g8anos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Προφανώς πρώτα αγόρασα την 970 κ μετά έμαθα τί εστι g-sync, γιαυτο κ κοιταω για τετοια οθονη. (και προς το παρον δεν εχω σκοπο να παω σε amd) Σε βιντεακια στο γιουτιουμπ φαινεται χαοτικη η διαφορα παντως. g-sync on και off Δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρία ποτε να δω gsync απο κοντα για να καταλαβω αν αξιζει τα λεφτα. Ολες αυτες τις οθονες τις θεωρω αρκετα ακριβες, ειδικα σε σχεση με την 27αρα που εχω τωρα, που εχει καλα χρωματα κ καλη απόκριση και την ειχα παρει μόλις 250ε Αν δεν αξίζει, ίσως να καταπολεμήσω το μικρόβιο που μ εχει μπει εδω και κατι μερες, και απλα να περιμενω να βγει κατι αξιολογο?
Fulgore Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Προφανώς πρώτα αγόρασα την 970 κ μετά έμαθα τί εστι g-sync, γιαυτο κ κοιταω για τετοια οθονη. (και προς το παρον δεν εχω σκοπο να παω σε amd) Σε βιντεακια στο γιουτιουμπ φαινεται χαοτικη η διαφορα παντως. g-sync on και off Δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρία ποτε να δω gsync απο κοντα για να καταλαβω αν αξιζει τα λεφτα. Ολες αυτες τις οθονες τις θεωρω αρκετα ακριβες, ειδικα σε σχεση με την 27αρα που εχω τωρα, που εχει καλα χρωματα κ καλη απόκριση και την ειχα παρει μόλις 250ε Αν δεν αξίζει, ίσως να καταπολεμήσω το μικρόβιο που μ εχει μπει εδω και κατι μερες, και απλα να περιμενω να βγει κατι αξιολογο? Δεν γινεται αυτο αγαπητε δυστηχως. Το ξαναγραφω η Aoc αξιζει κυριως λογω αναλυσης.Ναι μεν ειναι ακριβη αλλα δεν σε αναγκαζει οπως πχ η αντιστοιχη 1440p οθονη να κοιτας καθε χρονο ας πουμε για νεα καρτα γραφικων. Ακομα και σε 144hz monitor να μην κοιτας,ηδη υπαρχουν τιτλοι σε 2560x1440 που για να πιασεις εστω 60fps πρεπει να εχεις τα φιλτρα σε medium με High για να εισαι σιγουρος,βλεπε Witcher 3,GTA V κλπ.
Millennium Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Προφανώς πρώτα αγόρασα την 970 κ μετά έμαθα τί εστι g-sync, γιαυτο κ κοιταω για τετοια οθονη. (και προς το παρον δεν εχω σκοπο να παω σε amd) Σε βιντεακια στο γιουτιουμπ φαινεται χαοτικη η διαφορα παντως. g-sync on και off Δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρία ποτε να δω gsync απο κοντα για να καταλαβω αν αξιζει τα λεφτα. Ολες αυτες τις οθονες τις θεωρω αρκετα ακριβες, ειδικα σε σχεση με την 27αρα που εχω τωρα, που εχει καλα χρωματα κ καλη απόκριση και την ειχα παρει μόλις 250ε Αν δεν αξίζει, ίσως να καταπολεμήσω το μικρόβιο που μ εχει μπει εδω και κατι μερες, και απλα να περιμενω να βγει κατι αξιολογο? H G2460PG είναι σίγουρα μια πολύ ακριβή οθόνη για αυτά που προσφέρει.Αυτό δεν σημαίνει πως οι sync τεχνολογίες δεν αξίζουν γενικά απλά στη συγκεκριμένη πληρώνεις πολύ μεγάλο "καπέλο" για τέτοιο μοντέλο.Στα λεφτά της παίρνεις καλή 27'' 1440p 60hz ή ακόμα και qhd 144hz αλλά freesync.Ποιά οθόνη είπες οτι έχεις;
XMorsX Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 η οθονη π εχω τωρα ειναι επισης asus 22" δεν θυμαμαι μοντελο απο τη λιστα που μου εδωσε ο Fulgore βρηκα αυτην http://www.amazon.com/Nixeus-1920x1080-FreeSyncTM-Monitor-NX-VUE24A/dp/B0131PBN6U?tag=amazon0606-20υπαρχει καποιος τροπος να γινει τετοια παραγγελια γιατι δοκιμασα μια καρτα που ειχα και μ λεει οτι δεν γινεται δεκτη στην Αμερικη.υπαρχει αλλος τροπος απο αλλο σιτε ισως εστω και με διαφορα στην τιμη; Αυτή είναι ή μόνη καλή φθηνή freesync που έχει review προς το παρόν, αλλά δε ξέρω αν συμφέρει μετά το τελωνείο. Και μετά δε θα έχεις και εγγύηση.
Fulgore Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 H G2460PG είναι σίγουρα μια πολύ ακριβή οθόνη για αυτά που προσφέρει.Αυτό δεν σημαίνει πως οι sync τεχνολογίες δεν αξίζουν γενικά απλά στη συγκεκριμένη πληρώνεις πολύ μεγάλο "καπέλο" για τέτοιο μοντέλο.Στα λεφτά της παίρνεις καλή 27'' 1440p 60hz ή ακόμα και qhd 144hz αλλά freesync.Ποιά οθόνη είπες οτι έχεις; Ο ανθρωπος σου λεει οτι εχει 60hz monitor και θελει να παει σε 144hz. Που κολλαει η 27αρα 1440p 60hz και η 144hz Free sync με την περιπτωση του??? Προφανώς πρώτα αγόρασα την 970 κ μετά έμαθα τί εστι g-sync, γιαυτο κ κοιταω για τετοια οθονη. (και προς το παρον δεν εχω σκοπο να παω σε amd) Σε βιντεακια στο γιουτιουμπ φαινεται χαοτικη η διαφορα παντως. g-sync on και off Δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρία ποτε να δω gsync απο κοντα για να καταλαβω αν αξιζει τα λεφτα. Ολες αυτες τις οθονες τις θεωρω αρκετα ακριβες, ειδικα σε σχεση με την 27αρα που εχω τωρα, που εχει καλα χρωματα κ καλη απόκριση και την ειχα παρει μόλις 250ε Αν δεν αξίζει, ίσως να καταπολεμήσω το μικρόβιο που μ εχει μπει εδω και κατι μερες, και απλα να περιμενω να βγει κατι αξιολογο? Ειπαμε καλες και φθηνες οι Freesync αλλα οταν ο αλλος εχει Amd καρτα γραφικων. Αυτη την στιγμη η Aoc αξιζει γιατι ειναι οτι φθηνοτερο απο Gsync μερια,1080p(αρα οτι πρεπει για την 970)και αν το παρει απο εξωτερικο θα του βγει και φθηνοτερα. .
Millennium Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Ο ανθρωπος σου λεει οτι εχει 60hz monitor και θελει να παει σε 144hz. Που κολλαει η 27αρα 1440p 60hz και η 144hz Free sync με την περιπτωση του??? Στο οτι είναι πιο συμφέρουσες (από την G2460PG σίγουρα) και μπορεί να είναι καλύτερες επιλογές από τις περισσότερες "απλές" 24'' 144hz και από αυτήν που έχει.
Fulgore Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δηλαδη με λιγα λογια του προτεινεις να αλλαξει καρτα γραφικων για να παει σε FreeSync Monitor ενω ο ιδιος λεει οτι δεν εχει σκοπο να παει σε Amd(κοινως φανταζομαι εννοει οτι απο την επομενη καρτα θα το σκεφτει).Στεκει τωρα αυτο σαν λογικη προτασης??? Ακομα και για 1440p που αναφερεις η 970 κακα τα ψεμματα δεν ειναι καρτα για αυτη την αναλυση καθως ηδη πρεπει σε καινουργια παιχνιδια να παιζεις με παραχωρησεις για να πετυχεις το σταθερο 60ρι. Το ξαναλεμε για αλλη μια φορα λοιπον οτι τα πραγματα ειναι απλα.Καλως ή κακως με την μικρη ποικιλια σε Gsync,με τις ψηλες τιμες αλλα και την 970 και τις δυνατοτητες της,η καλυτερη περιπτωση ειναι η AOC G2460pg.
Millennium Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Του προτείνω να καταλήξει πρώτα στο budget,γιατί μπορεί να μην είναι διατεθειμένος να δώσει 450-500€ (να πει και τι μοντέλο έχει τώρα) και να δεις τις επιλογές του.Να κάνει έρευνα αγοράς να δει τι κυκλοφορεί και τι προσφέρει το κάθε τι για να μη πάει αδιάβαστος και πέσει θύμα των εταιριών,των proprietary ή κάποιου άλλου.Και σε 1440p μπορεί να πάει αν είναι σε 1080p και θέλει να αναβαθμιστεί σε επιφάνεια εργασίας,ευκρίνεια κλπ και να τη κρατήσει καιρό. Η AOC G2460PG είναι κακή αγορά όπως και κάποιες άλλες Benq και Eizo.Όταν κάποιος βρίσκει καλή 24'' 144hz με 250-300ε με sync tech ή χωρίς και του μένουν 100-200€ στη τσέπη πως να τη χαρακτηρίσει κανείς.
hitman69 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Προφανώς πρώτα αγόρασα την 970 κ μετά έμαθα τί εστι g-sync, γιαυτο κ κοιταω για τετοια οθονη. (και προς το παρον δεν εχω σκοπο να παω σε amd) Σε βιντεακια στο γιουτιουμπ φαινεται χαοτικη η διαφορα παντως. g-sync on και off Η εμπειρια μου με το GSYNC. Το GSYNC σε 144HZ monitor σε SINGLE VGA δεν εχει να προσφερει τιποτα. Το GSYNC εχει δυο βασικες λειτουργιες: A ) Εliminate tearing, σε 144HZ απλα δεν υπαρχει. B ) Elmiminate stuttering, σε single card δεν υπαρχει. Αυτο αφορα το SLI. Σε monitor με 144ΗΖ η λειτουργια του GSYNC βοηθαει μονο συστηματα SLI. Σε Monitor με 60HZ οπως το νεο ASUS ROG 4K το GSYNC βοηθαει και για το Α και για το Β.
XMorsX Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Για να μην χρειάζεται το gsync σε 144hz monitor πρέπει να βγάζεις και 144fps. Αυτό με την 970 δε γίνεται στους νέους τίτλους, στα 60fps μένεις. Σαφώς επίσης και εξαφανίζει το shuttering το οποίο εμφανίζεται και σε single gpus. Αν δεν έχεις σταθερά framerates, έχεις shuttering. Δε ξέρω πως έφτασε στο συμπέρασμα ότι δεν εχεις. Τέλος, εξαφανίζει και το input lag που δημιουργεί το vsync. Ή g2460pg δεν είναι κακή αγορά. Είναι υπερτιμημένη στα 500 ευρώ, αλλά με βάση την τιμή που θεωρουμε ότι θα έπρεπε να κοστιζει, και όχι με βάση πραγματικες ανταγωνιστικές προτάσεις. Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει άλλη οθόνη φθηνότερη εξίσου καλή με όλα τα features. Οι φθηνές freesync έχουν χειρότερη εικόνα και δεν έχουν back-light strobbing, ή lg 24gm77 δεν έχει sync tech και δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να κοστιζει 100 ευρώ κάτω, όσο κάνει στο mindfactory. Επειδή είμαστε Ελλάδα, θα μπορούσε να έχει και ένα πενηνταρι ακόμη καπέλο. 450 με 500 ευρώ όμως δεν είναι τραγική διάφορα, αν κάποιος θέλει τα χαρακτηριστικά που έχει ή οθόνη τα δίνει. 1
Fulgore Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2015 Για να μην χρειάζεται το gsync σε 144hz monitor πρέπει να βγάζεις και 144fps. Αυτό με την 970 δε γίνεται στους νέους τίτλους, στα 60fps μένεις. Σαφώς επίσης και εξαφανίζει το shuttering το οποίο εμφανίζεται και σε single gpus. Αν δεν έχεις σταθερά framerates, έχεις shuttering. Δε ξέρω πως έφτασε στο συμπέρασμα ότι δεν εχεις. Τέλος, εξαφανίζει και το input lag που δημιουργεί το vsync. Ή g2460pg δεν είναι κακή αγορά. Είναι υπερτιμημένη στα 500 ευρώ, αλλά με βάση την τιμή που θεωρουμε ότι θα έπρεπε να κοστιζει, και όχι με βάση πραγματικες ανταγωνιστικές προτάσεις. Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει άλλη οθόνη φθηνότερη εξίσου καλή με όλα τα features. Οι φθηνές freesync έχουν χειρότερη εικόνα και δεν έχουν back-light strobbing, ή lg 24gm77 δεν έχει sync tech και δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να κοστιζει 100 ευρώ κάτω, όσο κάνει στο mindfactory. Επειδή είμαστε Ελλάδα, θα μπορούσε να έχει και ένα πενηνταρι ακόμη καπέλο. 450 με 500 ευρώ όμως δεν είναι τραγική διάφορα, αν κάποιος θέλει τα χαρακτηριστικά που έχει ή οθόνη τα δίνει. Εμ στα λογια μου ερχεσαι. Το εγραψα και πιο πισω(μιας και περιμενω να ερθει και η δικια μου πιστευω μεχρι την αλλη εβδομαδα) οτι αν η αγορα γινει απο εξωτερικο οπως αναφερει ο ενδιαφερομενος αξιζει περισσοτερο λογω χαμηλοτερης τιμης. Να ταν η μονη οθονη που ειναι υπερκοστολογημενη στην Ελλαδα ή να υπηρχαν και αλλες επιλογες να πω ναι εχει δικιο ο Millennium. Αλλα οταν ο ενδιαφερομενος ηταν συγκεκριμενος στο τι ψαχνει και τι διαθετει,ε δεν γινεται να βλεπω να γινονται προτασεις οθονων ασχετων με αυτα που ζητα ο ts.
BabisTs Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Ή g2460pg δεν είναι κακή αγορά. Είναι υπερτιμημένη στα 500 ευρώ Πολλά τα χρήματα για αυτά που προσφέρει αυτό το monitor.Στα -100 ευρώ πιστεύω θα ήταν good deal για 24'' 144hz monitor + gsync.Στα +200 που βρίσκεται από ένα απλό 24'' 144hz monitor απλά δεν δικαιολογείται για το gsync μόνο που προσφέρει (προσωπική μου άποψη).Απλά το gsync είναι ακριβό σπόρ και αυτήν την ώρα το μόνο budjet/perfomance monitor είναι το Aoc.Σίγουρα η amd στον τομέα του freesync έχει κάνει καλύτερη τιμολόγηση (και πιο αντιπροσωπευτική) στα monitor που το υποστηρίζουν. 1
Fulgore Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Πολλά τα χρήματα για αυτά που προσφέρει αυτό το monitor.Στα -100 ευρώ πιστεύω θα ήταν good deal για 24'' 144hz monitor + gsync.Στα +200 που βρίσκεται από ένα απλό 24'' 144hz monitor απλά δεν δικαιολογείται για το gsync μόνο που προσφέρει (προσωπική μου άποψη).Απλά το gsync είναι ακριβό σπόρ και αυτήν την ώρα το μόνο budjet/perfomance monitor είναι το Aoc.Σίγουρα η amd στον τομέα του freesync έχει κάνει καλύτερη τιμολόγηση (και πιο αντιπροσωπευτική) στα monitor που το υποστηρίζουν. http://www.geforce.com/hardware/technology/g-sync/where-to-buy-g-sync-monitors-and-modules Μια χαρα τιμη εχει η Aoc εκτως Ελλαδος απλα εμεις την χρυσοπληρωνουμε,οπως και τις επομενες Acer Υπηρχε και το Upgrade kit για την γνωστη Asus αλλα και αυτο κοστιζε πανακριβα http://rog.asus.com/297882014/news/vg248qe-g-sync-upgrade-kit-now-available/ Οταν λοιπον σου χρεωνει η ιδια η Nvidia 200$ για το Upgrade kit g sync και το Aoc στο εχει στα 350$ μια χαρα τιμη ειναι απλα κλασσικα στην Ευρωπη για αλλη μια φορα τα χρυσοπληρωνουμε αυτα.
XMorsX Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Πολλά τα χρήματα για αυτά που προσφέρει αυτό το monitor.Στα -100 ευρώ πιστεύω θα ήταν good deal για 24'' 144hz monitor + gsync.Στα +200 που βρίσκεται από ένα απλό 24'' 144hz monitor απλά δεν δικαιολογείται για το gsync μόνο που προσφέρει (προσωπική μου άποψη).Απλά το gsync είναι ακριβό σπόρ και αυτήν την ώρα το μόνο budjet/perfomance monitor είναι το Aoc.Σίγουρα η amd στον τομέα του freesync έχει κάνει καλύτερη τιμολόγηση (και πιο αντιπροσωπευτική) στα monitor που το υποστηρίζουν. Ναι, εχει κανει πολυ καλυτερη τιμολογηση, αλλα απο την αλλη δεν εχει καποια εξισου καλη οθονη (με εξαιρεση την Nixues η οποια ομως ειναι υποδεεστερη και αυτη και δεν ερχεται ευρωπη) οποτε τι να το κανεις εφοσον δεν αγοραζεις καλο προιον.
Millennium Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Πολλά τα χρήματα για αυτά που προσφέρει αυτό το monitor.Στα -100 ευρώ πιστεύω θα ήταν good deal για 24'' 144hz monitor + gsync.Στα +200 που βρίσκεται από ένα απλό 24'' 144hz monitor απλά δεν δικαιολογείται για το gsync μόνο που προσφέρει (προσωπική μου άποψη).Απλά το gsync είναι ακριβό σπόρ και αυτήν την ώρα το μόνο budjet/perfomance monitor είναι το Aoc.Σίγουρα η amd στον τομέα του freesync έχει κάνει καλύτερη τιμολόγηση (και πιο αντιπροσωπευτική) στα monitor που το υποστηρίζουν. +1 Από freesync υπάρχει μέχρι και 27'' QHD φθηνότερο (ιiiyama B2783QSU),η LG IPS 29UM67-P,από 24'' η Nixeus NX VUE24A που είναι πολύ καλή στα 300e,η AOC G2460PF που δεδομένου της τιμής είναι αξιόλογη,όλες τους φθηνότερες από την AOC G2460PG...και χωρίς sync tech υπάρχει και η εξαιρετική LG 24GM77 αν τη βρεις.Δηλαδή υπάρχουν εναλλακτικές το ίδιο καλές ή καλύτερες και όλες τους αποτελούν καλύτερα deals.Όταν κάτι είναι υπερκοστολογημένο σαν την G2460PG και υπάρχει κάτι αντίστοιχο φθηνότερο με περίπου ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις ή καλύτερα χαρακτηριστικά αυτό αποτελεί κακή αγορά . και -
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα