alexakis199 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα...Θα ήθελα να ασχοληθώ σοβαρά με προγραμματισμό και αυτή τη στιγμή είμαι φοιτητής στο τει αθήνας ηλεκτρονικών μηχανικών.Γνωρίζετε αν μπορώ να κάνω μεταπτυχιακά στον προγραμματισμό μόλις τελειώσω τη συγκεκριμένη σχολή ή απλά πρέπει να αρχίσω να διαβάζω μόνος μου, καθώς έχω σκεφτεί σοβαρά να την παρατήσω και να πάω να αρχίσω κάπου για προγραμματισμό. Επίσης εκτός από C και C++ ποια γλώσσα μου προτείνετε να αρχίσω να ασχολούμαι; Ευχαριστώ.
Moderators Kercyn Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δεν υπάρχει μεταπτυχιακό στον "προγραμματισμό" όπως δεν υπάρχει και σχολή "προγραμματισμού". Αναλόγως με το τι θες ν' ασχοληθείς κοιτάς σε διαφορετικά μεταπτυχιακά. 2
alexakis199 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δεν υπάρχει μεταπτυχιακό στον "προγραμματισμό" όπως δεν υπάρχει και σχολή "προγραμματισμού". Αναλόγως με το τι θες ν' ασχοληθείς κοιτάς σε διαφορετικά μεταπτυχιακά. Δηλαδή όταν ο άλλος λέει έχω μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό τι εννοεί;
Moderators Kercyn Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Αν ήταν να μαντέψω θα έλεγα software engineering ή κάτι παρεμφερές. 1
dimitrisOP Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Το να μαθεις μια σκετη γλωσσα , δεν λεει τιποτα , εξαλου γι αυτο υπαρχει το google , αυτο που πρεπει να μαθεις ειναι το πως και τι χρειαζεται / πρεπει να ξερεις ,ωστε πχ να φτιαξεις μια εφαρμογη Βγαλε πρωτα την σχολη , και αναλογως επιλεγεις μετα, σχολη αυτουσια προγραμματισμου δεν πιστευω πως υπαρχει, γιατι πολυ απλα, δεν εχει νοημα Οσον αφορα το μαστερ , το ποιο κοντινο που υπαρχει σε programming ειναι το software engineering , αλλα εκει δεν μαθαινεις μια γλωσσα , αλλα πως να βγαζεις requirements ,design , analysis , emp evaluation κτλ.
kougi Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Προφανώς και δεν υπάρχει μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό, γιατί αυτή η λέξη είναι πάρα πολύ γενική. Ο προγραμματισμός σαν όρος υπάρχει (στην δική μου σχολή τουλάχιστον) μόνο ως κατεύθυνση και τίποτα παραπάνω. Αν θες να ξεκινήσεις από κάπου απλά για να μάθεις ξεκίνα από C γιατί είναι η αρχή του κακού, αλλά να είσαι σίγουρος πως σαν επαγγελματίας θα χρησιμοποιήσεις πιο σύγχρονες γλώσσες.
alexakis199 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Κάνω ακόμα C και C++ . Αφού από ότι βλέπω δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο τι θα προτίνατε να μάθω για γλώσσες διαδυκτίου περισσότερο(java-html κλπ). Από που να αρχίσω πρώτα με το δεδομένο ότι θα διαβάσω και θα ασχοληθώ μόνος μου ;
Pseudonymo1212 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δεν υπάρχει μεταπτυχιακό στον "προγραμματισμό" όπως δεν υπάρχει και σχολή "προγραμματισμού". Αναλόγως με το τι θες ν' ασχοληθείς κοιτάς σε διαφορετικά μεταπτυχιακά. Κάνεις λάθος. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι για να σε εξειδικεύσουν. Δεν είναι σαν τα προπτυχιακά προγράμματα που παρέχουν γενική γνώση και κρατάς ότι σου αρέσει. PS: Εννοείτε πως τα μεταπτυχιακά προγράμματα δεν θα σε μάθουν προγραμματισμό. Θα σε εμβαθύνουν σε προχωρημένα πράγματα. Δεν ξέρω γιατί πιο πάνω συγχέετε το "μεταπτυχιακά προγραμματισμού" με "Learn Programming". Καμία σχέση! @TS Παρόλο που τα μεταπτυχιακά προγράμματα σε εξειδικεύουν σε κάτι, αμφιβάλλω αν έχουν καμία αξία στον ιδιωτικό τομέα. Πλέον έχουμε καταντήσει το κάθε ΤΕΙ να έχει 5-10 μεταπτυχιακά προγράμματα. Και ποια η φάση? ότι επειδή πληρώνεις, το παίρνεις 100% και ας είσαι τουρίστας. Οι καθηγητές σε περνάνε και με 5 (ειδικά στις επαρχίες που δεν έχουν ζήτηση). Προσοχή! δεν σε αποτρέπω να κάνεις ένα μεταπτυχιακό! και εγώ ο ίδιος σκέφτομαι να κάνω. Απλά είμαι γνώστης ότι λίγο μετράνε και δεν θα σε μάθουν ουσιαστικό προγραμματισμό (στη περίπτωσή σου). Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις καμία πιστοποίηση MCSD που έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό.
Moderators Kercyn Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Κάνεις λάθος. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι για να σε εξειδικεύσουν. Δεν είναι σαν τα προπτυχιακά προγράμματα που παρέχουν γενική γνώση και κρατάς ότι σου αρέσει. PS: Εννοείτε πως τα μεταπτυχιακά προγράμματα δεν θα σε μάθουν προγραμματισμό. Θα σε εμβαθύνουν σε προχωρημένα πράγματα. Δεν ξέρω γιατί πιο πάνω συγχέετε το "μεταπτυχιακά προγραμματισμού" με "Learn Programming". Καμία σχέση! Σε τι κάνω λάθος; Θες να μου πεις ένα "μεταπτυχιακό προγραμματισμού";
Pseudonymo1212 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Σε τι κάνω λάθος; Θες να μου πεις ένα "μεταπτυχιακό προγραμματισμού"; Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση μεταπτυχιακών, οπότε δεν θα σχολιάσω αν το παρακάτω είναι καλό ή όχι. Εσύ θα το κρίνεις. ΠΑΠΙ ΠΜΣ Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής Προηγμένες Τεχνολογίες Ανάπτυξης Λογισμικού http://www.cs.unipi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=63&Itemid=626&lang=en ΥΓ: Δεν μπορώ να βρω το πρόγραμμα σπουδών. Τελευταία φορά που μπήκα και το είδα ήταν πριν κάνα χρόνο που έψαχνα. Ωστόσο κατέβασε το PPT Site: Εδώ και θα δεις ότι είναι μεταπτυχιακό που σε εξειδικεύει στον προγραμματισμό.
groot Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Κάνεις λάθος. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα είναι για να σε εξειδικεύσουν. Δεν είναι σαν τα προπτυχιακά προγράμματα που παρέχουν γενική γνώση και κρατάς ότι σου αρέσει. PS: Εννοείτε πως τα μεταπτυχιακά προγράμματα δεν θα σε μάθουν προγραμματισμό. Θα σε εμβαθύνουν σε προχωρημένα πράγματα. Δεν ξέρω γιατί πιο πάνω συγχέετε το "μεταπτυχιακά προγραμματισμού" με "Learn Programming". Καμία σχέση! @TS Παρόλο που τα μεταπτυχιακά προγράμματα σε εξειδικεύουν σε κάτι, αμφιβάλλω αν έχουν καμία αξία στον ιδιωτικό τομέα. Πλέον έχουμε καταντήσει το κάθε ΤΕΙ να έχει 5-10 μεταπτυχιακά προγράμματα. Και ποια η φάση? ότι επειδή πληρώνεις, το παίρνεις 100% και ας είσαι τουρίστας. Οι καθηγητές σε περνάνε και με 5 (ειδικά στις επαρχίες που δεν έχουν ζήτηση). Προσοχή! δεν σε αποτρέπω να κάνεις ένα μεταπτυχιακό! και εγώ ο ίδιος σκέφτομαι να κάνω. Απλά είμαι γνώστης ότι λίγο μετράνε και δεν θα σε μάθουν ουσιαστικό προγραμματισμό (στη περίπτωσή σου). Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις καμία πιστοποίηση MCSD που έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό. Αδερφέ, πως εφόσον δεν έχεις μεταπτυχιακό είσαι "γνώστης" για το τι θα σου μάθουν; Έχεις τέτοια εργασιακή εμπειρία που έχεις δει πολλούς απόφοιτους μεταπτυχιακών και έχεις μία εμπεριστατωμένη άποψη; Αν και από τον τρόπο γραφής, εικάζω ότι είσαι γνωστός στα εδώ λημέρια Επίσης, μπορείς να μου δείξεις 3 ΤΕΙ με 7 μεταπτυχιακά προγράμματα; Εσύ είπες ότι "κάθε ΤΕΙ έχει 5 - 10 μεταπτυχιακά προγράμματα". Οπότε, πες μας 3 ΤΕΙ με 7 μεταπτυχιακά προγράμματα. Μπορείς; Ή απλά λες ό,τι σου έρθει στο κεφάλι; Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση μεταπτυχιακών, οπότε δεν θα σχολιάσω αν το παρακάτω είναι καλό ή όχι. Εσύ θα το κρίνεις. ΠΑΠΙ ΠΜΣ Προηγμένα Συστήματα ΠληροφορικήςΠροηγμένες Τεχνολογίες Ανάπτυξης Λογισμικού http://www.cs.unipi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=63&Itemid=626&lang=en Κάτι χάνεις... το πρόγραμμα σπουδών λέγεται "Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής". Μέσα σε αυτό, μία ροή ή study path κάνει focus σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ. Μάλλον έχεις μπερδέψει πολλές έννοιες μεταξύ τους.
Moderators Kercyn Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση μεταπτυχιακών, οπότε δεν θα σχολιάσω αν το παρακάτω είναι καλό ή όχι. Εσύ θα το κρίνεις. ΠΑΠΙ ΠΜΣ Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής Προηγμένες Τεχνολογίες Ανάπτυξης Λογισμικού http://www.cs.unipi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=63&Itemid=626&lang=en ΥΓ: Δεν μπορώ να βρω το πρόγραμμα σπουδών. Τελευταία φορά που μπήκα και το είδα ήταν πριν κάνα χρόνο που έψαχνα. Ωστόσο κατέβασε το PPT Site: Εδώ και θα δεις ότι είναι μεταπτυχιακό που σε εξειδικεύει στον προγραμματισμό. Είδες καθόλου τι είναι αυτό το μεταπτυχιακό; Γιατί εγώ βλέπω τα μαθήματα και βλέπω ότι είναι software engineering. Ο software engineer δεν είναι "προγραμματιστής", όπως κι ένας σεφ δεν είναι "μάγειρας". 1
Pseudonymo1212 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 @Groot Φυσικά και γνωρίζω καλύτερα από τον κάθε random insomniac εδώ μέσα. Άλλο ένας Random Insomiac που είναι γνώστης των πάντων, και άλλο κάποιος που έχει κάνει έρευνα μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Είσαι φοιτητής ΤΕΙ? γιατί είδα ότι σε πόνεσε πολύ. Όχι φίλε μου! δεν θα κάτσω να σου δείξω τα ΤΕΙ. Αν πάντως ενδιαφέρεσαι, δεν είναι δύσκολο να βρεις @Kercyn Μπορεί το συγκεκριμένο να μην είναι το καλύτερο παράδειγμα αλλά αυτό που λες, ότι δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά προγραμματισμού, απέχει πάρα πολύ. Επίσης, τα μαθήματα κάνουν τον τίτλο και όχι ο τίτλος τα μαθήματα. Και τι είναι δηλαδή ένας "Software engineer" (Μηχανικός Λογισμικού)?
groot Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 @Groot Φυσικά και γνωρίζω καλύτερα από τον κάθε random insomniac εδώ μέσα. Άλλο ένας Random Insomiac που είναι γνώστης των πάντων, και άλλο κάποιος που έχει κάνει έρευνα μεταπτυχιακών προγραμμάτων. @Kercyn Μπορεί το συγκεκριμένο να μην είναι το καλύτερο παράδειγμα αλλά αυτό που λες, ότι δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά προγραμματισμού απέχει πάρα πολύ. Αδερφέ... ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Είπες: Πλέον έχουμε καταντήσει το κάθε ΤΕΙ να έχει 5-10 μεταπτυχιακά προγράμματα. Η Ελλάδα έχει 13 ΤΕΙ. Από αυτά, σίγουρα 1 δεν έχει καθόλου μεταπτυχιακά. Επίσης, σίγουρα άλλο 1 έχει λιγότερο από 2. Εσύ είπες για 5 - 10 το κάθε ΤΕΙ. Οπότε, αυτό που είπες είναι ΛΑΘΟΣ. Άσε που σιγά μην εννοούσες το ίδρυμα αλλά το τμήμα. Άλλα, επειδή μάλλον έχω καταλάβει ποιος είσαι, στο δίνω αυτό γιατί είσαι ιδιαίτερη περίπτωση! Άρα, εσύ ο γνώστης ήδη έχεις κάνει ΔΥΟ λάθη. Ένα με το παράδειγμα που έφερες πριν από το ΠΑΠΕΙ και ένα με αυτό που είπες για τα ΤΕΙ. Και από εκεί και πέρα, θέλεις να μας πείσεις πως χωρίς να έχεις κάνει μεταπτυχιακό και με προφανέστατη άγνοια για το όλο θέμα, γνωρίζεις τι γίνεται σε ένα μεταπτυχιακό και τι αξία έχει. Επειδή, στο μυαλό σου, δεν είσαι random insomniac. Hell yeah! Makes sense... NOT! Είσαι φοιτητής ΤΕΙ? γιατί είδα ότι σε πόνεσε πολύ. Όχι φίλε μου! δεν θα κάτσω να σου δείξω τα ΤΕΙ. Αν πάντως ενδιαφέρεσαι, δεν είναι δύσκολο να βρεις Πως φαίνεται ότι εννοούσες το τμήμα (και όχι το ίδρυμα) και ότι σιγά μην ξέρεις τι έλεγες... !!! Επίσης, λες να με "πόνεσε πολύ" και για αυτό να λέω ότι τα ΤΕΙ δεν έχουν το καθένα 5 - 10 μεταπτυχιακά; Μάλλον κάποιον άλλον το έχει πονέσει και τις προηγούμενες φορές αλλά και αυτή που αποδεικνύεται ότι λέει παπάτζες.
Moderators Kercyn Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 @Kercyn Μπορεί το συγκεκριμένο να μην είναι το καλύτερο παράδειγμα αλλά αυτό που λες, ότι δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά προγραμματισμού, απέχει πάρα πολύ. Επίσης, τα μαθήματα κάνουν τον τίτλο και όχι ο τίτλος τα μαθήματα. Και τι είναι δηλαδή ένας "Software engineer" (Μηχανικός Λογισμικού)? Σου ζήτησα να μου δείξεις ένα "μεταπτυχιακό προγραμματισμού", μου έδειξες αυτό, σου λέω αυτό δεν είναι και μου λες εντάξει, δεν είναι αλλά κάποιο άλλο είναι! Και συνεχίζεις λέγοντας ότι απέχει πάρα πολύ το να λέω ότι δεν υπάρχουν μεταπτυχιακά προγραμματισμού. Ε δείξε μου ένα. Επίσης, τα μαθήματα κάνουν τον τίτλο και όχι ο τίτλος τα μαθήματα. Εεεε, ok; Είπα εγώ κάτι επ' αυτού; Και τι είναι δηλαδή ένας "Software engineer" (Μηχανικός Λογισμικού)? http://bfy.tw/30Ir Είσαι φοιτητής ΤΕΙ? γιατί είδα ότι σε πόνεσε πολύ. Άσε με να μαντέψω. Κομπλεξικός φοιτητής Πολυτεχνείου στα πρώτα έτη που νομίζει ότι επειδή έγραψε καλά στις Πανελλήνιες είναι "καλύτερος" από κάποιον που δεν έγραψε τόσο καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα