο και μεταπηδησα σε αυτον. δεν μπορουσα να διαλεξω ενα μεταπυχιακο πχ στο AI  κτλ να εχεις ειδικοτητα αλλα σε κατι πιο γενικο. Κατα δευτερον επειδη εψαξα πολυ τα μεταπτυχιακα που κυκλοφορουν τα μαθηματα τους στα περισσοτερα σου εχουν εμβολιμα  διαφορα ασχετα μαθηματα και πολλα ειναι σε θεωρητικο επιπεδο. 

Δημοσ.

Αγαπητέ φίλτατε χρήστη @alexakis199 καλά κάνεις και επικεντρώνεστε σε C και σε C++. Σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ "προχώ" πράγματα (πχ.bindings) χρειάζονται. Π{ερί μεταπτυχιακού η λέξη κλειδί που πρέπει να ψάξεις είναι το λεγόμενο Software Engineering ή Μηχανική Λογισμικού που περιλαμβάνει ΚΑΙ άλλα πράγματα πέρα από την γνώση μιας γλώσσας προγραμματισμού. Ελλάδα δεν θα το βρείς αυτούσιο αλλά σε συνδυασμό με άλλα πράγματα.

Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται και μεταπτυχιακό προκειμένου να γίνεις Μηχανικός Λογισμικού. Όμως χρειάζετε να διαβάσεις κάποια βιβλία σχετικά με αρχιτεκτονική λογισμικού όπως το "Design Patterns - Elements of Reusable Object Oriented Software"  που θα σου ανοίξει τα μάτια (όπως έκανε και εμένα). Ακόμη όσο αφορά τα Best practices είναι κάποια γενικής φύσεως πχ. SQL Prepared Statements και κάποια άρρηκτα συνδεδεμένα με το οικοσύστημα κάποιας γλώσσας (οικοσύστημα = το σύνολο εργαλείων, βιβλιοθήκων και framework σε μια γλώσσα προγραμματισμού)

Ακόμη δε σου συστήνω όποια μελέτη είτε μεταπτυχιακή, είτε προσωπική να επικεντρωθεί στα παρακάτω πεδία:

1. Design Patterns
  2. Testing (Unit testing, software testing, integration testing)
  3. Requirement Analysis

Πλέον στην Ελληνική αγορά αυτά θα τα πάρεις στην πλάτη σου θέλοντας και μη. Έτσι πάρε μια τεχνολογία και ξεσκόνισέ την.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...