Προς το περιεχόμενο

LeuPay MasterCard και LeuPost

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!  :)   

Ξέρουμε αν κ' πως μπορούμε να αλλάξουμε το PIN στην κάρτα που μας στέλνουν?

Δοκίμασα στο ατμ αλλά δεν βρήκα κάποια επιλογή κ' το ίδιο κ' μέσα στον λογαριασμό. :huh:

Ψάξε καλύτερα ή πήγαινε σε άλλο ΑΤΜ. Από ΑΤΜ αλλάζει το ΡΙΝ.

• Like 1
  • Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μου έστειλε φίλος απο τον λογαριασμό του στην αλφα έμβασμα, απο λογαριασμό σε δολάρια στον δικό μου λογαριασμό στην LeuPay πάλι σε δολάρια για να του κάνω μια αγορά.

Το αντικείμενο που θέλει να του κάνω αγορά κάνει 377 δολάρια οπότε και έστειλα 377+ τα έξοδα εμβάσματος της Αλφα, δεδομένου ότι η LeuPay όπως αναφέρει στους όρους χρήσης ΔΕΝ χρεώνει τα εισερχόμενα εμβάσματα.

Το θέμα είναι ότι έφθασαν 319.53 δολάρια και όχι 377!!! Ζήτησα απο τον φίλο μου να μπει στο eBanking του και φαίνεται να έχει εκτελεστεί το έμβασμα κανονικά!!! Ξέρει κανείς τι έχει γίνει; Με ποιον να επικοινωνήσουμε πρώτα; Ο φίλος με την τράπεζα του ή εγώ με την LeuPay;;

Δημοσ.

οπότε και έστειλα 377+ τα έξοδα εμβάσματος της Αλφα

Πόσα ήταν τα έξοδα εμβάσματος που πληρώθηκαν στην ΑΛΦΑ;

Η διαφορά στα ποσά είναι τεράστια και θα είχε ενδιαφέρον να δούμε που οφείλεται.

Δημοσ.

@georgep800

Το πιθανότερο είναι ότι έγινε διπλή μετατροπή και, συγκεκριμένα, 1) τα $ σε € (όταν βγήκαν από το δολαριακό λογαριασμό της Alpha) και 2) τα € σε $ (για να πιστωθούν στο δολαριακό Leupay).

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μου έστειλε φίλος απο τον λογαριασμό του στην αλφα έμβασμα, απο λογαριασμό σε δολάρια στον δικό μου λογαριασμό στην LeuPay πάλι σε δολάρια για να του κάνω μια αγορά.

Το αντικείμενο που θέλει να του κάνω αγορά κάνει 377 δολάρια οπότε και έστειλα 377+ τα έξοδα εμβάσματος της Αλφα, δεδομένου ότι η LeuPay όπως αναφέρει στους όρους χρήσης ΔΕΝ χρεώνει τα εισερχόμενα εμβάσματα.

Το θέμα είναι ότι έφθασαν 319.53 δολάρια και όχι 377!!! Ζήτησα απο τον φίλο μου να μπει στο eBanking του και φαίνεται να έχει εκτελεστεί το έμβασμα κανονικά!!! Ξέρει κανείς τι έχει γίνει; Με ποιον να επικοινωνήσουμε πρώτα; Ο φίλος με την τράπεζα του ή εγώ με την LeuPay;;

Πες του φιλου σου οτι αγοραζουμε κανονικα με ελληνικες καρτες

Δημοσ.

@georgep800

Το πιθανότερο είναι ότι έγινε διπλή μετατροπή και, συγκεκριμένα, 1) τα $ σε € (όταν βγήκαν από το δολαριακό λογαριασμό της Alpha) και 2) τα € σε $ (για να πιστωθούν στο δολαριακό Leupay).

Δεν δικαιολογούνται σχεδόν 50€ με διπλή μετατροπή.

Πολύ πιθανό να έγινε διπλή μετατροπή συναλλάγματος αλλά σίγουρα θα υπάρχει και κάτι άλλο.

Στο το σαιτ της ΑΛΦΑ γράφει:

"Σε περιπτώσεις που η παραλήπτρια τράπεζα βρίσκεται εκτός Ε.Ε. ή είναι εντός Ε.Ε., αλλά το νόμισμα δεν είναι Ευρώ, είναι δυνατόν το ποσό που θα πιστωθεί στον δικαιούχο να είναι μειωμένο κατά τα έξοδα ανταποκριτών τραπεζών που τυχόν θα διαμεσολαβήσουν για την αποστολή του ποσού στην παραλήπτρια τράπεζα".

Δημοσ.

Πόσα ήταν τα έξοδα εμβάσματος που πληρώθηκαν στην ΑΛΦΑ;

Η διαφορά στα ποσά είναι τεράστια και θα είχε ενδιαφέρον να δούμε που οφείλεται.

Μου έκανε copy/paste ότι ακριβώς του εμφανίζει στο eBanking και φαίνεται ότι χρεώθηκε 10 ευρώ(τα οποία μετατράπηκαν σε δολάρια και αφαιρέθηκαν απο τον λογαριασμό).

Δεν δικαιολογούνται σχεδόν 50€ με διπλή μετατροπή.

Πολύ πιθανό να έγινε διπλή μετατροπή συναλλάγματος αλλά σίγουρα θα υπάρχει και κάτι άλλο.

Στο το σαιτ της ΑΛΦΑ γράφει:

"Σε περιπτώσεις που η παραλήπτρια τράπεζα βρίσκεται εκτός Ε.Ε. ή είναι εντός Ε.Ε., αλλά το νόμισμα δεν είναι Ευρώ, είναι δυνατόν το ποσό που θα πιστωθεί στον δικαιούχο να είναι μειωμένο κατά τα έξοδα ανταποκριτών τραπεζών που τυχόν θα διαμεσολαβήσουν για την αποστολή του ποσού στην παραλήπτρια τράπεζα".

Στην προκειμένη περίπτωση τίποτα απο τα δύο ΔΕΝ ισχύει, σωστά; Η LeuPay βρίσκεται στην Ε.Ε. και ο λογαριασμός μου στην LeuPay είναι σε δολάρια!?!?

Δημοσ.

Μου έκανε copy/paste ότι ακριβώς του εμφανίζει στο eBanking και φαίνεται ότι χρεώθηκε 10 ευρώ(τα οποία μετατράπηκαν σε δολάρια και αφαιρέθηκαν απο τον λογαριασμό).

Στην προκειμένη περίπτωση τίποτα απο τα δύο ΔΕΝ ισχύει, σωστά; Η LeuPay βρίσκεται στην Ε.Ε. και ο λογαριασμός μου στην LeuPay είναι σε δολάρια!?!?

Τα 10€ είναι προφανώς η προμήθεια για το έμβασμα. Προμήθεια 1€ ισχύει για εμβάσματα εντός SEPA μόνο με την προϋπόθεση αυτά να είναι σε νόμισμα Ευρώ. Σε δολλάριο αλλάζει το πράγμα.

Όσο για το άλλο, ισχύει η 2η περίπτωση για σας. Η Leupay "είναι εντός Ε.Ε., αλλά το νόμισμα δεν είναι Ευρώ". Για αυτό και προφανώς το ποσό που τελικά έφτασε

"είναι μειωμένο κατά τα έξοδα ανταποκριτών τραπεζών που τυχόν θα διαμεσολαβήσουν για την αποστολή του ποσού στην παραλήπτρια τράπεζα".

Γενικά έχω καταλήξει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρεί κάποιος λογαριασμό σε οποιοδήποτε νόμισμα πλην του Ευρώ εφόσον ζει και δραστηριοποιείται΄εντός της Ε.Ε. Σε οποιαδήποτε τράπεζα και όχι μόνο στη Leupay. Όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος, αλλά είναι και εντελώς ασύμφορο να συναλλάσεται μέσω αυτού. Ίσως μόνο για κάποιους επενδυτικούς λόγους σε μακρυνό ορίζοντα πάντα.

Αν καταλαβαίνω καλά, κάνατε όλη αυτή την "αλχημεία" με το φίλο σου επειδή έτυχε να έχει λογαριασμό σε δολλάρια και δεν είχε δολλαριακή κάρτα, για να λυτώσει 5-6€ από τη συναλλαγματική μετατροπή σε σχέση με το να χρέωνε κάποια κάρτα του σε Ευρώ.  Και την πλήρωσε με 60$ τελικά. Την πάτησε...

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω καλά, κάνατε όλη αυτή την "αλχημεία" με το φίλο σου επειδή έτυχε να έχει λογαριασμό σε δολλάρια και δεν είχε δολλαριακή κάρτα, για να λυτώσει 5-6€ από τη συναλλαγματική μετατροπή σε σχέση με το να χρέωνε κάποια κάρτα του σε Ευρώ.  Και την πλήρωσε με 60$ τελικά. Την πάτησε...

Ναι, σωστά! Αυτός είναι ο λόγος. Δεν θα υπήρχε η χρέωση της μετατροπής. Το θέμα είναι με ποιον πρέπει να επικοινωνήσουμε ώστε να διαπιστώσουμε αν δικαιολογούντε αυτές οι χρεώσεις; Η Alpha γνωρίζει την όλη πορεία του εμβάσματος; Ή μήπως η LeuPay; Μου φαίνεται υπερβολικό οι ενδιάμεσες τράπεζες(αν υπάρχουν) να χρέωσαν $57!?!?!

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα να επικοινωνήσεις με κανέναν. Ό,τι έγινε έγινε και δεν αλλάζει. Τώρα για να ικανοποιήσεις απλά την περιέργειά σου (δεν παίρνεις ούτε σεντ πίσω ποτέ από τράπεζα) μίλα με την Άλφα. Η Leupay δεν βλέπω να έχει καμία εμπλοκή. Τα λεφτά χάθηκαν σε προμήθειες μέχρι να φτάσουν σε αυτήν.

Δημοσ.

Μόνο σε μένα φαίνεται απίστευτο οι προμήθειες(χώρια αυτά που χρέωσε η Αλφα) να είναι $57???? :blink:

Ναι, μόνο σε εσένα. Δεν έχει γίνει κανένα λάθος, οι διαδικασίες είναι αυτοματοποιημένες, βγαίνουν τεράστια έξοδα.  Τέτοιες "ευκαιρίες" ψάχνουν οι τράπεζες για να κλέψουν.

Δημοσ.

Μα τέτοιες αρπαχτες περιμένουν οι τράπεζες.

Αυτό ήταν από τα καλύτερα που μπορεί να κάνει.

Το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο και κανει την δουλειά του,δηλαδη τσεκουρωνει αβερτα!

Δημοσ.

Καλά, οι τύποι στο support δεν παίζονται. 3 φορές τους έχω στείλει μνμ, και τις 3 ούτε που τα διαβάζουν και απαντάνε με τις ΊΔΙΕΣ copy paste απαντήσεις.

Έχω εκνευριστει τόσο πολύ από τον ερασιτεχνισμο τους που ειλικρινά δεν αντέχω άλλο και δεν θα ασχοληθώ. 1000 φορές revolut και ας μην έχει IBAN.

Αν και οπότε έρθει η γ@μ€κάρτα τους (που υποτίθεται ότι την έστειλαν 29/9) και δεν δεχτούν ούτε τότε το verification, διαγράφω λογαριασμό.

Και πολύ ασχολήθηκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...