tab0u Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Μπερδεύεστε επειδή σας δείχνει λογαριασμό δολαρίου, δεν έχει καμία σχέση με λογαριασμό Αμερικής. Ο δικός σου λογαριασμός είναι ένας απλός κοινός ΙΒΑΝ λογαριασμός εντός ΕΕ που αντί γι ευρώ έχει δολάρια. Ο φίλος σου χρεώθηκε με έμβασμα και προμήθεια εξωτερικού. Δεν θα έπρεπε να του εμφανίζει την προμηθεία εξωτερικού στην ανάλυση της πράξης; Γιατί από ότι μου έδειξε και ο ιδιος, ηθελε να μου στειλει 834 δολλαρια και χρεωθηκε 45$ transfer fees. Συνολικο κοστος του βγηκε 879$ και σαν αποτελεσμα του έλεγε τελικό ποσό στον παραλήπτη το ποσο που περιμενα (δηλ. 834$) . Εμενα μου κατατεθηκαν 784.36$ Για την ιδια ακριβως μεταφορα σε ελληνικο λογαριασμο του ειχε κρατησει 4$ κοστος εμβασματος (Πειραιως).
Hapatingo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δεν θα έπρεπε να του εμφανίζει την προμηθεία εξωτερικού στην ανάλυση της πράξης; Γιατί από ότι μου έδειξε και ο ιδιος, χρεωθηκε 45$ transfer fees και σαν αποτελεσμα του έλεγε τελικό ποσό στον παραλήπτη το ποσο που περιμενα (δηλ. 834$) . Συγκεκριμενα ηθελε να μου στειλει 834 δολλαρια και εμενα μου κατατεθηκαν 784.36$ Από τον λογαριασμό του αφαιρέθηκαν 834 ή 834+45; Τα αλλά προφανώς τα πήρε η leupay για εισερχόμενο έμβασμα. Εγώ προσωπικά δεν την χρησιμοποιώ χρόνια τώρα και δεν ξέρω ακριβώς τις χρεώσεις. Εάν ψάξεις στο site τους έλεγξε τα εισερχόμενα εμβάσματα από εκτός Ευρώπη.
tab0u Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Από τον λογαριασμό του αφαιρέθηκαν 834 ή 834+45; Τα αλλά προφανώς τα πήρε η leupay για εισερχόμενο έμβασμα. Εγώ προσωπικά δεν την χρησιμοποιώ χρόνια τώρα και δεν ξέρω ακριβώς τις χρεώσεις. Εάν ψάξεις στο site τους έλεγξε τα εισερχόμενα εμβάσματα από εκτός Ευρώπη. Του αφαιρεθηκαν 834+45. Εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο. Ευχαριστω οπως και να χει!
sioukiouroglou98 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Παιδιά άλλαξα το pin τις visa prepaid όσο είναι Θεσσαλονίκη να πάνε σε HSBC BANK Στην Τσιμισκή. Υποστηρίζει μια χαρά αλλαγή pin Όσοι θέλετε να πάτε. 1
dimitris49 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Παιδιά άλλαξα το pin τις visa prepaid όσο είναι Θεσσαλονίκη να πάνε σε HSBC BANK Στην Τσιμισκή. Υποστηρίζει μια χαρά αλλαγή pin Όσοι θέλετε να πάτε. https://www.google.gr/maps/place/%CE%A4%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%AE+8,+%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7+546+24/@40.6349829,22.9389818,3a,70.2y,241.93h,87.52t/data=!3m6!1e1!3m4!1sicFa3tzRRoAhcY9ICkY52g!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x14a83908330351d9:0x3671002ef26cb7a8!8m2!3d40.6349143!4d22.9390301?dcr=0
agnostos99 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Παιδια μια έρωτηση μπας και δεν έχω καταλάβει κατι εγώ καλα. Μου έστειλε ένας φίλος από τον Αμερικάνικο του λογαριασμό κάποια χρήματα στον USD account μου στο leupay. To ποσό που κατατέθηκε είναι κατά 50$ λιγότερο από αυτό που έστειλε αρχικά ο φίλος μου. Στα fee σε μένα λέει 0, ενώ εκείνος πλήρωσε κανονικά τα αντίστοιχα δικα του έξοδα. Εχει κανείς καμιά ιδέα για ποιο λόγο αυτή η διαφορά; Τους έστειλα και email αλλά δεν έχουν απαντήσει. Εγινε διπλομετατροπή με ότι αυτό συνεπάγεται!!! Δε μπορεί να μεταφέρει στην Leu στη μάλτα δολλάρια ή άλλο νόμισμα πέρα του Ευρώ σε λογαριασμό της τράπεζας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κατ αρχάς τη μετατροπή των $834 σε ευρώ για να μπορέσει να τα υποδεχτεί η τράπεζα και στη συνέχεια επειδή ο λογαριασμός ήταν σε Δολλάρια η Leu ξαναμετέτρεψε τα ευρώ που έπρεπε να πιστώσει σε δολλάρια. Ε όπως καταλαβαίνεις πήρε η εκείο τράπεζα την προμήθεια μετατροπής, πήρε και λίγη η Leu από ευρώ σε δολλάρια και να σαι στην κατάσταση που είσαι δυστυχώς!!! 1
molot12 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2017 https://www.google.gr/maps/place/%CE%A4%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%AE+8,+%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7+546+24/@40.6349829,22.9389818,3a,70.2y,241.93h,87.52t/data=!3m6!1e1!3m4!1sicFa3tzRRoAhcY9ICkY52g!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x14a83908330351d9:0x3671002ef26cb7a8!8m2!3d40.6349143!4d22.9390301?dcr=0 Αρχή Τσιμισκή, Λαδάδικα....αχ ρε Σαλόνικα Την υποψιαζόμουν την ιστορία με το pin και τελικά αποδεικνύεται οτι δεν είναι τυχαίο...οι Ελληνικές Τράπεζες κάνουν οτι μπορούν για να μαντρώσουν το χρήμα, αλλά να βάλουν χέρι και στα ΑΤΜ ; Δηλαδή αν ενας τουρίστας προσπαθήσει να αλλάξει το pin της κάρτας του ... απαράδεκτο ! Ας καταργήσουν και τη χρήση όλων των καρτών εξωτερικού στον Ελλαδικό χώρο να τελειώνουμε, μπανανία καταντήσαμε.
theopan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Εγινε διπλομετατροπή με ότι αυτό συνεπάγεται!!! Δε μπορεί να μεταφέρει στην Leu στη μάλτα δολλάρια ή άλλο νόμισμα πέρα του Ευρώ σε λογαριασμό της τράπεζας. Αυτό υποτίθεται ότι συνέβαινε μόνο από το Paypal λόγω ιδιοτροπίας αυτού (να μετατρέπει σώνει και καλά τα άλλα νομίσματα πλην του Ευρώ σε Ευρώ πριν τα στείλει σε λογαριασμό). Αν συμβαίνει γενικά σε όλους τους δολλαριακούς λογαριασμούς με έδρα την Ε.Ε. ακόμα και για λεφτά από Αμερικάνικους λογαριασμούς με "καθαρά" δολλάρια τότε το να διατηρείς δολλαριακό λογαριασμό είναι πρακτικά άχρηστο! Να χ*σω την Ευρώπη τους...
tab0u Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Παρόλο που βάση χρημάτων που λείπουν μοιάζει πιθανό το σενάριο που λες agnostos99, μου φαίνεται παράξενο να ισχύει. Γιατί έτσι δεν έχουν νόημα οι λογαριασμό σε άλλο νόμισμα όπου δίνεται iban κλπ
spartak1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Παρόλο που βάση χρημάτων που λείπουν μοιάζει πιθανό το σενάριο που λες agnostos99, μου φαίνεται παράξενο να ισχύει. Γιατί έτσι δεν έχουν νόημα οι λογαριασμό σε άλλο νόμισμα όπου δίνεται iban κλπ Αυτός που σου έστειλε το εμβασμα πλήρωσε την επιλογή our ή sha? Δηλαδη πληρωσε αυτος ολα τα εξοδα για το εμβασμα ή μόνο της δικής του τράπεζας;
tab0u Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Αυτός που σου έστειλε το εμβασμα πλήρωσε την επιλογή our ή sha? Δηλαδη πληρωσε αυτος ολα τα εξοδα για το εμβασμα ή μόνο της δικής του τράπεζας; Θα τον ρωτησω, αν και ειδα οτι τα εξοδα απο την δικη του πλευρα ηταν 45 δολλαρια. Ελαβα απαντηση απο την leupay αν και δεν με καλυπτει μιας και λενε οτι εγω πληρωνω τα εξοδα. Παρολο που ο αλλος εχει πληρωσει ηδη; Δλδ για εμβασμα απο Αμερικη η μια πλευρα πληρωνει 45$ και εγω αλλα τοσα; Παραξενο φαινεται. Η απαντηση τους: Dear [], Please be kindly informed that your account is credited with received by our side amount, which is with bank charges BEN. This means that beneficiary pays all transfer charges. Therefore the credited amount is less bank charges deducted from beneficiary. If you need further assistance, please, do not hesitate to contact us. Best regards, LeuPay Team Customer Support
Hapatingo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Το έχουμε πει ότι οι IBAN λογαριασμοί πλην του ευρώ είναι άχρηστοι. Το δολάριο είναι μόνο στην Αμερική δωρεάν, οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση του χρεώνετε ως εξωτερικό. Το IBAN είναι ευρωπαϊκή πατέντα. Οποίος θέλει καθαρό λογαριασμό σε δολάρια και σε Αμερική να κοιτάξει την TransferWise borderless account.
dimitris49 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Θα τον ρωτησω, αν και ειδα οτι τα εξοδα απο την δικη του πλευρα ηταν 45 δολλαρια. Ελαβα απαντηση απο την leupay αν και δεν με καλυπτει μιας και λενε οτι εγω πληρωνω τα εξοδα. Παρολο που ο αλλος εχει πληρωσει ηδη; Δλδ για εμβασμα απο Αμερικη η μια πλευρα πληρωνει 45$ και εγω αλλα τοσα; Παραξενο φαινεται. Η απαντηση τους: Τι είναι οι οδηγίες πληρωμής BEN, SHA, OUR; Όταν κάνετε διεθνή μεταφορά χρημάτων (MT103 SWIFT) μπορείτε να επιλέξετε ποιος πληρώνει τις χρεώσεις μεταφοράς. BEN, SHA, OUR είναι κωδικοί σε μια οδηγία SWIFT, στο πεδίο 71Α "Λεπτομέρειες χρεώσεων". Η εντολή μας σημαίνει ότι πληρώνετε όλες τις χρεώσεις μεταφοράς. Λαμβάνουμε όλη την πληρωμή σας. Το SHA (κοινόχρηστο) σημαίνει ότι πληρώνετε μόνο την εξερχόμενη χρέωση μεταφοράς της τράπεζάς σας. Λαμβάνουμε την πληρωμή σας μείον τις τραπεζικές χρεώσεις του ανταποκριτή (ενδιάμεσου). Η BEN (δικαιούχος) σημαίνει ότι δεν πληρώνετε καμία χρέωση. Λαμβάνουμε την πληρωμή σας μείον όλες τις χρεώσεις μεταφοράς.
theopan Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Θα τον ρωτησω, αν και ειδα οτι τα εξοδα απο την δικη του πλευρα ηταν 45 δολλαρια. Ελαβα απαντηση απο την leupay αν και δεν με καλυπτει μιας και λενε οτι εγω πληρωνω τα εξοδα. Παρολο που ο αλλος εχει πληρωσει ηδη; Δλδ για εμβασμα απο Αμερικη η μια πλευρα πληρωνει 45$ και εγω αλλα τοσα; Παραξενο φαινεται. Η απαντηση τους: Κάτι δεν σου λέει καλά ο φίλος σου νομίζω. Αν έστειλε με "ΒΕΝ" όπως σε διαβεβαιώνει η Leupay σημαίνει ότι όλα τα έξοδα τα χρεώνεσαι εσύ. Το έχουμε πει ότι οι IBAN λογαριασμοί πλην του ευρώ είναι άχρηστοι. Το δολάριο είναι μόνο στην Αμερική δωρεάν, οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση του χρεώνετε ως εξωτερικό. Το IBAN είναι ευρωπαϊκή πατέντα. Οποίος θέλει καθαρό λογαριασμό σε δολάρια και σε Αμερική να κοιτάξει την TransferWise borderless account. Το έχουμε πει, αλλά για τις μεταφορές από Paypal balance. Ή μεταξύ δολλαριακών λογαριασμών (από λογαριασμό σε λογαριασμό) με κατοικία των δικαιούχων στην Ευρώπη. Όχι για την αποστολή που κάνει Αμερικάνος σε δολλάρια σε Ευρωπαίο με δολλαριακό λογαριασμό...
Hapatingo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2017 Κάτι δεν σου λέει καλά ο φίλος σου νομίζω. Αν έστειλε με "ΒΕΝ" όπως σε διαβεβαιώνει η Leupay σημαίνει ότι όλα τα έξοδα τα χρεώνεσαι εσύ. Το έχουμε πει, αλλά για τις μεταφορές από Paypal balance. Ή μεταξύ δολλαριακών λογαριασμών (από λογαριασμό σε λογαριασμό) με κατοικία των δικαιούχων στην Ευρώπη. Όχι για την αποστολή που κάνει Αμερικάνος σε δολλάρια σε Ευρωπαίο με δολλαριακό λογαριασμό... Σωστά, το IBAN είναι μόνο σύστημα εντός Ευρώπης. Το θέμα στην περίπτωση του φίλου είναι πως και ο αποστολέας χρεώθηκε, άρα δεν έδωσε εξ ολοκλήρου τα έξοδα στον φίλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα