bobptz Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Έχω φτιάψει μόνος μου καλωδίωση: Τερματικά RJ45 πάνε στο ρουτερακι και καταλήγουνε σε Ethernet μπρίζες τοίχου. Δε θυμάμαι αν τις είχα κάνει τύπου T568A ή T568B. Με κάποιο patch cable συνδέω τη μπρίζα του τοίχου με το pc. Το pc συνδέεται στο Internet μια χαρά. Όταν όμως δοκιμάζω με ένα cable tester (σαν αυτό http://www.satworld.ie/images/detailed/0/network-cable-tester.jpg ) την καλωδίωση από το RJ45 του router, μέχρι το RJ45 που μπαίνει στο pc, το tester βγάζει άλλα αντί άλλων. Από τη μεριά του router τα λαμπάκια λένε 1,2,3,4,5,6,7,8 και από τη μεριά του pc τα λαμπάκια λένε 3,6,1,4,5,2,7,8. Όταν ελέγχω το pach cable μόνο του, τα λαμπάκια είναι μια χαρά (1,2,3,4,5,6,7,8). Πώς γίνεται αυτό?
dkotanid Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Πρέπει λίγο να δεις τα χρωματάκια, αν έκανες τελικά Α ή Β και να δεις το patch cord - cable τη χρησιμοποιεί για να σε βοηθήσουμε νομίζω!
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Προφανώς το καλώδιο στα 2 άκρα έχει τερματιστεί με διαφορετικό πρότυπο, στο ένα με 568Α και στο άλλο με 568Β. Ουσιαστικά τώρα είναι crossover και όχι straight. Δεν θα έχεις προβλημα αφού πλέον όλες οι συσκευές έχουν Auto MDI/MDIX και το δίκτυο παίζει κανονικά. Εκτός και αν υπάρχει καποια παλιά ασύμβατη συσκευή, οπότε πρέπει να το έχεις υπόψη. Η συγκεκριμένη συνδεσμολογία είναι crossover για Fast Ethernet (100Mbps). Για Gigabit crossover, ο τερματισμός στην άλλη πλευρά πρέπει να είναι 3,6,1,7,8,2,4,5.
dkotanid Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Η συγκεκριμένη συνδεσμολογία είναι crossover για Fast Ethernet (100Mbps). Για Gigabit crossover, ο τερματισμός στην άλλη πλευρά πρέπει να είναι 3,6,1,7,8,2,4,5. fast ethernet 100 Mbps, μήπως 1Gbps εννοείς;
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Όπως τα έγραψα είναι. Ethernet =10Mbps Fast Ethernet = 100Mbps Gigabit Ethernet = 1000Mbps ή 1Gbps
bobptz Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Συμφωνούμε λοιπόν ότι η σειρά rj45 - καλώδιο1 - πρίζα (keystone λέγεται?) - rj45 - καλώδιο2 - rj45 πρέπει να βγάζει στο τέστερ 1,2,3,4,5,6,7,8 . Σωστά? Ναι κι εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το καλώδιο1 έχει διφορετικό τύπο στο rj45 και διαφορετικό στην πρίζα. Θα προσπαθήσω να το ελέγξω με το μάτι όταν πάω σπίτι. Το καλώδιο1 είναι το μισό από ένα pach cable που ειχα αγοράσει από μαγαζί. Χρησιμοποίησα την έτοιμη άκρη με το rj45 και στην άλλη (την κομένη) έβαλα δική μου πρίζα. Ίσως να μην είχα καταλάβει καλά τι τύπος ήταν η έτοιμη άκρη.
bobptz Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μόλις το έλεγξα. Στο καλώδιο1 το rj45 είναι TYPE B και η πρίζα είναι TYPE A. Απορώ τόσο καιρό πως δούλευε. Και απορώ ακόμα πιο πολύ με εμένα..... Ευχαριστώ παιδιά.
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Όπως έγραψα και προηγούμενα, όλες οι συσκευές τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζουν αυτόματα το καλώδιο και δουλεύουν κανονικά, είτε είναι straight είτε crossover. Είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση να πέσεις σε συσκευή που δεν τ' αναγνωρίζει, κυρίως σε πολύ παλιά hub και κάρτες υπολογιστών.
dkotanid Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Όπως έγραψα και προηγούμενα, όλες οι συσκευές τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζουν αυτόματα το καλώδιο και δουλεύουν κανονικά, είτε είναι straight είτε crossover. Είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση να πέσεις σε συσκευή που δεν τ' αναγνωρίζει, κυρίως σε πολύ παλιά hub και κάρτες υπολογιστών. Συμφωνώ, έτσι ακριβώς είναι!
bobptz Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Εντάξι, εγώ καλού κακού (και λόγω τελειομανίας) προσπαθώ να αλλάξω τη καλωδίωση στα πριζάκια. Και χωρίς το ειδικό κατσαβιδάκι/καρφωτικό με παιδεύει.
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μην το επιχειρήσεις με κατσαβίδι, μαχαίρι ή κάτι άλλο εκτός από το καρφωτικό, διότι θα χαλαρώσουν οι λεπίδες και μετά δεν θα πατά καλά στην εσοχή. Μέχρι να πάρεις ένα εργαλείο, άστο όπως είναι αφού σου δουλεύει. 1
bobptz Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Με κατσαβίδι το είχα κάνει και παλιά. Και τώρα ήδη έβγαλα τα καλώδια. Έβαλα το ένα, δεν έδιναν σήμα 2-3 καλώδια και το ξανάβγαλα. Μπορεί να χαλάρωσαν οι λεπίδες όπως είπες. Πιο πιθανό θεωρώ να είναι πληγωμένο το καλώδιο από τον εσωτερικό σφιγκτήρα της πρίζας. Θα σε ακούσω και θα πάω να πάρω το καρφωτικό που είπες. 4-5 ευρώ δεν είναι τίποτα (άμα το βρω κι Θεσσαλονίκη, σε μαγαζιά το είχα βρει πάνω από 10 και δεν πήρα. >>>> Εργαλείο εισαγωγής LSA - krone.- Εργαλείο συνδέσεων για CAT 5 LC- Για καλώδια διαμέτρου 0,4-0,6mm <<<< Αυτό κάνει για CAT6?
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2015 Κάνει. Υπόψη ότι αν χαλάρωσαν οι λεπίδες, πας για αλλαγή της πρίζας.
bobptz Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Το αγόρασα (http://plus3.gr/77271-conection-tool-for-lsa---goobay). Με το κατσαβίδι ήξερα τι να κάνω. Με αυτό το μαραφέτι?....... Είπα να το κάνω σωστά αυτή τη φορά και ψάχνω για οδηγίες χρήσης του μαραφετιού/καρφωτικού. Είδα αυτό το video, αλλά είναι διαφορετικό το καρφωτικό ( ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα