Προς το περιεχόμενο

LeuPay MasterCard και LeuPost

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φευγω UK. Αν ανοιξω αγγλικό account στη Leupay και μεταφερω απο paypal πχ 100 δολάρια στο αγγλικό account, θα γυρισουν σε λίρες; ή παιζει επειδη ειμαι δηλωμενη ελλαδα να τα κανει ευρώ και να εχω ευρώ στον αγγλικό λογαριασμό;

Δεν υπάρχει "Αγγλικό" (ούτε "Ελληνικό", ούτε "Γερμανικό" κλπ.) account. Ευρωπαϊκά είναι όλα τα accounts στη Leupay. Υπάρχουν λογαριασμοί σε διάφορα νομίσματα. Στην προκειμένη, το Paypal σου (εφόσον δηλώνεις διαμονή στην Ελλάδα) δημιουργεί το πρόβλημα. Και αυτό είναι ότι τα δολλάρια θα τα μετατρέψει με το ζόρι σε Ευρώ για να στείλει και όταν τα πάρει η Leupay θα τα ματατρέψει εκ νέου σε Στερλίνες (αν ζητήσεις να μπουν στο λογαριασμό GBP ας πούμε). Δύο μετατροπές δηλαδή.

Δημοσ.

ΟΚ. Οταν με το καλο παω εκει, πρεπει να δηλωσω νεα εγγραφα για αλλαγή κατοικίας;

Δημοσ.

Α τώρα είδα ότι εννοούσες μετανάστευση. Δεν ξέρω τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση ειδικά για Αγγλία. Πιστεύω όμως ότι σαν πρώτη κίνηση θα πρέπει να αλλάξεις τα του Paypal. Όταν το κάνεις θα αρθούν μάλλον και οι περιορισμοί της μετατροπής σε Ευρώ (ίσως γίνει σε Στερλίνες βέβαια αυτή) όταν φέρνεις λεφτά από χώρα εκτός Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ενημερώσεις άπαντες για την αλλαγή διαμονής (για να σου έρχονται και οι κάρτες άλλωστε).

Δημοσ.

Η χρεωστική mastercard της Πειραιώς συνδέεται ακόμη κανονικά με την leupay;

Ναι, η συγκεκριμένη συνδέεται. Και διαπίστωσα ότι μέχρι 100€ συμφέρει να φορτίζεις από κάρτα, ενώ για πάνω από 100€ με έμβασμα (αν δεν βιάζεσαι βέβαια).

Δημοσ.

Έκανα μια αγορά πριν λίγες μέρες στο Αγγλικό amazon και πλήρωσα με τη leupay που έχω λογαριασμό σε ευρώ.Για αγορά 45 ευρώ είδα οτι μου τράβηξε 1,15€ τα οποία υποθέτω οτι είναι από τη μετατροπή από ευρώ σε λίρες Αγγλίας.

Ερώτηση: Η μετατροπή γίνεται από το ίδιο το amazon με τις δικές τους ισοτιμίες ή από τη leupay με επίσης τις δικές τους ισοτιμίες;

Άνοιξα και έναν 2ο λογαριασμό στη leupay σε λίρες αυτή τη φορά.

Σε περίπτωση μελλοντικής αγοράς από το amazon.co.uk θα γλυτώσω τη μετατροπή συναλλάγματος; Θα μου τραβήξει λεφτά από το λογαριασμό σε λίρες; Πως γίνεται ξέρει κανείς;

Δημοσ.

Έκανα μια αγορά πριν λίγες μέρες στο Αγγλικό amazon και πλήρωσα με τη leupay που έχω λογαριασμό σε ευρώ.Για αγορά 45 ευρώ είδα οτι μου τράβηξε 1,15€ τα οποία υποθέτω οτι είναι από τη μετατροπή από ευρώ σε λίρες Αγγλίας.

Ερώτηση: Η μετατροπή γίνεται από το ίδιο το amazon με τις δικές τους ισοτιμίες ή από τη leupay με επίσης τις δικές τους ισοτιμίες;

Σε περίπτωση μελλοντικής αγοράς από το amazon.co.uk θα γλυτώσω τη μετατροπή συναλλάγματος; Θα μου τραβήξει λεφτά από το λογαριασμό σε λίρες; Πως γίνεται ξέρει κανείς;

Στο Amazon UK έχει επιλογή στο checkout αν θέλεις να κάνουν αυτοί την μετατροπή σε ευρώ ή να σε χρεώνουν σε λίρες. Εδώ λεπτομέρειες https://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html%3FnodeId%3D201253880&ved=0ahUKEwiH6rziyLLQAhUFXhQKHZiDD1kQFgggMAE&usg=AFQjCNGJ-rrdYlRlyliChwa_cnao5CeepA για ενεργοποίηση - απενεργοποίηση. Οπότε τσέκαρε το invoice στην παραγγελία σου στο Amazon ,γράφει σε τι νόμισμα σε χρέωσε και πόσο.
Δημοσ.

Στο λογαριασμό μου στο amazon είναι στο on δηλαδή ενεργοποιημένο.Παρόλα αυτά , στο invoice δεν βλέπω κανένα κόστος μετατροπής.

Συγκεκριμένα έχει τα εξης: item subtotal (σε λίρες) , Postage & Packing (σε λίρες), Total before VAT (σε λίρες),  Total (σε λίρες) = £37,69 Total (σε ευρώ) = 45,09€.

Και στο λογαριασμό μου στη leupay μου τράβηξε ακριβώς 45,09 την ημέρα της αποστολής της παραγγελίας (14/11).

Την αμέσως προηγούμενη μέρα όμως (13/11) που έκανα την παραγγελία , στη leupay υπάρχει αφαίρεση 1,15 ευρώ από την amazon.co.uk.

Δεν διευκρινίζει πουθενά όμως τι διάλο χρέωση είναι αυτή.Απλά εγώ υποθέτω οτι πρέπει να είναι η χρέωση για τη μετατροπή από το ένα νόμισμα στο άλλο.

Δημοσ.

Μόλις δοκίμασα -για την πάρτη σου :-D - φορτώνοντας 50€. Με Debit Mastercard της Eurobank. Συνεχίζει να δουλεύει κανονικά. Σου υπενθυμίζω ότι δουλεύουν μόνο Mastercard, πλην αυτών της Εθνικής. 

Ναι, η συγκεκριμένη συνδέεται. Και διαπίστωσα ότι μέχρι 100€ συμφέρει να φορτίζεις από κάρτα, ενώ για πάνω από 100€ με έμβασμα (αν δεν βιάζεσαι βέβαια).

Ευχαριστώ πολύ, παιδιά.

Ekwesh, ναι, συμφέρει αν βάζεις ποσά κάτω των 100 ευρώ, γιατί όχι μόνο μπαίνουν αμέσως αν έχεις συνδέσει την κάρτα, αλλά η τράπεζα σου παίρνει 1% προμήθεια από το ποσό που βάζεις, ενώ το έμβασμα είναι στάνταρ 1 ευρώ και πρέπει να περιμένεις. Όλα αυτά σύμφωνα με παλαιότερα post.

Δημοσ.

Θα σου τραβήξει λεφτά από το λογαριασμό σε λίρες αλλά το πρόβλημα είναι πως θα γεμίζεις αυτόν το λογαριασμό για να πληρώνεις από αυτόν εφόσον -υποθέτω- ζεις, εργάζεσαι και αμείβεσαι στην Ελλάδα (=Ευρωζώνη). Θα πρέπει να τον φορτίζεις στέλνοντας Ευρώ τα οποία για να μπουν στον GBP λογαριασμό θα μετατρέπονται σε Στερλίνες με κάποια ισοτιμία. Εφόσον και όταν δεν υπάρχουν συναλλαγματικές διακυμάνσεις σημαντικά  σε όφελος του Ευρώ, είναι το ίδιο πράγμα λοιπόν με το να γίνεται η μετατροπή κατά περίπτωση όταν κάνεις την εκάστοτε αγορά σε Στερλίνα πληρώντας με το λογαριασμό σου των Ευρώ.

Δημοσ.

Θα σου τραβήξει λεφτά από το λογαριασμό σε λίρες αλλά το πρόβλημα είναι πως θα γεμίζεις αυτόν το λογαριασμό για να πληρώνεις από αυτόν εφόσον -υποθέτω- ζεις, εργάζεσαι και αμείβεσαι στην Ελλάδα (=Ευρωζώνη). Θα πρέπει να τον φορτίζεις στέλνοντας Ευρώ τα οποία για να μπουν στον GBP λογαριασμό θα μετατρέπονται σε Στερλίνες με κάποια ισοτιμία. Εφόσον και όταν δεν υπάρχουν συναλλαγματικές διακυμάνσεις σημαντικά  σε όφελος του Ευρώ, είναι το ίδιο πράγμα λοιπόν με το να γίνεται η μετατροπή κατά περίπτωση όταν κάνεις την εκάστοτε αγορά σε Στερλίνα πληρώντας με το λογαριασμό σου των Ευρώ.

Απλά το σκεπτικό μου ήταν οτι θα βάζω στο λογαριασμό μου ένα ποσό πχ 500 ευρώ οπότε θα έχω μόνο μια μετατροπή από ευρώ σε λίρες και μετά θα μπορώ να κάνω αγορές έως το ποσό που έβαλα χωρίς να γίνονται άλλες μετατροπές.Πχ για 10 αγορές των 50 λιρών δεν θα γλιτώσω τις αντίστοιχες μετατροπές;

Δημοσ.

Πχ για 10 αγορές των 50 λιρών δεν θα γλιτώσω τις αντίστοιχες μετατροπές;

Όχι. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα όπως σου εξήγησα. Δεν υπάρχει "γλυτώνω" μετατροπές από τη στιγμή που δεν χρεώνεται καν προμήθεια. Η ισοτιμία μόνο κυμαίνεται (αλλάζει) με το χρόνο, αλλά όπως μπορεί να είναι περίπου ίδια, εξίσου πιθανό είναι να είναι ευνοϊκότερη και εξίσου πιθανό να είναι δυσμενέστερη (ως προς το Ευρώ) όταν αποφασίζεις να κάνεις κάποια αγορά. Το μόνο όφελος όπως έχω ξαναγράψει από μια τέτοια κίνηση (του να κρατάς κεφάλαια σε ξένο νόμισμα ενώ ζεις σε χώρα του Ευρώ) θα μπορούσε να είναι αν π.χ. είχες κάποια σίγουρη πληροφορία/διαίσθηση ότι επίκειται απότομη άνοδος αυτού του νομίσματος στο ορατό μέλλον σε σχέση με το Ευρώ οπότε μετέτρεπες τα λεφτά σε αυτό για να επωφεληθείς. Σαν επένδυση δηλαδή. Επειδή είναι μάλλον βέβαια ότι κανείς μας δεν έχει τέτοια σίγουρη πληροφόρηση δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε. Πιο απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Δημοσ.

Έκανα withdraw από paypal την περασμένη Τρίτη και δεν έχουν μπει ακόμα τα λεφτά,αυτό μου συμβαίνει 1η φορά ,μιας και τις 2 προηγούμενες που το έκανα έμπαιναν σε 1-2 εργάσιμες.Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι παρόμοιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...