molot12 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 ε καλά δεν τις κόβω κιόλας να με βάλουν, έτσι κι αλλιώς έφτιαξα revolut πρόσφατα, δεν φτάνει; Μα καλά στη Revolut δέχτηκαν την παλιά σου ταυτότητα για πιστοποίηση με τους Ελληνικούς χαρακτήρες ; Δεν μας τα λες καλά ....
patrickdrd Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 χαχα οχι εκει δεχτηκαν το επισης παλιο μου διπλωμα που το εβγαλα σελφι (η 1η στην ζωη μου) διπλα στη μουτσουνα μου
spartak1 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2017 Ξέρει κανείς αν γίνεται μεταφορά σε leupay wallet από Leupay wallet άλλου κατόχου; ή έστω απο Leupay (όχι στο δικό του wallet σε αλλου);
Bubs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Παιδια να ρωτησω κατι, γιατι το θεμα ειναι τεραστιο και δεν θα βγαλω ακρη να διαβασω ολα τα ποστς. Το mypos απαγορευεται στην ελλαδα η ειναι οκ;
dexterios Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Παιδια να ρωτησω κατι, γιατι το θεμα ειναι τεραστιο και δεν θα βγαλω ακρη να διαβασω ολα τα ποστς. Το mypos απαγορευεται στην ελλαδα η ειναι οκ; Σύμφωνα με την ΕΕΤ απαγορεύεται να εκκαθαρίζουν Ελληνικές κάρτες http://www.hba.gr/Media/Details/276 12. Είμαι επιχείρηση που επιθυμεί να αρχίσει να δέχεται συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Μπορώ να το κάνω; ΝΑΙ, εφόσον καταρτίσετε σύμβαση με τράπεζα, ίδρυμα πληρωμών ή/και ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος που λειτουργεί στην Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, επιτρέπεται το άνοιγμα νέου λογαριασμού για την εκκαθάριση συναλλαγών καρτών με βάση τη νέα αυτή σύμβαση. Αντίθετα, δεν επιτρέπεται η κατάρτιση συμβάσεων αποδοχής συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, εφόσον η εκκαθάρισή τους πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού του εμπόρου, ο οποίος τηρείται σε τράπεζα, ίδρυμα πληρωμών ή/και ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος εκτός Ελλάδος. Αυτό το αποδέχεται και μάλιστα ήταν και η γραμμή άμυνας του αντιπροσώπου στην Ελλάδα που έφερνε τα μηχανήματα: http://www.dimokratiki.gr/25-08-2016/stin-antepithesi-perase-ekprosopos-stin-ellada-ton-xenon-termatikon-mypos/ Η υπηρεσία «MyPOS» δεν σχετίζεται με τη μεταφορά κεφαλαίων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εκτός Ελλάδας, επειδή το τερματικό μηχάνημα για όσο διαρκούν τα capital controls δέχεται μόνο κάρτες που εκδίδονται από τράπεζες ευρωπαϊκών ή τρίτων χωρών και όχι από ελληνικές τράπεζες και, επιπλέον, η εκκαθάριση αυτών των καρτών γίνεται εκτός της ελληνικής επικράτειας Επίσης φαίνεται οτι έχουν δοθεί οδηγίες στις τοπικές ΔΟΥ να τα ψάχνουν τα "αλλοδαπά" POS και γενικότερα ως ένδειξη φοροδιαφυγής http://www.dimokratiki.gr/15-01-2017/ke-nea-provlimata-tis-kartes-mypos/ http://www.dimokratiki.gr/19-08-2016/erevnes-sti-rodo-gia-ton-entopismo-ke-tin-kataschesi-xenon-termatikon-pos/ Με λίγα λόγια εάν δεν εκκαθαρίζεις Ελληνικές κάρτες και είσαι εντάξει με την εφορία στην δήλωση των εσόδων (γιατί λογικά δεν θα συνδέσεις το my pos με την ταμειακή σου) και την απόδοση του φπα ,δεν μπορεί κανείς να σε σταματήσει να βάλεις Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2017 από dexterios 2
NikosKallithea Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δεν μπορεί να σε σταματήσει κανένας να βάλεις αλλά αν μπουκαρει έλεγχος και στο βρούν, τοτε θα σου στείλουν χαρτάκι και άντε να καθαρίσεις με την εφορεία
theopan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δεν μπορεί να σε σταματήσει κανένας να βάλεις αλλά αν μπουκαρει έλεγχος και στο βρούν, τοτε θα σου στείλουν χαρτάκι και άντε να καθαρίσεις με την εφορεία Αν το "βρουν" θα με κάνουν ντα δηλαδή; Από που προκύπτει αυτό; 12 χρόνια που ασκώ ελ. επάγγελμα, ξέρω ότι αντικείμενα (πάγια) των οποίων την αξία έχω εκπέσει από τα ακαθάριστα έσοδά μου, οφείλω να τα διατηρώ στην επαγγελματική μου έδρα (με εξαιρέσεις φυσικά όπως όταν κάτι το στέλνω για επισκευή κλπ.). Ποτέ δεν άκουσα το αντίστροφο, ότι δεν μπορώ να διατηρώ στην επαγγελματική έδρα μου και άλλα αντικείμενα τα οποία δεν αποτελούν πάγια της επιχείρησης. Όπως π.χ. ένας 2ος υπολογιστής, μια καφετιέρα που δεν τα αγόρασα με τιμολόγιο ή ασφαλώς μια ηλεκτρονική συσκευή όπως ένα bluetooth, wifi ή ethernet myPOS. Μήπως πρέπει να τους ζητήσω άδεια για να μπω στο μαγαζί μου και με κανένα μη "εγκεκριμένο" κινητό τηλέφωνο (ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι!); Τίποτα δεν μπορούν να κάνουν και δεν οφείλω να τους δώσω λόγο. Το πέρασμα Ελληνικών καρτών, ναι, το απαγόρευσαν. Η απαγόρευση όμως αυτή εφαρμόζεται αναγκαστικά από την ίδια τη myPOS και λόγω των capital controls. Η αγορά και κατοχή της συσκευής δεν απαγορεύεται και ούτε είναι δυνατό να απαγορευθεί. Μη γράφουμε ό,τι να 'ναι... Υ.Γ. Υπάρχει ήδη ανοιχτό topic για το myPOS.
patrickdrd Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 ας ρωτησουμε και δημοσιως γιατι μερικοι βγαζουν σπυρια αμα τους ρωτας σε pm: εσεις που εχετε περισσοτερες απο μια (π.χ. revolut/leupay) πως τις χρησιμοποιειτε; εχετε και τις δυο φορτωμενες; καπου διαβασα καποιος εγραψε οτι εχει μονο στην leupay κι αν χρειαστει revolut φορτωνει απο leupay -> revolut επισης διαβαζω εδω, οτι δεν την εμπιστευεται κοσμος γιατι: 1) Την leupay έπαψα να την χρησιμοποιώ από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο με τα μηχανήματα mypos και με το πόσο εύκολα έδωσαν τα στοιχεία όσων τα είχαν. Το ίδιο θα κάνουν και για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. και 2) συνδεεται (εστω...) με τραπεζα στην μαλτα και τελος, 174 σελιδες για την leupay, 609 για την revolut, συμπερασμα; revolut > leupay and it's not even close
theopan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Μάστορα σοβαρέψου! Έχεις κοντά 3000 μηνύματα και συμπεριφέρεσαι σαν τρολ που μπήκε μόλις τώρα για να παίξει! Υπάρχει συγκριτικό topic για όλες αυτές τις υπηρεσίες που μπορείς να γράψεις τα καταπληκτικά σου συμπεράσματα! http://www.insomnia.gr/topic/595603-σύγκριση-ηλεκτρονικών-τραπεζικών-υπηρεσιών-εξ/page-30 3
stelios18120 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Ρε τι απαντήσεις είναι αυτές που δίνετε μερικοι; Τι να πω...Απορώ πραγματικά με το σκεπτικό σας. 1
stelios18120 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Το διόρθωσα τώρα; Είναι εντάξει στα μάτια; Ευχαριστώ που με έβαλες στην θέση μου 1
theopan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Ρε τι απαντήσεις είναι αυτές που δίνετε μερικοι; Τι να πω...Απορώ πραγματικά με το σκεπτικό σας. Υπάρχει παρασκήνιο που δεν γνωρίζεις stelios18120. Για αυτό και η απάντησή μου σου φαίνεται περίεργη. Αυτός ο αστείος τυπάκος με έχει σπαμάρει στα pm εδώ και κάτι μέρες, ρωτώντας ανοησίες και διαμαρτυρόμενος και ζητώντας μου και το λόγο μάλιστα (!) επειδή δεν του απαντώ όσο γρήγορα θα ήθελε. Επί της ουσίας οι ασυναρτησίες που έγραψε εδώ είναι ούτως ή άλλως εκτός του παρόντος θέματος.
stelios18120 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δεν θέλω να πάρω θέση παιδιά οκ. Εσείς ξέρετε πάω πάσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα