Προς το περιεχόμενο

144hz monitor τι και πως;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκεφτομαι επιτελους να ξεφυγω απο τα 75hz και να κανω μια σοβαρη αναβαθμιση..η χρηση ειναι καθαρα fps gaming..μια οθονη 144hz οπως αυτη η ασυς http://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.html

εχει τεραστια διαφορα με μια που εχει freesync με range εως και 144hz.ποια ειναι η πιο φθηνη οθονη που μπορω να βρω σε ελληνικο μαγαζι με freesync range εως 144hz και τιμη μεχρυ 450 ευρω;;

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η Asus ειναι απαισια οθονη με PWM dimming και κακα color presets.

Σε ελληνικο καταστημα, η πιο φθηνη 144αρα με αξιοπρεπη εικονα ειναι η AOC G2460PG στα 500 ευρω απο e-shop με G-Sync. Yπαρχουν και φθηνοτερες Freesync αλλα εχουν χαλια χρωματα. Απο εξωτερικο υπαρχει και η φθηνοτερη 144αρα LG 24GM77 χωρις sync tech αλλα με back-light strobbing. Eχει πολυ καλα χρωματα για TN, καλυτερα και απο την AOC.

Τα sync techs αυτο που κανουν ειναι να συγχρονιζουν τον ρυθμο ανανεωσης της οθονης με τα καρε που δινει η καρτα γραφικων. Οπως σου ειπα, για να το καταλαβεις καλυτερα πρεπει να googlαρεις και να διαβασεις και μονος σου. Κανουν μεγαλη διαφορα στο gaming, αλλα δεν ειναι υποκαταστατο των πολλων Hz. Ειναι συμπληρωματικο.

Τελος, εχε υποψιν σου οτι στα νεα παιχνιδια τα 120+ fps δεν πιανονται ευκολα ουτε στα 1080p. Θελεις μια 980ti τουλαχιστον, σε καποια χρειαζεσαι δυο. Tα multiplayer fps που ξερω βεβαια δεν ειναι τοσο απαιτητικα, μια 970/390 ειναι αρκετη για πολλα fps, αν και το battlefield 4 ας πουμε την θελει την 980ti του για να πιασει τριψηφιο νουμερο fps σταθερο.

Και βεβαια, για να ειναι σταθερα αυτα τα νουμερα, θελεις και high-end επεξεργαστη, ο i5 απο τον i7 εχουν διαφορα σε αυτες τις περιπτωσεις.

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου καλή η VG248Q σε σύγκριση με οτι κυκλοφορεί εδώ και καιρό.Αν θες 144Hz με sync σε αυτά τα χρήματα καλύτερα να περιμένεις να ρθουν κάποια μοντέλα Ελλάδα ή να πάρεις από Eu.Ποιά οθόνη έχεις τώρα;

Δημοσ.

η οθονη π εχω τωρα ειναι επισης asus 22" δεν θυμαμαι μοντελο

απο τη λιστα που μου εδωσε ο Fulgore βρηκα αυτην http://www.amazon.com/Nixeus-1920x1080-FreeSyncTM-Monitor-NX-VUE24A/dp/B0131PBN6U?tag=amazon0606-20υπαρχει καποιος τροπος να γινει τετοια παραγγελια γιατι δοκιμασα μια καρτα που ειχα και μ λεει οτι δεν γινεται δεκτη στην Αμερικη.υπαρχει αλλος τροπος απο αλλο σιτε ισως εστω και με διαφορα στην τιμη;

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, ποια οθόνη αξίζει , value for money, για g-sync 120hz+ με την 970 μου?

Εχω μια 27αρα της samsung τωρα 1920x1080, με 1 sec response time, αλλα τα 60 hz μου φαινονται λίγα, και χωρις v-sync εχει φοβερό tearing. 

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, ποια οθόνη αξίζει , value for money, για g-sync 120hz+ με την 970 μου?

Εχω μια 27αρα της samsung τωρα 1920x1080, με 1 sec response time, αλλα τα 60 hz μου φαινονται λίγα, και χωρις v-sync εχει φοβερό tearing. 

G-sync και τουλάχιστον 120hz το λιγότερο σε αυτήν   http://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html

http://www.e-shop.gr/othoni-aoc-g2460pg-24-led-gaming-full-hd-black-p-PER.167499

Μονο αυτη η Aoc.Δυστηχως απο Ελλαδα δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες(την βρισκεις βεβαια και απο εξωτερικο αν σε βολευει φθηνοτερα πχ το Γερμανικο

http://www.amazon.de/AOC-G2460PG-LED-Monitor-Displayport-Reaktionszeit/dp/B00LBSZHAI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1448635000&sr=8-1&keywords=aoc+g2460pg

http://www.amazon.fr/gp/product/B00LBSZHAI/ref=s9_simh_gw_p147_d1_i1?pf_rd_m=A1X6FK5RDHNB96&pf_rd_s=desktop-1&pf_rd_r=1H0GA62BZWS86WGKT01C&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=577191267&pf_rd_i=desktop

Μονο το Γερμανικο και Γαλλικο Amazon στελνουν αυτη την στιγμη Ελλαδα.Εγω προτιμησα να δωσω το κατι παραπανω και να την παρω απο εδω κυριως αν ειμαι τοσο τυχερος και μου τυχει ελατωματικο μοντελο :P

Για παραπανω αναλυση δεν αρκει η 970.

Δημοσ.

απο γερμανια θα αγοραστει, οταν τελικα αποφασιστεί. 

Την ειχα τσεκαρει αυτην , αλλα με τρομαξαν λιγο τα αρνητικα σχολια. Λενε για χαλια χρωματα κ προβληματα στον φωτισμο, bleeding κτλ

Επισης, εαν παω σε μεγαλυτερη αναλυση , αλλα παιζω κάποια βαρβάτα games σε 1980χ1024 εαν δεν τα σηκωνει η 970, θα εχω προβλημα στην απεικόνιση? 

Η rog swift κανει 200ε παραπανω, αξιζει την μεγαλη διαφορα?

Δημοσ.

απο γερμανια θα αγοραστει, οταν τελικα αποφασιστεί. 

Την ειχα τσεκαρει αυτην , αλλα με τρομαξαν λιγο τα αρνητικα σχολια. Λενε για χαλια χρωματα κ προβληματα στον φωτισμο, bleeding κτλ

Επισης, εαν παω σε μεγαλυτερη αναλυση , αλλα παιζω κάποια βαρβάτα games σε 1980χ1024 εαν δεν τα σηκωνει η 970, θα εχω προβλημα στην απεικόνιση? 

Η rog swift κανει 200ε παραπανω, αξιζει την μεγαλη διαφορα?

Όχι η rog swift δεν αξίζει με τα θέματα που έχει ούτε η G2460PG τα αξίζει τα λεφτά της στην αγορά αλλά δεν έχεις και πολλές επιλογές γιατί γενικά gsync και vfm είναι κάτι το οξύμωρο.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω βαρεθει να διαβαζω για χαλια χρωματα σε TN panels.Ναι ρε μεγαλε θες τα καλα χρωματα για να βλεπεις ταινιες ή αγορασε ενα Ips panel 60hz ή δωσε μια περιουσια για το Asus(γενικα το λεω οχι για σενα ετσι).

Οσο για τα προβληματα,δεν εχει βγει ενα monitor στην ιστορια απο τις LCD μεχρι σημερα που να μην εχει παρουσιασει προβληματα.

Ακομα και η Eizo πχ που κοστολογει αρκετα ακριβα τα Monitor της αν δεις θα διαβασεις παρα πολλα προβληματα,ειδικα δε για τις Dell.

Και το Asus που κοιτας το https://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html?from=catspanδεν αξιζει γιατι και αυτο φοραει TN panel κοινως ιδια χρωματα με ολα αυτα τα panels.

Το καινουργιο με Ips panel κοστιζει διπλασια τιμη απο το Aoc https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html?from=drop&keyphrase=pg279(φθηνοτερα απο Amazon Γερμανιας).

Εαν δεν τα σηκωνει η 970 σου αγαπητε σημαινει οτι θα πρεπει να ριξεις ρυθμισεις πχ απο High settings σε medium κλπ αλλιως αγοραζεις ακριβοτερη καρτα γραφικων.

Και για την Asus Rog αν δεις παρα μα παρα πολλα προβληματα εχουν παρουσιαστει.

Δημοσ.

η οθονη π εχω τωρα ειναι επισης asus 22" δεν θυμαμαι μοντελο

απο τη λιστα που μου εδωσε ο Fulgore βρηκα αυτην http://www.amazon.com/Nixeus-1920x1080-FreeSyncTM-Monitor-NX-VUE24A/dp/B0131PBN6U?tag=amazon0606-20υπαρχει καποιος τροπος να γινει τετοια παραγγελια γιατι δοκιμασα μια καρτα που ειχα και μ λεει οτι δεν γινεται δεκτη στην Αμερικη.υπαρχει αλλος τροπος απο αλλο σιτε ισως εστω και με διαφορα στην τιμη;

Η nixeus είναι καλή αλλά διατίθεται σε λίγες χώρες.Αν θες κοίτα στο αντίστοιχο νήμα για τις freesync με links καταστημάτων.

Δημοσ.

Όχι η rog swift δεν αξίζει με τα θέματα που έχει ούτε η G2460PG τα αξίζει τα λεφτά της γενικά στην αγορά αλλά δεν έχεις και πολλές επιλογές γιατί γενικά gsync και vfm είναι κάτι το οξύμωρο.

Η Aoc τα αξιζει τα λεφτα της κυριως λογω 1080p Gsync κοινως δεν εχει τοσες απαιτησεις απο καρτα γραφικων/αναβαθμισεις σε σχεση με παραπανω αναλυσεις.

Επισης ακομα και η παραπανω Asus https://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.htmlμε το upgrade kit για Gsync που στο site της Nvidia λενε για 200$ οτι κανει(αρα κλασσικα 200ευρω οι αλητες),παλι στα ιδια ή και παραπανω χρηματα βγαινει απο την Aoc.

Αλλωστε το θεωρω λιγο περιεργο να λεμε δεν  αξιζει η Aoc στα λεφτα της οταν ο αλλος εχει Gtx 970 ακριβως οταν δεν υπαρχουν πολλες επιλογες.

Σιγουρα το FreeSync εχει περισσοτερες επιλογες και φθηνοτερες υλοποιησεις αλλα καλως ή κακως ειναι για amd καρτες μονο. 

Στις Nvidia καρτες λοιπον η Aoc αυτη την στιγμη ειναι μια τιμια Gsync αγορα,κυριως για κατοχους 970/980.

Αυτο ελειπε αλλωστε να σκαμε μια περιουσια για να τρωμε χαστουκια απο τους Developers οπως στο Batman ή με τις απαιτησεις των AC.

Δημοσ.

H VG248Q είναι απαίσια gaming οθόνη...τα χούμε πει.Μη παίρνετε στον λαιμό σας άλλους με κακές προτάσεις.Η G2460PG είναι κακή αγορά εκτός και αν κάποιος είναι nvidia fan ή δεν υπολογίζει τα χρήματα ,απλά και ξεκάθαρα.24αρα ΤΝ 144Hz οθόνη και να κάνει 450-500€+ και να λέμε και οτι αξίζει και από πάνω...

Δημοσ.

H VG248Q είναι απαίσια gaming οθόνη...τα χούμε πει.Μη παίρνετε στον λαιμό σας άλλους με κακές προτάσεις.Η G2460PG είναι κακή αγορά εκτός και αν κάποιος είναι nvidia fan ή δεν υπολογίζει τα χρήματα ,απλά και ξεκάθαρα.24αρα ΤΝ 144Hz οθόνη και να κάνει 450-500€ και να λέμε και οτι αξίζει και από πάνω...

Δυστηχως στο παραπανω εισαι τελειως λαθος.Ο ανθρωπος καλως ή κακως εχει Nvidia καρτα και κοιταζει σε Gsync. Τι δηλαδη θα επρεπε να του πουμε''πουλα την καρτα σου και τραβα σε amd για FreeSync''???

Καλως ή κακως το Gsync ετσι ειναι. Και σου ξαναλεω και η παραπανω Asus με το nvidia kit για Gsync στα ιδια χρηματα βγαινει,μη σου πω και παραπανω αν κοστιζει 200ευρω στην Ευρωπη το kit.

Επισης το οτι φορανε TN panel τι να κανουμε δηλαδη. Ωριστε και η ακριβοτερη Asus Rog που αυτη με TN panel κοστιζει 170ευρω φθηνοτερα απο αυτη με Ips panel.

Πολλα ειναι τα κουλα στο PC Gaming Millennium(απο τα πανακριβα κοστολογημενα περιφερειακα,ειδικα αν εχουν και RGB φωτισμο μεχρι και οι gaming καρεκλες).Και το αποτελεσμα τα Console ports.

H VG248Q είναι απαίσια gaming οθόνη...τα χούμε πει.Μη παίρνετε στον λαιμό σας άλλους με κακές προτάσεις.Η G2460PG είναι κακή αγορά εκτός και αν κάποιος είναι nvidia fan ή δεν υπολογίζει τα χρήματα ,απλά και ξεκάθαρα.24αρα ΤΝ 144Hz οθόνη και να κάνει 450-500€+ και να λέμε και οτι αξίζει και από πάνω...

Ποιος προτεινε παραπανω την Asus VG248Q?? :huh:

Δημοσ.

Δυστηχως στο παραπανω εισαι τελειως λαθος.Ο ανθρωπος καλως ή κακως εχει Nvidia καρτα και κοιταζει σε Gsync. Τι δηλαδη θα επρεπε να του πουμε''πουλα την καρτα σου και τραβα σε amd για FreeSync''???

Καλως ή κακως το Gsync ετσι ειναι. Και σου ξαναλεω και η παραπανω Asus με το nvidia kit για Gsync στα ιδια χρηματα βγαινει,μη σου πω και παραπανω αν κοστιζει 200ευρω στην Ευρωπη το kit.

Επισης το οτι φορανε TN panel τι να κανουμε δηλαδη. Ωριστε και η ακριβοτερη Asus Rog που αυτη με TN panel κοστιζει 170ευρω φθηνοτερα απο αυτη με Ips panel.

Πολλα ειναι τα κουλα στο PC Gaming Millennium(απο τα πανακριβα κοστολογημενα περιφερειακα,ειδικα αν εχουν και RGB φωτισμο μεχρι και οι gaming καρεκλες).Και το αποτελεσμα τα Console ports.

Δεν είναι και τόσο κακή ιδέα.Λάθος είναι να λες οτι η οθόνη αξίζει τα λεφτά της γιατί μόνο αυτό δεν ισχύει...Από το να πάρει μια υπερκοστολογημένη οθόνη ή να πάρει την Asus VG248Q με τα χάλια χρώματα,το pwm dimming και το ανύπαρκτο blur reduction στα ψηλά με kit μπορεί να'ναι και προτιμότερο να κάνει αλλαγή ή να κοιτάξει κάτι άλλο.

Τι να του πούμε,την αλήθεια θα του πούμε οτι αν κάνει τέτοια αγορά θα πληρώσει πολλά και θα πάρει λίγα,στη κοινή ελληνική το λέμε και "θα πιαστεί κώτσος" ή και αλλιώς αλλά θα πέσει λογοκρισία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...