Haris San Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Ακουω περιπου 12 χρονια μεταλ κτλ και παλια ειχα την καυλα και αγοραζα full cd, αλλα θυμαμαι οτι οι τιμες ηταν καπου στα 10 ευρω. Επισης οταν ανοιξε και το public στην πολη μου επαιρνα cd αβερτα γιατι ειχαν ολα 6.99 .... Τωρα δεν αγοραζω πλεον λογω internet κτλ αλλα ειχα παει τις προαλλες στο Public και λεω κατσε να δω κανα cdακι, και ολα τα cd ειχαν 15 ευρω και πανω. Αλλα ειχαν και 20 ευρω... Τι στο καλο εγινε??
icedale Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Έχουν εδώ και χρόνια χαζέψει στα public με τις τιμές. Ό,τι να'ναι χρεώνουν. Τα ίδια χάλια έχω δεί και εγώ στα public και δεν αγοράζω τίποτα δυστυχώς - μπαίνω, σχολιάζω, και φεύγω. Έπαιρνα γύρα τα δισκοπωλεία μια φορά και έναν καιρό.
thebest201 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Από το 2023 και μετά έχουν πάει πολλά καινούρια εμπορικά 20 ευρώ και άνω (επειδή έχουν αρχίσει να βγαίνουν κάποιες περισσότερες κυκλοφορίες cd στα ελληνικά εμπορικά). Και είναι ασφαλώς ανάλογα με τον καλλιτέχνη. Ο Αργυρός, αν και τα τραγούδια χωρούσαν ακριβώς σε 1 cd (περίπου 80λεπτά διάρκεια), το χώρισε σε 3cd σαν concept album και έχει 30 ευρώ, αλλά η αλήθεια είναι ότι 22 τραγούδια δεν βγάζει κανείς στις μέρες μας .Η Φουρέιρα που έβγαλε cd το 2022, διαρκούσε πολύ λίγο, μισή ώρα, όλα τα κομμάτια 2-3 λεπτά maximum και γενικά κακή παραγωγή, πρόχειρη με σκληρά ντραμς και τέρμα εντάσεις (δεν είχε πολλά πρίμα) και είχε 20 ευρώ. Πολύ λίγα κομμάτια από το άλμπουμ της είχαν την κλασική παραγωγή με λιγότερα ντραμς, περισσότερα πρίμα και πιο χαμηλή ένταση, σε σχέση με τα υπόλοιπα. Στους πιο πολλούς πάντως έχει υποβαθμιστεί και η ποσότητα των τραγουδιών, δηλαδή maximum 10 κομμάτια, η ποιότητα των κομματιών, ότι δ είναι πολύ εύπεπτα, αλλά και η ποιότητα ήχου και φθηνές ενορχηστρώσεις. Καμία σχέση με τις παραγωγές εποχής sony, minos, universal (εννοώντας την cobalt) που άξιζαν τα 20 ευρώ και είχαν και full booklet. Πάντως του Σαμπάνη και του Κιάμου από την cobalt, τα πρόσφατα albums τους είναι καλές παραγωγές, άψογο ηχητικό αποτέλεσμα, θυμίζουν εποχή 2010 και πολλά κομμάτια σε αριθμό, 16-18 κομμάτια (αρκετά κομμάτια βέβαια ήδη κυκλοφορημένα) μιας και οι 2 είχαν πενταετία να βγάλουν ολόκληρα albums. Αλλά και πάλι τα 20 ευρώ είναι πολλά, θα μπορούσαν να είχαν 10-13 ευρώ, όπως είχαν τα περισσότερα cd αυτού του είδους, μεταξύ 2010-2019. Τα χειρότερα είναι της Taylor Swift και της Billie Eilish, δηλαδή είναι lofi παραγωγές (χωρίς υψηλές συχνότητες) και επειδή έχω ένα γνωστό που αγοράζει πολλές διαφορετικές εκδόσεις ενός δίσκου από τις συγκεκριμένες, έχω να πω ότι είτε βινύλιο είτε streaming το ίδιο και το αυτό, δηλαδή . Τα βινύλιά τους έχουν άνω των 50 ευρώ, ίσως και 70-80 τα διπλά βινύλια. Μάλιστα η Taylor Swift ξαναβγάζει τα παλιότερά της σε νέες ηχογραφήσεις με την τωρινή της φωνή και έχουν κομμένες πολλές υψηλές συχνότητες σε σχέση με τις αρχικές εκδόσεις, αλλά έχουν επίσης ανεβασμένες πολύ τις εντάσεις ακόμα και -6LUFS. Του Φέρρη ήταν το μόνο οικονομικό cd 11 ευρώ το πήρα και ηχητικά πολύ κοντά στις παλιότερες προσεγμένες παραγωγές, αλλά και όλα τα κομμάτια από άλλο σύμπαν και ανατριχιαστική φωνάρα, πεντακάθαρη, χωρίς τα φίλτρα που βάζουν ακόμα και σε μεγαλύτερα ονόματα. Είναι συλλογή με 9 γνωστά του κομμάτια όμως και 6 κομμάτια εντελώς καινούρια που πρωτοβγήκαν με το cd. Αυτό που λίγο με πείραξε είναι ότι το booklet έχει κάποιες κενές σελίδες ενώ θα μπορούσε να υπάρχουν και εκεί photos του αλλά μικρό το κακό, γιατί το γενικότερο αποτέλεσμα είναι άψογο. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2024 από thebest201
thebest201 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Τα public έχουν φέρει πολύ παλιό αρχείο, κατόπιν παραγγελίας, cds από την εταιρεία Polygram που ήταν μέχρι το 1998 ,οπως και μετέπειτα που έγινε universal (καμία σχέση με τη σημερινή Minos/Universal) τα πιο πολλά 7 ευρώ το καθένα. Είναι και προσωπικά cd καλλιτεχνών αλλά και συλλογές. Τα ίδια έχει φέρει και ο IANOS, πάλι κατόπιν παραγγελίας.Για κάποιον που είναι συλλέκτης ειναι ό,τι πρέπει γιατί στο discogs τα περισσότερα από αυτά έχουν πάνω από 12 ευρώ το καθένα, συν μεταφορικά, ενώ στα public είναι σχεδόν μισή τιμή και τα κάνω παραλαβή από το κατάστημα.Δύο έχω αγοράσει μέχρι στιγμής, πολύ απλά γιατί κάποια κομμάτια δεν τα βρήκα πουθενά στα 320kbps (ούτε υπάρχουν σε ψηφιακές πλατφόρμες). Οι συλλέκτες δίνουν τίποτα σε mp3 εννοείται, αλλά ακόμα και να δώσουν κάποιοι συγκεκριμένοι ανεβάζουν με το mp3gain την ένταση στα 99-100 decibels και μετά κλείνουν τον ήχο με πολύ μπάσο και παραμορφώνει. Αυτά που ελπίζω να φέρουν από παλιά λαϊκά είναι από τη σειρά Οι συνθέτες και τα τραγούδια τους, του Ρεπάνη και του Σούκα, που πωλούνται πολύ ακριβά στο discogs. Γενικά υπάρχουν συλλογές που μπορεί μόνο εκεί να υπάρχουν σε μορφή cd 2-3 τραγούδια, μιας και ειδικά η Polygram πολλούς σπάνιους δίσκους δεν τους έβγαλε σε cd. Στα καινούρια cd πάντως, στα ελληνικά δηλαδή κάνουν τσιγκουνιές, τελευταία κάποια δεν έχουν το κλασικό booklet και απλά έχουν κάποια μικρή αφίσα μεσα και στην άλλη πλευρά μπορεί να έχει δύο μικρότερες φωτογραφίες και να γράφει και τους συντελεστές. Και οι συσκευασίες που συνήθως είναι χάρτινες, τα πιο πολλά καμία σχέση με τα cd εποχής Heaven.
BlackRose56 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Θα συμφωνήσω σχεδόν με ότι είπε ο thebest201! Γενικά η τιμές στα cd έχουν αυξηθεί, 10-15€ ευρώ το cd, και τα περισσότερα δεν είναι καν Jewel case, ένα λεπτό χαρτόνι έτοιμο να σκιστεί(για τα καινούρια).... αλλά ποίο φτηνό απτό βινύλιο. public για μένα είναι ακριβά, για καινούρια cd φυσικά. Ιανός εχει καλύτερες τιμές και μπορείς να βρεις αρκετά ενδιαφέρον πράγματα, είτε online είτε στο κατάστημα. Στα δισκοπωλεία θα βρεις καλύτερες τιμές και περισσότερα από παλιά και καινούργια, χάνεσαι για ώρες και όλο βρίσκεις και κάτι. Στο discogs βρίσκεις, αλλά δεν συμφέρει αν δεν αγοράσεις πάνω από 3-4 cd. 1
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 1 hour ago, BlackRose56 said: Θα συμφωνήσω σχεδόν με ότι είπε ο thebest201! Γενικά η τιμές στα cd έχουν αυξηθεί, 10-15€ ευρώ το cd, και τα περισσότερα δεν είναι καν Jewel case, ένα λεπτό χαρτόνι έτοιμο να σκιστεί(για τα καινούρια).... αλλά ποίο φτηνό απτό βινύλιο. public για μένα είναι ακριβά, για καινούρια cd φυσικά. Ιανός εχει καλύτερες τιμές και μπορείς να βρεις αρκετά ενδιαφέρον πράγματα, είτε online είτε στο κατάστημα. Στα δισκοπωλεία θα βρεις καλύτερες τιμές και περισσότερα από παλιά και καινούργια, χάνεσαι για ώρες και όλο βρίσκεις και κάτι. Στο discogs βρίσκεις, αλλά δεν συμφέρει αν δεν αγοράσεις πάνω από 3-4 cd. γενικως οπως σε ολα προσπαθουν να τα πανε σιγα σιγα στο digital για απειρους λογους. α,γλυτωνεις ολους τους ενδιαμεσους. β.δεν ανηκει τιποτα στον χρηστη και δεν μπορει να το μεταπωλησει. οτι γινεται και με τα games στις κονσολες. 1
BlackRose56 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, poulinos είπε 28 λεπτά πριν, poulinos είπε γενικως οπως σε ολα προσπαθουν να τα πανε σιγα σιγα στο digital για απειρους λογους. α,γλυτωνεις ολους τους ενδιαμεσους. β.δεν ανηκει τιποτα στον χρηστη και δεν μπορει να το μεταπωλησει. οτι γινεται και με τα games στις κονσολες. Ναι άλλα αυτό είναι βλακεία, εγώ θελω να έχω ένα cd να το ακούω για πάντα όσες φορές θέλω, χωρίς ίντερνετ και ειδοποίησης, γιατί στην τελική είναι το art work και η ποιότητα ήχου. Στην κονσόλες έχει ξεφύγει... Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2024 από BlackRose56 2
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2024 1 hour ago, BlackRose56 said: Ναι άλλα αυτό είναι βλακεία, εγώ θελω να έχω ένα cd να το ακούω για πάντα όσες φορές θέλω, χωρίς ίντερνετ και ειδοποίησης, γιατί στην τελική είναι το art work και η ποιότητα ήχου. Στην κονσόλες έχει ξεφύγει... δεν διαφωνω καθολου.και αμα θες το πουλας.αλλα η εταιρεια δεν το βλεπει ετσι.η εταιρεια βλεπει 10 ενδιαμεσους οταν μπορει να στο πουλησει μεσα απο ενα site χωρις εκτυπωση χωρις cd χωρις χωρις χωρις. οποτε ισως για αυτο και η τιμη να εχει φτασει στο cd πολυ παραπανω.απο το να αποθαρρυνει καποιον να το αγορασει μεχρι τα αυξημενα εξοδα 2
thebest201 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) H ποιότητα του ήχου εξαρτάται! Γενικά δεν υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ digital και cd. Είχα κατεβάσει μερικά m4a αρχεία παλιότερα από iTunes (γενικώς δεν ξανακατέβασα) και ήταν ίδιο ακριβώς με το original cd. To ίδιο mastering κάνουν (από ότι μου έχει πει και ένα άτομο που κάνει mastering σε μικρότερη εταιρεία), απλά μπορεί πολλές φορές οι αλγόριθμοι της κάθε πλατφόρμας να το κάνουν να ακούγεται ελαφρώς διαφορετικά. Με το youtube είμαι ικανοποιημένος και το spotify απλά το χρησιμοποιώ μόνο αν βγαίνει κάτι καινούριο. Το αρνητικό είναι ότι σε κάποιες παλιότερες κυκλοφορίες, κάποια albums, 90s τυχαίνει να υπάρχουν στις πλατφόρμες μόνο στις remastered εκδόσεις πχ του 2010, που είναι πολύ πρεσαρισμένος ήχος. Αλλά η τάδε remastered έκδοση βγήκε ακριβώς όπως αυτό που υπάρχει στις πλατφόρμες. Πάντως βινύλιο της Taylor Swift και της Billie Eilish των 50 ευρώ το καθένα και είναι ακριβώς όπως τα digital, που αυτού του τύπου η μουσική, δεν έχει σχεδόν καθόλου υψηλές συχνότητες, ακούς πολύ boominess από τα σκληρά drums και είναι πολύ μουντό, ξερό το μπάσο και έχει πάει στα -7. με -6 LUFS το mastering. Στο θέμα του artwork και της συσκευασίας πολλών νέων ελληνικών cds, θα συμφωνήσω επίσης, είναι πολύ ψεύτικο το χαρτί και μέσα δεν έχουν το κλασικό booklet με στίχους (βέβαια δεν χρειάζεται στη σημερινή εποχή, πολλοί το θεωρούν αχρείαστο), απλά το booklet μπορεί να είναι αφίσα στη μία πλευρά και στην άλλη πλευρά να έχει τους συντελεστές και κάποιες photos. Της cobalt είναι προσεγμένα του Κιάμου και του Σαμπάνη και εξαιρετική παραγωγή, κρυστάλλινος ήχος, και τα συγκεκριμένα 2 albums περιέχουν τα κομμάτια που υπήρχαν μεμονωμένα, των τελευταίων 4 ετών μαζί με 7-8 καινούρια, αλλά η τιμή τους είναι γύρω στα 18-19 ευρώ το καθένα. Ο Σαμπάνης το χώρισε σε 2cd αν και η συνολική διάρκεια είναι 1 ώρα. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2024 από thebest201 2
star12 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Επειδή και γω μαζεύω από τα 90σ δίσκους σιντι και αρχές 90σ κασσετες (και εποχή που έγραφα από το ράδιο στη κασσετα διότι ήταν ακριβά η δυσεύρετα τότε τα Αλμπουμς) έχω μια απορία Αξίζει σε καινούριες Κυκλοφορείες Σε δίσκους να τους αγοράζεις, αντί για cd ,έστω και αν είναι κοντά στα 50 ευρώ στο public πχ; Η προτιμότερο να το παίρνεις σε cd; Ο ήχος ακόμα και στα καινούργια άλμπουμ είναι λίγο πιο (warm ) έτσι πως λένε ) από αυτό των σιντι ;; Διότι σε παλιές κυκλοφορίες 80σ όπως mj με το θρυλικό bad είναι 2
thebest201 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλά Michael Jackson ισχύει ότι είναι τέλειος ο ήχος του βινυλίου, ακόμα και τα βινύλια που υπάρχουν σήμερα στην αγορά έχουν απίστευτο ήχο, έχει ένας φίλος συλλέκτης! Ακούγονται warm όπως λες, του Michael Jackson δηλαδή σου βγάζουν το vibe της νοσταλγίας. Στην περιγραφή βέβαια που βλέπω σε καταστήματα, γράφει analog. Τώρα, κατά πόσο είναι αναλογικός ήχος, δεν ξέρω, πάντως αξίζει. Αυτός που λέω έχει και τις πρώτες εκδόσεις των cd του Michael Jackson και έχουν επίσης αυτή τη ζεστασιά. Τα καινούρια σημερινά βινύλια (όσα έχω ακούσει δηλαδή σε σπίτια γνωστών που ασχολούνται, συγκεκριμένα βινύλια από Taylor Swift, Billie Eilish, Post Malone, The Weeknd) είναι πολύ μπάσα, πολύ ψευτοψηφιοποιημένα και πρεσαρισμένος ήχος. Το ίδιο και επανεκδόσεις πχ της Αλεξίου με το Λοΐζο, αλλά και η Cobalt που έβγαλε των Poll το τελευταίο διάστημα. Καλά το Αντίδοτο της Βίσση και οι Ευαισθησίες της Γαρμπή, τα έκαναν εντελώς χάλια, δηλαδή έχουν ανεβάσει τέρμα εντάσεις και έχουν κόψει πολλές υψηλές συχνότητες και έχουν το λεγόμενο boominess. Αυτά δεν είχαν βγει σε βινύλια στο παρελθόν και οι εκδόσεις cd του 1997-1998 είναι αψεγάδιαστες ακόμα και στο artwork και συσκευασία. Δεν αξίζουν για κανένα λόγο τα βινύλια. Τέρμα εντάσεις έχουν όλες οι επανεκδόσεις των cd της Άννας Βίσση και Καίτης Γαρμπή, δηλαδή παίζει να είναι και -8LUFS, τη στιγμή που οι αρχικές εκδόσεις μπορεί να έπαιζαν από -15 μέχρι -13LUFS Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2024 από thebest201 1
thebest201 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ο Αργυρός 30 ευρώ και περιλαμβάνει 3 cd σαν concept album, αν και είναι 80 λεπτά η διάρκεια. Σχεδόν χωρούσε σε 1cd. Σαν έκδοση είναι προσεγμένη συσκευασία αλλά είπαμε. Σαν παραγωγές δεν μου αρέσουν τόσο του Αργυρού, βασικά αυτό το μπασαρισμα και τα τύμπανα που ακούγονται σκληρά. Επίσης τα περισσότερα πρόσφατα κομμάτια του Αργυρού, σε wav πάνε ως 16khz τη στιγμή που ακόμα και ένα mp3 320kbps κάποιου άλλου καλλιτέχνη φτάνει 20khz. Σαν μελωδίες βέβαια, από τη μια κάποια θυμίζουν παλιά κλασικά λαϊκά και κάποια pop δεκαετίας 2000 αλλά έχει και συνεργασίες με τραπερς. Στα αρνητικά και τα πολλά φίλτρα στη φωνή του. Πάντως οι παραγωγές σε γενικές γραμμές δεν είναι τόσο καλές όσο ήταν παλιότερα. Θα έλεγα ότι φταίει το loudness war αλλά και τα ελληνικά δεκαετίας 2000 ήταν στα -10 με -8LUFS τα περισσότερα. Το True Peak ίσως φταίει που τελευταία πολλοί το βάζουν +1.8 αλλά έχω δει ακόμα και +3. Και ότι προσπαθούν να βάλουν όσα περισσότερα μπάσα γίνεται και κόβουν πρίμα. Αλλά και ότι γεμίζουν τα φωνητικά με vocoders. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2024 από thebest201
thebest201 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το βινύλιο "Άνθρωπε" των Poll, που επανεκδόθηκε πριν από 1-2 χρόνια, επειδή το άκουσα πριν λίγο καιρό, σε σπίτι γνωστού μου, ακούγεται πολύ ψευτοψηφιοποιημένο και μάλλον έχουν ανεβάσει τις κυματομορφές στο τέρμα και έχουν κόψει πολλά πρίμα. Ακούγονται πολύ σκληρά τα τύμπανα και παρατεταμένα τα μπάσα. Η τιμή του είναι πάρα πολύ υψηλή, γύρω στα 40 - 50 ευρώ, ανάλογα το κατάστημα. Σαν βινύλιο είχε ξαναγίνει επανέκδοση και το 2008 και περιείχε και 45άρι "Άνθρωπε αγάπα" Η έκδοση cd που βγήκε πρώτη φορά τη δεκαετία του 90, ακούγεται με πολύ κρυστάλλινο ήχο, καθαρό και ισορροπημένα μπάσα και πρίμα και έχει και τα bonus tracks από το 45άρι, αλλά και τα cd πλέον έχουν ξεφύγει σε τιμές (discogs), όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Ευτυχώς στις ψηφιακές πλατφόρμες, ακούγεται μια χαρά το συγκεκριμένο cd. Γιατί έχω δει, στο spotify συγκεκριμένα για albums της cobalt, να τα βάζουν με σκρατς βινυλίου και αλλοιωμένο ήχο και επίσης σε συλλογές cd best of να είναι πετσοκομμένα κάποια κομμάτια, πχ να λείπει η εισαγωγή. Ενημερωτικά, τα public έχουν κάποια cd, αρχικές εκδόσεις, κυρίως της εταιρείας Polygram, κάποια εκ των οποίων είναι κάπως σπάνια. Οι τιμές είναι από 7 μέχρι 10 ευρώ. Στο discogs μερικά είναι πολύ πιο ακριβά και οι περισσότεροι δεν στέλνουν με boxnow ενώ έχουν ανέβει και τα μεταφορικά. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2024 από thebest201
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα