Hapatingo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 H Leupay δεν είναι όντως τράπεζα αλλά αν διαβάσεις στους όρους όπως ανάφερε και ο VICKR η συμφωνία γίνεται μεταξύ χρήστη και της τράπεζας Satabank plc. Οπως λέει μάλιστα στο 1.2 iii η χρήση της υπηρεσίας εκλαμβάνεται ως υπογραφή της σύμβασης αυτής μεταξύ πελάτη και Satabank https://www.leupay.eu/en/legal Και τότε γιατί δεν καλύπτει την ασφάλεια καταθέσεων όπως ορίζει η ΕΕ στις 100.000 ευρώ?
dexterios Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Και τότε γιατί δεν καλύπτει την ασφάλεια καταθέσεων όπως ορίζει η ΕΕ στις 100.000 ευρώ? Γιατί ο πελάτης συμφωνεί σε όλους τους όρους της σύμβασης ,συμπεριλαμβανομένου και του 1.3 ,η Satabank δεν παρέχει την υπηρεσία ως συμβατικό καταθετικό προϊόν 1.3 The Service is described in Section Definitions below in this Agreement and constitutes of issuing of electronic money (e-money) upon receipt of funds by Satabank, providing of accounts for e-money with multicurrency balances and IBANs, money transfers within the system of Satabank, SEPA and International money transfers, issuing and authorizing of transactions with prepaid cards, with the logo of MasterCard, VISA, JCB and other Card Organizations and Mobile Application for smart phones. A description of the main characteristics of the Service is also set out on the website for the Service. Since the Service is limited to e-money, which does not qualify as a deposit or an investment service in the sense of the Law, the Client is not protected by the Malta Depositor Compensation Scheme provided by the Compensation Schemes Management Committee. Client shall not be entitled to interest on the balance of e-money or money collected by Satabank that is kept by Satabank under this Agreement.
Hapatingo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Με αυτό που παρέθεσες ουσιαστικά στο φωνάζει ότι δεν είναι τράπεζα.
dexterios Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Με αυτό που παρέθεσες ουσιαστικά στο φωνάζει ότι δεν είναι τράπεζα. H Satabank δεν είναι τράπεζα; Εχει κανονική τραπεζική άδεια από το 2014 ( http://www.mfsa.com.mt/pages/lh.aspx?id=10055 ). Τι εννοείς ; Παρεμπιπτόντως επειδή κάποιος πιο πριν αναρωτιόταν τι γίνεται με την δήλωση καταθέσεων και τα σχετικά, η leupay τα ίδια που λένε και οι υπόλοιποι λέει στην σύμβαση της . Εχουν την νομική υποχρέωση να ανταλλάξουν πληροφορίες σύμφωνα με το FACTA με άλλα κράτη αλλά πρακτικά χωρίς το ΑΦΜ σου θα είναι πολύ δύσκολο για το Ελληνικό δημόσιο να σε αντιστοιχίσει από μια λίστα που και καλά έχει την δυνατότητα να ζητήσει. 10.2 Bank Secrecy: Satabank is bound, in accordance with the laws of Malta, to observe secrecy and confidentiality with regards to all information which Client discloses to the Bank about the Client ("Secret Information"). However, Satabank is authorized by the laws of Malta to disclose Secret Information in so far as the declaration of such Secret Information is: a) required in terms of any provision of law in any jurisdiction, under the applicable laws on automatic exchange of information, such as Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) or Common Reporting Standard (CRS) or similar, or in particular at the request or upon the order of any supervisory authority; required in terms of an order of a Court of law investigating a criminal offence (including money laundering or terrorism financing) or a breach of duty; c) required for any proceedings by the Bank against the Client for recovery of sums due to it in terms of the business relationship or for defending itself against any claim with regard to services provided to Client in connection with which the secret information has been obtained by the Bank; d) otherwise permitted by the Client including when Client require the Bank to provide a reference or a status report to a third party or by any applicable law.
theopan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Όπως είχα γράψει και τότε που είχε ξεκινήσει το νταβαντούρι ο Ευαγγελάτος (από αυτόν ξεκινάνε συνήθως κάτι τέτοια) η υπόθεση "myPOS" ήταν βέβαιο ότι θα κατέληγε σε φιάσκο και αν βρίσκονταν και μερικοί ξύπνιοι θα ζητούσαν (και θα έπαιρναν) και τα ρέστα από κάτι ανόητους (π.χ. Αλεξιάδης που πήρε πόδι πλέον) του ΥΠ.ΟΙΚ. Οι συναλλαγές με ξένες κάρτες έχουν πλέον γενικά επιτραπεί στις Ελληνικές κάρτες άρα να υποθέσω ότι και το myPOS λειτουργεί πλέον; Γιατί αυξάνονται οι πελάτες που γκρινιάζουν για να με πληρώσουν με κάρτες και το myPOS είναι μάλλον πιο συμφέρον από το καλύτερο POS Ελληνικής μπατιροτράπεζας και δεν τίθεται κανένα θέμα να τους πληρώνω και "συνδρομές"... Ξέρει κανείς θετικά αν περνάνε πλέον Ελληνικές κάρτες; Λογικά θα πρέπει. (Το ρωτάω εδώ και όχι στο ειδικό θέμα myPOS καθώς εδώ έχει κίνηση).
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το νταβαντούρι ξεκίνησε από δημοσίευμα της «Αυγής». Φήμες έλεγαν πως παρακάμπτει τα Capital Control ακόμα έκαναν λόγο και για «πειραγμένα» POS στα οποία αν χρεώσεις μια κάρτα με 100 euro το μηχανάκι τραβάει από τη κάρτα του πελάτη 200 euro (αν είναι δυνατόν), άρα λογικό ήταν να ξεκινήσουν έρευνα οι αρχές να δούνε τι παίζει. Βέβαια εδώ που τα λέμε αρκετοί είχαν συμφέρον να μην ορθοποδήσει το προϊόν στην Ελλάδα μιας και τους έπιασε στον ύπνο, όταν το myPOS έδινε μηχανάκια με το κιλό στις επιχειρήσεις οι Ελληνικές τράπεζες κοιμόντουσαν. Η ουσία είναι βέβαια πως το προϊόν εξακολουθεί να λειτουργεί και στην Ελλάδα (εξακολουθεί να μη δέχεται κάρτες Ελληνικών τραπεζών) απλά έχει σταματήσει η διανομή των τερματικών από τις Ελληνικές εταιρίες μέχρι να ξεκαθαρίσει νομικά η υπόθεση ενώ εκατοντάδες επιχειρηματίες μαζί με την εισαγωγική εταιρία έχουν κάνει ομαδική αγωγή κατά του κράτους: http://www.dimokratiki.gr/28-08-2016/apantoun-omadikes-anagnoristikes-agoges-mypos-ke-trapeza-sata/ Το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι το: http://www.aplawmediator.net/ Αυτό βέβαια δε σταματάει τους επιχειρηματίες που γνωρίζουν την αρτιότητα του προϊόντος να το αγοράσουν από τη μαμά εταιρία www.mypos.eu ή από τους διανομείς άλλων Ευρωπαϊκών χωρών (πχ Ολλανδία: http://www.mijnpin.nl) ενώ μπορούν ακόμα και να κάνουν χρήση της mobile εφαρμογής χρεώνοντας τις κάρτες των πελατών χωρίς να χρειάζεται να έχουν τερματικό POS στην επιχείρηση τους: https://blog.mypos.eu/what-is-payment-request-why-is-important-for-business/ Επίσης μη ξεχνάτε πως οι λογαριασμοί της Satabank είναι ακατάσχετοι (αφού είναι στη Μάλτα) και αυτό είναι πολύ μεγάλο συν για τους Έλληνες επιχειρηματίες ώστε να δημιουργήσουν δωρεάν online λογαριασμό myPOS και χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν τερματικό. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι Ελληνικές τράπεζες είναι πως το myPOS και οι λοιπές υπηρεσίες της Satabank όπως το LeuPay Wallet είναι τεχνολογικά πολύ μπροστά από οποιαδήποτε χρηματοπιστωτική υπηρεσία κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη παγκόσμια αγορά και μόνο 2 μπορούν να τις σταματήσουν. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή η ίδια η Satabank. Διαβάστε και ένα ωραίο άρθρο σχετικά με το myPOS και τα αντισυνταγματικά Capital Control που έγραψε ο δικηγόρος Ευστράτιος Καρανικόλας και το οποίο βέβαια δεν το έπαιξε κανένα από τα μεγάλα site: http://www.dimokratiki.gr/30-09-2016/str-karanikolas-antisintagmatiki-epivoli-stin-ellada-ton-capital-controls/ Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2016 από Επισκέπτης
tarantules Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Μπορεί να μου διευκρινήσει κάποιος που χρησιμεύει να ανοίξει κάποιος και 2ο ή τρίτο λογαριασμό στη leupay σε άλλο νόμισμα εκτός ευρώ; Πχ σε δολάριο ή λίρα Αγγλίας; Εαν εγώ πχ πάω Αγγλία για ΣΚ και έχω την κάρτα της leupay σε ευρώ μόνο , δεν θα μπορώ να κάνω πληρωμές ή να βγάλω χρήματα από ΑΤΜ σε λίρες; Χάνω από τη μετατροπή συναλλάγματος; Αυτή είναι η διαφορά με το να είχα πχ και 2ο λογαριασμό σε λίρες;
theopan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Χάνω από τη μετατροπή συναλλάγματος; Αυτή είναι η διαφορά με το να είχα πχ και 2ο λογαριασμό σε λίρες; Ναι. Αυτό είναι το όφελος να έχεις λογαριασμό σε άλλο νόμισμα. Και επίσης η Leupay δεν απευθύνεται μόνο σε Ευρωπαίους με νόμισμα το Ευρώ.
tarantules Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Ωραία, και εαν έχω πχ 2 λογαριασμούς στην κάρτα μου , ο ένας σε ευρώ και ο άλλος σε λίρες Αγγλίας , πως επιλέγω από ποιο λογαριασμό θα τραβήξει λεφτά το ΑΤΜ; Θα μου έχει να επιλέξω; Και εαν θέλω να πληρώσω πχ σε ένα εστιατόριο με POS (φαντάζομαι) , πάλι θα έχει κάποια επιλογή; Πως ακριβώς γίνεται;
theopan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Ωραία, και εαν έχω πχ 2 λογαριασμούς στην κάρτα μου , ο ένας σε ευρώ και ο άλλος σε λίρες Αγγλίας , πως επιλέγω από ποιο λογαριασμό θα τραβήξει λεφτά το ΑΤΜ; Θα μου έχει να επιλέξω; Και εαν θέλω να πληρώσω πχ σε ένα εστιατόριο με POS (φαντάζομαι) , πάλι θα έχει κάποια επιλογή; Πως ακριβώς γίνεται; Για να διαχειρίζεσαι -πληρώνεις σε POS με- 2 λογαριασμούς στη Leupay, χρειάζεσαι 2 κάρτες (μια για τον καθένα). Δεν συνδέονται πάνω από ένας σε καθεμιά κάρτα. Μπορείς βέβαια να έχεις κάρτα π.χ. μόνο στον Ευρώ λογαριασμό και να μεταφέρεις όταν χρειάζεται λεφτά από τον λογαριασμό σε Στερλίνα στο λογαριασμό σε Ευρώ μέσω του app και μετά να πληρώνεις με την Ευρωκάρτα σου.
Ekwesh Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα φίλοι, είναι το πρώτο μου ποστ! Διαβάζω εδώ και μέρες γιά τις δυνατότητες της Leupay, άνοιξα εκεί λογαριασμούς σε EUR, USD & GBP και μετέφερα χρήματα από PayPal στον λογαριασμό EUR.. Περιμένω επίσης το verification, όταν παραλάβω την κάρτα που ζήτησα.. Έκανα μετά και wallet, με τον ίδιο αριθμό κινητού κ έκανα top up από τον λογαριασμό EUR που είχαν μπει τα χρήματα του PayPal.. Διαβάζω ότι η κάρτα του wallet έχει IBAN, όπου μπορούμε να στείλουμε εμβασμα.. Αυτό δεν ισχύει με το δικό μου wallet, γράφει N/A. Έχει κάποιος άλλος το ίδιο θέμα ή μήπως υπάρχει κάποιο conflict επειδή ήδη έχω IBAN στην Leupay; Συγγνώμη αν έχει απαντηθεί, αλλά διαβάζω μέρες και δεν έχω βρει κάτι!
theopan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Διαβάζω ότι η κάρτα του wallet έχει IBAN, όπου μπορούμε να στείλουμε εμβασμα.. Αυτό δεν ισχύει με το δικό μου wallet, γράφει N/A. Έχει κάποιος άλλος το ίδιο θέμα ή μήπως υπάρχει κάποιο conflict επειδή ήδη έχω IBAN στην Leupay; Συγγνώμη αν έχει απαντηθεί, αλλά διαβάζω μέρες και δεν έχω βρει κάτι! Όχι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Κι εγώ έχω άλλο ΙΒΑΝ στην πλήρη Leupay σε σχέση με τη Wallet και είμαι γραμμένος (όπως πρέπει άλλωστε) με τον ίδιο αριθμό κινητού. Σε τι λειτουργικό (κινητού) δουλεύεις την εφαρμογή;
Ekwesh Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Όχι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Κι εγώ έχω άλλο ΙΒΑΝ στην πλήρη Leupay σε σχέση με τη Wallet και είμαι γραμμένος (όπως πρέπει άλλωστε) με τον ίδιο αριθμό κινητού. Σε τι λειτουργικό (κινητού) δουλεύεις την εφαρμογή; Android 6 είναι, αλλά και στο προηγούμενο το 5.1 όπου πρωτοέβαλα το wallet δεν μου έδινε IBAN. Να, εδώ.. Βέβαια μπορώ να στείλω πρώτα έμβασμα στην Leupay και μετά από εκεί στο wallet, αλλά γιατί να κάνω διπλό κόπο; Ή μήπως η εικονική θέλει δικό της topup και δεν χρησιμοποιεί τα χρήματα του wallet; Και μιά ακόμη ερώτηση.. Έχει νόημα να ζητήσω την προπληρωμένη του wallet, εφόσον θα έχω αυτήν της Leupay; Και τι διαφορά θα έχει αυτή από την εικονική του wallet; Μόνο γιά τις αναλήψεις μετρητών και τα μαγαζιά στον πραγματικό κόσμο; Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2016 από Ekwesh
theopan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Android 6 είναι, αλλά και στο προηγούμενο το 5.1 όπου πρωτοέβαλα το wallet δεν μου έδινε IBAN. Να, εδώ.. https://postimg.org/image/kotfhleqf/ Βέβαια μπορώ να στείλω πρώτα έμβασμα στην Leupay και μετά από εκεί στο wallet, αλλά γιατί να κάνω διπλό κόπο; Ή μήπως η εικονική θέλει δικό της topup και δεν χρησιμοποιεί τα χρήματα του wallet; Και μιά ακόμη ερώτηση.. Έχει νόημα να ζητήσω την προπληρωμένη του wallet, εφόσον θα έχω αυτήν της Leupay; Και τι διαφορά θα έχει αυτή από την εικονική του wallet; Μόνο γιά τις αναλήψεις μετρητών και τα μαγαζιά στον πραγματικό κόσμο; Το Android αρκεί. Δεν έχει σημασία η έκδοση. Έλεγα μήπως την είχες σε ios που έχει εμφανίσει πολλαπλά προβλήματα. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει και δεν μπορώ να σκεφτώ τι φταίει. Κάνε ερώτημα στο support. Δεν είναι διπλός κόπος πάντως το έμβασμα στη Leupay και μετά η μεταφορά στο Wallet γιατί δεν γίνεται 2ο έμβασμα. Εσωτερική μεταφορά είναι και γίνεται στιγμιαία. Εφόσον έχεις και τα δύο, δεν χρειάζεται δηλαδή καν το ΙΒΑΝ του Wallet. Στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση είναι ναι. Συνοψίζοντας, εφόσον έχεις και πλήρη Leupay και Wallet δεν χρειάζεσαι ούτε το ΙΒΑΝ ούτε την πλαστική κάρτα του Wallet. Και το Wallet μπορεί να σε εξυπηρετεί απλά για τις "επίφοβες" αγορές αφού μπορείς να στέλνεις από το λογαριασμό σου μόνο όσα λεφτά χρειάζονται για την εκάστοτε αγορά σου, να δίνεις τα στοιχεία αυτής της κάρτας και να μην κινδυνεύεις αν διαρρεύσουν τα στοιχεία της εικονικής κάρτας του αφού αμέσως μετά το υπόλοιπο του Wallet θα είναι ξανά μηδέν. Ως "ενδιάμεσο" δηλαδή το χρησιμοποιείς.
Ekwesh Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 1) Κάνε ερώτημα στο support. 2) Και το Wallet μπορεί να σε εξυπηρετεί απλά για τις "επίφοβες" αγορές ... να δίνεις τα στοιχεία αυτής της κάρτας 1) Έκανα, αλλά στο support της Leupay web. Του wallet δεν βρήκα.. 2) Ποιάς κάρτας εννοείς; Της άσπρης (εικονικής) ή αυτής που μπορούμε να ζητήσουμε (της υλικής του wallet); 3) Έχω μπερδευτεί λίγο με τις κάρτες.. Υπάρχει της Leupay, που στάλθηκε και την περιμένω. Αυτή τραβάει από τον λογαριασμό Leupay προφανώς, μέχρι το όριό της. Μετά υπάρχει η εικονική του wallet (άσπρη). Αυτή τραβάει από το wallet, σωστά; Και υπάρχει και μία υλική του wallet (που γράφει order now), η οποία τι είναι ακριβώς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα