theopan Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Έχει κάποιος πάνω από 2 κάρτες της leupay, διαφορετικών λογαριασμών? Εγώ, τρεις. Από μια για Ευρώ, Δολλάρια, Στερλίνα. Εννοείται ότι έχω το ίδιο (το πραγματικό) όνομα και στις τρεις. Ή κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ, ή κάτι δεν κατάλαβες εσύ.
Hapatingo Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ, τρεις. Από μια για Ευρώ, Δολλάρια, Στερλίνα. Εννοείται ότι έχω το ίδιο (το πραγματικό) όνομα και στις τρεις. Ή κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ, ή κάτι δεν κατάλαβες εσύ. Από το email που μου έστειλαν Please be kindly informed that you could have up to 2 LeuPay cards, issued with your name as a cardholder. Since you already have two cards issued with your names, please kindly advise another emboss name for the additional card you have ordered. Τέλος πάντων βάζω ψεύτικο και τελείωσε η υπόθεση.
Nate Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Kαλά πως άνοιξες λογαριασμό στη Leupay; Αντε ταυτότητα έστειλες την δικιά σου, διεύθυνση κατοικίας ; (λογαριασμό κοινής ωφέλειας στο ονομά σου ). Αν μπορείς και είσαι πάνω απο 18 θα πρότεινα να άνοιγες ενα δικό σου λογαριασμό, ή κοινό αρκεί να φαίνεται το όνομά σου (δεν ξέρω όμως αν γίνεται λόγω capital controls) και να στείλεις έμβασμα για να την φορτίσεις. Μην ξεκινάτε βρε παιδιά πράγματα χωρίς να έχετε κατανοήσει την όλη διαδικασία, ας είμαστε λίγο πιο σοβαροί στις κινήσεις μας, δεν είναι παιχνίδι. Τέλος πάντων επικοινώνησε μαζί τους να δούμε τι θα σου πούνε. Επι τη ευκαιρία μερικοί δηλώναν υποκοριστικά, ή ψευδώνυμα π.χ. Μήτσος Περίεργος (στη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στη Leupay, ή στη Revolut) ενώ στο λογαριασμό της τράπεζας και στην ταυτότητα έλεγε Δημήτριος Πραγματικός. Είμαστε σοβαροί ; Κανονικότατα άνοιξα λογαριασμό στην leupay με ταυτότητα δικιά μου και ένα λογαριασμό του πατρικού μου (αν και μένω σε άλλο σπίτι, που νοικιάζω λόγω του ότι είμαι φοιτητής) που ήταν στο όνομά μου. Απλώς θέλω να χρησιμοποιήσω την mastercard της μητέρας μου, αφού την έχω έτοιμη και δεν χρειάζεται να βγάλω δικιά μου.
molot12 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Κανονικότατα άνοιξα λογαριασμό στην leupay με ταυτότητα δικιά μου και ένα λογαριασμό του πατρικού μου (αν και μένω σε άλλο σπίτι, που νοικιάζω λόγω του ότι είμαι φοιτητής) που ήταν στο όνομά μου. Απλώς θέλω να χρησιμοποιήσω την mastercard της μητέρας μου, αφού την έχω έτοιμη και δεν χρειάζεται να βγάλω δικιά μου. Προφανώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να φορτίσεις την δικιά σου κάρτα με κάρτα άλλου ! Το leupay ΙΒΑΝ του λογαριασμού σου μπορεί να δεχθεί έμβασμα και απο τρίτους σε αντίθεση πχ με τη Revolut αλλά όχι η κάρτα σου. 1
theopan Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Από το email που μου έστειλαν Please be kindly informed that you could have up to 2 LeuPay cards, issued with your name as a cardholder. Since you already have two cards issued with your names, please kindly advise another emboss name for the additional card you have ordered. Τέλος πάντων βάζω ψεύτικο και τελείωσε η υπόθεση. Αυτό το "please kindly advise another emboss name" κάτι μου θυμίζει να σου πω την αλήθεια, αλλά δεν θυμάμαι πως το ξεπέρασα. Ίσως "έκοψα" το μικρό όνομα (ας πούμε "THEODOROS" σε "THEO") στις επόμενες, δεν είμαι σίγουρος... Δοκίμασε να κάνεις το ίδιο (σε καμία περίπτωση μη βάλεις εντελώς άσχετο ονοματεπώνυμο τύπου "DONALD DUCK" όμως!). Μάλλον είναι κάτι σαν alias αυτό που ζητάει. Οι κάρτες μου πάντως είναι και οι 3 τυπωμένες με το πλήρες και ακριβές -βάση ταυτότητας- ονοματεπώνυμο. Τις έχω μπροστά μου και τις βλέπω αυτή τη στιγμή. Κανονικότατα άνοιξα λογαριασμό στην leupay με ταυτότητα δικιά μου και ένα λογαριασμό του πατρικού μου (αν και μένω σε άλλο σπίτι, που νοικιάζω λόγω του ότι είμαι φοιτητής) που ήταν στο όνομά μου. Απλώς θέλω να χρησιμοποιήσω την mastercard της μητέρας μου, αφού την έχω έτοιμη και δεν χρειάζεται να βγάλω δικιά μου. Βγάζεις δικιά σου έστω προπληρωμένη. Εσύ μπορεί να θέλεις, αλλά δεν γίνεται να φορτίζεις με ξένη κάρτα. 1
georgep800 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Τίποτα. Απλά είχε εξαντληθεί το όριο της Πειραιώς για το Νοέμβριο και δεν εγκρίνονταν εμβάσματα, ούτε πληρωμές για αγορές από το εξωτερικό (αγορά θεωρείται η φόρτιση της Leupay) με τις κάρτες της. Αν δοκιμάσεις από σήμερα και μετά θα περάσει. Αυτό απο που προκύπτει; Οι αγορές απο το εξωτερικό δεν ανήκουν στην γενική κατηγορία χρέωσης της κάρτας; Δηλαδή ότι όρια χρέωσης έχει η κάρτα; Διαχωρίζετε η χρέωση της κάρτας σε εσωτερικό και σε εξωτερικό;
makfil Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Κάθε τράπεζα έχει μηνιαίο όριο για εμβάσματα στο εξωτερικό από τον ΙΟΥΛ 2015, τα οποία αυξήθηκαν τον ΑΥΓ 2016. Κάποιες τράπεζες, όπως η Πειραιώς, πιάνουν το μηνιαίο όριο πριν το τέλος του μήνα.
theopan Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Αυτό απο που προκύπτει; Οι αγορές απο το εξωτερικό δεν ανήκουν στην γενική κατηγορία χρέωσης της κάρτας; Δηλαδή ότι όρια χρέωσης έχει η κάρτα; Διαχωρίζετε η χρέωση της κάρτας σε εσωτερικό και σε εξωτερικό; Προκύπτει από τις ισχύουσες διατάξεις περί κεφαλαιακών περιορισμών. Γκούγκλισε να βρεις τα σχετικά ΦΕΚ (τα έχω ανεβάσει και εγώ ίδιος παλιότερα). Συνοπτικά: σε κάθε τράπεζα έχουν δοθεί δύο διαφορετικά συνολικά διαθέσιμα όρια, ένα που καθορίζει πόσα λεφτά επιτρέπεται σε όλους αθροιστικά τους πελάτες της να στέλνουν ως έμβασματα στο εξωτερικό και άλλο ένα για να κάνουν αγορές με τις κάρτες τους από το εξωτερικό. Αν και όταν αυτά εξαντλούνται μέσα στο μήνα, μπλοκάρει η συγκεκριμένη λειτουργικότητα για τους πελάτες της συγκεκριμένης τράπεζας. Η Πειραιώς λόγω του ότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό πελατών, εξαντλεί κάποιο από τα 2 ή και τα 2 (συνήθως) κάθε μήνα κάποιες μέρες πριν το τέλος του μήνα.
georgep800 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Κάθε τράπεζα έχει μηνιαίο όριο για εμβάσματα στο εξωτερικό από τον ΙΟΥΛ 2015, τα οποία αυξήθηκαν τον ΑΥΓ 2016. Κάποιες τράπεζες, όπως η Πειραιώς, πιάνουν το μηνιαίο όριο πριν το τέλος του μήνα. Ναι, αυτό είναι γνωστό σχετικά με τα εμβάσματα, όχι όμως για τις κάρτες. Παραπάνω αναφέρθηκε για αγορά/φόρτιση με την κάρτα της Πειραιώς αυτός ο περιορισμός! Προκύπτει από τις ισχύουσες διατάξεις περί κεφαλαιακών περιορισμών. Γκούγκλισε να βρεις τα σχετικά ΦΕΚ (τα έχω ανεβάσει και εγώ ίδιος παλιότερα). Συνοπτικά: σε κάθε τράπεζα έχουν δοθεί δύο διαφορετικά συνολικά διαθέσιμα όρια, ένα που καθορίζει πόσα λεφτά επιτρέπεται σε όλους αθροιστικά τους πελάτες της να στέλνουν ως έμβασματα στο εξωτερικό και άλλο ένα για να κάνουν αγορές με τις κάρτες τους από το εξωτερικό. Αν και όταν αυτά εξαντλούνται μέσα στο μήνα, μπλοκάρει η συγκεκριμένη λειτουργικότητα για τους πελάτες της συγκεκριμένης τράπεζας. Η Πειραιώς λόγω του ότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό πελατών, εξαντλεί κάποιο από τα 2 ή και τα 2 (συνήθως) κάθε μήνα κάποιες μέρες πριν το τέλος του μήνα. Για το ότι υπάρχει όριο σχετικά με τις αγορές με κάρτα δεν το γνώριζα. Τον προηγούμενο μήνα αναρωτιόμουν γιατί δεν μπορώ να χρεώσω την κάρτα και στο κατάστημα δεν μου ανέφεραν κάτι για το όριο(το οποίο ίσως και να είχα ξεπεράσει).
theopan Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Για το ότι υπάρχει όριο σχετικά με τις αγορές με κάρτα δεν το γνώριζα. Τον προηγούμενο μήνα αναρωτιόμουν γιατί δεν μπορώ να χρεώσω την κάρτα και στο κατάστημα δεν μου ανέφεραν κάτι για το όριο(το οποίο ίσως και να είχα ξεπεράσει). Αναζήτησε και διάβασε τα σχετικά ΦΕΚ. Από την 1η ημέρα των cc υπήρξε όριο/τράπεζα για τη χρήση των πιστωτικών καρτών ακόμα και για τα είδη -πρώτης ανάγκης- που επιτρέπονταν, απλά δεν το είχαμε αντιληφθεί γιατί οι κατηγορίες αγορών που μας "έκαιγαν" (γκατζετάκια κλπ.) δεν μπορούσαν να γίνουν.
Amlet Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Παιδια κανενα ποστ με συγκριση της LeuPay με την Revolut? Για να ξερουμε τι να διαλεξουμε μωρε! Ευχαριστου!
theopan Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Παιδια κανενα ποστ με συγκριση της LeuPay με την Revolut? Για να ξερουμε τι να διαλεξουμε μωρε! Ευχαριστου! Δεν αποτελεί πλέον καν επιλογή η Revolut δεδομένου ότι έχει κλείσει τις εγγραφές νέων πελατών για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Ξέχνα την λοιπόν. Έχεις να διαλέξεις μεταξύ Ν26 και Leupay. Η Ν26 θέλει υποχρεωτικά διαβατήριο για να γραφτείς και θα χρειαστεί να περιμένεις 1 μήνα τουλάχιστον για να λάβεις κάρτα (δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις/κάνεις πληρωμές μέχρι τότε), κατά συνέπεια η Leupay (Wallet) αποτελεί μονόδρομο. Κατέβασε το application και προχώρα.
Amlet Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δεν αποτελεί πλέον καν επιλογή η Revolut δεδομένου ότι έχει κλείσει τις εγγραφές νέων πελατών για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Ξέχνα την λοιπόν. Έχεις να διαλέξεις μεταξύ Ν26 και Leupay. Η Ν26 θέλει υποχρεωτικά διαβατήριο για να γραφτείς και θα χρειαστεί να περιμένεις 1 μήνα τουλάχιστον για να λάβεις κάρτα (δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις/κάνεις πληρωμές μέχρι τότε), κατά συνέπεια η Leupay (Wallet) αποτελεί μονόδρομο. Κατέβασε το application και προχώρα. Χονδρικα ειναι το ιδιο και καλυτερη απο Revolut? Γιατι διαβαζα κατι για διαφορετικες καρτες για διαφορετικο συναλλαγμα!
polfon Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Κάνοντας τη χρέωση του 1ευρώ στην κάρτα μου eurobank, ο κωδικός που υπάρχει στην ανάλυση της συναλλαγής είναι πενταψήφιος αντί τετραψήφιου κι έτσι επιμένει να μην κάνει verify την κάρτα. Έχω δοκιμάσει επίσης να κόψω νούμερο από μπρος ή πίσω αλλά και πάλι τίποτα. καμμία ιδέα?
spartak1 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Κάνοντας τη χρέωση του 1ευρώ στην κάρτα μου eurobank, ο κωδικός που υπάρχει στην ανάλυση της συναλλαγής είναι πενταψήφιος αντί τετραψήφιου κι έτσι επιμένει να μην κάνει verify την κάρτα. Έχω δοκιμάσει επίσης να κόψω νούμερο από μπρος ή πίσω αλλά και πάλι τίποτα. καμμία ιδέα? Αν ο κωδικό έχει το 359 μέσα δεν είναι ο σωστός. Πρέπει να πάρεις τηλέφωνο γιοα να τον μάθεις. Δε φαίνεται στο ebanking 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα