Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά, εδώ και λίγο καιρό έχω φτιάξει ένα καινούριο σύστημα με τα εξής χαρακτηριστικά:

CPU: AMD FX-8320
ΜΗΤΡΙΚΗ: ASROCK FATAL1TY 970 PERFORMANCE RETAIL
PSU: THERMALTAKE SPS-630MPCBEU SMART SE SERIES 630W
RAM: KINGSTON HX316C9SRK2/16 16GB
VGA: GIGABYTE GEFORCE GTX750 TI

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχω το εξής πρόβλημα. Λίγα λεπτά αφού booταρει ο υπολογιστής ξαφνικά πετάει μια μαύρη οθόνη (η οθόνη δηλαδή μπαίνει σε sleep mode). Τα ανεμιστηράκι και το τροφοδοτικό εξακολουθούν να λειτουργούν όμως το σύστημα είναι νεκρό. Μετα αναγκαστικά πρέπει να πατήσω παρατεταμένα το κουμπί τερματισμού για να κλείσει το σύστημα. Μολις όμως το ξαναπατάω για να ανοίξει, δεν εμφανίζεται το post screen. To ξανακλείνω, το ξαναανοίγω πάλι πουθενά το post screen. Για να εκκινήσει το σύστημα πρέπει να το τερματίσω, να το αποσυνδέσω απο το ρεύμα και αφου περάσουν 5 λεπτά, τότε το ανοίγω και βγαίνει το "post screen". Και λέω το "post screen" γιατί αυτό που βγαίνει δεν είναι το κανονικό post screen, αλλά κάτι παραπλήσιο. Θα βάλω φωτογραφίες.

Να σημειώσω οτι έχω δοκιμάσει να κάνω reset το bios χωρίς αποτέλεσμα. Τι μπορεί να φταίει;

Κανονικό:

0irFLKs.jpg

Ψευτοpostscreen:

A9llq2K.jpg
Δημοσ.

Το πρόβλημα λογικά είναι στην κάρτα γραφικων ή στον driver. Τo post που βλέπεις στην δευτερη εικόνα σου λέει ότι αν περιμένεις θα bootαρει από μόνο του. Το bios απλά σε ενημερώνει ότι κάτι πήγε σταβά.

Υπάρχει περίπτωση να έχεις κλοκάρει το σύστημα σου?

Τι λειτουργικό έχεις?

Σε safe mode παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα?

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έκανε ο υπολογιστής της κοπέλας μου.

Είχε χαλάσει το τροφοδοτικό, δεν είχε ρεύμα στην γραμμή 3v. Το αλλαξα αλλά τελικά είχε πρόβλημα και ή μητρική.

Δημοσ.

Τον driver τον άλλαξα, αλλά και πάλι δεν είδα κάποια βελτίωση....Overclock, οχι....το μόνο που έχω πειράξω απο το bios είναι να κλείσω το auto oc της asrock...Το σύστημα τρέχει σε windows 10. Σε Safe Mode δεν έχω δοκιμάσει.

Δημοσ.

Τον driver τον άλλαξα, αλλά και πάλι δεν είδα κάποια βελτίωση....Overclock, οχι....το μόνο που έχω πειράξω απο το bios είναι να κλείσω το auto oc της asrock...Το σύστημα τρέχει σε windows 10. Σε Safe Mode δεν έχω δοκιμάσει.

Κάνε κ ένα mem test. Ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να παίζει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα λειτουργικού λογικα...διοτι μου το κάνει και όταν ανοίγω το pc. Δηλαδή έχει γίνει κανονικά τερματισμός λειτουργίας και στην επόμενη εκκίνηση του υπολογιστή δεν εμφανίζει τίποτα...απλα μάυρο. Το θέμα είναι οτι αν ειναι απλα πρόβλημα τις κάρτας γραφικώμ γιατι freezαρει ολο το σύστημα; δεν θα έπρεπε να συνεχίσει κανονικά το boot άσχετα με το αν η κάρτα λειτουργεί ή οχι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...