Pseudonymo1212 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 @groot Αν δεν μπορείς να καταλάβεις πως το "όλα τα ΤΕΙ" ήταν σχήμα λόγου και εννοούσα "τα περισσότερα", τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση με σένα. Από περιέργεια, μήπως κατάλαβες επίσης ότι εννοούσα 5-10 μεταπτυχιακά προγραμματισμού? γιατί εγώ για γενικά μεταπτυχιακά προγράμματα μίλησα. Πες το μου και αυτό. Όπως σου είπα, είναι πολύ εύκολο να βρεις ΤΕΙ με τόσα μεταπτυχιακά. Εδώ υπάρχουν παραρτήματα που έχουν από 3-5 μεταπτυχιακά, τι μου λες τώρα. Όσο για το ποιος ξέρει καλύτερα για την αξία των μεταπτυχιακών και αν υπάρχουν μεταπτυχιακά που σε εξειδικεύουν στον προγραμματισμό (και όχι που σε μαθαίνουν προγραμματισμό), αφήστε με να γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσάς τους 2. Άλλωστε με αυτά που γράφετε: "Δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά προγραμματισμού" "Δεν υπάρχουν ΤΕΙ με 5-10 μεταπτυχιακά προγράμματα" είναι φανερό! Επειδή ξέρω ότι στα φορουμς οι αντιπαραθέσεις δεν σταματάνε γιατί όλοι θέλουν "να τη βγουν" στον άλλον, το λήγω εδώ και σας αφήνω να πιστεύετε αυτά που λέτε. Συνοψίζοντας, αυτά που είπα είναι: Τα μεταπτυχιακά δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία σε σχέση με ένα πιστοποιητικό όπως το MCSD. Πλέον κάθε ΤΕΙ βγάζει μεταπτυχιακά που σαν σκοπό έχουν να βγάλουν χρήματα και σε περνάνε έτσι στο χαλαρό. (Κυρίως για τα μεταπτυχιακά που δεν έχουν ζήτηση) Ο φίλος μας είπε ότι δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά που σε εξειδικεύουν στον προγραμματισμό και του είπα πως υπάρχουν. Όλα τα ΤΕΙ (Τα περισσότερα) έχουν από 5-10 μεταπτυχιακά και πλέον έχουν χάσει την αξία τους. Αυτά είπα. Ας κρίνει μόνος του ο κόσμος αν είναι σωστά ή όχι. -Έληξε-
groot Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Τελικά ο γνώστης των μεταπτυχιακών είναι και καλός στις κολοτούμπες! Πέρα από το να μπορεί να κρίνει την αξία τους ενώ δεν έχει, κάνει κολοτούμπες καλύτερες και από τσίρκο! Επίσης, σίγουρα 2 ΤΕΙ δεν έχουν 5-10 μεταπτυχιακά. Εάν σου πω ποια, υπόσχεςαι να παραδεχθείς ότι δεν ξέρεις την τυφλά σου; Έλα! Πάμε το στοιχηματάκι!
the other one Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Τα μεταπτυχιακά δε μετράνε στην αγορά εργασίας όσο οι πιστοποιήσεις επειδή κάποια από αυτά μπορεί να είναι φόλες; ο.Ο οκ... Και ο προγραμματισμός ΔΕΝ είναι ο αυτοσκοπός είναι το μέσο. Χρησιμοποιείς τεχνικές προγραμματισμού για να επιλύσεις προβλήματα διαφόρων ειδών στην πληροφορική το να πεις σπουδάζω προγραμματισμό θα ήταν ηλίθιο.
Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Για να συνοψίσουμε λοιπόν: Υπάρχουν μεταπτυχιακά προγραμματισμού Ακόμα περιμένουμε ένα. Τα περισσότερα ΤΕΙ έχουν από 5-10 μεταπτυχιακά και πλέον έχουν χάσει την αξία τους Ακόμα περιμένουμε ένα ΤΕΙ που να έχει 5-10. Καλά το να ζητήσω και ποια ΤΕΙ είναι αυτά που σε περνάνε αέρα και ρίχνουν το επίπεδο είναι too much, γι' αυτό το αφήνω τελείως. Εν τέλει λες κάτι, δε μπορείς να το στηρίξεις πουθενά και αποχωρείς "θιγμένος".
Dark_Sage Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 η δική μου η άποψη στον topic starter: εχεις τα εξής options Kαποιο ΜSc σε software enginnering/development π.χ αν κοιτάς για εξωτερικό κοίτα το βαρβάτο MSc του Glasgow (ενα παράδειγμα απο τα πολλά που υπάρχουν): http://www.gla.ac.uk/postgraduate/taught/softwareengineeringmsc/http://www.gla.ac.uk/postgraduate/taught/softwaredevelopment/ Εδω μιλάμε για ακαδημαικό χαρτί μεγάλο bullet Point στο CV. Κάποιο certification πχ τα πολύ ωραία της Oracle σε JAVA, SQL etc. Αυτα εχουν κόστος γυρω στα 150ευρώ αλλα θέλει λιώσιμο και προετοιμασία on your own Κάποια free courses Π.χ coursera, udacity, udemy σε καποιο topic που σου αρέσει και θα σου δώσει ενα Plus για job hunting π.χ android, java etc. Εγώ έχω κάνει και τα 3 σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της ζωής μου και πάντα υπο διαφορετικές ανάγκες. Θα έλεγα το 2 & 3 είναι οταν εχεις μπει στην αγορά εργασίας και θέλεις λίγο να "νιώσεις" παραπάνω αλλά ειναι εξίσου καλά αν θελήσεις να αλλάξεις αντικείμενο κτλπ. Οτι απορίες εχεις με χαρά να σε βοηθήσω.
bazzil Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Μεταπτυχιακά που μπορείς να κάνεις είναι σε συγκεκριμένα θέματα προγραμματισμού. Π.Χ Γραμμικός προγραμματισμός και μοντελοποίηση, Θεωρία παιγνίων, programming paterns κ.α. Εξαρτάται το τι θέλεις. Παίζουν ρόλο στον ιδιωτικό τομέα, σε σοβαρές εταιρείες και στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό Τα περισσότερα θα τα μάθεις δουλεύοντας μόνο σου. Όλες οι σχολές σου δίνουν το ερέθισμα και μόνο το ερέθισμα.
alexakis199 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 η δική μου η άποψη στον topic starter: εχεις τα εξής options Kαποιο ΜSc σε software enginnering/development π.χ αν κοιτάς για εξωτερικό κοίτα το βαρβάτο MSc του Glasgow (ενα παράδειγμα απο τα πολλά που υπάρχουν): http://www.gla.ac.uk/postgraduate/taught/softwareengineeringmsc/http://www.gla.ac.uk/postgraduate/taught/softwaredevelopment/ Εδω μιλάμε για ακαδημαικό χαρτί μεγάλο bullet Point στο CV. Κάποιο certification πχ τα πολύ ωραία της Oracle σε JAVA, SQL etc. Αυτα εχουν κόστος γυρω στα 150ευρώ αλλα θέλει λιώσιμο και προετοιμασία on your own Κάποια free courses Π.χ coursera, udacity, udemy σε καποιο topic που σου αρέσει και θα σου δώσει ενα Plus για job hunting π.χ android, java etc. Εγώ έχω κάνει και τα 3 σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της ζωής μου και πάντα υπο διαφορετικές ανάγκες. Θα έλεγα το 2 & 3 είναι οταν εχεις μπει στην αγορά εργασίας και θέλεις λίγο να "νιώσεις" παραπάνω αλλά ειναι εξίσου καλά αν θελήσεις να αλλάξεις αντικείμενο κτλπ. Οτι απορίες εχεις με χαρά να σε βοηθήσω. Μάλιστα...θα τα ψάξω τα συγκεκριμένα μέχρι οι φίλοι μας εδώ μέσα να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα
dr_dee Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Παίδες καλησπέρα!Είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας του τμήματος Πληροφορικής και μέσω κατατακτηρίων σχεδόν απόφοιτος του ΗΜΜΥ (θέλω 1 μαθήματα για πτυχίο).Ο Pseudonymo1212 φαίνετε από τον τρόπο που εκφράζεται ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση τόσο με ΤΕΙ όσο και με ΑΕΙ. Δεν μπορεί να λέει "παραρτήματα έχουν 3-4 μεταπτυχιακά", διότι ένα παράρτημα ΔΕΝ μπορεί να βγάλει μεταπτυχιακό, το τμήμα το βγάζει με άδεια από την σχολή και μάλιστα πρέπει να ψηφιστεί και να βγει ΦΕΚ. Εκτός εάν δεν ξέρει τις διαφορές μεταξύ παραρτήματος, τμήματος και σχολής.Για παράδειγμα στα ΤΕΙ της αθήνας (σχολή), υπάρχει το τμήμα Νοσηλευτικής (τμήμα) με παράρτημα στον Σαρακάκη... τόσο απλά!!!Πάντως κάνει και άλλα λάθοι που δηλώνουν άγνοια με αυτά που αλλά και όπως τα γράφει. Στα ΤΕΙ επιτρέπονται τα μεταπτυχιακά από το 2013 (εάν θυμάμαι καλά) πιο πριν γινόντουσαν διατμηματικά με κάποιο Πανεπιστήμιο εσωτερικού ή εξωτερικού. Πότε πρόλαβαν τα τμήματα του κάθε ΤΕΙ να αποκτήσουν τόσα πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα που γράφε? Και για τον λόγο του αληθές το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας που έχει ίσως και τους περισσότερους φοιτητές έχει μόλις 2 μεταπτυχιακά προγράμματα, τα υπόλοιπα ΤΕΙ που έχουν λιγότερους φοιτητές υπάρχει περίπτωση έχουν περισσότερα μεταπτυχιακά??? Επίσης υπάρχουν μεταπτυχιακά πάνω στον προγραμματισμό αλλά δεν απευθύνονται σε απόφοιτους Πληροφοριακών Τμημάτων, είναι για ηλεκτρονικούς, αυτοματιστές, ακόμα και οικονομολόγους που θέλουν να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα σε έναν απόφοιτο πληροφορικής. Groot από ποιά σχολή είσαι? γιατί κάτι έγραψες για ροές...
alexakis199 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Παίδες καλησπέρα! Είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας του τμήματος Πληροφορικής και μέσω κατατακτηρίων σχεδόν απόφοιτος του ΗΜΜΥ (θέλω 1 μαθήματα για πτυχίο). Ο Pseudonymo1212 φαίνετε από τον τρόπο που εκφράζεται ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση τόσο με ΤΕΙ όσο και με ΑΕΙ. Δεν μπορεί να λέει "παραρτήματα έχουν 3-4 μεταπτυχιακά", διότι ένα παράρτημα ΔΕΝ μπορεί να βγάλει μεταπτυχιακό, το τμήμα το βγάζει με άδεια από την σχολή και μάλιστα πρέπει να ψηφιστεί και να βγει ΦΕΚ. Εκτός εάν δεν ξέρει τις διαφορές μεταξύ παραρτήματος, τμήματος και σχολής. Για παράδειγμα στα ΤΕΙ της αθήνας (σχολή), υπάρχει το τμήμα Νοσηλευτικής (τμήμα) με παράρτημα στον Σαρακάκη... τόσο απλά!!! Πάντως κάνει και άλλα λάθοι που δηλώνουν άγνοια με αυτά που αλλά και όπως τα γράφει. Στα ΤΕΙ επιτρέπονται τα μεταπτυχιακά από το 2013 (εάν θυμάμαι καλά) πιο πριν γινόντουσαν διατμηματικά με κάποιο Πανεπιστήμιο εσωτερικού ή εξωτερικού. Πότε πρόλαβαν τα τμήματα του κάθε ΤΕΙ να αποκτήσουν τόσα πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα που γράφε? Και για τον λόγο του αληθές το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας που έχει ίσως και τους περισσότερους φοιτητές έχει μόλις 2 μεταπτυχιακά προγράμματα, τα υπόλοιπα ΤΕΙ που έχουν λιγότερους φοιτητές υπάρχει περίπτωση έχουν περισσότερα μεταπτυχιακά??? Επίσης υπάρχουν μεταπτυχιακά πάνω στον προγραμματισμό αλλά δεν απευθύνονται σε απόφοιτους Πληροφοριακών Τμημάτων, είναι για ηλεκτρονικούς, αυτοματιστές, ακόμα και οικονομολόγους που θέλουν να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα σε έναν απόφοιτο πληροφορικής. Groot από ποιά σχολή είσαι? γιατί κάτι έγραψες για ροές... Ουσιαστικά είναι προγραμματισμός για το αντικείμενο του καθενός ; Και επίσης έχω τη δυνατότητα να κάνω μεταπτυχιακό προγραμματισμού που θα έκανε κάποιος από το τμήμα πληροφορικής ;
M2000 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Σπούδασα την εποχή που ξεκίνησαν τα ΤΕΙ (Νόμος 1404). Και έχω να πω ότι η σχολή ΣΤΕΦ με τα τμήματά της είναι μια σοβαρή σχολή! Δεν σου χαρίζουν πτυχίο. Όμως στο προγραμματισμό τα πράγματα ήταν άσχημα. Διότι οι μαθητές δεν είχαν γνώσεις από το λύκειο, και τα προγράμματα στα χαρτιά έτρεχαν (είχαμε Fortran και Pascal). Οι εξετάσεις γίνονταν με ψευδοκώδικα, δηλαδή έγραφες τις επαναλήψεις που θα χρειαζόσουν με ότι ήθελες αρκεί να φαίνονται τα νούμερα και τα βήματα σωστά. Στους μηχανολόγους υπήρχαν εφαρμογές για μηχανές CNC αλλά εκεί ακολουθούσες μια διαδικασία εκμάθησης του προγράμματος των κινήσεων μιας εργαλειομηχανής, άρα στην ουσία δεν προγραμμάτιζες κώδικα αλλά μηχανή! Δεν υπήρχαν πτυχιακές σε προγραμματισμό αλλά εγώ πήρα! Πώς έγινε αυτό; Με έναν φίλο πιάσαμε από το πέμπτο εξάμηνο έναν καθηγητή και του εξηγήσαμε ότι πέρα από αυτό που σπουδάζουμε ξέρουμε, εγώ προγραμματισμό και ο άλλος ηλεκτρονικά σε καλό βαθμό και ζητάμε μια πτυχιακή που να συνδυάζει και αυτές τις γνώσεις. Και όχι μόνο την πήραμε αλλά μας εξασφάλισαν θέσεις στη σχολή για πρακτική, εκτός κλήρωσης (με κλήρωση έδιναν τις πρακτικές- τα εξάμηνα πρακτικής εργασίας, τότε έκανες έξι εξάμηνα σπουδών συν ένα πρακτική συν έδινες παρουσία τριών καθηγητών πτυχιακή, την παρουσίαζες δηλαδή και σε εξέταζαν κιόλας). Η εμπειρία έδειξε ότι ψάχνουν οι καθηγητές για άτομα με γνώσεις και σε άλλα αντικείμενα που συνδυάζονται. Έχουν περάσει βέβαια περίπου τριάντα χρόνια από τότε που αποφοίτησα και δεν ξέρω τι παίζει με τα μεταπτυχιακά, στο πώς δηλαδή βγαίνουν και πώς γίνεται επιλογή μαθητή. Αλλά προφανώς όπως έδειξε η εμπειρία μου είναι στο χέρι του καθηγητή και της προσωπικής σχέσης εμπιστοσύνης να αποδεχθεί να αναλάβει το μεταπτυχιακό κάποιου φοιτητή. Δηλαδή η ορθή έννοια δεν είναι "πήρα μεταπτυχιακό" αλλά μου έδωσαν την δυνατότητα να κάνω μεταπτυχιακό, με εμπιστεύτηκαν. Διότι ο χρόνος είναι πολύτιμος για να τον σπαταλήσει κάποιος σε εκείνον που δεν μπορεί. Τώρα διάβασα παραπάνω ότι δίνουν βαθμούς "5άρια" γιατί ο φοιτητής πληρώνει και θα το πάρει. Δεν νομίζω να γίνεται κάτι τέτοιο! Αλλά αν γίνεται θα είναι τοπικό, δηλαδή το κάνει ένας άντε δυο Καθηγητές, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι γίνεται κατά κόρον! Διότι ένας φοιτητής φέρει το όνομα του καθηγητή που τον εμπιστεύτηκε και τον έχει ως αναφορά..."ρώτα τον τάδε", αν δεν υπάρχει αναφορά ή μιλάμε για κάποιο ελεεινό άτομο, τότε το πτυχίο και οι σπουδές απλά πήγαν στον βρόντο!Είναι 13 τα ΤΕΙ έγραψαν παραπάνω άρα οι καθηγητές στα μεγάλα εξάμηνα (με τα μαθήματα ειδικότητας) είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Έτσι η αναφορά του σπουδαστή στο Καθηγητή δεν είναι αναφορά στον άγνωστο! Τι θα έκανα όμως σήμερα αν ήθελα να γίνω επαγγελματίας της πληροφορικής στη παραγωγή-εμπορία-υπηρεσίες; Θα πήγαινα σε αυτούς που παράγουν τεχνολογία, θα γινόμουν ειδικός. Μια βόλτα σε επιχειρήσεις και ερωτήσεις όπως...τι προγράμματα χρησιμοποιείτε και ποιος σας υποστηρίζει και με πόσα δεν θα ήταν δύσκολο (και δεν είναι πληροφορίες μυστικές ή εμπιστευτικές), μάλιστα αν θέλει κανείς πάει με κάλπη και φάκελο λευκό (με την έννοια ότι ο υπεύθυνος της επιχείρησης θα απαντήσει ανώνυμα)...Από εκεί λοιπόν μπορεί να βγει το τι πρέπει να ακολουθήσεις. Δεν μπορώ και εγώ να προτείνω κάτι γιατί δεν έχω κάνει μια έρευνα! Πάντως μεγάλη βιομηχανία παραγωγής λογισμικού είναι το λογισμικό για ξένες γλώσσες και ειδικά τα αγγλικά που έχουν πέραση στην Ελλάδα. Βεβαίως δεν θα χάλαγε την συνταγή η αναζήτηση ειδίκευσης από μεγάλες επιχειρήσεις λογισμικού όπως η Microsoft. Μπορεί να μην είναι μεταπτυχιακό ως ακαδημαϊκός τίτλος αλλά είναι έμπρακτη ειδίκευση!
groot Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Groot από ποιά σχολή είσαι? γιατί κάτι έγραψες για ροές... Εκεί είναι το πρόβλημα... ότι ο Pseudonymo123 κτλ, κάνουν posts όντας σε μία σχολή στο προπτυχιακό. Μερικοί όμως μιλάνε έχοντας περάσει από τα απαραίτητα στάδια για να μιλήσουν. Τέλος, οι ροές δεν είναι μόνο εφεύρεση συγκεκριμένων σχολών. Αλλού τα λένε ροές, αλλού κατευθύνσεις και αλλού study paths. Μην κολλάτε σε λέξεις.
Kώστας94 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα, είμαι απόφοιτος του τμήματος μηχανικων πληρφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων στην Σαμό και ψάχνω αυτήν την περίοδο ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα να εξειδικευτώ πάνω στο προγραμματισμό κυρίως σε java . Θα ήθελα να ρωτήσω συγκεκριμένα για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Μητροπολιτικού κολλεγίου με τίτλο "MSc Software Engineering Μεταπτυχιακό στη Μηχανική Λογισμικού", σε εξειδικεύει πάνω στο αντικείμενο ή απλά θα πάρω μια βασική γνώση πάνω σε αυτά που ήδη έχω κάνει από το προπτυχιακό ? Πήγα στο τμήμα και ρώτησα αλλά ακομά δεν έχω πάρει σαφείς διευκρινίσεις για την ειδίκευση.Υπάρχει κάποιος/α που να έχει κάνει μεταπτυχιακό στο συγκεκριμένο κολλέγιο ώστε να μου λύσει την απορία? Το link για το μεταπτυχιακό είναι το παρακάτω http://mitropolitiko.edu.gr/el/metaptyxiaka-masters/sxoli-pliroforikis-athina-thessaloniki-peiraias/msc-software-engineering Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από Kώστας94
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Στην IT τα μεταπτυχιακά, ειδικά τα Ελληνικά, είναι για το δημόσιο. Αν θες να μπεις στο δημόσιο να κάνεις μεταπτυχιακό. Ειδάλλως χάνεις τον χρόνο σου.
tsofras Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Μην απαξιώνετε όλη την μόρφωση που μπορεί να αποκτήσει κάποιος. Τι εννοείς χάσιμο χρόνου? Το μεταπτυχιακό δλδ είναι μόνο για να το πληρωθείς από την δουλειά σου? Δεν κερδίζεις καμία γνώση? Όλα τα μεταπτυχιακά είναι για σκουπίδια? Εγώ πάντως έκανα σε technology management αφού δούλευα ήδη 10 χρόνια και έμαθα αρκετά πράγματα , ειδικά αφού είχα δουλέψει και τα είδα με άλλη οπτική. Ναι δεν το πληρώθηκα σαν χαρτί αλλά πιστεύω το πληρώνομαι για ότι γνώση απέκτησα και με βοηθάει να ξεχωρίσω από τους υπόλοιπους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα