Προς το περιεχόμενο

Αγορά macbook.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα macbook και σκεφτόμουν το air 13.3. Μου αρέσει πάρα πολύ ο σχεδιασμός του και επειδή είμαι φοιτήτρια και χρησιμοποιώ συχνά αεροπλάνο νομιζω είναι ότι πρέπει. Από την άλλη υπάρχει και το macbook pro που μου αρέσει. Η χρήση που θα κανω θα είναι τελείως απλή δηλαδή ταινίες και σερφάρισμα στο ίντερνετ. Ποιο απο τα δύο μου ταιριάζει καλύτερα? Θα διαθέσω μέχρι 1.300€ (καινούργιο θέλω)

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα macbook και σκεφτόμουν το air 13.3. Μου αρέσει πάρα πολύ ο σχεδιασμός του και επειδή είμαι φοιτήτρια και χρησιμοποιώ συχνά αεροπλάνο νομιζω είναι ότι πρέπει. Από την άλλη υπάρχει και το macbook pro που μου αρέσει. Η χρήση που θα κανω θα είναι τελείως απλή δηλαδή ταινίες και σερφάρισμα στο ίντερνετ. Ποιο απο τα δύο μου ταιριάζει καλύτερα? Θα διαθέσω μέχρι 1.300€ (καινούργιο θέλω)

Eχε υποψην σου οτι το macbook pro retina 13" εχει μικροτερο footprint(=εχει μικροτερες διαστασεις, με εξαιρεση το παχος) απο το air 13", οποτε η οθονη του ανοιγει πιο ανετα στο αεροπλανο/λεωφορειο, δηλαδη δεν βρισκει τοσο ευκολα στο καθισμα του μπροστινου.

Συν οτι λογω οτι εχει ips οθονη, βλεπεις το ιδιο απο ολες τις γωνιες χωρις να ξεθωριαζουν τα χρωματα οπως στο air , οποτε στο αεροπλανο/λεωφορειο που η γωνια ειναι περιορισμενη απο το μπροστινο καθισμα, το retina ειναι πολυ προτιμοτερο.

Λεπτομερειες, αλλα καμμια φορα κανουν την διαφορα.

Δημοσ.

αν είσαι φοιτήτρια σε κάποια θεωρητική σχολή και θες σερφάρισμα και word πάρε το air. Αν είσαι σε κάποια με εργαστήρια-πολυτεχνική, με προγράμματα autocad Photoshop GIS erdas κτλ θα χρειαστείς το pro γιατί θα αναγκαστείς να περάσεις και το λογισμικό των Windows που χρειάζεται ανώτερο hardware.

Χθες πήγα είδα το air στα public και είναι τέλειο, μικρό λεπτό ελαφρύ ότι καλύτερο γι αυτό που θες και μέσα στα χρήματα αυτά. Θα σου πρότεινα το air λοιπόν και μη μπαίνεις στο τριπάκι να λες ας δώσω κάτι παραπάνω για λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά γιατί για τη χρήση που το θες είναι άχρηστα.

Δημοσ.

Ναι σε θεωρητική είμαι. Σκεφτόμουν να περιμένω αλλά όπως είπες δεν θα κάνω κάποια εξειδικευμένη χρήση.. Να κατεβάσω καμία ταινία μόνο..οπότε πηγαίνω για το air! Ευχαριστώ για τη βοηθεια

Δημοσ.

Ναι σε θεωρητική είμαι. Σκεφτόμουν να περιμένω αλλά όπως είπες δεν θα κάνω κάποια εξειδικευμένη χρήση.. Να κατεβάσω καμία ταινία μόνο..οπότε πηγαίνω για το air! Ευχαριστώ για τη βοηθεια

Υπάρχει macbook pro μέχρι τα λεφτά που θέλεις να δώσεις (1300 ευρώ) : https://www.skroutz.gr/s/6321672/Apple-MacBook-Pro-13-3-2-7GHz-i5-8GB-128GB-Flash-Storage-Retina-Display-2015.html

Αλλά κάνει περίπου 250 ευρώ περισσότερο από το air. Το μόνο (για τη χρήση την οποία το θες) που θα κάνει τη διαφορά είναι η ανάλυση οθόνης όπου στο air είναι 1440x900 και pro 2560x1600

Δημοσ.

Μην θαμπώνεσαι από την λεπτότητα του air.Όμορφο δεν λέω αλλά έχει μείνει πίσω σε αρκετούς τομείς (με πρώτο και καλύτερο τομέα την οθόνη που δεν είναι καν retina (ips). Αν συγκρίνεις τις οθόνες των air και pro δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.Το pro έχει καλύτερο σύστημα ψύξης και πολύ πιο ισχυρό hardware που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη για χρόνια.Το air άλλωστε κουβαλάει χρόνια στην πλάτη του από την τελευταία σημαντική αναβάθμιση και περιμένουμε νέα σειρά air το καλοκαίρι.Το pro αυτή τη στιγμή έχει πολλές επιπλεον δυνατότητες μπροστά στο air. Από την άλλη αυτό που σου είπαν περί θετικών και θεωρητικών σχολών είναι σχετικό.Κάθε άλλο.Επειδή είσαι σε θεωρητική σχολή οι οθόνες retina των pro είναι άκρως ξεκούραστες (λόγω ανάλυσης) και ιδανικές θα έλεγα για εσένα που λόγω της τριβής σου με το λόγο θα την χρησιμοποιείς για να γράφεις εργασίες (οι οποίες απαιτούν ώρες ασχολίας και το μόνο που δεν θα ήθελες είναι μία κουραστική οθόνη ).Ειδικά για μελέτη δεν κουράζεται το μάτι,στις ταινίες,στο σερφάρισμα που σε ενδιαφέρει.Είναι μία οθόνη που αν την συνηθίσεις δεν υπάρχει πισογύρισμα.Θα κοιτάς τις οθόνες άλλων υπολογιστών και θα νομίζεις ότι ανέπτυξες μυωπία.Σίγουρα τα pro δεν είναι μόνο για θεωρητικές σχολές αλλά ούτε και μόνο για τις θετικές. Και όπως σου είπα μην κολλάς στο πάχος.Το air είναι λεπτό μπροστά στο palmrest. Το παχύτερο σημείο του air (εκεί που στηρίζεται η οθόνη) έχει ακριβώς το ίδιο πάχος με το pro 13.3''.Μόνο παχύ δεν το λες λοιπόν ! Ελαφρύ είναι,δεν το συζητώ.Από εμένα έχεις πρόταση για το pro retina 13.3 για την χρήση που το προορίζεις.Τα πλεονεκτήματα του έναντι του air δεν σταματούν εδώ.Ανέφερα όσο πιο συνοπτικά μπορούσα,όσα θεώρησα πως σε ενδιαφέρουν.

• Like 3
Δημοσ.

Υπάρχει macbook pro μέχρι τα λεφτά που θέλεις να δώσεις (1300 ευρώ) : https://www.skroutz.gr/s/6321672/Apple-MacBook-Pro-13-3-2-7GHz-i5-8GB-128GB-Flash-Storage-Retina-Display-2015.html

Αλλά κάνει περίπου 250 ευρώ περισσότερο από το air. Το μόνο (για τη χρήση την οποία το θες) που θα κάνει τη διαφορά είναι η ανάλυση οθόνης όπου στο air είναι 1440x900 και pro 2560x1600

+1

Πηγαινε δες τα απο κοντα τα λαπτοπ και δωσε προσοχη στην οθονη.

Εχε υποψην σου οτι το macbook pro retina εχει διπλασια ram (8gb αντι για 4gb που εχει το air) οποτε θα σου κρατησει περισσοτερα χρονια/θα τρεχει πιο απροβληματιστα.

• Like 1
Δημοσ.

Δύο κιλά το ένα, 1,3 το άλλο, τεράστια διαφορά, πίστεψε με, τα έχω και τα δύο, το pro (15") της γυναίκας, αλλά το δικό μου με i7 και 8 ραμ, οπότε το pro...ας το έχει αυτή, καλύτερη οθόνη μεν, αλλά μην τρελένεσαι...μια χαρά είναι και το air...αυτά....

Δημοσ.

To macbook pro retina 13" εχει βαρος 1.58kg και το macbook air 13" εχει βαρος 1.35kg .

Το macbook pro retina 13"  εχει μικροτερο footprint(=εχει μικροτερες διαστασεις, με εξαιρεση το παχος) απο το air 13" λογω μικροτερων bezel γυρω απο την οθονη.

Στην φωτο εδω , το air 13" ειναι αριστερα και το macbook pro retina 13" ειναι το δεξια, οπου φαινεται οτι εχει μικροτερες διαστασεις:

13inretina_0-100010103-orig.jpg

maxresdefault.jpg

macbook_pro_13inch_35440710_18_620x443.j

• Like 3
Δημοσ.

Ωραίος....αν και είναι μόνο ένα εκατοστό, στη φώτο φαίνεται για περισσότερο. Ίσχυε αυτό στα μοντέλα του 2013;...αν ίσχυε με κατέστρεψες, θα το βάλω αγγελία

Δημοσ.

Ωραίος....αν και είναι μόνο ένα εκατοστό, στη φώτο φαίνεται για περισσότερο. Ίσχυε αυτό στα μοντέλα του 2013;...αν ίσχυε με κατέστρεψες, θα το βάλω αγγελία

Απο οτι βλεπω, το macbook pro retina 13" late 2013 εχει ιδιες διαστασεις με το macbook pro retina 13" early 2015

To macbook pro retina 13" early 2013 εχει ιδιο μηκος κ πλατος, αλλα ειναι λιγο παχυτερο.

Δημοσ.

Είχα κ εγώ το ίδιο δίλλημα...
Τελικά όταν τα είδα από κοντά κ τα δυο δεν υπήρχε γυρισμός...
Οι διάφορες στις διαστάσεις είναι μηδαμινές...στο πάχος μόνο στο σημείο που γίνεται σφήνα το air υπερέχει...αλλά πίστεψε με οι επιδόσεις κ η οθόνη αξίζουν με το παραπάνω για να καταλήξεις στο pro retina 13.3"...
Δεν ξέρω τι κεφάλαιο διαθέτεις αλλά είναι τέλειο μηχάνημα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...