Προς το περιεχόμενο

LeuPay MasterCard και LeuPost

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νοικιάζω μια βίλα και θα μπαίνουν 15-20χ τον χρόνο σε αυτους τους iban. Η Ν26 στο άμεσο μέλλον θα κανει και λογαριασμούς ταμιευτηρίου με τοκο. Προτιμώ να τα παρκάρω εκει, παρα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το θεωρώ ακομα επικίνδυνο.

και εγω ενοικιαζω μεσω airbnb / booking. να ξερεις οτι η satabank μεσα απο την υπηρεσια mypos σου δινει και pos για να χρεωνεις τους πελατες σου. ειναι οι μονοι που δινουν pos σε οσους ιδιωτες ενοικιαζουν μεσω booking, airbnb και λοιπες πλατφορμες.

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με όλες τις πλατφόρμες εχω επιλέξει πληρωμη απο αυτες. Παίρνουν τα χρήματα απο τον πελάτη, κρατάνε προμηθεια κ μου στέλνουν το καθαρό ποσο τραπεζικά. Δεν χρειάζομαι pos. Εχω ομως και ενα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ενα με οικοδομικά υλικά. Ξέρεις εαν δίνουν και γι αυτα ή οι "Μαδουροι" το απαγόρευσαν;

Δημοσ.

Με όλες τις πλατφόρμες εχω επιλέξει πληρωμη απο αυτες. Παίρνουν τα χρήματα απο τον πελάτη, κρατάνε προμηθεια κ μου στέλνουν το καθαρό ποσο τραπεζικά. Δεν χρειάζομαι pos. Εχω ομως και ενα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ενα με οικοδομικά υλικά. Ξέρεις εαν δίνουν και γι αυτα ή οι "Μαδουροι" το απαγόρευσαν;

Οι "Μαδούροι" δεν απαγορεύουν να έχεις mypos απλά το θεωρούν ένδειξη φοροδιαφυγής και έχουν οδηγίες να προβαίνουν σε σχετικό έλεγχο. Αν τα δηλώνεις κανονικά στην εφορία δεν έχεις πρόβλημα.

http://www.dimokratiki.gr/15-01-2017/ke-nea-provlimata-tis-kartes-mypos/

http://www.fortunegreece.com/article/sto-mati-tou-kiklona-i-epichirisis-pos-tha-elegchi-i-eforia-ta-pos/

Δημοσ.

Οκ. Κανονικά τα δηλώνω όσα περνάν απο pos. Απλα δεν τα θέλω κ φορολογημενα(κλεμενα) και φυλακισμένα. Ευχαριστώ.

Επειδη πρώτα σχολίασα κ μετα διάβασα τα λινκς.

Οι "Μαδουροι" το απαγόρευσαν. Δεν προκύπτει,απο τα άρθρα, πως αν τα δηλώνεις μπορεις να εχει mypos συνδεδεμένο με ελεύθερα οικονομικά κράτη. Τα νόμιμα, ειναι αυτα που συνδέονται με τις τραπεζες που ελέγχουν οι κρατικοί υπάλληλοι μέσω των "Μαδουρων".

Δημοσ.

Οκ. Κανονικά τα δηλώνω όσα περνάν απο pos. Απλα δεν τα θέλω κ φορολογημενα(κλεμενα) και φυλακισμένα. Ευχαριστώ.

Επειδη πρώτα σχολίασα κ μετα διάβασα τα λινκς.

Οι "Μαδουροι" το απαγόρευσαν. Δεν προκύπτει,απο τα άρθρα, πως αν τα δηλώνεις μπορεις να εχει mypos συνδεδεμένο με ελεύθερα οικονομικά κράτη. Τα νόμιμα, ειναι αυτα που συνδέονται με τις τραπεζες που ελέγχουν οι κρατικοί υπάλληλοι μέσω των "Μαδουρων".

Δεν απαγορεύεται η χρήση τους, έχει ξαναγίνει αναλυτική συζήτηση στο σχετικό thread του mypos.

H mypos έχει δηλώσει πως συμμορφώνεται πληρως με τους όρους των cc έχοντας αποκλείσει τις Ελληνικές κάρτες όσο υπάρχουν cc από την εκκαθάριση. Αν δηλώνεις κανονικά στην εφορία δεν έχεις πρόβλημα, η ύπαρξη mypos είναι απλά ένδειξη φοροδιαφυγής ,εάν είσαι καθαρός δεν σε νοιάζει

Η υπηρεσία MyPOS, οπως υποστηρίζει, δεν σχετίζεται με τη μεταφορά κεφαλαίων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εκτός Ελλάδας, επειδή το τερματικό μηχάνημα για όσο διαρκούν τα capital controls δέχεται μόνο κάρτες που εκδίδονται από τράπεζες ευρωπαϊκών ή τρίτων χωρών και όχι από ελληνικές τράπεζες και, επιπλέον, η εκκαθάριση αυτών των καρτών γίνεται εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Τονίζει περαιτέρω ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους περιορισμούς στην διακίνησης κεφαλαίων δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε πιστωτικά ιδρύματα και ιδρύματα πληρωμών με έδρα τη Μάλτα.

Επιπλέον, η ίδια ΠΝΠ δεν απαγορεύει συναλλαγές με κάρτες πληρωμών με το λογότυπο της MasterCard, VISΑ και JCB, που εκδίδονται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός Ελλάδας.

Περαιτέρω, Έλληνες πελάτες μπορούν να έχουν πιστωτική ή καρτών πληρωμής που εκδίδονται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός Ελλάδας και να κάνουν συναλλαγές με τέτοιες κάρτες, μέχρι τα όρια του εκδότη των καρτών

http://www.dimokratiki.gr/28-08-2016/apantoun-omadikes-anagnoristikes-agoges-mypos-ke-trapeza-sata/
Δημοσ.

Δεν απαγορεύεται η χρήση τους, έχει ξαναγίνει αναλυτική συζήτηση στο σχετικό thread του mypos.

H mypos έχει δηλώσει πως συμμορφώνεται πληρως με τους όρους των cc έχοντας αποκλείσει τις Ελληνικές κάρτες όσο υπάρχουν cc από την εκκαθάριση. Αν δηλώνεις κανονικά στην εφορία δεν έχεις πρόβλημα, η ύπαρξη mypos είναι απλά ένδειξη φοροδιαφυγής ,εάν είσαι καθαρός δεν σε νοιάζει

http://www.dimokratiki.gr/28-08-2016/apantoun-omadikes-anagnoristikes-agoges-mypos-ke-trapeza-sata/

Πράγμα το οποίο έμμεσα παραδέχεται και η Ελληνική ένωση τραπεζών: http://www.hba.gr/Media/Details/319

Παράγραφος 6.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στην Ελλάδα;

ΝΑΙ. Οι πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές αγαθών και υπηρεσιών εντός Ελλάδος, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα  εφόσον οι επιχειρήσεις από τις οποίες γίνεται η αγορά των αγαθών ή υπηρεσιών εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε  λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Αντίθετα, εάν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα έχουν εγκαταστήσει τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών (POS) από τράπεζα του εξωτερικού και η εκκαθάριση των συναλλαγών καρτών γίνεται σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού,  οι πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζες και ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος που λειτουργούν στην Ελλάδα απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται εκτός εάν δοθεί ειδική προς το σκοπό αυτό άδεια από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.

Δημοσ.

Αρα οι κάτοχοι ελληνικών καρτών δεν μπορουν να πληρώνουν σε pos τράπεζας εξωτερικού.

αν το POS της τράπεζας του εξωτερικού ειναι συνδεδεμένο σε Ελληνικό ΑΦΜ όχι, δεν ολοκληρώνεται η συναλλαγή.

Δημοσ.

Αρα οι κάτοχοι ελληνικών καρτών δεν μπορουν να πληρώνουν σε pos τράπεζας εξωτερικού.

Ακριβώς, για αυτό και δεν αποτελεί παραβίαση των cc η χρήση των mypos.

Τώρα στον τύπο έχει περιπτώσεις επιχειρήσεων που πιάστηκαν να εκκαθαρίζουν ελληνικές κάρτες με mypos, αυτό όντως παραβαίνει τα cc αλλά είναι κάτι που έκαναν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες χρησιμοποιώντας διάφορα τρικ για να αποφύγουν το μπλόκ που έχει το mypos.

Για αυτό η εφορία αντιμετωπίζει την ύπαρξη τέτοιου μηχανήματος ως ένδειξη και όχι τεκμήριο φοροδιαφυγής

Δημοσ.

εντωμεταξυ για ποια slots μιλατε;

εληξε αυτες τις μερες η καρτα μου (maste-card eurobank) οπως ξαναεγραψα και

αναγκαστικά ανανεωσα με αλλο αριθμο,

αφου, οπως μου ειπαν, ανανεωση πιστωτικης γινεται μονο με ιδιο αριθμο,

χρεωστικης με διαφορετικο,

το οποιο σημαινει οτι εχασα ενα slot; really; δηλαδη κανα δυο ανανεωσεις ακομα και

τελος;

εννοειται οτι επικοινωνησα και με την lp, γιατι δεν παιζει να συμβαινει κατι τετοιο...

ας μου αλλαξουν τον αριθμο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα σλοτ τα σβήνουν... στείλτε mail ποιες καρτες θελετε να σας σβήσουν και θα το κανουν.

btw ωραιο το νεο site τους έβαλαν και τηλέφωνο δίνουν και visa κάρτες τώρα αντί για mastercard... γίνεται δουλίτσα.

μακάρι να το μεταφράσουν και στα Ελληνικα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμένα και μόνο που γράφει prepaid στην visa κάρτα με απωθεί.

γιατι ;;

Δημοσ.

Ωραίο το νέο site ναι.

Γενικά, καλύτερα debit από prepaid.

Αλλά αν περνάνε δεν υπάρχει θέμα.

Και την revolut debit κάποιες φορές την βλέπει ως prepaid, αλλά σπάνια θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Το νέο feature της visa είναι ότι προσφέρει dual κάρτες.

Αδιάφορο, πιο χρήσιμο θεωρώ το contactless που έχουν.

Προσπάθησα να παραγγείλω τις νέες visa αλλά υπάρχει χρέωση 15$/10€.

Αν και αναφέρει ότι δεν έχουν κόστος.

Μάλλον ισχύει για τους νέους λογαριασμούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...