Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάψει μόνος μου καλωδίωση:  Τερματικά RJ45 πάνε στο ρουτερακι και καταλήγουνε σε Ethernet μπρίζες τοίχου.  Δε θυμάμαι αν τις είχα κάνει τύπου T568A ή T568B.

Με κάποιο patch cable συνδέω τη μπρίζα του τοίχου με το pc.  Το pc συνδέεται στο Internet μια χαρά.

Όταν όμως δοκιμάζω με ένα cable tester (σαν αυτό http://www.satworld.ie/images/detailed/0/network-cable-tester.jpg ) την καλωδίωση από το RJ45 του router, μέχρι το RJ45 που μπαίνει στο pc, το tester βγάζει άλλα αντί άλλων.  Από τη μεριά του router τα λαμπάκια λένε 1,2,3,4,5,6,7,8 και από τη μεριά του pc τα λαμπάκια λένε 3,6,1,4,5,2,7,8.  Όταν ελέγχω το pach cable μόνο του, τα λαμπάκια είναι μια χαρά (1,2,3,4,5,6,7,8).

Πώς γίνεται αυτό? 

Δημοσ.

Πρέπει λίγο να δεις τα χρωματάκια, αν έκανες τελικά Α ή Β και να δεις το patch cord - cable τη χρησιμοποιεί για να σε βοηθήσουμε νομίζω!

Δημοσ.

Προφανώς το καλώδιο στα 2 άκρα έχει τερματιστεί με διαφορετικό πρότυπο, στο ένα με 568Α και στο άλλο με 568Β.

Ουσιαστικά τώρα είναι crossover και όχι straight. Δεν θα έχεις προβλημα αφού πλέον όλες οι συσκευές έχουν Auto MDI/MDIX και το δίκτυο παίζει κανονικά. Εκτός και αν υπάρχει καποια παλιά ασύμβατη συσκευή, οπότε πρέπει να το έχεις υπόψη.

Η συγκεκριμένη συνδεσμολογία είναι crossover για Fast Ethernet (100Mbps). Για Gigabit crossover, ο τερματισμός στην άλλη πλευρά πρέπει να είναι 3,6,1,7,8,2,4,5.

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη συνδεσμολογία είναι crossover για Fast Ethernet (100Mbps). Για Gigabit crossover, ο τερματισμός στην άλλη πλευρά πρέπει να είναι 3,6,1,7,8,2,4,5.

fast ethernet 100 Mbps, μήπως 1Gbps εννοείς;

Δημοσ.

Συμφωνούμε λοιπόν ότι η σειρά rj45 - καλώδιο1 - πρίζα (keystone λέγεται?) - rj45 - καλώδιο2 - rj45 πρέπει να βγάζει στο τέστερ 1,2,3,4,5,6,7,8 .  Σωστά?

Ναι κι εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το καλώδιο1 έχει διφορετικό τύπο στο rj45 και διαφορετικό στην πρίζα.  Θα προσπαθήσω να το ελέγξω με το μάτι όταν πάω σπίτι.

Το καλώδιο1 είναι το μισό από ένα pach cable που ειχα αγοράσει από μαγαζί.  Χρησιμοποίησα την έτοιμη άκρη με το rj45 και στην άλλη (την κομένη) έβαλα δική μου πρίζα.  Ίσως να μην είχα καταλάβει καλά τι τύπος ήταν η έτοιμη άκρη.

Δημοσ.

Μόλις το έλεγξα.  Στο καλώδιο1 το rj45 είναι TYPE B και η πρίζα είναι TYPE A.

Απορώ τόσο καιρό πως δούλευε.  Και απορώ ακόμα πιο πολύ με εμένα.....

Ευχαριστώ παιδιά.

Δημοσ.

Όπως έγραψα και προηγούμενα, όλες οι συσκευές τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζουν αυτόματα το καλώδιο και δουλεύουν κανονικά, είτε είναι straight είτε crossover.

Είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση να πέσεις σε συσκευή που δεν τ' αναγνωρίζει, κυρίως σε πολύ παλιά hub και κάρτες υπολογιστών.

Δημοσ.

Όπως έγραψα και προηγούμενα, όλες οι συσκευές τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζουν αυτόματα το καλώδιο και δουλεύουν κανονικά, είτε είναι straight είτε crossover.

Είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση να πέσεις σε συσκευή που δεν τ' αναγνωρίζει, κυρίως σε πολύ παλιά hub και κάρτες υπολογιστών.

Συμφωνώ, έτσι ακριβώς είναι!

Δημοσ.

Εντάξι, εγώ καλού κακού (και λόγω τελειομανίας) προσπαθώ να αλλάξω τη καλωδίωση στα πριζάκια.  Και χωρίς το ειδικό κατσαβιδάκι/καρφωτικό με παιδεύει.

Δημοσ.

Μην το επιχειρήσεις με κατσαβίδι, μαχαίρι ή κάτι άλλο εκτός από το καρφωτικό, διότι θα χαλαρώσουν οι λεπίδες και μετά δεν θα πατά καλά στην εσοχή.

Μέχρι να πάρεις ένα εργαλείο, άστο όπως είναι αφού σου δουλεύει.

• Like 1
Δημοσ.

Με κατσαβίδι το είχα κάνει και παλιά.  Και τώρα ήδη έβγαλα τα καλώδια. 

Έβαλα το ένα, δεν έδιναν σήμα 2-3 καλώδια και το ξανάβγαλα.  Μπορεί να χαλάρωσαν οι λεπίδες όπως είπες.  Πιο πιθανό θεωρώ να είναι πληγωμένο το καλώδιο από τον εσωτερικό σφιγκτήρα της πρίζας. 

Θα σε ακούσω και θα πάω να πάρω το καρφωτικό που είπες.  4-5 ευρώ δεν είναι τίποτα (άμα το βρω κι Θεσσαλονίκη, σε μαγαζιά το είχα βρει πάνω από 10 και δεν πήρα.

>>>>

Εργαλείο εισαγωγής LSA - krone.

- Εργαλείο συνδέσεων για CAT 5 LC
- Για καλώδια διαμέτρου 0,4-0,6mm

<<<<

Αυτό κάνει για CAT6?

Δημοσ.

Το αγόρασα (http://plus3.gr/77271-conection-tool-for-lsa---goobay).

Με το κατσαβίδι ήξερα τι να κάνω.  Με αυτό το μαραφέτι?.......

Είπα να το κάνω σωστά αυτή τη φορά και ψάχνω για οδηγίες χρήσης του μαραφετιού/καρφωτικού.  Είδα αυτό το video, αλλά είναι διαφορετικό το καρφωτικό (

).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...