Προς το περιεχόμενο

JAVA vs PHP | Web Applications

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

τι θα επιλέγατε για την ανάπτυξη μιας πολύπλοκης διαδικτυακής πλατφόρμας;;

Με έχει βασανίσει πολύ η επιλογή... οπότε θεώρησα ότι ίσως υπάρχουν άτομα που έχουν την ίδια δυσκολία.

Τι λέτε;;;

:) 

Δημοσ.

Επιλέγεις την γλώσσα που εισαι πιο άνετος. Μετα το ποσό "καλή" θα ειναι η εφαρμογή εξαρτάται από το επίπεδο του developer κατα την γνώμη μου και όχι τόσο από την ίδια την γλώσσα

Δημοσ.

Σίγουρα ότι βολεύει περισσότερο και θα πάρει λιγότερο χρόνο συνήθως. Εγώ σε αυτά θα πρότεινα τα λειτουργικά έξοδα, γιατί μια εφαρμογή java έχει αισθητά μεγαλύτερα έξοδα για τη φιλοξενεία της. Επίσης ανάλογα τη φύση της εφαμρογής οι περιορισμοί και οι δυνατότητες του κάθε περιβάλλοντος να σου δίνουν πλεονεκτήματα ή μειωνεκτήματα (πχ διαχείριση μνήμης, διεργασιών κτλ..).

Δημοσ.

Φυσικά τεράστιο παράγοντα παίζει το πόσο είσαι εξοικιωμένος με τη μία γλώσσα και πόσο με την άλλη, επίσης και τα λειτουργικά έξοδα, γενικά ότι είπαν τα παιδιά από πάνω. Πάντως αν αναφέρεσαι σε pure php vs java νομίζω η java βγαίνει καθαρά νικήτρια. Αν βάζεις php frameworks στο παιχνίδι αλλάζουν τα πράγματα, laravel, symphony κλπ κάνουν πολύ καλή δουλειά οπότε ξανά γυρνάς στην εμπειρία και στα έξοδα. Πάντως απ όσο έχω δει για μεγάλα και πολύπλοκα projects χρησιμοποιείται γενικά κάποια compiled γλώσσα( ίσως μια compiled γλώσσα να σου δίνει μεγαλύτερη ευεληξία/δυνατότητες σε μεγαλύτερα projects)

*αυτά από τη λίγη μέχρι στιγμής εμπειρία μου

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

τι θα επιλέγατε για την ανάπτυξη μιας πολύπλοκης διαδικτυακής πλατφόρμας;;

Με έχει βασανίσει πολύ η επιλογή... οπότε θεώρησα ότι ίσως υπάρχουν άτομα που έχουν την ίδια δυσκολία.

Τι λέτε;;;

:)

Java!*

* απο ιδιαν πειρα: ξεκινησα κατι σε PHP που αλλαξε (ευτυχως σε πρωιμη φαση) λογω πολυπλοκοτητας σε Java - ομως προσεχε μηπως, επιλεγωντας Java, κατι που θα μπορουσε να γινει ποιο απλα σε PHP το μετατρεξεις σε κατι... πολυπλοκο!

Δημοσ.

Πριν απο 1-1.5 χρόνο περίπου το Development σε Java ήταν σχετικά αργό στο ξεκίνημα και σχετικά κουραστικό με όλους τους Application Servers. Αλλαζες μία γραμμή, έκανες deploy στον Weblogic και πήγαινες για καφέ. Τώρα με frameworks όπως Spring Boot, Dropwizard, Ratpack...ακόμα και Grails (οκ Groovy) είναι πολύ πιο Rapid. Η Java 8 επίσης βελτίωσε αρκετά την κατάσταση. Αν επιλέξεις Java πήγαινε με Spring Boot θα σου πρότεινα.

Aπο την άλλη ακούω πολύ καλά λόγια για Symphony και Laravel.

Αλλά αν θες να μάθεις κάτι super καινοτόμο Play Framework + Scala https://www.playframework.com/

Δημοσ.

Το κλασσικό που σου είπαν όλα τα παιδιά απο πάνω: Αναλόγως τι ξέρεις εσύ καλύτερα.

Επίσης πρόσεξε οτι μια εφαρμογή γραμμένη σε Java θέλει περισσότερη "φροντίδα" όσο αφορά τον server που
θα την φιλοξενήσει.

Προσωπικά εαν η εφαρμογή έχει 100% το ίδιο αποτέλεσμα και στις 2 γλώσσες,  θα πρότεινα php λόγω απλοϊκότητας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...